Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste spinningfiets (spinningbike, spinbike)

 

Kijk hier voor de beste spinningfiets / beste spinningbike uit de test en andere goede spinning fietsen.Een spinningfiets is een heel praktisch fitnessapparaat voor thuis. Zo'n spinbike is een fitnessapparaat dat maar weinig ruimte inneemt en een spinningfiets / spinbike is een prima fitnessapparaat om mee af te vallen en om mee aan je conditie te werken. Ook kun je met een spinning fiets sterkere beenspieren kweken. Hier kijken we naar de beste spinningfiets / beste spinningbike.

Met een spinningbike train je door te fietsen. Zo'n spinbike lijkt op het eerste gezicht sterk op een hometrainer. Beide zijn fitnessapparaten die het fietsen nabootsen, maar er zijn behoorlijk veel verschillen tussen beide fitness apparaten.

De beste spinningfiets uit de test is de FitBike Ride 5 spinbike. Verderop meer informatie over deze beste spinbike, maar eerst wat meer algemene informatie over de spinfiets.

Verschil spinningfiets en hometrainer

De verschillen tussen een spinningfiets en een hometrainer zitten hem in de fietshouding en in de manier van trappen. Een spinning fiets / spinbike benadert veel meer het echte racefietsen. 

Dat begint al met de houding. Op de spinningfiets neem je de voorover gebogen houding van een wielrenner aan. Op een hometrainer zit je rechtop. Dat maakt de hometrainer beter geschikt voor mensen met rugklachten, maar ook voor wie graag naar de TV wil kijken onder het fietsen. Voor het echte fietsgevoel is de spinningfiets echter beter.

Toch liever een hometrainer of andere fitness apparaat? Kijk dan bij de beste fitnessapparaten uit de test bij de beste hometrainers. Daar vind je ook andere fitnessapparaten, bijvoorbeeld fitnessapparaten om je spieren te versterken.

Een ander groot verschil tussen een hometrainer en een spinningfiets is het doortrapsysteem van de spinbike. Je kan op een spinning fiets niet even stoppen met trappen want de trappers draaien door. Zo verleg je eerder je grenzen. Ook kun je met een spinningbike zwaarder trappen. Koop je het fitnessapparaat om flink aan je conditie te werken, dan is voor jou een spinningfiets beter dan een hometrainer.

Beste spinningfiets: FitBike Ride 5 spinbike

Maar wat is de beste spinningfiets? De spinbike met de hoogste waardering is de FitBike Ride 5. Deze beste spinningfiets maakt deel uit van een hele reeks spinningbikes die FitBike maakt. Ook de FitBike Ride 5 wordt weer in verschillende versies geleverd. De beste spinbike uit de test is de versie met trainingscomputer een tablethouder. Deze beste spinningbike is al winnaar van vele Kieskeurig Awards en de hoogst gewaardeerde spinningfiets op Bol.com.

Maar wat maakt de FitBike Ride 5 tot de beste spinbike uit de test? Daar gaan we hieronder op in.


FitBike, beste spinningfiets 


Uitstekende prijs / kwaliteit verhouding
Ondanks dat de FitBike Ride 5 de beste spinningbike is, is het een heel betaalbare spinningfiets. Kijk bij de aanbiedingen FitBike spinningfietsen voor de actuele laagste prijs van alle versies van deze beste spinningfiets.

Soepel trappen op een stabiele fiets
Dankzij het vliegwiel van 10 kilo kan je de Ride 5 spinfiets zowel rustig als heel intensief gebruiken. De trapbeweging blijft soepel, en de fiets blijft stabiel. De spinningfiets kan een gewicht tot 150 kilo prima aan. Daarbij doet de V-belt fluisterstil zijn werk. Ook heel belangrijk, want zo kun je prima naar een muziekje of naar de TV luisteren onder het trappen.

Een comfortabele spinningfiets
Zoals bij een gewone fiets is ook bij een spinning fiets het comfort van het zadel belangrijk. De FitBike Ride 5 is dan ook voorzien van een comfortabel gelzadel. Dit zadel is zowel horizontaal als verticaal te verstellen voor een ideale zithouding. Ook het stuur van de spinningbike kan naar wens worden gesteld.


Computer en programma's
Ook belangrijk voor het comfort van een spinningfiets is een goed te bedienen en makkelijk af te lezen kleurendisplay. De best geteste versie van de FitBike Ride 5 beschikt over een trainingscomputer die gegevens als afstand, snelheid, tijden, het aantal omwentelingen, de verbruikte wattage, de hartslag en de verbrande calorie├źn bijhoudt. De hartslag wordt via de handvatten gemeten.

Wil een spinningfiets ten opzichte van een hometrainer nogal eens het onderspit delven met betrekking tot het aantal programma's, bij de FitBike Ride 5 is dat absoluut niet het geval. Het aantal programma's is indrukwekkend. Je hebt 12 voorgeprogrammeerde weerstand programma's, vier hartslag programma's, en je kunt ook zelf programma's samenstellen.

Meer goede spinningfietsen

Is de Fitbike spinbike toch voor jou niet de beste spinningfiets? In het overzicht alle spinningfietsen vind je nog veel meer goede spinningbikes. Van Fitbike, maar ook van Zwift, Keiser, NordicTrack, Bowflex, Tunturi, Waterflex, Scwinn en vele andere topmerken.

Je vindt er ook alle prijzen, specificaties, reviews, gebruikerservaringen en meer informatie over al deze goede spinningfietsen.

Zie ook: 

Foto's: Fitbike spinningbike


Samenvatting:
Een spinning fiets (spinfiets, spinbike, spinningbike) is een goed, effectief en praktisch fitnessapparaat om je conditie te verbeteren en om af te vallen. De Fitbike Ride 5 is als beste spinningfiets getest. Hierboven alle informatie over deze beste spinningbike / beste spinningfiets uit de test en aanbiedingen van alle goede spinningfietsen / goede spinningbikes.

, ,


0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *