Beste daglenzen

Informatie en aanbiedingen van de beste daglenzen. Deze contactlenzen voor één dag hebben de hoogste score gehaald.

Beste daglenzen test

Daglenzen zijn de meest makkelijke contactlenzen in het gebruik. Je hoeft bij daglenzen niets schoon te maken of lensvloeistoffen te gebruiken, want na een dag gebruik gooi je deze lenzen gewoon weg. Daglenzen zijn zonder schoon te hoeven maken dus super hygiënisch! 

En daglenzen zijn per setje lenzen erg goedkoop, dus als je eens een contactlens verliest of beschadigt is er ook niets aan de hand. Maar wat zijn de beste daglenzen? Hier de beste contactlenzen die je maar één dag draagt.

Daglenzen koop je meestal in doosjes met 30 (genoeg voor een maand) of 90 stuks (kwartaal). Deze lenzen hebben een bepaalde sterkte dus vaak koop je één doosje voor je linkeroog en één doosje voor je rechteroog tenzij de sterkte van de contactlenzen voor beide ogen identiek is.


Daglenzen zijn normaal gesproken zachte contactlenzen, maar daarin is wel weer verschil tussen gewone zachte lenzen en silicone-hydrogel lenzen. Siliconen hydogel contactlenzen zijn zachte lenzen die meer zuurstof doorlaten en daardoor zelfs tijdens het slapen gedragen kunnen worden, al is dat laatste bij daglenzen minder belangrijk. Verderop op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende soorten contactlenzen.

De beste daglenzen

Eerst kijken we naar de beste daglenzen. In het overzicht alle daglenzen met 5 sterren vind je alle daglenzen met de hoogste waardering. Dat is een flinke lijst, maar dat komt omdat alle sterktes van de contactlenzen apart staan.

Dat is geen probleem, want je kunt je gewenste sterkte aanvinken zodat alleen de voor jou goede contactlenzen over blijven. Ook andere voorkeuren en wensen kun je aanvinken zo als het soort lens (bijvoorbeeld siliconen-hydrogel), het merk, het watergehalte, de diameter (DIA) en de kromming (basiscurve, BC). 

Als je het niet weet, of als je het niets uitmaakt, dan laat je deze keuzes gewoon leeg.

Zo zie je alle beste daglenzen die aan jouw eisen voldoen. Zit er toch niets bij? Dan kun je bij Beste Lenzen Online Kopen nog veel meer goede contactlenzen en de goedkoopste online aanbieders vinden.

Hieronder kijken we naar een aantal daglenzen die de hoogste score van 5 sterren halen.

CooperVision Biomedics 1 Day Extra

De allerhoogste score is er voor de Biomedics daglenzen van lenzenfabrikant CooperVision. Deze beste daglenzen zijn te koop in 32 sterktes voor bijziendheid (van -0.25 tot -10) en in 22 sterktes voor verziendheid (van +0.25 tot +6).

Beste daglenzen CooperCivision


Deze beste daglenzen geven 16 uur lang optimaal draagcomfort. Daarna gooi je ze gewoon weg. Het watergehalte van 55% zorgt voor een heel goede bevochtiging en heel goede zuurstofdoorlatendheid. Deze beste contactlenzen voor één dag zijn te koop in verpakkingen van 30 en 90 stuks. Kijk voor de laagste prijzen bij het bovenstaande overzicht met beste daglenzen (5 sterren).

Alcon Dailies AquaComfort Plus

Tweede in de lijst zijn deze daglenzen van Alcon. Deze Alcon Dailies AquaComfort Plus daglenzen zijn er voor zowel bijziendheid als verziendheid. Van min 6 tot plus 6.

Beste daglenzen test Alcon


Met een watergehalte van 69% zijn deze daglenzen zeer goed geschikt voor mensen met droge ogen. Bij iedere knipper van het oog wordt deze bevochtigd. Ook deze beste daglenzen kun je vinden in het overzicht van beste daglenzen bovenaan dit verhaal.

1-Day Acuvue Moist

De top drie van beste daglenzen wordt compleet gemaakt door de 1-Day Moist contactlenzen van Acuvue. Dit zijn voordelige daglenzen die op het eerste gezicht duur lijken omdat Acuvue ze alleen per 90 stuks verkoopt. De prijs is echter zeer interessant voor zulke goede daglenzen.


Beste daglenzen 1-Day


Deze daglenzen zijn te koop in wel 58 verschillende sterktes, voor bijziend en verziend. Van plus 6 tot min 12. Acuvue is een merk van de bekende lenzenfabrikant Johnson & Johnson.

Alle beste daglenzen (5 sterren) zijn te vinden in het overzicht bovenaan. Kijk daar voor alle prijzen, alle contactlenzen en alle specificaties.

Waarom daglenzen?

Daglenzen zijn de meest gemakkelijke contactlenzen in het gebruik/ Je doet je lenzen 's ochtens in. Draagt ze gedurende de dag, en 's avonds gooi je ze weg. Daglenzen worden daarom ook wel wegwerp lenzen oef weggoi lenzen genoemd. Bij daglenzen heb je niet te maken met reinigingsvloeistoffen. Je doet immmers iedere dag dat je ze draagt een nieuw vers en schoon setje lenzen in, Het is niet erg als de lenzen gedurende het dragen vies worden, en de schade is te overzien als z beschadigd raken of als je een contactlens verliest.

Doordat de daglenzen altijd schoon ingedaan worden is de kans op een ooginfectie klein en daglenzen hebben verder als groot voordeel dat je de contactlenzen alleen gebruiken op de momenten dat je ze ook echt wilt gebruiken. Bijvoorbeeld alleen in het weekend, of alleen op je sportdag. Op andere dagen draag je dan je bril.

Een ander belangrijk voordeel: Omdat een daglens maar een korte levensduur hoeft te hebben zijn ze vaak dunner dan een maandlens. Daardoor laten deze daglenzen meer zuurstof dir wat goed is voor je ogen en zere ogen en droge ogen voorkomt.

Het nadeel wat er tegenover staat is dat daglenzen in het gebruik duurder zijn dan maandlenzen. 

De beste daglens fabrikanten

Het ontwikkelen en maken van goede daglenzen en andere goede contactlenzen is een heel specifieke professie. Er zijn daarom maar ene beperkt aantal contactlens merken en het aantal contactlens fabrikanten is nog veel kleiner omdat deze meerdere merken voeren.

Er zijn vier grote fabrikanten van contactlenzen. Deze maken de beste daglenzen.
  • CooperVision maakt de Biofinity, Proclear en Clarii lenzen.
  • Alson is fabrikant van de contactlenzen van Dailies, Air Opix en Freshlook.
  • Bausch & Lomb voert de merknamen PureVision, Soflens, ReNu en BioTrue.
  • Johnson & Johnson is de fabrikant van de AcuVue lenzen.

Je kan geld besparen door te kiezen voor goedkope huismerk daglenzen van de grote opticien ketens, maar je bespaart dan ook op kwaliteit en dat is bij een product als contactlenzen niet aan te raden. Voorbeelden van huismerk lenzen zijn Easy Wear (Hans Anders), EasyVision (Specsavers), iWear (Pearle) en Opticare (Kruidvat).

Kijk hier boven voor aanbiedingen van beste daglenzen van de verschillende contactlens fabrikanten.


Zie ook: Beste contactlenzen tests
Foto bovenaan: HubbleOnderwerp:
Hier kijken we naar de beste lenzen (beste contactlenzen) die je na een dag gebruik kunt weggooien. De beste daglenzen / beste wegwerp lenzen worden gemaakt door CooperVision. Deze CooperVision daglenzen worden op de voet gevolgd door Alcon daglenzen en Acuvue lenzen, de nummer 2 en 3 uit deze daglenzen test van contactlenzen.

Een reactie posten

0 Reacties