Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste zwenksproeier test (en beste koop)

De beste zwenksproeier en de beste koop uit de tuinsproeier test, plus aanbiedingen van nog meer goede zwenksproeiers.

Beste zwenksproeier tuinsproeier test

De zwenksproeier is de meest bekende en meest gebruikte tuinsproeier. Je kunt de zwenksproeier ook beschouwen als de beste tuinsproeier. Een zwenksproeier zorgt namelijk voor een gelijkmatige besproeiing van een rechthoek of vierkant in je tuin of gazon. Maar wat is de beste zwenksproeier? Hier lees je het.


Een gelijkmatige besproeiing van een duidelijk zichtbaar deel van de tuin, dat is een groot voordeel van een zwenksproeier. Door de gelijkmatige besproeiing krijgen alle plantjes dezelfde hoeveelheid water, kun je goed inschatten hoeveel water dat is en ontstaan er geen plassen. Je moet de zwenksproeier wel af en toe verplaatsen als het bereik kleiner is dan de grootte van je tuin.

De beste zwenksproeiers

Één merk springt er in de lijst met aanbiedingen zwenksproeiers duidelijk uit en dat is Gardena. Er zijn meer fabrikanten die deze tuinsproeiers maken zoals Kärcher, Kinzo en Hozelock, maar de Gardena tuinsproeiers zijn duidelijk de beste tuinsproeier.

Hieronder kijken we naar de beste tuinsproeiers. Het betreft de beste zwenksproeier en de beste koop.

Beste tuinsproeier: Gardena Aquazoom

Oké deze Gardena tuinsproeier is niet de goedkoopste tuinsproeier (we hebben zo nog een goedkopere beste koop), maar dit is wel de beste zwenksproeier. De Gardena Aquazoom zwenksproeier is van hoge kwaliteit, en heeft een groot en goed in te stellen bereik.

Beste tuinsproeier test Gardena zwenksproeier


De Gardena Aquazoom erin drie versies. S(mal), M(iddle) en L(arge).

 • Gardena Aquazoom S: Sproeilengte 3-15 meter, sproeibreedte 3-10 meter
 • Gardena Aquazoom M: Sproeilengte 3-18 meter, sproeibreedte 3-14 meter
 • Gardena Aquazoom L: Sproeilengte 7-21 meter, sproeibreedte 4-17 meter

De goede instelmogelijkheden voor lengte en breedte zijn een heel sterk punt van deze beste zwenksproeier van Gardena. Ook de waterstroom is instelbaar. Dat gaat allemaal heel makkelijk en intuitief via schuifregelaars. 

Zoals bij iedere goede zwenksproeier kun je bij de Gardena Aqua S instellen dat maar aan één zijde van de tuinsproeier gesproeid mag worden. Dat is handig als je een maar kleine oppervlakte water wilt geven. Je verspilt dan geen water en de sproeier is sneller klaar.

Gardena tuinsproeier beste zwenksproeier test


De kwaliteit van deze beste zwenksproeier is hoog. De Gardena zwenksproeier is tegen UV licht en tegen vorst beschermt, en de wateraansluiting beschikt over een metalen filter dat je kunt uitnemen om deze onder de kraan te reinigen. Schoonmaken van de sproeigaatjes kan gewoon door er met je vinger overheen te wrijven. 

Van deze beste zwenksproeier heb je heel lang plezier. Gardena geeft niet voor niets 5 jaar garantie!

Kijk voor meer informatie en de laagste actuele prijzen bij de bovenstaande aanbiedingen van zwenksproeiers.

Beste koop: Gardena Aqua

Een stuk goedkoper dan de AquaZoom is de Gardena Aqua. Het verschil tussen beide versies zit hem vooral in de sproeilengte en sproeibreedte van beide tuinsproeiers. In het bereik, maar vooral in de instelbaarheid van het bereik. Bij de Aqua staat de breedte namelijk altijd vast.
 • Gardena Aqua S: Sproeilengte 7-17 meter, sproeibreedte 13 meter
 • Gardena Aqua M: Sproeilengte 8-18 meter, sproeibreedte 14 meter
 • Gardena Aqua L: Sproeilengte 8-18 meter, sproeibreedte 16 meter
Beste koop zwenksproeier test Gardena tuinsproeier

De sproeibreedtes zijn bij deze beste koop dus niet instelbaar en bij de sproeibreedtes is er een veel kleiner verschil tussen de breedste en smalste stand. Ook is het bereik van de L versie 3 meter verder dan bij de Gardena Aqua.

Het reinigen van de sproeimondjes gaat bij de Gardena Aqua niet met de vinger maar met een reinigingsnaald waarmee je de gaatjes kunt doorprikken als deze verstopt zijn. Verder zijn beide Gardena zwenksproeiers vergelijkbaar.

Beste koop tuinsproeier test Gardena zwenksproeier

Omdat de prijzen hoger zijn kiezen de meeste kopers voor de Gardena S sproeiers. Bij een grote tuin moet je de zwenksproeier dan wel vaker verplaatsen van zijn M en L broertjes. Daarom worden bij de grotere tuin deze versies van de beste tuinsproeier geadviseerd.Andere goede zwenksproeiers

Gardena zwenksproeiers gelden als de beste zwenksproeier. Het zijn geen goedkope zwenksproeiers, maar een Gardena tuinsproeier is goed van kwaliteit, zuinig met water, plezierig in het gebruik en een Gardena zwenksproeier gaat lang mee. Kortom, een Gardena zwenksproeier is zijn prijs mee dan waard,

Maar dat neemt niet weg dat er ook andere goede zwenksproeiers zijn. Die vaak goedkoper in aanschaf zijn. Zo heeft Hozelock de Lawn Queen, Pro Metal en Plus zwenksproeiers en hebben ook Kärcher, Kinzo, Fiskars en Talen Tools goede zwenksproeiers in hun aanbod, maar als beste zwenksproeier adviseren we een Gardena zwenksproeier.

Kijk voor de laagste actuele prijs van deze beste tuinsproeiers bij de bovenstaande aanbiedingen van zwenksproeiers.

Is de zwenksproeier de beste tuinsproeier?

De zwenksproeier is de beste tuinsproeier voor een middelgrote of grote tuin. Heb je een klein tuintje? Dan is een cirkelsproeier je beste koop. 

De zwenksproeier haalt namelijk zijn voordeel uit het grote gemak waarmee je een wat grotere tuin of groter gazon in één keer kunt besproeien. Een goede zwenksproeier beschikt over een regelbare sproeiafstand en sproeirichting zodat je zonder water te verspillen je gazon of planten optimaal kunt besproeien. Door het gelijkmatige sproeien ontstaan er geen plassen. 

Belangrijk is wel het bereik van de zwenksproeier. Er zijn zwenksproeiers in verschillende maten voor tuinen en gazons van een verschillende grote. Kies een zwenksproeier die voldoende bereik heeft om te voorkomen dat je de sproeier gedurende het sproeien moet verplaatsen.


Zie ook: 
Samenvatting:
Hier kijken we naar de beste zwenksproeier en naar de beste koop uit de zwenksproeier test. Beide beste zwenksproeiers zijn Gardena zwenksproeiers. Dit zijn de beste sproeiers voor tuin en gazon. De beste tuinspoeier en gazonsproeier. Meer goede zwenksproeiers vind je bij de zwenksproeier aanbiedingen bovenaan.


Een reactie posten

1 Reacties

 1. Man uit Twello18 juni 2024 om 08:49

  Ik heb een Gardena AquaZoom Compact zwenksproeier. Zoals de naam zegt is dit een compacte kleine tuinsproeier. Een zwenksproeier is normaal gesproken een brede sproeier maar de Gardena AquaZoom Compact is daarentegen juist heel smal. Maar omdat de tuinsproeier de stralen heel wijd verdeeld kun je er toch een grote tuin mee besproeien. De sproeibreedte bedraagt in de wijdste stand namelijk wel 12 meter. Dat zou je echt niet zeggen als je deze Gardena zwenksproeier ziet.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.