Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste steelstofzuiger

 

Hier kijken we naar de beste steelstofzuigers uit de test. De Dyson stofzuiger geldt als beste steelstofzuiger, maar we hebben ook aandacht voor andere (goedkopere) steelstofzuigers.


De steelstofzuiger is aan een opmars bezig. Steeds vaker kiezen mensen voor een goede steelstofzuiger. Niet vreemd, want met een steel stofzuiger heb je veel meer bewegingsvrijheid dan met een traditionele stofzuiger (een slede stofzuiger). Ook is zo'n snoerloze stofzuiger veel makkelijker om even snel te pakken. 

Goedkoop zijn steelstofzuigers niet, maar de steelstofzuiger wordt wel steeds goedkoper. Wat is momenteel de beste steelstofzuiger? Hier kijken we naar de beste steelstofzuigers.

Daarbij hebben we niet alleen aandacht voor de beste dure steelstofzuigers (die van Dyson), maar ook voor goedkopere alternatieven. Goede steelstofzuigers die misschien wat minder goed zijn dan een Dyson, maar in tegenstelling tot de Dysons wel voor iedereen betaalbaar zijn.

We kijken per merk naar goede steelstofzuigers. Onderaan vind je een totaal overzicht van alle steelstofzuigers die er te koop zijn, met alle prijzen en andere informatie van iedere steelstofzuiger.

Beste steelstofzuiger: Dyson steelstofzuigers

Dyson steelstofzuigers gelden als de beste steelstofzuigers. Dyson is ook het merk dat de steel stofzuiger groot heeft gemaakt. Vroeger was de steelstofzuiger nauwelijks een serieuze stofzuiger te noemen, maar Dyson kwam als eerste met steelstofzuigers die je volwaardige stofzuigers zijn.

Hieronder kijken we eerst naar een aantal Dyson steelstofzuigers en daarna naar goedkopere steelstofzuigers van andere fabrikanten.


Tip: Gebruik de Dyson steelstofzuiger keuzehulp om de voor jou beste Dyson steelstofzuiger te vinden.

Beste steelstofzuiger: Dyson V11 

Dyson heeft een hele serie goede steelstofzuigers. De Dyson V11 is hun topmodel. Als je de beste steelstofzuiger zoekt dan kom je uit op de Dyson V11 Absolute Extra Pro die de krachtigste snoerloze steelstofzuiger op de markt is. 

De accu van deze beste steelstofzuiger is zo goed dat je er twee uur lang aaneengesloten zonder krachtverlies mee kunt stofzuigen. Deze beste snoerloze stofzuiger is geschikt voor alle soorten vloeren, voor mensen met een allergie en kan alle dierenharen aan.


Eigenlijk heeft de Dyson V11 maar één nadeel. De prijs. De adviesprijs van de Dyson V11 steelstofzuiger begint bij 599 euro. De bovengenoemde Dyson V11 Absolute Extra Pro heeft zelfs een adviesprijs van 799 euro. 

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van Dyson steelstofzuigers voor de actuele lage winkelprijzen van deze beste steelstofzuiger.

Best getest: Dyson V8

Daar vind je ook een prima alternatief in de vorm van de Dyson V8 steelstofzuiger. Dit is de beste steelstofzuiger volgens een test van onder andere Coolblue en Kieskeurig, waarin de prijs als factor is meegenomen.


De Dyson V8 is namelijk een stuk goedkoper. Het verschil bedraagt vele honderden euro's (zie bovenstaande aanbiedingen van Dyson stofzuigers). 

Dat enorme prijsverschil komt vooral door de accu. Bij dit soort snoerloze apparatuur is de accu van groot belang voor de prijs. Bij de V8 bedraagt de constante zuigkracht geen 120 minuten maar 40 minuten. Maar dat is voor de meeste mensen voor thuisgebruik ruim voldoende.

Tussen de V10 en de V8 is de Dyson V9 steelstofzuiger gepositioneerd. Deze Dyson stofzuiger bevindt zich zowel qua prijs qua specificaties tussen de V8 en de V10 in. Ook de Dyson V9 snoerloze stofzuiger is bij de bovenstaande Dyson aanbiedingen te vinden.


Beste koop: Bosch Athlet steelstofzuiger

De Consumentenbond koos bij zijn test van steelstofzuigers echter niet door Dyson maar voor Bosch als beste koop. Waarbij we natuurlijk moeten opmerken dat bij de beste koop bij een Consumentenbond test de prijs zwaar mee weegt. 

De Bosch Athlet is volgens de Consumentenbond de beste steelstofzuiger voor je geld. Deze beste koop is goedkoper dan de Dyson V8 maar biedt ondanks de relatief lage prijs wel de mogelijkheid om anderhalf uur lang aaneengesloten snoerloos te stofzuigen. 

Met zijn  versterkte motorvermogen en verbeterde AllFloor HighPower Brush kan deze snoerloze steelstofzuiger zich meten met een goede slede-stofzuiger. Deze beste koop is heel makkelijk te hanteren en je kunt kiezen uit drie zuigstanden.

Een nadeel ten opzichte van de Dyson is dat je de Bosch Athlet steelstofzuiger niet als los van de steel kunt halen om hem als kruimelzuiger te gebruiken. Bij de Dyson stofzuigers is dat wel mogelijk.

Andere goede steelstofzuigers

Bovenstaande steelstofzuigers zijn als beste steelstofzuiger getest, maar er zijn meer goede snoerloze steelstofzuigers. 

Rowenta Air Force Flex met flexibele steel

Een heel score bij de gebruikerswaarderingen is er bijvoorbeeld voor de Rowenta Air Force Flex (de hoogste score voor een niet-Dyson). Uniek aan deze goede steelstofzuiger is de knikbare steel. Bij andere steelstofzuigers moet je op de knieen om bijvoorbeeld onder de bank,bed of kast te zuigen. Bij de Rowenta Air Force Flex.

Rowenta steelstofzuiger met knikstang


Ook op andere punten is de Rowenta Airf Force Flex een zeer goede steelstofzuiger. Met bijvoorbeeld een hoge zuigkracht, met handige meegeleverde accessoires o.a. voor dierenhaar, een zuigmond met verlichting om in donkere hoekjes te zuigen en de mogelijkheid om de stofzuiger zonder steel als kruimeldief te gebruiken.

Bij onderstaande aanbiedingen vind je naast de Rowenta Air Force Flex nog meer Rowenta steelstofzuigers met flexibele steel.

AEG CX-7

De beste goedkope steelstofzuiger is de AEG CX-7. Dit is een goedkope steelstofzuiger (minder dan 170 euro) 

Je moet de AEG CX-7 wel zien als een stofzuiger voor er bij, oftewel een stofzuiger voor niet al te zwaar zuigwerk. Op een gladde vloer zoals laminaat kan deze beste goedkope steelstofzuiger prima uit de voeten, maar voor een grondige schoonmaak van tapijt heb je een grotere zuigkracht nodig.

Beste steelstofzuiger goedkoop AEG


Voor snel zuigwerk is deze AEG steelstofzuiger wel goed geschikt. Hij is snoerloos en dus meteen gebruiksklaar en ook zonder steel als kruimelzuiger te gebruiken. Ook deze voordelige steelstofzuigers komt met goede accessoires (o.a. voor haren) en beschikt over handige verlichting voor zuigen op donkere plaatsen. 


Meer goede steelstofzuigers

Hieronder vind je nog meer goede steelstofzuigers. Onder andere ook van merken als Philips, Princess, Tomado, Primo en Samsung.

Onderwerpen:
Kijk hier voor de beste steelstofzuigers uit de steelstofzuiger test. Dyson steelstofzuiger zijn de best geteste beste snoerloze stofzuigers in de steelstofzuiger test. De beste koop is een Bosch draadloze stofzuiger met steel, en de beste goedkope steelstofzuiger is van AEG. Ook de steelstofstofzuigers van Rowenta en Philips komen goed uit de steelstofzuiger test.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.