Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste luchtreinigers

Redactie     09:20     No comments


De naam zegt het al, een luchtreiniger maakt de lucht schoon. Maar pas op, niet iedere luchtreiniger haalt dezelfde stoffen en gassen uit de lucht. Er is zijn veel verschillende luchtreinigers. Hier kijken we naar de beste luchtreinigers voor verschillende toepassingen.


De experts van Coolblue hebben luchtreinigers getest en een aantal beste luchtreinigers aangewezen. Hieronder vind je deze beste luchtreinigers volgens deze experts.Wil je de lucht zuiveren van stof en pollen dan heeft de luchtreiniger een HEPA filter nodig. Wil je naast een schone lucht ook de luchtvochtigheid van de lucht op peil houden dan moet de luchtreiniger ook de lucht bevochtigen.

Beste luchtreiniger tegen hooikoorts en astma

Veel mensen kopen een luchtreiniger om de klachten van hooikoorts of astma in huis te verminderen. Je vindt bij de bovenstaande beste luchtreinigers volgens de experts dan ook de beste luchtreiniger tegen astma en hooikoorts klachten.

Philips luchtreiniger

Ook kun je in het overzicht van beste luchtreinigers aangeven of de luchtreiniger geschikt moet zijn tegen deze klachten. Om astma klachten te verlichten  moet een luchtreiniger in staat zijn om in een uur minimaal vijf keer alle lucht in de ruimte te verversen. Dit is meteen de reden dat je meerdere beste luchtreinigers in het overzicht aantreft voor kamers van verschillende grootte. De beste luchtreiniger voor een kleine ruimte volstaat niet altijd in een grote ruimte.

Voor het voorkomen van klachten door hooikoorts en andere allergiën worden er op dit punt iets minder hoge eisen gesteld. Het minimaal 3,5 keer per uur verversen van de lucht in een kamer is dan voldoende.

Daarnaast moet om klachten van hooikoorts en astma te voorkomen de fijnstof en huisstofmijt uit de lucht worden gefilterd. Hiervoor moet de luchtreiniger over een HEPA-filter en koolstoffilter beschikken. Bij de in het overzicht voor deze klachten geschikte beste luchtreinigers is dat het geval.

AEG luchtreiniger

Beste luchtreiniger tegen droge lucht

Schone lucht en lucht met een goede luchtvochtigheid zijn twee verschillende dingen. Voor schone lucht heb je een luchtreiniger nodig, voor lucht met voldoende vochtigheid een luchtbevochtiger. Maar het is natuurlijk wel zo handig als je voor beide maar één apparaat nodig hebt.

Daarom vind je bij de bovenstaande beste luchtreinigers ook de beste luchtreiniger met bevochtigheidsfunctie. Deze luchtreiniger is voorzien van een reservoir met water wat wordt gebruikt om de lucht tijdens het reinigen ook van vocht te voorzien. Een te droge lucht in een kamer kan je een jeukende droge huid opleveren. Dit wordt vaak door de verwarming veroorzaakt. Een luchtreiniger met bevochtigingsfunctie maakt de lucht weer schoon en voldoende vochtig.

Beste luchtreiniger met ventilator functie

Zoals je een luchtreiniger en luchtbevochtiger in één apparaat kunt samenvoegen, zo kan je de luchtreiniger ook als ventilator dienst laten doen. De beste luchtreiniger die deze twee taken kan vervullen is ook in het overzicht beste beste luchtreinigers te vinden.

Dyson luchtreiniger, ventilator en kachel in één


Dat geldt ook voor de beste luchtreiniger die daar ook nog eens verwarming aan toe voegt. Deze beste luchtreiniger doet tevens dienst als ventilator en elektrische kachel.

Beste luchtreiniger voor de slaapkamer

Om de beste luchtreiniger voor de slaapkamer te zijn moet de luchtreiniger niet alleen goed reinigen maar ook fluisterstil zijn. Je wilt immers geen hinderlijke brom of zoemtoon in je verder stille slaapkamer. In het overzicht met beste luchtreinigers volgens de experts vind je de beste luchtreinigers voor slaapkamers in verschillende groottes.

Winix luchtreiniger in de slaapkamer


Kijk voor alle beste luchtreinigers, hun specificatie en hun actuele lage prijs in het bovenstaande overzicht met beste luchtreinigers volgens de experts.

Zie ook: Onderwerpen:
Beste luchtreiniger test, Winix, Dyson, AEG, schone lucht reiniger, slaapkamer, woonkamer, hooikoorts, hepa filter, astma, lucht reinigen, beste luchtreinigers test.

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.