Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste middel tegen keelpijn (beste keelpastilles)

Hier kijken we naar de beste keelpastilles (beste middel tegen keelpijn). Pastilles van Trachitol, Strepsils, Fluimuciel en andere goede keelpastilles tegen keelpijn.
Beste middelen tegen keelpijn beste keelpastilles

Iedereen heeft wel eens te maken met keelpijn. Bijvoorbeeld keelpijn bij griep of verkoudheid, bij een keelontsteking of nadat je wat te enthousiast hebt geschreeuwd. Een goed middel tegen keelpijn geeft dan verlichting. Maar welke van alle middelen tegen keelpijn helpen het beste bij keelpijn? Strepsils of Trachitol? Fluimucil of Dampo? Hier de top 10 van beste middelen tegen keelpijn!

Het gaat daarbij om middelen die de klachten van keelpijn verminderen zodat je er minder last van hebt. Een slokje water brengt verlichting, maar dat is ook vrijwel meteen weer uitgewerkt. Het beste middel tegen keelpijn zorgt er voor dat je langere tijd minder last van je keel hebt.


Keelverzorging top 10

In de top 10 middelen tegen keelpijn vind je de meest populaire keelverzorgingsproducten die de beste waardering van hun gebruikers hebben gehad. Hieronder kijken we naar een aantal van deze beste middelen tegen keelpijn.

Al deze goede middelen tegen keelpijn kom je in de bovenstaande top 10 tegen. Kijk daar voor meer specifieke informatie zoals de laagste actuele winkelprijs.
Trachitol zuigtabletten

Trachitol is een bekend en goed werkend middel tegen keelpijn. Het is daarbij wel belangrijk meteen met Trachitol te starten als je de keelpijn voelt opkomen. 

Trachitol tegen keelpijn

Het middel Trachitol bestaat uit zuigtabletten met lidocaïne hydrochloride. Dat is een pijnstillende stof die plaatselijk werkt. Deze stof zorgt ervoor dat het keelslijmvlies minder gevoelig is voor pijn (het verdoofd plaatselijk). Ook bevat Trachitol Propyl-hydroxbenzoaat dat de groei van bacteriën afremt.

Alle informatie over dit beste middel tegen keelpijn, waaronder de lage actuele prijs, staat in de bovenstaande top 10.Strepsils keelpastilles

Nog zo'n bekende naam op het gebied van het verlichten van keelpijn zijn de Strepsils keelpastilles. Strepsils bevatten antibacteriële ingrediënten die de bacteriën doden die de keelpijn veroorzaken. Daarom werken ook de Strepsils keelspastilles, evenals de Trachitol zuigtabletten, vooral goed bij beginnende keelpijn.

Strepsils tegen keelpijn

De Strepsils keelpastilles verlichten ook de keelpijn en doen dat tot wel 2 uur na het innemen. Het zijn zuigtabletten dus de smaak is ook beste belangrijk. Strepsils zijn dan ook in meerdere smaken te koop. Je kunt kiezen tussen Citroen met honing, Sinaasappel, het extra verkoelende Cool en het meer neutrale Original. 

De sinaasappel versie bevat ook vitamine C. Dat is nooit weg, maar in tegenstelling tot wat wordt aangenomen helpt vitamine C niet tegen het voorkomen van keelpijn.

Ook de informatie en recente prijs van Strepsels keel pastilles vind je terug in de bovenaan genoemde top 10 van beste medicijnen tegen keelpijn.Fluimucil keeltabletten

Fluimucil zuigtabletten gebruik je als de zere keer gepaard gaat met vastzittend slijm of vastzittende hoest. Fluimucil bevordert het ophoesten. Dit is dus een ander soort middel zoals de bovenstaande Strepsils en Trachitol die ontwikkeld zijn om de pijn te verzachten.

Fluimucil tegen keelpijn


Je hebt Fluimucil in de vorm van bruistabletten, maar als als keelpastilles die je zonder water in kunt nemen. Dat laatste is natuurlijk handig als je onderweg bent.

Fluimucil is het beste middel tegen vastzittend slijmen bij vastzittende hoest. Kijk voor alle informatie in de bovenstaande top 10 van beste middelen tegen keelpijn.Isla Moos pastilles

Isla Moos is een middel dat een beschermend laagje over de slijmvliezen in de mondholte en keelholte legt, waardoor deze beschermd worden tegen verdere irritatie en het herstel versnellen. Isla Moos bevat een extract van IJslands mos.

Isla Moos tegen hoest en keelpijn

Isla Moos werkt vooral goed bij keelklachten veroorzaakt door droogheid of door kriebelhoest, maar ook bij keelklachten die door overbelasting zijn ontstaan. Ilsa Moos pastilles zijn verkrijgbaar in de smaken Original, Mint en Cassis. Dampo hoestpastilles

Dampo staat vooral bekend om zijn inhalatiemedicijnen die je bij benauwdheid gebruikt. Maar de Dampo hoestpastilles zijn ook een populair middel tegen keelpijn en verlichting van de luchtwegen. Het zijn keel pastilles waar je op zuigt, zodat er stoffen vrijkomen die de keelpijn en de pijn aan de luchtwegen verlichten en die je vrijer laten ademen.

Dampo hoestpastilles tegen keelpijnDit effect wordt bereikt met speciale kruiden en etherische oliën. De hoestpastilles hebben een aangename smaak wat het gebruik wel zo plezierig maakt. Vooral bij kinderen.Wat kun je nog meer tegen keelpijn doen?

Bovenstaande middelen helpen goed bij keelpijn. Deze beste zuigtabletten en beste keelpastilles zorgen er voor dat je minder last van je keel hebt. Er zijn daarnaast nog wat huismiddeltjes die je naast deze middelen tegen keelpijn kunt gebruiken voor extra verlichting van de klachten.

  • Gorgelen met zout water. Doe één theelepel zout in een glas warm water en gorgel. Dit verlicht de pijn en helpt ontstekingen te verminderen.

  • Is de lucht in huis droog? (onder de 40% luchtvochtigheid). Plaats dan een goede luchtbevochtiger.

  • Drink veel water en / of kruidenthee. Dit vermindert de pijn en maakt eventueel slijm dunner.

  • Stomen met een kom warm water of met een stoominhaler. Warme stoom maakt je keel zachter.

  • Stop met roken en ga rokerige ruimtes uit de weg. Rook irriteert en maakt de klachten erger.

  • Eet geen hard voedsel om je keel te ontzien.

  • Neem voldoende rust.

Oorzaken van keelpijn

Keelpijn voorkomen is erg moeilijk omdat keelpijn veel oorzaken kan hebben, waardoor je vaak niet weet wat de oorzaak is.

Vaak is keelpijn een symptoom van een virale infectie zoals griep, verkoudheid of een keelontsteking. Het virus irriteert de slijmvliezen in de keel en kunnen daar een ontsteking veroorzaken. Maar een bacteriële infectie kan ook de oorzaak zijn, of overbelasting door schreeuwen, veel praten of zingen. Ook kunnen externe stoffen zoals rook of chemicaliën de keel irriteren en een droge keel door te weinig drinken kan de oorzaak zijn.

Ook kan de keelpijn een allergische reactie zijn, bijvoorbeeld bij hooikoorts of een stofallergie en bij maagproblemen kan het maagzuur omhoog komen en de keel irriteren.

Dit is een korte kennismaking met de beste keelpastilles en andere middelen tegen keelpijn. In de bovenstaande top 10 vind je alle informatie en prijzen. Ook van andere goede middelen tegen keelpijn die in de top 10 staan. Een aantal goede keelpastilles brengen we extra onder de aandacht.

Zie ook: 


Samenvatting:
Hierboven vind je de beste middelen tegen keelpijn, zoals de beste keelpastilles, de beste hoestpastilles, de beste middelen om keelpijn te verzachten en de beste zuigtabletten bij beginnende keelpijn. Bovenaan vind je de top 10, daarnaast besteden we speciale aandacht aan de beste keelpastilles en andere beste middelen tegen keelpijn van Trachitol. Strepsils, Fluimucil, Isla Moos en Dampo.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Trachitol zuigtabletten kunnen goed hepen tegen keelpijn, maar het is wel belangrijk dat je meteen met Trachitol begint als je de keelklachten voelt opkomen. Ik heb daarom altijd Trachiltol tabletten in huis want als ik eerst in de gelegenheid moet zijn om naar de winkel te gaan ben ik te laat en is het effect minder.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.