Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste frituurpannen (5 sterren)

 

Kijk hier voor alle beste frituurpannen voor het frituren van friet en snacks in olie.


Hoewel veel friteuses die tegenwoordig gekocht worden zijn hete lucht friteuses (airfryers), is de rol van de "gouwe ouwe" frituurpan absoluut niet uitgespeeld. Integendeel! Heel veel mensen geven de voorkeur aan krokante friet en andere snacks uit de olie. Daarom hier aandacht voor de beste frituurpannen.

Het betreft dus niet één beste frituurpan, maar maar meerdere beste frituurpannen.  Het scheelt namelijk nogal of je in de schuur of in de keuken frituurt, en of je de frituurpan alleen gebruikt voor af en toe een kroketje bij de lunch of dat je er een groot gezin mee wilt voeden. 

Niet altijd worden dezelfde eisen gesteld aan de beste frituurpan, en natuurlijk wil je niet veel extra betalen voor een dure friteuse met functies die je toch niet nodig hebt.

Wat is de beste frituurpan voor frituren in olie?

Daarom hier aandacht voor de beste frituurpannen voor het frituren in olie. Kijk bij de beste frituurpannen hier onder voor alle frituurpannen met een waardering van 5 sterren. Het betreft allemaal goede frituurpannen voor het frituren met olie. 

Zoek je een hete lucht friteuse (vaak airfryer genoemd), kijk dan bij de beste friteuses uit de test. Daar vind je ook de beste frituurpannen uit testen van experts.


Tips beste frituurpan kopen

In het overzicht hierboven vind je meerdere beste frituurpannen. Heb je slechts een kleine capaciteit nodig en vind je het vrijkomen van frituurlucht niet erg, omdat je bijvoorbeeld in de schuur of buiten frituurt, dan is een eenvoudige friteuse van een euro of 30 voor jou misschien al de beste friteuse.

Voor grote gezinnen, en voor mensen die graag in huis willen frituren gelden echter andere maatstaven. Die komen dan uit op een goede frituurpan als de Tefal Mega Friteuse die 2 kilo friet in één keer kan frituren en die over een  goed geurfilter beschikt.

Tussen die twee uitersten bevinden zich nog heel veel meer goede frituurpannen. Kijk maar eens op Beste Friteuse Kopen voor alle goede friteuses, de voordeligste aanbieders en een keuzehulp om de voor jou persoonlijk beste friteuse te kopen.

Waar moet je op letten als je een frituurpan koopt? Wat maakt een friteuse tot de voor jou beste frituurpan?

De capaciteit
Voor hoeveel personen wil je frituren? De capaciteit is natuurlijk erg belangrijk bij het kiezen van de voor jou beste frituurpan. Voor bitterballen en kroketten maakt de capaciteit minder uit, maar als je voor meerdere personen friet wilt bakken heb je wel de nodige ruimte in de frituurpan nodig.

In de bovenstaande keuzehulp (op Beste Friteuse Kopen) en in de lijst met beste frituurpannen (5 sterren) vind je zowel grote frituurpannen als kleine frituurpannen. Ja kan er het aantal personen selecteren waarvoor je wilt frituren, maar je kunt dit ook zelf berekenen. Kijk daarvoor naar het maximaal laadvermogen, en deel dat door 250 gram (een gemiddelde portie friet). Dan weet je hoeveel porties friet je in één keer kunt frituren.

Het geurfilter
Je kunt er ook selecteren of je frituurpan over een geurfilter moet beschikken. Wil je in huis met olie frituren dan is de aanwezigheid van een geurfilter erg belangrijk.  Dit filter kan een groot deel van de geur uit de stoom wegfilteren, al zal je altijd wel wat blijven ruiken. Maar een goede frituurpan met geurfilter is voor gebruik in huis zeker aan te raden.

Koele wand
Beschikt de frituurpan over een dubbele wand, waardoor de buitenkant koel blijft, dan is de frituurpan een stuk veiliger. Vooral een voordeel als er kinderen in de buurt zijn, al moet je die natuurlijk altijd ver uit de buurt van de frituurpan houden. Ook veiliger voor kinderen is een frituurpan die je goed kunt afsluiten.

Dubbele frituurpan
Gebruik je een frituurpan alleen voor friet of alleen voor gepaneerde snacks zoals bitterballen en kroketten dat is het frituren in één pan absoluut geen probleem. Maar combineer je beide soorten snacks, dan is een frituurpan met twee gescheiden bakken een echte aanrader. Je gebruikt de ene bak dan voor de ene soort snack en de andere bak voor de andere. Zo blijft bijvoorbeeld je friet mooi schoon, en je kan de olie per bak verversen. Natuurlijk is de capaciteit per bak lager, tenzij je kiest voor een dubbel zo grote frituurpan.

Meer selectiemogelijkheden
En zo kun je bij de keuzehulp op Beste Friteuse Kopen nog op veel meer specificaties selecteren. Op eigenschappen als de aanwezigheid van een kijkvenster (handig bij een afsluitbare frituurpan), een uitneembare pan, een inklapbaar handvat, een timer, een display, en nog veel meer. Ook kun je er veel uitleg, reviews, tests en gebruikerservaringen lezen.

Bovenaan vind je de beste frituurpannen,, meer testen van friteuses en de genoemde keuzehulp om je beste frituurpan te kiezen.


Onderwerpen:
Wat zijn de beste frituurpannen voor frituren in olie? Kijk hier boven voor alle beste frituurpannen (5 sterren) en voor de beste frituurpannen uit testen van experts. Bij deze friteuse testen vind je ook de beste airfryers (beste hetelucht friteuses) uit de test.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *