Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste grasschaar (handschaar en elektrische grasschaar met accu)

 

Informatie en aanbiedingen van de beste grasscharen uit de test. Zowel de beste grasschaar om met de hand gras te knippen als de beste elektrische grasschaar met accu.

Beste grasschaar test Wolf Garten

Gras maaien doe je met een grasmaaier, maar daarbij kun je niet in alle kleine hoekjes komen en ook bijvoorbeeld de randen langs een border, muur of schutting zijn niet met een grasmaaier te maaien. Hier moet een schaar aan te pas komen, en dan bij voorkeur een grasschaar. Maar wat is de beste grasschaar? Hier de beste grasscharen uit de test.

Aanbiedingen alle grasscharen

Hieronder vind je de beste grasscharen en een korte beschrijving. Je vindt er ook aanbiedingen van de betreffende grasscharen. 

Nog meer aanbiedingen van nog meer goede grasscharen zijn te vinden bij de aanbiedingen grasscharen bij de beste en goedkoopste winkels.

Beste grasschaar: Wolf-Garten Comfort Ri-LL

Dit is de beste handschaar voor het knippen van de randen en moeilijk te bereiken plekjes van je gazon. Dankzij de 180 graden draaibare schaarbladen kun je met deze beste grasschaar overal bij. De bladen van de grasschaar zijn voorzien van een anti-kleeflaag zodat het gras niet aan de schaar blijft kleven.


Beste grasschaar hand: Wolf Garten


De handgreep is ergonomisch vormgegeven zodat je makkelijk en comfortabel knipt. Bovendien vraagt het gras knippen met deze beste grasschaar van Wolf-Garten 30 procent minder krachtinspanning dan met een standaard grasschaar van een ander merk.

Ben je klaar met het bijwerken van je gazon? Dan kun je dankzij de gesloten ondergreep en de praktische éénhands veiligheidssluiting de grasschaar veilig weg leggen.

Kijk bij de aanbiedingen Wolf-Garten grasscharen voor de prijs en meer informatie over deze beste grasschaar voor het handmatig knippen van het gras.

Beste grasschaar elektrisch: Gardena ClassicCut accu grasschaar

Heb je veel grasrandjes te knippen? Heb je lichamelijk problemen om de knipbeweging te maken? Of geef je graag 3 tientjes meer uit voor veel extra gebruiksgemak? Dan kun je kiezen voor een elektrische grasschaar met accu. 

Heel veel duurder zijn deze elektrische accu grasscharen niet, en het knippen gaat dan letterlijk vanzelf. De beste elektrische grasschaar met accu is de Gardena ClassicCut die ook als elektrische buxusschaar zeer geschikt is.Beste grasschaar elektrisch: Gardena accu grasschaar


Deze beste elektrische grasschaar / buxusschaar is voorzien van een oplaadbare Litium-Ion accu, van verwisselbare hoogwaardige en met hoge precisie geslepen messen met anti-kleef-coating en van mes-bescherming zodat je de grasschaar veilig kunt opbergen. 

Dit is de beste elektrische grasschaar met accu! Kijk voor meer informatie en de actuele winkelprijs bij de aanbiedingen van Gardena grasscharen.

Meer goede grasscharen

Gardena en Wolf-Garten zijn toonaangevende fabrikanten die bekend staan om hun goede grasscharen, maar er zijn meer goede grasschaar merken zoals Powerplus, Black & Decker, Varo, Hendrik Jan en Talen Tools.

Voor een goede handmatige grasschaar zijn naast Gardena en Wolf Garten ook Talen Tools en Fiskars goede grasschaar merken. Bij de elektrische accu grasscharen zijn onder andere Güde, PowerPlus, Black & Decker,  Einhell, Metabo en Makita belangrijke concurrenten van Wolf Garten en Gardena.

In het bovenaan genoemde overzicht met aanbiedingen van grasscharen vind je nog meer goede grasscharen. Bovendien vind je daar alle specificaties, prijzen en ervaringen van gebruikers van al deze grasscharen.

Waarvoor gebruik je een grasschaar?

Een grasschaar is een schaar voor het knippen van gras, maar het natuurlijk geen compleet gazon mee knippen. Een grasschaar wordt vooral gebruikt om grasranden mee bij te werken. Bijvoorbeeld grasranden langs een tuinpad, oprit, trottoir, bloemperk, border of tuindecoratie. Deze grasrandjes krijg je met een grasmaaier niet netjes, maar met een grasschaar (elektrisch of handmatig) kun je de randjes heel precies bijwerken zodat je een net en strak gazon krijgt.

Ook is een grasschaar heel handig tuingereedschap om het gras in smalle stroken en smalle ruimtes te knippen waar je met de grasmaaier niet kan komen. Bijvoorbeeld hoekjes, maar ook langs plantenbakken, tuinbeelden en tussen planten. Voor het gras knippen met een grasschaar heb je maar heel weinig werkruimte nodig.

Je kunt een grasschaar ook als tuinschaar gebruiken en er onkruid en andere dunne vegetatie mee knippen die bijvoorbeeld tussen een schutting doorgroeien. Voor gedetailleerd knipwerk in de tuin is een grasschaar prima tuingereedschap.


Foto bovenaan: Wolf-Garten grasschaar

Samenvatting:
Een grasschaar is een handige tuinschaar die vooral gebruikt wordt voor het bijwerken van grasranden en het knippen van het gras op plaatsen waar je met de grasmaaier niet kunt komen. Hierboven kijken we naar twee beste grasscharen. Het gaat daarbij om de beste grasschaar handmatig (Wolf-Garten) en de beste grasschaar elektrisch (Gardena). In het overzicht met alle grasscharen kun je nog meer goede grasscharen vinden en deze goede grasscharen goedkoop kopen.  

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *