Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste elektrische haard. Sfeerhaard met verwarming

De beste elektrische haard met verwarming uit de test.  Plus de beste inbouw sfeerhaard,  de beste klassieke inzethaard en de beste vrijstaande elektrische haard uit de test.

beste elektrische haard test classic fire vancouver


Een groot voordeel van een elektrische sfeerhaard is dat zo'n elektrische haard wel zorgt voor de sfeer van een open haard, maar dat je er geen schoorsteen, rookkanaal of andere afvoer van rook en schadelijke stoffen voor nodig hebt. Een elektrische haard is schoon en je kunt zo'n sfeerhaard vaak met een afstandsbediening bedienen. Hier kijken we naar de beste elektrische haarden met verwarming.

We hebben de beste elektrische haard (een elektrische sfeerhaard met verwarming) en enkele alternatieven.


Aanbiedingen elektrische kachels

Al deze goede elektrische haarden met verwarming zijn te vinden in het overzicht aanbiedingen elektrische haarden. Kijk daar voor alle specificaties en de actuele lage winkelprijzen.

Alle onderstaande elektrische haarden zijn zowel te gebruiken als sfeerhaard (alleen kunstmatige vlammen) en als elektrische kachel. Deze beide functies zijn gelijktijdig te gebruiken, maar ook apart. In de winter kun je deze sfeerhaard dus ook meteen als verwarming gebruiken, maar in de zomer geniet je alleen van de vlammen.Beste elektrische haard: Classic Fire Vancouver LED sfeerhaard

Deze elektrische haard van Classic Fire zorgt niet alleen voor sfeer maar ook voor warmte. De Classic Fire Vancouver kent twee warmtestanden, maar je kunt de verwarming ook uitzetten en alleen genieten van het open haard effect. 

Deze beste elektrische haard met verwarming is momenteel één van de meest verkochte elektrische sfeerhaarden.

beste elektrische haard test

Classic Fire sfeerhaard inbouw of vrijstaand (met verwarming)


Deze beste elektrische haard kun je overal neerzetten of ophangen aan een vlakke muur. Als je de verwarmingsfunctie wilt gebruiken moet er links, rechts en onder 20 centimeter vrij blijven, en boven 60 centimeter. Je kan hem dan dus niet inbouwen. 

Als je de verwarmingsfunctie niet gebruikt is inbouwen wel mogelijk.

Kenmerken Classic Fire Vancouver:
+ 3 standen intensiteit vlammen.
+ 2 standen verwarming (kan ook uit).
+ Wordt geleverd met decoratieve vuurvaste stenen.
+ Bedienen met afstandsbediening.
+ Op te hangen en neer te zetten. Zowel inbouw als vrijstaand.
+ Voordelige prijs.
- Ingebouwd niet als verwarming te gebruiken.

Zijn populariteit heeft deze beste sfeerhaard ook te danken aan zijn lage prijs. Kijk voor de actuele prijs van deze beste elektrische haard bij de bovenstaande productlink. Je ziet deze beste sfeerhaard ook op de foto helemaal bovenaan.Beste elektrische haard inbouw:: Classic Fire Chicago

Wil je de elektrische haard inbouwen, en ook gebruik maken van de verwarmingsfunctie? 

Dan kun je kiezen voor de Chicago van dezelfde fabrikant. De Classic Fire Chicago elektrische inbouwhaard heeft roosters aan de voorkant zodat deze kan worden ingebouwd, ook als je hem als kachel gebruikt.


beste elektrische haard inbouw sfeerhaarden test

Classic Fire elektrische haard inbouw met verwarming


Kenmerken Classic Fire Chicago elektrische haard inbouw met verwarming

+ Verwarming en open haard simulatie in diverse standen te gebruiken.
+ Ook verwarming en open haard simulatie los van elkaar te gebruiken.
+ Voordelige inbouw elektrische sfeerhaard.
- Geen afstandsbediening
- De moderne uitstraling doet lichtelijk aan een magnetron denken. Niet iedereen houdt daar van.

Ook deze beste inbouw elektrische haard met verwarming vind je bij de bovenstaande overzicht met elektrische sfeerhaarden of via de productlink.Beste klassieke inzethaard: Klarstein elektrische inzethaard

Liever een elektrische haard met de uitstraling van een klassieke open haard? Dan is deze Klarstein Kamini inzethaard voor jou mogelijk de beste elektrische sfeerhaard. Ook dit is een elektrische haard met verwarming.

Klarstein inbouwhaard elektrisch sfeerhaard

Klarstein elektrische inzethaard met verwarming


Het voordeel van een inzethaard is dat je hem niet echt hoef in te bouwen. Je kunt hem ook op een bestaande schouw, dressoir of tafel plaatsen. De vlammen zijn geen vuur maar led-licht, dus volkomen ongevaarlijk.

Deze beste elektrische inzethaard met verwarming zorgt voor een echte open haard sfeer zonder echt vuur. De beweging van de vlammen (lampjes) lijkt bedrieglijk echt op het echte vlammenspel van de open haard. En ga je naar bed, dan schakel je de elektrische haard uit. Het is een realistische (elektrische) open haard die je niet hoeft schoon te maken.

Kenmerken Klarstein inzethaard met verwarming
+ Realistische elektrische open haard
+ 2 warmte instellingen (1000 en 2000 Watt).
+ Deze elektrische haard is ook te gebruiken als ventilator.
+ Inbouw niet per se nodig.
- Inbouw of plaatsing in een schouw is wel het mooist.

Kijk voor alle informatie bij de productlink of in het overzicht met alle elektrische haarden bovenaan deze pagina.Beste vrijstaande elektrische sfeerhaard: Classic Fire Narvik

Voor een sfeervol plaatje is deze vrijstaande elektrische sfeerhaard van Classic Fire een andere aanrader. Dit is een geheel vrijstaande elektrische sfeerhaard. Met zijn klassieke uiterlijk oogt deze Classic Fire Narvik elektrische sfeerhaard als een echte haardkachel.Classic Fire Norvik elektrische sfeerhaard
Classic Fire vrijstaande elektrische haard met verwarming


Maar dan een haardkachel zonder echt vuur maar door een lichtspel dat op echt vuur lijkt. Via de afstandsbediening stel je de hoogte van het "vuur" en van de warmte in. Het vermogen van deze elektriche haard met verwarming is 900 of 1800 watt.

Kenmerken Classic Fire Narvik elektrische sfeerhaard
+ Mooi nostalgisch klassiek uiterlijk, knoppen goed verborgen.
+ Heel realistisch vlammenspel achter glas.
+ Deze elektrische haard is overal vrij te plaatsten.
- Maar 1 warmtestand (1800 Watt)
- Vrij klein (51 x 28 x 56 cm).Meer mooie elektrische sfeerhaarden

Hierboven vind je goede elektrische haarden van Classic Fire en Klarstein. Deze fabrikanten maken goede en mooie elektrische haarden die goedkoop in aanschaf en gebruik zijn. 

Maar er zijn meer goede  elektrische haard merken. Hier een kort overzicht van enkele van de beste elektrische haard fabrikanten:

Classic Fire

3 van de 4 beste elektrische haarden uit de test zijn Classic Fre haarden. Classic Fire behoort dan ook absoluut tot de beste elektrische sfeerhaard merken. Deze grote fabrikant van elektrische haarden en haardkachels uit Nederland biedt een hele reeks elektrische kunsthaarden die de sfeer van een echte open haard perfect nabootsen. LED verlichting zorgt voor een "echt" vuur en via verwarmingselementen kun je de haard ook als kachel gebruiken. Classic Fire maakt zowel elektrische inbouw haarden als vrijstaande elektrische sfeerhaarden.


Livn (Livin Flame)

Livn (voorheen Living Flame en Livin Outdoor) is een andere fabrikant die tot de beste elektrische haard fabrikanten behoort. Livn maakt alle soorten kachels en haarden voor binnen en buiten. Hieronder vallen ook alle soorten elektrische sfeerhaarden zoals inbouwhaarden, hanghaarden, inzethaarden en vrijstaande haarden. 

Ook schouw-ombouwen voor de elektrische haard en accessoires als led strips, kristal look steentjes en afstandsbedieningen worden door Livn verzorgd. Overigens maakt Livn ook alle andere soorten elektrische kachels.

Dimplex

Ook Dimplex (de Glen Dimplex Group) behoort tot de beste elektrische haard merken. Deze fabrikant uit Ierland is helemaal gespecialiseerd in elektrische verwarming. Dimplex biedt realistische elektrische sfeerhaarden die je zonder dat je over een schoorsteen of ander rookkanaal beschikt toch de sfeer van een echte open haard geven. Zonder vervuiling door rook, en zonder hout of andere brandstof die je moet aanvoeren.  

Kalfire

Kalfire is een grote Nederlandse fabrikant van hoogwaardige open haarden. Kalfire maakt zowel elektrische haarden als houthaarden en gashaarden. Kalfire elektrische haarden zijn een elektrische inzethaard of elekrische elektrische inbouwhaard.Het zijn in alle gevallen haarden van hoge kwaliteit, maar niet goedkoop.

Eurom

Ook het Nederlandse Eurom maakt elektrische haarden al is hun sfeerhaard collectie een heel stuk kleiner dan dat van bovenstaande merken. Het aanbod van Eurom elektrische kachels in andere soorten is groter.

Klarstein

De beste elektrische inzethaard uit de test is een Klarstein haard. Klarstein is een Duitse fabrikant van consumentenelektronica die vooral huishoudelijke apparatuur maakt. Bijvoorfbeeld stofzuigers, friteuses, koelkasten en koffiezetapparaten. Maar Klarstein heeft ook een breed assortiment goede en sfeervolle elektrische haarden. Zowel inbouw als vrijstaand. En zowel klassieke haarden als moderme haarden qua design.

Kijk bij de aanbiedingen bovenaan voor de haarden van al deze (en andere) elektrische haard merken.
Voordelen en nadelen elektrische haard

Ten opzichte van een echte haard (een houthaard) heeft een elektrische haard veel voordelen, maar ook nadelen. Hier kijken we naar de voordelen en nadelen van een elektrische haard.

Voordelen elektrische haard

 • Een elektrische haard heeft geen schoorsteen of rookkanaal nodig. Dat is voor de installatie van de haard natuurlijk een enorm voordeel. Een elektrische haard kun je zo neerzetten of ophangen.

 • Mede door de eenvoudige installatie is de prijs voor een elektrische haard veel lager dan die van een houthaard. 

 • De veiligheid is natuurlijk ook een groot voordeel Een elektrische haard geeft geen open vuur (zoals een houthaard) en je loopt niet het risico van koolmonoxidevergiftiging (zoals een gashaard).
   
 • De warmte opbrengst van een goede elektrische haard is veel efficiënter dan die van een haard met schoorsteen (waarbij veel warmte via het rookkanaal naar buiten verdwijnt).

 • Het gebruiksgemak van een elektrische haard is een ander groot voordeel. Je hoeft geen hout te hakken en te halen en de haard hoeft na gebruik niet schoongemaakt te worden. Het gebruik van een afstandsbiedingen maakt de elektrische haard extra comfortabel in het gebruik.

 • Bij een goede elektrische haard kun je kiezen voor "vlammen" en warmte of voor alleen vlammen. Je kunt bij warm weer dus ook de haard gebruiken zonder dat het te warm wordt.

 • Een elektrische haard kun je overal neerzetten of ophangen en ze zijn verkrijgbaar in vele stijlen en modellen.

 • En niet in de laatste plaats: Een elektrische haard is milieu vriendelijker omdat deze geen rook uitstoot.

Nadelen elektrische haard

 • Hoewel de beste elektrische haarden een steeds realistischer vuur geven blijft het natuurlijk een nep vuur.

 • Dat geldt ook voor de warmte die de elektrische haard afgeeft. Hoewel deze beter verwarmt dan echt vuur is het gevoel van de warmte toch anders.

 • Een elektrische haard gebruikt stroom. Dat kan goedkoper zijn dan haardblokken (vooral als je zonnepanelen hebt) maar het kost meer geld als je aan gratis hout kunt komen.

Kijk voor alle specificaties, maten, laagste prijzen en andere informatie in het bovenaan genoemde overzicht met alle elektrische haarden.


Meer beste elektrische kachels uit de test

De elektrische haard is als verwarming te gebruiken. Maar naast de sfeerhaard zijn er nog veel meer elektrische kachels. Hieronder vind je de test en aanbiedingen van ieder soort elektrische kachel.


Foto bovenaan: Classic Fire elektrische haard met verwarming

Onderwerpen:
Hierboven vind je de beste elektrische haarden met verwarming. Het betreft de beste elektrische sfeerhaarden in diverse soorten. De beste sfeerhaard inbouw, beste elektrische haard vrijstaand, de beste inzethaard e.d. In het overzicht met alle elektrische haarden bovenin vind je alle goede sfeerhaarden op stroom.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. De beste elektrische haard is een elektrische haard met verwarming. Zo heb je het beste van twee werelden. Een gezellige sfeerhaard en aangename warmte in huis. Natuurlijk gebruikt een elektrische haard met verwarming stroom maar omdat de CV dan uit kan zijn er niet of nauwelijks meerkosten. Voor mij is de beste elektrische haard inbouw. Er zijn ook heel mooie vrijstaande haarden en voorzethaarden maar een elektrische inbouwhaard is net een echte open haard. Natuurlijk is het installeren een stuk lastiger, maar bij kon de elektrische sfeerhaard in de opening van de bestaande schouw geplaatst worden. Als dat niet het geval was had ik waarschijnlijk voor een elektrische voorzethaard met verwarming gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.