Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste steelstofzuiger

Hier kijken we naar de beste steelstofzuigers uit de test. De Dyson stofzuiger geldt als beste steelstofzuiger, maar we hebben ook aandacht voor andere (goedkopere) steelstofzuigers.

beste steelstofzuiger test

De steelstofzuiger is aan een opmars bezig. Steeds vaker kiezen mensen voor een goede steelstofzuiger. Niet vreemd, want met een steel stofzuiger heb je veel meer bewegingsvrijheid dan met een traditionele stofzuiger (een slede stofzuiger). Ook is zo'n snoerloze stofzuiger veel makkelijker om even snel te pakken. 

Maar belangrijker nog, de steelstofzuiger wordt steeds beter. Was de steelstofzuiger vroeger een veredelde kruimeldief, tegenwoordig is een goede steelstofzuiger een volwaardige stofzuiger om je huis mee te stofzuigen.

Goedkoop zijn de beste steelstofzuigers helaas nog niet, maar een goede steelstofzuiger met accu wordt wel steeds goedkoper. 

Beste steelstofzuigers uit de test

Wat is momenteel de beste steelstofzuiger? Hier kijken we naar de beste steelstofzuigers.Daarbij hebben we niet alleen aandacht voor de beste dure steelstofzuigers (die van Dyson), maar ook voor goedkopere alternatieven. Goede steelstofzuigers die misschien wat minder goed zijn dan een Dyson steelstofzuiger, maar in tegenstelling tot de Dysons wel voor iedereen betaalbaar zijn.


We kijken per merk naar goede steelstofzuigers. Onderaan vind je een totaal overzicht van alle steelstofzuigers die er te koop zijn, met alle prijzen en andere informatie van iedere steelstofzuiger.Beste steelstofzuiger: Dyson steelstofzuigers

Dyson steelstofzuigers gelden als de beste steelstofzuigers. Dyson is ook het merk dat de steel stofzuiger groot heeft gemaakt. Vroeger was de steelstofzuiger nauwelijks een serieuze stofzuiger te noemen, maar Dyson kwam als eerste met steelstofzuigers die je volwaardige stofzuigers zijn.

Hieronder kijken we eerst naar een aantal Dyson steelstofzuigers en daarna naar goedkopere steelstofzuigers van andere fabrikanten.


Tip: Gebruik de Dyson steelstofzuiger keuzehulp om de voor jou beste Dyson steelstofzuiger te vinden.

Dyson V11 steelstofzuiger

Dyson heeft een hele serie goede steelstofzuigers. De Dyson V11 is een heel populaire Dsyon stofzuiger. Een Dyson steelstofzuiger met met een goed prijs / kwaliteir verhouding is de Dyson V11 Absolute Extra Pro die één van de krachtigste snoerloze steelstofzuiger op de markt is. 

De accu van deze Dyson steelstofzuiger is zo goed dat je er twee uur lang aaneengesloten zonder krachtverlies mee kunt stofzuigen. Deze zeer goede snoerloze stofzuiger is geschikt voor alle soorten vloeren, is geschikt voor mensen met een allergie en deze Dyson steelstofzuiger kan dierenharen in tapijt de baas.


Eigenlijk heeft de Dyson V11 maar één nadeel. De prijs. De adviesprijs van de Dyson V11 steelstofzuiger begint bij 549 euro (adviesprijs). De bovengenoemde Dyson V11 Absolute Extra Pro is nog duurder.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van Dyson steelstofzuigers voor de actuele lage winkelprijzen van deze beste steelstofzuiger.

Dyson V8 draadloze steelstofzuiger

Daar vind je ook een prima alternatief in de vorm van de wat goedkopere Dyson V8 steelstofzuiger. Dit is de beste steelstofzuiger volgens een test van onder andere Kieskeurig, waarin de prijs als factor is meegenomen.


De Dyson V8 steelstofzuiger is namelijk een stuk goedkoper. Het verschil bedraagt vele honderden euro's (zie bovenstaande aanbiedingen van Dyson stofzuigers). De Dyson V8 is momenteel dan ook de meest populaire Dyson stofzuiger.

Dat enorme prijsverschil komt vooral door de accu. Bij dit soort snoerloze apparatuur is de accu van groot belang voor de prijs. Bij de V8 bedraagt de constante zuigkracht geen 120 minuten maar 40 minuten. Maar dat is voor de meeste mensen voor thuisgebruik ruim voldoende.

Tussen de V11 en de V8 is de Dyson Cyclone V10 steelstofzuiger gepositioneerd. Deze Dyson draadloze stofzuiger bevindt zich zowel qua prijs qua specificaties tussen de V8 en de V10 in. 

Dyson V12 en V15 Detect

Nieuw zijn de Dyson V12 Detect en Dyson V15 Detect draadloze steelstofzuigers. Dit zijn momenteel de topmodellen uit de serie draadloze steelstofzuigers van Dyson, De Dyson V15 is bijzonder krachtig voor een accu stofzuiger. De zuigkracht van deze Dyson steelstofzuiger bedraagt 240 AW. De Dyson V12 moet het met 150 AW doen. Aangezien het prijsverschil op de adviesprijs maar 50 euro bedraagt is de Dyson V15 Detect een betere koop dan de V12.

De meer krachtige V15 is met 3 kilo wel zwaarder dan de Dyson V12 Detect die 2,2 kilo weegt. Het stofreservoir van de Dyson V15 steelstofzuiger is ook groter (0,77 liter tegenover 0,35 liter).

Beide Dyson steelstofzuiger uit de topklasse beschikken over een auto modus die de zuigkracht op intelligente wijze naar de omstandigheden aanpast. Vandaar de Detect in de naam van deze draadloze Dyson stofzuigers.Beste koop: Bosch Athlet steelstofzuiger

Een beste koop, beste keuze of best buy is een goedkoper alternatief voor de beste steelstofzuiger. Een steelstofzuiger die iets minder scoort, met wel een goede score haalt en een goede prijs / kwaliteit verhouding heeft.

De Bosch Athlet stofzuiger is een steelstofzuiger die aan die kenmerken voldoet. Dit is een goede steelstofzuiger die goedkoper is dan vergelijkbare Dyson steelstofzuigers.
Deze beste koop is goedkoper dan de Dyson V8 maar biedt ondanks de relatief lage prijs wel de mogelijkheid om anderhalf uur lang aaneengesloten snoerloos te stofzuigen. 

Met zijn  versterkte motorvermogen en verbeterde AllFloor HighPower Brush kan deze snoerloze steelstofzuiger zich meten met een goede slede-stofzuiger. Deze beste koop is heel makkelijk te hanteren en je kunt kiezen uit drie zuigstanden.

De Bosch Athlet is te koop in 6 versies. met draadloze steelstofzuigers met een 20V 28V, 36V vermogen.

Een nadeel ten opzichte van de Dyson is dat je de Bosch Athlet steelstofzuiger niet als los van de steel kunt halen om hem als kruimelzuiger te gebruiken. Bij de Dyson stofzuigers is dat wel mogelijk.

Andere Bosch steelstofzuigers

De als beste steelstofzuiger geteste Bosch Athlet is niet de enige draadloze Bosch steelstofzuiger. Integendeel, Bosch biedt een hele reeks van dit soort snoerloze steelstofzuigers aan.  Met naast de Bosch Athlet steelstofzuigers ook de steelstofzuigers uit de Bosch Flexxo serie. Deze zijn goedkoper en wel als kruimeldief te gebruiken, maar wel minder krachtig. En je hebt de Bosch Unlimited steelstofzuigers die duurder zijn maar ook krachtiger en meer geschikt als algemene stofzuiger.


Bij de bovenstaande Bosch steelstofzuiger aanbiedingen vind je al deze Bosch draadloze stofzuigers.Andere goede steelstofzuigers

Bovenstaande steelstofzuigers zijn als beste steelstofzuiger getest, maar er zijn meer goede snoerloze steelstofzuigers dan de stofzuigers van Dyson en Bosch. Hier een kort overzicht met andere goede snoerloze steelstofzuigers.

Rowenta Air Force Flex met flexibele steel

Een heel score bij de gebruikerswaarderingen is er bijvoorbeeld voor de Rowenta Air Force Flex (de hoogste score voor een niet-Dyson). Uniek aan deze goede steelstofzuiger is de knikbare steel. Bij andere steelstofzuigers moet je op de knieen om bijvoorbeeld onder de bank,bed of kast te zuigen. Bij de Rowenta Air Force Flex.

Rowenta steelstofzuiger met knikstang


Ook op andere punten is de Rowenta Airf Force Flex een zeer goede steelstofzuiger. Met bijvoorbeeld een hoge zuigkracht, met handige meegeleverde accessoires o.a. voor dierenhaar, een zuigmond met verlichting om in donkere hoekjes te zuigen en de mogelijkheid om de stofzuiger zonder steel als kruimeldief te gebruiken.

Bij onderstaande aanbiedingen vind je naast de Rowenta Air Force Flex nog meer Rowenta steelstofzuigers met flexibele steel.

AEG CX-7

De beste goedkope steelstofzuiger is de AEG CX-7. Dit is een goedkope steelstofzuiger (minder dan 170 euro) 

Je moet de AEG CX-7 wel zien als een stofzuiger voor er bij, oftewel een stofzuiger voor niet al te zwaar zuigwerk. Op een gladde vloer zoals laminaat kan deze beste goedkope steelstofzuiger prima uit de voeten, maar voor een grondige schoonmaak van tapijt heb je een grotere zuigkracht nodig.

Beste steelstofzuiger goedkoop AEG


Voor snel zuigwerk is deze AEG steelstofzuiger wel goed geschikt. Hij is snoerloos en dus meteen gebruiksklaar en ook zonder steel als kruimelzuiger te gebruiken. Ook deze voordelige steelstofzuigers komt met goede accessoires (o.a. voor haren) en beschikt over handige verlichting voor zuigen op donkere plaatsen. 


Philips SpeedPro steelstofzuiger

Ook Philips biedt met de Philips SpeedPro een goede steelstofzuiger aan. Dit is een praktische relatief goedkope steelstofzuiger met led verlichting op de kop waardoor je vuil en stof goed kunt zien onder het zuigen.Ook de Philips 3000 en Philips 4000 steelstofzuigers zijn relatief goedkope steelstofzuigers die ook als hand-kruimelzuiger gebruikt kunnen worden.

Daarnaast biedt Philip ook duurdere steelstofzuigers aan, zoals de Philips 8000 waarmee je niet alleen kunt zuigen, maar ook gelijktijdig kunt dweilen. En er is de Philips Speedpro Aqua (een Speedpro waarme je ook kunt dweilen) en de Philips SpeedPro Max, een power versie van de SpeedPro.


Meer goede steelstofzuigers

Hieronder vind je nog meer goede steelstofzuigers. Onder andere ook van merken als Princess, Tomado, Primo en Samsung.


Consumentenbond steelstofzuiger test

Tot slot hebben we hier nog een interessante video waarin de Consumentenbond steelstofzuiger tips geeft. Er wordt door de Consumentenbond bijvoorbeeld gekeken naar de voordelen en nadelen van een accu steelstofzuiger en een steelstofzuiger met snoer. Ook adviseert de Consumentenbond over de verschillende soorten steelstofzuigers, naar de geschiktheid van deze stofzuigers voor de verschillende soorten vloeren en natuurlijk naar de prijzen van steelstofzuigers.
Zie ook: Onderwerpen:
Kijk hier voor de beste steelstofzuigers uit de steelstofzuiger test. Dyson steelstofzuiger zijn de best geteste beste snoerloze stofzuigers in de steelstofzuiger test. De beste koop is een Bosch draadloze stofzuiger met steel, en de beste goedkope steelstofzuiger is van AEG. Ook de steelstofstofzuigers van Rowenta en Philips komen goed uit de steelstofzuiger test.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb een steelstofzuiger als tweede stofzuiger in huis. Ik vind een steelstofzuiger erg handig om even snel wat op te zuigen of even snel door een kamer te halen voor er visite komt. Maar voor de wekelijkse schoonmaakbeurt van het huis gebruik ik toch mijn oude vertrouwde Miele sledestofzuiger. Voor het serieuze zuigwerk is een gewone stofzuiger voor mij beter geschikt dan een steelstofzuiger.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.