Beste spinningfiets (spinbike) en andere goede spinningbikes

Kijk hier voor de beste spinningfiets / beste spinningbike uit de test en andere goede spinning fietsen.Een spinningfiets is een heel praktisch fitnessapparaat voor thuis. Zo'n spinbike is een fitnessapparaat dat maar weinig ruimte inneemt en een spinfiets is een prima fitnessapparaat om mee af te vallen en om mee aan je conditie te werken. Ook kun je met een spinning fiets sterkere beenspieren kweken. Hier kijken we naar de beste spinningbike.Met een spinningbike train je door te fietsen. Zo'n spinbike lijkt op het eerste gezicht sterk op een hometrainer. Beide zijn fitnessapparaten die het fietsen nabootsen, maar er zijn behoorlijk veel verschillen tussen beide fitness apparaten. Verderop in dit artikel kijken we naar het verschil tussen de spinningfiets en de hometrainer.

Ook kijken we naar beste spinningfiets uit de test, de FitBike Ride 5 spinbike, en hebben we aanbiedingen van deze spinbike en andere goede spinningbikes.Verschil spinningfiets en hometrainer

De verschillen tussen een spinningfiets en een hometrainer zitten hem in de fietshouding en in de manier van trappen. Een spinning fiets / spinbike benadert veel meer het echte racefietsen. 

Dat begint al met de houding. Op de spinningfiets neem je de voorover gebogen houding van een wielrenner aan. Op een hometrainer zit je rechtop. Dat maakt de hometrainer beter geschikt voor mensen met rugklachten, maar ook voor wie graag naar de TV wil kijken onder het fietsen. Voor het echte fietsgevoel is de spinningfiets echter beter.

Toch liever een hometrainer of andere fitness apparaat? Kijk dan bij de beste fitnessapparaten uit de test bij de beste hometrainers. Daar vind je ook andere fitnessapparaten, bijvoorbeeld fitnessapparaten om je spieren te versterken.

Een ander groot verschil tussen een hometrainer en een spinningfiets is het doortrapsysteem van de spinbike. Je kan op een spinning fiets niet even stoppen met trappen want de trappers draaien door. Zo verleg je eerder je grenzen. Ook kun je met een spinningbike zwaarder trappen. Koop je het fitnessapparaat om flink aan je conditie te werken, dan is voor jou een spinningfiets beter dan een hometrainer.
Beste spinningfiets: FitBike Ride 5 spinbike

Maar wat is de beste spinningfiets? De spinbike met de hoogste waardering is de FitBike Ride 5. Deze beste spinningfiets maakt deel uit van een hele reeks spinningbikes die FitBike maakt. Ook de FitBike Ride 5 wordt weer in verschillende versies geleverd. De beste spinbike uit de test is de versie met trainingscomputer een tablethouder. Deze beste spinningbike is al winnaar van vele Kieskeurig Awards en de hoogst gewaardeerde spinfiets op Bol.com.

Maar wat maakt de FitBike Ride 5 tot de beste spinbike uit de test? Daar gaan we hieronder op in.


FitBike, beste spinningfiets 


Uitstekende prijs / kwaliteit verhouding
Ondanks dat de FitBike Ride 5 de beste spinningbike is, is het een heel betaalbare spinningfiets. Kijk bij de aanbiedingen FitBike spinningfietsen voor de actuele laagste prijs van alle versies van deze beste spinningfiets.

Soepel trappen op een stabiele fiets
Dankzij het vliegwiel van 10 kilo kan je de Ride 5 spinfiets zowel rustig als heel intensief gebruiken. De trapbeweging blijft soepel, en de fiets blijft stabiel. De spinningfiets kan een gewicht tot 150 kilo prima aan. Daarbij doet de V-belt fluisterstil zijn werk. Ook heel belangrijk, want zo kun je prima naar een muziekje of naar de TV luisteren onder het trappen.

Een comfortabele spinningfiets
Zoals bij een gewone fiets is ook bij een spinning fiets het comfort van het zadel belangrijk. De FitBike Ride 5 is dan ook voorzien van een comfortabel gelzadel. Dit zadel is zowel horizontaal als verticaal te verstellen voor een ideale zithouding. Ook het stuur van de spinningbike kan naar wens worden gesteld.


Computer en programma's
Ook belangrijk voor het comfort van een spinningfiets is een goed te bedienen en makkelijk af te lezen kleurendisplay. De best geteste versie van de FitBike Ride 5 beschikt over een trainingscomputer die gegevens als afstand, snelheid, tijden, het aantal omwentelingen, de verbruikte wattage, de hartslag en de verbrande calorie├źn bijhoudt. De hartslag wordt via de handvatten gemeten.

Wil een spinningfiets ten opzichte van een hometrainer nogal eens het onderspit delven met betrekking tot het aantal programma's, bij de FitBike Ride 5 is dat absoluut niet het geval. Het aantal programma's is indrukwekkend. Je hebt 12 voorgeprogrammeerde weerstand programma's, vier hartslag programma's, en je kunt ook zelf programma's samenstellen.Meer goede spinningfietsen

Is de Fitbike spinbike toch voor jou niet de beste spinningfiets? In het aanbiedingen alle spinningfietsen vind je nog veel meer goede spinningbikes. Goede spinfietsen van Fitbike, maar ook van Zwift, Keiser, NordicTrack, Bowflex, Tunturi, Waterflex, Scwinn en vele andere topmerken.

Je vindt er ook alle prijzen, specificaties, reviews, gebruikerservaringen en meer informatie over al deze goede spinningfietsen.Welke spieren train je met een spinningbike?

De spinfiets is een fitnessapparaat dat kan worden gebruikt voor cardio training als voor het versterken van de beenspieren. Met een spinfiets kun je een intensieve workout uitvoeren voor het verbeteren van je conditie en uithoudingsvermogen, maar ook voor het verbeteren van je algehele gezondheid. Daarnaast kun je met de spinningfiets ook diverse groepen spieren trainen.

De spinningbike is vooral voor het versterken van de beenspieren een goed fitnessapparaat. Je traint er de quadriceps mee (de spieren aan de voorkant van de dij), maar ook de hamstrings (de spieren aan de achterkant van de dij) en de kuitspieren (de gastrocnemius en de soleus). Maar het trainen blijft niet tot de benen beperkt. Ook de bilspieren (de gluteus maximus, gluteus medius en gluteus minimus), de buikspieren en de rugspieren worden versterkt.

Bij het trainen op een spinningbike worden je gewrichten veel minder belast dan bij bijvoorbeeld hardlopen waarbij je lichaam veel meer te verduren heeft.

Trainen op een spinningfiets is ook goed voor het hard en de longen, de training helpt je afvallen, en ook tegen stress is kan een stevige training op de spinbike prima helpen. Trainen op een spinbike is dus niet alleen voor je spieren goed.


Zie ook: 

Foto's: Fitbike spinningbike


Samenvatting:
Een spinning fiets (spinfiets, spinbike, spinningbike) is een goed, effectief en praktisch fitnessapparaat om je conditie te verbeteren en om af te vallen. De Fitbike Ride 5 is als beste spinningfiets getest. Hierboven alle informatie over deze beste spinningbike / beste spinningfiets uit de test en aanbiedingen van alle goede spinningfietsen / goede spinningbikes.

Een reactie posten

0 Reacties