Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste loopbanden thuis

Redactie     07:14     No comments


Een loopband is een fitness apparaat dat ook heel goed thuis gebruikt kan worden. Een inklapbare loopband heeft maar weinig ruimte nodig en een goede loopband hoeft niet duur te zijn. Hier kijken we naar de beste loopbanden voor thuis.


De loopband top 10

Hieronder vind je een tips voor bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste loopband. De meest populaire loopbanden voor thuis staan in de loopband top 10
Voordelige loopband voor thuis van Virtufit


Kies je beste loopband

Kies zelf je beste loopband. De loopband die het best aan al jouw wensen en eisen voldoet. Dat gaat heel makkelijk via het overzicht alle loopbanden. Hier kun je uit meer dan 200 goede loopbanden heel makkelijk de voor jou meest geschikte loopband tegen de laagste prijs vinden.

Hiervoor hoef je alleen je wensen maar aan te vinken. Hieronder geven we tips voor bij het selecteren van de voor jou beste loopband voor thuis.

Inklapbare loopband

Gebruiksklaar neemt een loopband natuurlijk best veel ruimte in. Als je de loopband thuis gebruikt, zal dat geen probleem zijn, je vindt er altijd wel een plekje voor. Maar als je klaar bent met je fitness wil je waarschijnlijk de loopband wel ergens kunnen opbergen, tenzij je een speciale fitness kamer hebt.Opklapbare loopband Focus Fitness


Als je kiest voor een inklapbare loopband neemt het fitness apparaat nauwelijks ruimte in als je deze hebt ingeklapt. Je schuift hem onder bed of zet hem in een verborgen hoekje naast de kast. Bij een loopband voor thuis is het erg handig als je deze kunt inklappen.

Loopband met hartslagmeter

De hartslag is erg belangrijk bij een fitness apparaat. De meeste loopbanden zijn daarom voorzien van een hartslagmeter. De sensoren daarvoor zitten dan normaal gesproken in de handvatten. Onder het sporten wordt de handslag continue gemeten en in kaart gebracht.

Loopband met trainingshulp

Ook is een goede loopband voorzien van een computer die je helpt bij de training. Dit gebeurt meestal in combinatie met een app die je op je smartphone of tablet installeert. De loopband meet je prestaties en stuurt deze gegevens naar de app.

Hierop worden je prestaties geanalyseerd een krijg je adviezen en schema's. Dit voegt veel waarde aan je loopband toe. De meeste loopbanden bieden deze ondersteuning die je in het bovenstaande overzicht met loopbanden als eis kunt opgeven om de voor jou beste loopband te vinden.


Fitness computer op Focus Fitness loopband

Trainingsprogramma's

Je kunt je eigen trainingsprogramma samenstellen, maar een goede loopband biedt ook standaard trainingsprogramma's aan. Uit hoeveel van deze trainingsprogramma's je kunt kiezen verschilt echter heel sterk. Soms zijn dat maar een paar programma's, maar het kunnen er ook vele tientallen zijn. Bij het kiezen van de beste loopband voor thuis via het overzicht met alle loopbanden kun je aangeven hoeveel programma's je ongeveer wilt kunnen gebruiken.

De breedte van de loopband

De breedte van het loopvlak van de loopband kan nogal eens verschillen. De breedte ligt meestal tussen de 40 en 60 centimeter. Dat is een brede marge, waarbij een breder loopvlak een stuk comfortabel loopt. Je loopt meer ontspannen omdat je niet continue hoeft op te letten of je niet mis stapt. We adviseren een loopvlak van meer dan 50 cm.

De hellingshoek van de loopband

Met een goede loopband kun je letterlijk heuvel op lopen. Dit kan door de hellingshoek aan te passen. Je plaatst het loopvlak letterlijk omhoog. Meestal kan de hellingshoek in klimpercentages van maximaal 10 tot 20 procent worden ingesteld. Maar er zijn ook loopbanden die je een indrukwekkende helling van meer dan 20% kunnen voorschotelen.


Ruim 20% hellingshoek op een Nordic Track loopband

Maximale belasting van de loopband

Ook op het te dragen gewicht kun je de loopband selecteren. Voor een goede loopband in een gewicht tot 150 kilo geen enkel probleem, daarboven kan het voorkomen dat je boven het geadviseerde maximale gewicht komt.

Kies je beste loopband via het overzicht met alle goede loopbanden, of kijk bij het overzicht van best geteste loopbanden welke loopbanden door de experts worden aanbevolen.

Zie ook: Meer beste fitness apparatuur uit de test.


Onderwerp:
Op zoek naar de beste loopband thuis? Er zijn veel goede loopbanden voor thuis te koop, maar wat is de beste fitness apparatuur op dit gebied? Hierboven de beste loopbanden uit de loopband test. Ook vind je hier veel tips en informatie voor het kiezen van de voor jou persoonlijk beste loopband.


,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.