Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste bijl uit de bijlen test

 

De beste bijl uit de test, de beste handbijl en de beste boombijl. Hier vind je de beste bijlen (met aanbiedingen).


Voor het kloven van open haard hout, voor het vellen van een boom, soms heb je een bijl nodig. Maar wat is de beste bijl? Niet iedere bijl is even goed voor iedere klus. Hier vind je de beste bijlen.

De beste bijlen uit de test


In het overzicht met aanbiedingen alle bijlen vind je ze allemaal. Zowel de onderstaande beste bijlen als andere goede bijlen in alle soorten. Kijk daar voor alle prijzen en mogelijkheden.

We kijken hieronder kort naar de beste bijlen uit dit grote aanbod van bijna 200 handbijlen, kloofbijlen, boombijlen en andere bijlen.

Beste bijl (universeel): Fiskars X10S

De beste bijl is de Fiskars X10S. Deze Fiskars bijl is met een 4.8 uit 5 de bijl met de hoogste score. Deze bijl is ook een echte allround bijl, zowel geschikt voor het hakken en kloven van haardhout als voor klussen in tuin.


Het brede blad van deze beste bijl maakt de Fiskars X10S tot zo'n goede allrounder. Het blad is stevig in de steel geïntegreerd en het gewicht van de bijlkop en steel is optimaal op elkaar afgestemd wat het gebruik comfortabel maakt.

Deze steel is van zeer hoge kwaliteit, gemaakt van kunststof dat met glasvezel is versterkt. Dit materiaal vangt schokken en trillingen perfect op en het handvat heeft veel grip, wat erg belangrijk is voor het veilig gebruiken van een bijl.

Kijk voor de prijs en alle informatie over deze beste bijl in het bovenaan genoemde overzicht met bijlen.

Beste bijl kloven haardhout: Talen Tools handbijl

De beste bijl is de bovenaan genoemde Fiskars. Maar het is ook een prijzige bijl. Zoek je een bijl om af en toe haardhout te kloven, dan kun je ook kiezen voor de goedkopere Talen Tools handbijl. Deze handbijl van de Nederlandse fabrikant van gereedschap, Talen Tools uit Staphorst, is geoptimaliseerd voor het kleven van hout.Doordat de achterzijde van het bijlblad breder is krijgt het blad van deze beste handbijl een wigvorm. Ook is de snede wat breder. Dit zorgt ervoor dat het hout eerder splijt van bij een standaard bijl. 

Dit maakt de Talen Tools handbijl tot de beste kloofbijl.

Beste boombijl: Natuurlijker Leven

De beste handbijl allround en de beste kloofbijl hebben we gehad. Nu kijken we naar de beste boombijl. De beste bijl voor het hakken van dikke takken en het omhakken van complete bomen.

De 1800 gram zware bijl van Natuurlijker Leven is de beste boombijl. Deze stevige bijl is voorzien van een 90 centimeter lange steel en een bijlblad van staal. Met deze Natuurlijker Leven boombijl kun je dikke taken en complete bomen de baas, maar voor het kloven van haardhout zijn bovenstaande beste bijlen beter geschikt.Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle bijlen voor de prijzen en specificaties van deze beste bijlen en voor andere goede bijlen.Foto bovenaan: Fiskars

Samenvatting:
Hier vind je de beste bijlen uit de beste bijl test. De beste bijlen zijn getest. Wat is de beste handbijl, de beste kloofbijl, de beste tuinbijl, de beste boombijl of de beste bijl voor haardhout kloven? Hier boven lees je het. Met aanbiedingen van bijlen om de beste bijlen goedkoop online te kopen.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *