Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Deze soundbars worden aanbevolen

Redactie     14:07     No comments


Zoek je een goede soundbar voor bij je televisie? Een mooie soundbar die een prima geluid geeft, niet alleen vanaf je televisie, maar een soundbar die ook de muziek van andere geluidsbronnen zoals je van netwerk of van je smartphone perfect weergeeft? Dit zijn de beste soundbars volgens de experts.Een soundbar is een investering die het geluid van hetgeen je op televisie kijkt aanmerkelijk kan verbeteren. De speakers die in een moderne platte TV zijn ingebouwd zijn door hun platte vorm meestal matig van (geluids)kwaliteit.

Je hebt losse soundbars en soundbars met een subwoofer voor een nog beter basgeluid. Een goede soundbar is meteen een goede huiskamerspeaker die je bedraad of draadloos kan aansturen. Veel goede soundbars kunnen deel uitmaken van een multiroom netwerken als smart speaker en/of netwerkspeaker worden gebruikt. Je kunt dan de soundbar dan bijvoorbeeld zelfstandig met Spotify contact laten maken.

Dit zijn de aanbevolen soundbars van dit moment

De experts van Coolblue hebben soundbars getest en de beste soundbars aangewezen. Het gaat om de beste soundbars in hun klasse, zoals de beste soundbar met Google Assistant (de beste smart soundbar), de beste soundbar voor surround sound, de beste soundbar als onderdeel van een complete home cinemaset, de beste soundbar met subwoofer en de beste kleine soundbar.


Losse soundbar of soundbar als onderdeel van een geluidssysteem?

Een belangrijke keuze die je maakt is of je voor alleen een soundbar gaat, of dat je deze vergezeld wil gaan van extra speakers.

Soundbar met subwoofer
 Een soundbar met een subwoofer levert een extra mooi basgeluid op. De subwoofer is een losse (extra) speaker die alleen zware tonen weergeeft. Er komt alleen een dreunend geluid uit. Hierdoor wordt je muziek wel voller van geluid en in combinatie met een televisie is een subwoofer erg populair omdat het geluid bij actiebeelden veel spectaculairder overkomt. Een subwoofer hoeft niet in een bepaalde positie ten opzichte van de televisie te staan. De meeste mensen plaatsen hem uit zicht omdat dat voor het geluid toch niet uitmaakt.

Bij de bovenstaande aanbevolen soundbars vind je ook de beste soundbar met subwoofer.

Soundbar met speakers achter
Door ook achter de plek waar je zit als je televisie kijkt speakers te plaatsen krijg je nog meer het idee dat je je tijdens actiescenes midden in de actie bevindt. Een soundbar met subwoofer en twee achterspeakers is er voor de echte filmliefhebber. Bij de aanbevolen soundbars vind je de beste soundbar in deze categorie als beste soundbar surround set.

Geen extra speakers maar virtual surround sound
Je vindt daar ook de beste soundbar met surround geluid. Het verschil is dat deze beste soundbar geen gebruik maakt van extra speakers maar via technische trucs hetzelfde resultaat gebruikt. Vaak wordt daar Dolby Atmos voor gebruikt. Een door Dolby ontwikkelde technologie waarbij het geluid via muren en plafond wordt weerkaatst waardoor het geluid van alle kanten komt zonder dat er extra speakers nodig zijn. 

Kijk voor de beste soundbars voor de verschillende configuraties bij de hier boven gelinkte aanbevolen soundbars. 

Foto: Sony soundbar

Onderwerpen:
Beste soundbar test, Dolby Atmos, beste soundbars , subwoofer, speakers, surround televisie geluid.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.