Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste luchtreiniger test

De beste luchtreiniger uit de test en meer goede luchtreinigers voor een schone lucht in huis.


De naam zegt het al, een luchtreiniger maakt de lucht schoon. Maar pas op, niet iedere luchtreiniger haalt dezelfde stoffen en gassen uit de lucht. Er is zijn veel verschillende luchtreinigers. Wat is de beste luchtreiniger? 

Hier kijken we naar de beste luchtreinigers uit de test voor verschillende toepassingen.

De beste luchtreinigers uit de test (overzicht)

Experts hebben luchtreinigers getest en een aantal beste luchtreinigers aangewezen. Hieronder vind je deze beste luchtreinigers uit de test van deze deskundigen op het gebied van luchtreinigers.
Aanbiedingen luchtreinigers

Hieronder vind je een overzicht met meer dan 400 luchtreinigers, met alle specificaties en mogelijkheden, maar ook foto's en reviews met de voordelen en nadelen van iedere luchtreiniger.

In dat overzicht vind je alle soorten luchtreinigers. Van kleine apparaatjes om op een tafel te zetten tot grote apparaten om de lucht in een grote ruimte te reinigen.

Ook hebben we een overzicht van goede luchtreinigers en de beste en goedkoopste aanbieders van deze luchtreiniging apparaten.


Belangrijk bij het kiezen van een luchtreiniger

Wil je de lucht zuiveren van stof en pollen dan heeft de luchtreiniger een HEPA filter nodig. Wil je naast een schone lucht ook de luchtvochtigheid van de lucht op peil houden dan moet de luchtreiniger ook de lucht bevochtigen.
Beste luchtreiniger tegen corona (aerosolen)

Experts hebben getest welke luchtreinigers het beste de corona aerosolen uit de lucht kunnen halen. Drie beste luchtreinigers presteerde op dit punt zeer goed. Hier de test.

Beste luchtreiniger tegen hooikoorts en astma

Veel mensen kopen een luchtreiniger om de klachten van hooikoorts of astma in huis te verminderen. Je vindt bij de bovenstaande beste luchtreinigers volgens de experts dan ook de beste luchtreiniger tegen astma en hooikoorts klachten.

Luchtreiniger Philips

Philips luchtreiniger

Ook kun je in het overzicht van beste luchtreinigers aangeven of de luchtreiniger geschikt moet zijn tegen deze klachten. Om astma klachten te verlichten  moet een luchtreiniger in staat zijn om in een uur minimaal vijf keer alle lucht in de ruimte te verversen. Dit is meteen de reden dat je meerdere beste luchtreinigers in het overzicht aantreft voor kamers van verschillende grootte. De beste luchtreiniger voor een kleine ruimte volstaat niet altijd in een grote ruimte.

Voor het voorkomen van klachten door hooikoorts en andere allergiën worden er op dit punt iets minder hoge eisen gesteld. Het minimaal 3,5 keer per uur verversen van de lucht in een kamer is dan voldoende.

Daarnaast moet om klachten van hooikoorts en astma te voorkomen de fijnstof en huisstofmijt uit de lucht worden gefilterd. Hiervoor moet de luchtreiniger over een HEPA-filter en koolstoffilter beschikken. 

In zowel het bovenstaande beste luchtreiniger test overzicht als het overzicht met alle luchtreinigers kun je aangeven dat je een luchtreiniger met HEPA filter en koolstoffilter zoekt. 

Kijk daar voor de beste luchtreiniger bij luchtweg allergieën.

Luchtreiniger AEG

AEG luchtreiniger


Beste luchtreiniger tegen droge lucht

Schone lucht en lucht met een goede luchtvochtigheid zijn twee verschillende dingen. Voor schone lucht heb je een luchtreiniger nodig, voor lucht met voldoende vochtigheid een luchtbevochtiger. Maar het is natuurlijk wel zo handig als je voor beide maar één apparaat nodig hebt.

Daarom vind je bij de bovenstaande beste luchtreinigers ook de beste luchtreiniger met bevochtigheidsfunctie. Deze luchtreiniger is voorzien van een reservoir met water wat wordt gebruikt om de lucht tijdens het reinigen ook van vocht te voorzien. Een te droge lucht in een kamer kan je een jeukende droge huid opleveren. Dit wordt vaak door de verwarming veroorzaakt. Een luchtreiniger met bevochtigingsfunctie maakt de lucht weer schoon en voldoende vochtig.

Kijk bij het test overzicht bovenaan voor de beste luchtreiniger tegen droge lucht.
Beste luchtreiniger met ventilator functie

Zoals je een luchtreiniger en luchtbevochtiger in één apparaat kunt samenvoegen, zo kan je de luchtreiniger ook als ventilator dienst laten doen. De beste luchtreiniger die deze twee taken kan vervullen is ook in het overzicht beste beste luchtreinigers te vinden.

Luchtreiniger Dyson

Dyson luchtreiniger, ventilator en kachel in één


Dat geldt ook voor de beste luchtreiniger die daar ook nog eens verwarming aan toe voegt. Deze beste luchtreiniger doet tevens dienst als ventilator en elektrische kachel.

Je vindt de beste luchtreinigers met ventilator en kachel functie bij het bovenstaande overzicht met luchtreiniger testen.Beste luchtreiniger voor de slaapkamer

Om de beste luchtreiniger voor de slaapkamer te zijn moet de luchtreiniger niet alleen goed reinigen maar ook fluisterstil zijn. Je wilt immers geen hinderlijke brom of zoemtoon in je verder stille slaapkamer. 

In het overzicht met beste luchtreinigers volgens de experts vind je de beste luchtreinigers voor slaapkamers in verschillende groottes.

Luchtreiniger slaapkamer Winix

Winix luchtreiniger in de slaapkamer


Beste luchtreiniger merken

Bij de bovenstaande test vind de dus de beste luchtreiniger voor in de slaapkamer, voor mensen met allergie of astma, de beste luchtreiniger tegen droge lucht en de beste luchtreiniger die ook als ventilator en kachel dienst kan dien.

Maar welke luchtreinigers scoren over het algemeen goed in een test en bij gebruikers van de luchtreiniger? 

Dyson luchtreiniger

De veelzijdige Dyson luchtreiniger (inclusief kachel en ventilator) scoort altijd goed, maar hiermee heb je dan ook een dure geavanceerde design luchtreiniger te pakken.

Heel wat beter betaalbaar, maar zeker zo goed zijn de onderstaande luchtreinigers.

Philips luchtreiniger

Philips biedt niet minder dan 6 verschillende luchtreinigers aan. Deze luchtzuiveraars zorgen voor een schone lucht zonder allergenen in slechts enkele minuten. Het meest krachtig is de Philips 4000i, een luchtreiniger voor hele grote ruimtes tot wel 610 kubieke meter. 

Ook de 3000i is een Philips luchtreiniger voor grote ruimtes. Maar er zijn ook relatief goedkope Philips luchtreinigers voor een minder grote woonkamer zoals de Philips luchtzuiveraars uit de 800, 1000 en 2000 serie.

AEG luchtreiniger

Ook AEG behoort tot de beste luchtreiniger merken. Een ook AEG heeft een hele reeks elektrische luchtreinigers. Met de AEG AX3 (een relatief goedkope luchtreiniger voor ruimtes tot 40 vierkante meter), de mooi platte AEG AX7 design luchtreiniger (tot 59 M²) en de krachtige AEG AX9 (tot wel 129 M²).

Rowenta luchtreiniger

Ook Rowenta heeft een hele serie goede luchtreinigers voor thuis. Hun aanbod loopt uiteen van de eenvoudige goedkope Rowenta Pure Air Essential tot de luxe Rowenta Eclipse 3-in-1 die niet alleen als luchtzuiveraar dienst doet, maar ook als elektrische kachel en ventilator.

Winix luchtreiniger

Winex is een Zuid Koreaanse expert in apparatuur voor luchtbehandeling. Winix maakt luchtzuiveraars voor kantoren en woonhuizen. Winix luchtreinigers kennen vaak geavanceerde functies en zijn heel effectief in het reinigen van de lucht in huis of kantoor. Winix is zondermeer één van de beste luchtreiniger merken.

Soehnle luchtreiniger

Als je een kleine goedkope luchtreiniger zoekt is een Soehnle luchtreiniger één van de beste luchtreinigers. Met de Soehnle Airfresh Clean en Soehnle Air Purifier bieden ze compacte maar effectieve en heel goedkope luchtreinigers aan.

Meer goede luchtreinigers

Meer luchtreinigers worden gemaakt door Airdog, Xiaomi, Fuave, Duux, Stadler Form, AcerPure (van Acer), Beurer en BlueAir.

Bij het bovenaan genoemde overzicht met alle goede luchtreinigers vind je aanbiedingen van al deze luchtreinigers, en kun je deze luchtreinigers goedkoop kopen.

Kijk voor alle beste luchtreinigers, hun specificatie en hun actuele lage prijs in het bovenstaande overzicht met beste luchtreinigers volgens de experts.Tips Consumentenbond luchtreiniger kiezen

In onderstaande video geeft de Consumentenbond tips voor het kiezen van de beste luchtreiniger.  De Consumentenbond geeft onder andere tips over jet kiezen van de beste luchtreiniger voor een bepaalde ruimte en geeft informatie over de extra kosten zoals de stroomkosten van de luchtreiniger.


Video Consumentenbond: Beste luchtreiniger kiezen


Ook geeft de Consumentenbond in dit filmpje informatie over de mogelijkheden van luchtreinigers en het gebruik van deze apparaten voor een schonere lucht in huis.


Zie ook: 

Foto bovenaan: AEG luchtreiniger


Onderwerp:
Wat is de beste luchtreiniger? Een aantal van de beste luchtreinigers vind je hier. Dit zijn de beste luchtreinigers uit de luchtreiniger test van Coolblue. We geven tips voor bij het kiezen van de beste luchtreiniger voor slaapkamer of woonkamer, de beste luchtreiniger bij hooikoorts of astma (luchtreiniger met hepa filter) en de beste luchtreiniger bij droge lucht. Bovendien hebben we een overzicht met alle goede luchtreinigers en een link naar de beste winkels waar je een goede luchtreiniger goedkoop kunt kopen. Tip: Bovenin vind je ook een test van luchtreinigers tegen corona.


Een reactie posten

3 Reacties

 1. Stephan Woerden3 mei 2024 om 17:34

  Let bij een luchtreiniger op de CADR-waarde/ Deze Clean Air Delivery Rate (CADR) geeft aan hoe effectief een luchtreiniger is in het verwijderen van deeltjes zoals stof, pollen en rook uit de lucht. De CDR waarde wordt gemeten in kubieke voet per minuut (CFM) en geeft aan hoeveel schone lucht een luchtreiniger kan produceren. Er zijn eigenlijk 3 CADR waardes voor 3 soorten verontreiniging (stof, pollen en tabaksrook). Elk van deze CADR waardes wordt uitgedrukt in kubieke voet per minuut (CFM) en geeft aan hoeveel deeltjes van die specifieke verontreiniging de luchtreiniger per minuut kan verwijderen. Hoe meer, hoe beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omdat ik zelf geen ervaring met luchtreinigers heb heb ik op de Consumentenbond vertrouwd en de beste luchtreiniger uit de recente Consumentenbond test gekocht. Dat is de Rolfstone Air Balance luchtreiniger. die in het bovenstaande overzicht bij Bol.com staat. Het merk Rolfstone ken ik niet, maar de Consumentenbond is erg tevreden over deze luchtreiniger. Bij hun test was hij heel goed in het krachtig filteren van de lucht.

  Ik heb hem net, dus over de duurzaamheid van deze luchtreiniger en het presteren op langere termijn kan ik nog niet oordelen, maar de eerst indruk is goed. Ik vind de bediening via het paneel op de reiniger zelf heel gebruiksvriendelijk werken. Dat deze luchtreiniger niet met een app te bedienen is vind ik niet erg. Ik vind dat een beetje een nutteloze optie. Ik loop wel naar de luchtreiniger toe als ik iets wil aanpassen, dat is minder werk dan mijn telefoon zoeken en een app opstarten.

  Die bediening bestaat onder andere uit een keuze uit 4 snelheden, een timer en een nachtmodus. Deze luchtreiniger is krachtig genoeg om de lucht van mijn woonkamer (en tevens werkruimte) te filteren. Ik heb ik die paar dagen die hem nu gebruik in ieder geval geen last gehad van mijn luchtweg allergie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het belangrijk dat een luchtreiniger heel stil is. Ik irriteer me namelijk enorm als is continue een geluid hoor. Ik heb daarom gekozen voor de Dyson luchtreiniger. De prijs is even schrikken, maar deze luchtreiniger is fluisterstil. De enige luchtreniger die daarbij in de buurt komt is de veel goedkopere Clean Air Optima, maar die kwam heel slecht uit de Consumentenbond test. En een luchtreiniger moet natuurlijk niet alleen stil zijn maar ook zijn werk goed uitvoeren.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.