Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Goedkoopste zorgverzekering 2020

Redactie     10:13     No comments


Ben je van plan om alleen een basisverzekering als zorgverzekering 2020 af te sluiten? Dan is de keuze een stuk makkelijker te maken. Pakketten vergelijken is dan niet nodig want de dekking van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekering gelijk. Meestal wordt de keuze dan vooral op prijs gemaakt. Daarom hier de goedkoopste zorgverzekeringen van 2020.


Eigenlijk zijn de enige keuzes, naast de verzekeraar, die je bij een basisverzekering maakt de grootte van het eigen risico en de mate waarin je vrij bent je zorgverlener te kennen.

Over deze keuzes gaan we later in, maar we kijken eerst naar de goedkoopste zorgverzekering.

Goedkoopste zorgverzekering 2020 met standaard eigen risico

De meeste mensen kiezen voor een standaard eigen risico van 385 euro per maand. Dit is eigen risico wat je volgens zorgverzekeringswet verplicht bent te dragen. Meer eigen risico mag, maar kiezen voor minder eigen risico is niet mogelijk.

De goedkoopste zorgverzekering 2020 met dat normale eigen risico kost net iets meer dan 100 euro per maand. Dat is wel eens minder geweest maar de zorg (en de zorgverzekering) wordt helaas met het jaar duurder.
Kijk hier voor de top 10 goedkoopste zorgverzekeringen

Goedkoopste zorgverzekering 2020 met hoog eigen risico

Je kunt er ook voor kiezen het eigen risico met 500 euro te verhogen naar 885 euro per maand (meer mag niet van de zorgverzekeringswet), dat scheelt flink in de maandpremie. Deze keuze wordt meestal gemaakt door mensen die verwachten weinig van de zorg gebruik te maken, en zodoende toch niet boven de 385 uit te komen.

Daarbij speelt ook mee dat veel zorgkosten niet voor het eigen risico. Bij bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts geldt betaal je geen eigen risico. Het kan dus als je weinig zorg nodig hebt best gebeuren dat je nooit boven die 385 euro uit komt, en dan is een hoger eigen risico een goede keuze geweest. Helaas weet je dat altijd pas achteraf, heb je in een jaar toch veel zorg nodig die voor het eigen risico meetelt, dan kun je deze veel minder snel vergoed krijgen van je zorgverzekering. Meer informatie over het eigen risico vind je verderop in dit verhaal.

Maar wat scheelt dat nou? Die 500 euro vrijwillig eigen risico? Het verschil tussen de goedkoopste zorgverzekering met minimaal eigen risico en de goedkoopste zorgverzekering met maximaal eigen risico bedraagt in 2020 18,70 per maand (bijna 225 euro per jaar). Dat is dus wel het overwegen waard.
Hier vind je de top 10 van goedkoopste zorgverzekeringen met maximaal eigen risico

Goedkoopste zorgverzekering 2020 met vrije zorgkeuze

Bij de goedkoopste zorgverzekeringen heb je de minste dekking van zorgverlener. Ruwweg zijn er drie soorten zorgverzekering: de budget zorgverzekering, de naturapolis en de restitutiepolis.

De natura zorgverzekering is de standaard zorgverzekering die door de meeste mensen wordt afgesloten. Hierbij heb je geen garantie dat alle zorgverleners een overeenkomst met de zorgverzekeraar hebben. Hebben ze deze overeenkomst niet dan krijg je maar een deel van de kosten vergoed, vaak 75% of 80%. Bij een naturapolis zijn de belangrijkste zorgverleners als je huisarts en je ziekenhuis normaal gesproken wel aangesloten en worden dus voor 100% gedekt. Maar de garantie heb je niet, dus check dit even voor je een natura zorgverzekering afsluit. Op de website van de zorgverzekeraar kun je nagaan met welke zorgverleners ze een contract hebben.

De budget zorgverzekering is over het algemeen de goedkoopste zorgverzekering, maar hierbij loop je wel een redelijke kans dat je huidige huisarts of je huidige ziekenhuis geen contract heeft voor deze zorgverlener. Bovendien is het percentage dat je vergoed krijgt bij een budgetzorgverzekering voor niet gecontracteerde zorg ook vaak lager, bijvoorbeeld 70%. Bij een budget zorgverzekering is het dus heel belangrijk eerst na te gaan of je huisarts / ziekenhuis volledig vergoed wordt.

Dat brengt ons op de restitutiepolis zorgverzekering, de zorgverzekering met volledig vrije zorgkeuze. Bij deze zorgverzekering weet je zeker dat je kosten volledig vergoed worden, Niet alleen bij alle huisartsen, alle ziekenhuizen en alle apotheken, maar ook bij andere zorg die onder de basisverzekering valt (mits het een erkende zorgverlener is en er geen onrealistisch hoge rekeningen worden verstuurd). Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan. De goedkoopste zorgverzekering 2020 met volledig vrije zorgkeuze kost 116,50 per maand. Dat circa 14 euro meer dan de bovenaan genoemde goedkoopste zorgverzekering, waarbij we in beide gevallen uitgaan van alleen een verplicht eigen risico.
Hier staat de top 10 van goedkoopste zorgverzekeringen 2020 met vrije zorgkeuze

Nog even over het eigen risico

We hadden beloofd nog even terug te komen op het eigen risico, omdat dit een belangrijke keuze is als je kiest voor een goedkope zorgverzekering.

Onderstaande kosten tellen niet mee voor het eigen risico. Deze worden dus altijd vergoed ook al heb je je eigen risicobedrag nog niet bereikt.

  • Huisarts
  • Spoedeisende hulp bij huisarts of huisartsenpost (niet in ziekenhuis!)
  • Ketenzorg via de huisarts
  • De wijkverpleegkundige
  • Tandarts kinderen
  • Medische hulpmiddelen in bruikleen zoals krukken
  • Verloskundige hulp en kraamzorg
  • Griepprik voor risicogroepen
  • Bevolkingsonderzoeken
  • Zorg die vergoed wordt door aanvullende verzekeringen waaronder ook de tandartsverzekering.

Dat is een beste lijst. Maar er is nog veel waar het eigen risico wel voor geldt. Denk daarbij aan medicijnen, behandelingen en operaties in het ziekenhuis, spoedeisende hulp in het ziekenhuis, ambulancevervoer, bloedprikken en alles dat nog meer niet in het bovenstaande lijstje staat.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.