Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste cirkelsproeier (draaiende tuinsproeier)

De beste cirkelsproeier uit de test, de beste tuinsproeier die rond draait onder het sproeien. Met aanbiedingen van meer goede cirkelsproeiers.

Beste cirkelsproeier test Gardena


Een cirkelsproeier is een tuinsproeier die zoals de naam al zegt het gazon of tuin in een cirkelvorm van water voorziet. Hier kijken we naar de beste cirkelsproeier uit het ruime aanbod aan goede cirkelsproeiers.


Zoek je een ander soort tuinsproeier? Zoals bijvoorbeeld een zwenksproeier (een tuinsproeier die in een rechthoek sproeit)? Kijk dan bij de andere beste tuinsproeiers uit de test.

De beste cirkelsproeiers

We hebben hieronder de beste cirkelsproeier (basic), een goedkoper alternatief met een iets kleiner bereik en de beste cirkelsproeier waarbij je sectoren kunt instellen. Deze laatste tuinsproeier kun je ook heel goed in een tuin sprinkler systeem gebruiken.

Alle onderstaande beste cirkelsproeiers en meer goede tuinsproeiers zijn te vinden in het overzicht met aanbiedingen alle cirkelsproeiers. Je vindt daar nog ruim 150 andere cirkelsproeiers met al hun specificaties, prijzen en informatie. 

Mocht je hier onder niet je beste cirkelsproeier vinden dan kun je via diverse selectiemogelijkheden daar je beste cirkelsproeier vinden.

Gardena Mambo

De Gardena Mambo is de cirkelsproeier met de hoogste waardering (4,7 uit 5) en daarmee de beste cirkelsproeier uit de test. De Gardena Mambo cirkelsproeier is een tuinsproeier met een hoog sproeibereik dat goed in te stellen is. Zodoende kun je met deze beste cirkelsproeier zowel kleine als grote tuinen goed besproeien. 

Het sproeibereik van de Gardena Mambo is in te stellen tussen de 3 en 20 meter.

Gardena Mambo cirkelsproeier
Gardena Mambo cirkelsproeier


Het bereik van deze beste cirkelsproeier pas je heel eenvoudig aan door de watertoevoersnelheid te regelen. De draaiende spuitmonden zorgen voor een heel gelijkmatige besproeiing zodat er niet op de ene plek plassen ontstaan terwijl een andere plek water te kort komt. 

Op de foto bovenaan dit artikel zie je de Gardena Mambo tuinsproeier aan het werk.

Deze beste cirkelsproeier staat stevig op de grond, ook als deze niet helemaal egaal is. Schoonmaken gaat makkelijk dankzij een uitneembaar vuilfilter.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van cirkelsproeiers voor de lage actuele prijs van deze beste cirkelsproeier.

De Gardena Mambo is de beste cirkelsproeier. Maar Gardena maakt meer goede tuinsproeiers. Hieronder kijken we naar wat goede alternatieven.

Alternatief: Gardena Samba

Onder de naam Gardena Samba verkoopt Gardena een iets goedkopere versie van de Mambo cirkelsproeier. Het verschil tussen beide Gardena cirkelsproeiers zit hem in het maximum bereik van de tuinsproeier. Deze bedraagt bij de Gardena Samba 18 meter in plaats van 20 meter. 

Het verschil is dus minimaal, evenals het prijsverschil.

Beste sectorsproeier: Gardena pulserende sectorsproeier

De bovenstaande beste cirkelsproeiers doen uitstekend hun werk, maar zijn wel vrij eenvoudige tuinsproeiers zonder toeters en bellen. 

Zoek je een meer geavanceerde cirkelsproeier dan is de Gardena Premium cirkelsproeier voor jou de beste cirkelsproeier. 

Deze premium tuinsproeier kan namelijk per zone worden ingesteld. Ook geeft deze cirkelsproeier een pulserende waterstoot.

Gardena Premium pulserende sectorsproeier

Gardena Premium pulserende sectorsproeier


Instellen doe je deze Gardena cirkelsproeier door middel van stelringen waarbij je per sector de straal van 25 graden tot 360 graden kan stellen. Het bereik instellen gaat via een draaiknop. 

Het bereik van de Gardena Premium cirkelsproeier is wat minder dan bij de Mambo, Bij de Premium tuinsproeier kun je kiezen voor een afstand tussen de 5 en 12,5 meter.

Terwijl je de Gardena Mambo en Samba gewoon op de grond zet of op een optioneel statief plaatst beschikt de pulserende sectorsproeier over een spike (een punt) die je in de grond prikt. 

Deze sectorsproeier is heel geschikt om als vast sprinklersysteem in je tuin te plaatsen. Je kunt hem via een tuinslang doorverbinden met een volgende sprinkler.

Deze Gardena Premium pulserende sectorsproeier is wel wat duurder in aanschaf dan de Mambo en de Samba waardoor de waardering wat lager uitvalt. Maar deze duurdere Gardena cirkelsproeier kent dus wel meer mogelijkheden.

Gardena Premium pulserende sectorsproeier

Gardena Premium pulserende cirkelsproeier / sectorsproeier


Andere goede cirkelsproeiers

Voor de beste beste cirkelsproeier kom je bij Gardena uit. Maar er zijn meer goede cirkelsproeiers, die vaak goedkoper zijn. Zo maken bijvoorbeeld ook Kärcher, Eurom, Talen Tools, Vonroc en Hozelock cirkelsproeiers.

Is een cirkelsproeier de beste tuinsproeier?

Een cirkelsproeier is de beste tuinsproeier voor een kleine tuin. Helemaal als deze tuin een ronde vorm heeft. Voor een grote tuin is een zwenksproeier vaak de betere tuinsproeier / gazonsproeier. Deze tuinsproeier besproeit de tuin namelijk in rechthoeken. Het bereik is groter, en door de tuinsproeier te verplaatsen kun je het sproeien bij een zwenksproeier makkelijker coördineren.

Het voordeel van een cirkelsproeier is weer dat deze tuinsproeier door middel van drie draaiarmen met sproeiers een natuurlijk zacht regeneffect geeft. Het water wordt heel gelijkmatig en vrijwel continue over het gazon of de planten verspreid.

Kijk voor alle prijzen en specificaties van de tuinsproeiers bij de bovenstaande aanbiedingen van cirkelsproeiers. Je vindt daar ook andere cirkelsproeiers van Gardena en andere fabrikanten. De diverse Gardena tuinsproeiers komen overtuigend als beste uit de test.

Zie ook:


Onderwerp:
Kijk hier voor de beste cirkelsproeier tuin uit de test. De beste cirkelsproeiers (draaiende tuinsproeiers) uit de test zijn Gardena cirkelsproeiers. Gardena biedt diverse goede cirkelsproeiers, de Gardena Mambo en Gardena Samba, en het topmodel: de Gardena  Premium sectorsproeier. Deze beste sectorsproeier kun je per zone instellen. Bij de aanbiedingen van cirkelsproeiers vind je meer goede cirkelsproeiers, o.a. van Hozelock, Karcher en Talen Tools.


Een reactie posten

1 Reacties

  1. Frans B. te K.14 juni 2024 om 18:39

    De Gardena Mambo is een cirkel tuinsproeier die een groot bereik heeft. Ondanks dat ik een grote tuin heb hoef ik hem maar een paar keer te verplaatsen om de hele tuin op een goede manier te bewateren. Het instellen gaat heel makkelijk en ik vind het nog leuk ook om naar die draaiende fontein van sproeiend water te kijken. Echt duur is deze Gardena cirkelsproeier niet dus ik kan hem aanraden!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.