Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zwenksproeier test (en beste koop)

 

De beste zwenksproeier en de beste koop uit de tuinsproeier test, plus aanbiedingen van nog meer goede zwenksproeiers.

Beste zwenksproeier tuinsproeier test

De zwenksproeier is de meest bekende en meest gebruikte tuinsproeier. Je kunt de zwenksproeier ook beschouwen als de beste tuinsproeier. Een zwenksproeier zorgt namelijk voor een gelijkmatige besproeiing van een rechthoek of vierkant in je tuin of gazon. Maar wat is de beste zwenksproeier? Hier lees je het.


Een gelijkmatige besproeiing van een duidelijk zichtbaar deel van de tuin, dat is een groot voordeel van een zwenksproeier. Door de gelijkmatige besproeiing krijgen alle plantjes dezelfde hoeveelheid water, kun je goed inschatten hoeveel water dat is en ontstaan er geen plassen. Je moet de zwenksproeier wel af en toe verplaatsen als het bereik kleiner is dan de grootte van je tuin.

De beste zwenksproeiers

Één merk springt er in de lijst met aanbiedingen zwenksproeiers duidelijk uit en dat is Gardena. Er zijn meer fabrikanten die deze tuinsproeiers maken zoals Kärcher, Kinzo en Hozelock, maar de Gardena tuinsproeiers zijn duidelijk de beste.

Hieronder kijken we naar de beste tuinsproeiers. Het betreft de beste zwenksproeier en de beste koop.

Tip: Schrijf je voor onze gratis mailing in, en je krijgt iedere nieuwe test nog dezelfde dag via de mail toegestuurd.

Beste tuinsproeier: Gardena Aquazoom

Oké het is niet de goedkoopste tuinsproeier (we hebben zo nog een goedkopere beste koop), maar dit is wel de beste zwenksproeier. De Gardena Aquazoom is van hoge kwaliteit, en heeft een groot en goed in te stellen bereik.

Beste tuinsproeier test Gardena zwenksproeier


De Gardena Aquazoom erin drie versies. S(mal), M(iddle) en L(arge).

  • Gardena Aquazoom S: Sproeilengte 3-15 meter, sproeibreedte 3-10 meter
  • Gardena Aquazoom M: Sproeilengte 3-18 meter, sproeibreedte 3-14 meter
  • Gardena Aquazoom L: Sproeilengte 7-21 meter, sproeibreedte 4-17 meter

De goede instelmogelijkheden voor lengte en breedte zijn een heel sterk punt van deze beste zwenksproeier. Ook de waterstroom is instelbaar. Dat gaat allemaal heel makkelijk en intuitief via schuifregelaars. Zoals bij iedere goede zwenksproeier kun je bij de Gardena Aqua S instellen dat maar aan één zijde van de tuinsproeier gesproeid mag worden. Dat is handig als je een maar kleine oppervlakte water wilt geven. Je verspilt dan geen water en de sproeier is sneller klaar.

Gardena tuinsproeier beste zwenksproeier test


De kwaliteit van deze beste zwenksproeier is hoog. Hij is tegen UV licht en tegen vorst beschermt, en de wateraansluiting beschikt over een metalen filter dat je kunt uitnemen om deze onder de kraan te reinigen. Schoonmaken van de sproeigaatjes kan gewoon door er met je vinger overheen te wrijven. Van deze beste zwenksproeier heb je heel lang plezier. Gardena geeft niet voor niets 5 jaar garantie!

Kijk voor meer informatie en de laagste actuele prijzen bij de aanbiedingen van Gardena zwenksproeiers.

Beste koop: Gardena Aqua

Een stuk goedkoper is de Gardena Aqua. Het verschil tussen beide versies zit hem vooral in de sproeilengte en sproeibreedte van beide tuinsproeiers. In het bereik, maar vooral in de instelbaarheid van het bereik. Bij de Aqua staat de breedte namelijk altijd vast.
  • Gardena Aqua S: Sproeilengte 7-17 meter, sproeibreedte 13 meter
  • Gardena Aqua M: Sproeilengte 8-18 meter, sproeibreedte 14 meter
  • Gardena Aqua L: Sproeilengte 8-18 meter, sproeibreedte 16 meter
Beste koop zwenksproeier test Gardena tuinsproeier

De sproeibreedtes zijn bij deze beste koop dus niet instelbaar en bij de sproeibreedtes is er een veel kleiner verschil tussen de breedste en smalste stand. Ook is het bereik van de L versie 3 meter verder dan bij de Gardena Aqua.

Het reinigen van de sproeimondjes gaat bij de Gardena Aqua niet met de vinger maar met een reinigingsnaald waarmee je de gaatjes kunt doorprikken als deze verstopt zijn. Verder zijn beide Gardena zwenksproeiers vergelijkbaar.

Beste koop tuinsproeier test Gardena zwenksproeier

Omdat de prijzen hoger zijn kiezen de meeste kopers voor de Gardena S sproeiers. Bij een grote tuin moet je de zwenksproeier dan wel vaker verplaatsen van zijn M en L broertjes. Daarom worden bij de grotere tuin deze versies van de beste tuinsproeier geadviseerd.

Kijk voor de laagste actuele prijs van deze beste tuinsproeiers bij de bovenstaande aanbiedingen van zwenksproeiers.

Zie ook: 
Samenvatting:
Hier kijken we naar de beste zwenksproeier en naar de beste koop uit de zwenksproeier test. Beide beste zwenksproeiers zijn Gardena zwenksproeiers. Dit zijn de beste sproeiers voor tuin en gazon. De beste tuinsproier en gazonsproeier. Meer goede zwenksproeiers vind je bij de zwenksproeier aanbiedingen bovenaan.


, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *