De 10 beste regentonnen

De regenton top 10, de beste regenton in iedere klasse en aanbiedingen van meer goede regentonnen.

Nature kunst houten regenton

Met warm en droog weer moeten we zuinig zijn met water. Daarom is het plaatsen van een regenton een goed idee. Met een regenton vang je regenwater op tijdens een natte periode en bij een onweersbui tussen het hete weer door, en dat water gebruik je op je tuin om droge momenten van water te voorzien. Hier kijken we naar de beste regentonnen.

Top 10 en aanbiedingen regentonnen

Hieronder vind je de regenton top 10. Ook hebben we een overzicht met aanbiedingen van alle regentonnen. In dat overzicht vind je ruim 300 regentonnen met alle specificaties en alle prijzen, plus een keuzehulp om je beste regenton te selecteren.


Wat voor jou persoonlijk de beste regenton is hangt onder andere af van de inhoud, de vorm (het moet wel passen) en een uiterlijk dat bij je tuin past. 

Hieronder kijken we naar enkele van de beste regentonnen uit de bovenstaande overzichten.

Beste goedkope regenton

Een goede regenton hoeft niet duur te zijn, ook niet als het een grote regenton betreft. De Harcostar Rainsaver regenton kan 100 liter water bevatten en toch kost deze Harcostar regenton nog geen 50 euro. 

De Harcostar is een smalle regenton die over 4 vlakke zijdes beschikt zodat deze smalle regenton overal heel makkelijk kunt plaatsen. Je plaatst de goedkope smalle regenton ook in een hoekje als je weinig ruimte hebt.

Beste goedkope regenton Harcostar

Beste goedkope regenton (smal) Harcostar


De smalle regenton wordt geleverd met een slang en met een boor die je kunt gebruiken om de regenton aan te sluiten op een gaatje in de regenpijp. Door zijn compacte vorm is dit de beste regenton voor mensen met een kleine tuin die hem in een nis of hoekje willen plaatsen. 

De op de bovenstaande foto getoonde voet wordt meegeleverd. Deze voet zorgt er voor dat je onder het kraantje van regenton een emmer kunt plaatsen, maar dat het kraantje wel onderin de ton zit.

Kijk voor de prijs, maten en specificaties van deze beste goedkope regenton bij de onderstaande aanbieding of in de top 10 met beste regentonnen.


Beste grote regenton

Bovenstaande Harcostar Rainsaver kan 100 liter water bevatten. Dat is een grote regenton. Maar het kan nog veel groter. De Elho Green Basics ton kan wel 200 liter regenwater aan. 

Deze Elho regenton wordt door middel van een vulpijp op de regenpijp aangesloten. Is de waterton vol? dan loopt het overtollige water terug en via de regenpijp de waterafvoer in.

Elho grote regenton

Elho grote regenton


De bovenkant van deze regenton is voorzien van een plantenbak zodat deze ton meer lijkt op een grote luxe plantenbak dan op een regenton. Bij de hoogte van de kraan is rekening gehouden met emmers die eronder geplaatst kunnen worden. Ook kun je een tuinslang aan het kraantje bevestigen.


Regenton Elho

Elho regenton


Ook deze beste regenton van 200 liter is te vinden in de bovenstaande regenton top 10. Hieronder vind je een aanbieding. Wil je een nog grotere regenton? Kijk dan bij de Alices Garden muurton verderop deze pagina.


Beste nep houten regenton

Een houten regenton oogt het mooist in je tuin, maar dat materiaal is duur en slijt snel. Bij de bovenaan genoemde overzichten met regentonnen vind je daarom veel kunststof regentonnen die van hout gemaakt lijken te zijn. 

De beste van deze semi houten regentonnen is deze waterton van het merk Nature.

Kunst houten regenton Nature

Kunst houten regenton Nature


Deze mooie regenton lijkt op een whiskyvat (of een wijnvat zo je wil). Nature maakt deze ton in een kleine (50 liter) en grote versie (120 liter). Je kunt er eventueel een voet bij kopen zodat de regenton hoger komt te staan. 

Op de foto direct hierboven zie je de kleine versie van deze regenton zonder voet, op de foto helemaal bovenaan zie je de 50 liter Nature regenton met voet.

Kijk voor alle informatie, prijzen en maten in de bovenstaande top beste regenton top 10 of bij onderstaande regenton aanbieding.


Beste muurtank regenton

Een andere goede nep houten regenton is deze "muurtank" van Alice's Garden. Dit is een heel hoge regenton (1,85 meter) die wel 320 liter water kan bevatten. Deze grote watertank is van kunststof, maar door de houten uitstraling misstaat deze grote regenton niet.

Muurtank regenton Alice Garden

Muurtank regenton Alice's Garden


Er wordt zowel een kraan als een aansluiting voor op de dakgoot meegeleverd. Deze Alice's muurtank is een prima waterton voor als je veel regenwater kan verwerken. Kijk voor de prijs en meer informatie in de beste regenton top 10 of bij onderstaande regenton aanbiedingen.


Beste design regenton

Zoek je een moderne design regenton? Kijk dan eens naar de Garantia Vaso regenton. Een mooie grote regenton (220 liter).

Evenals bij de Harcostar Rainsaver regenton kun je bij de Garantia regenton een plant bovenin de regenton plaatsen. Onderin deze plantenbak bevindt zich een filter dat er voor zorgt dat overbodig water in de regenton loopt.

Design regenton Garantia

Design regenton Garantia

Het is een dikwandige kunststof regenton van hoge kwaliteit. Deze beste design regenton heeft een mooi strak en modern uiterlijk en is gemaakt van mooi materiaal.

Hieronder vind je een interessante aanbieding van deze beste design regenton.


Regenwater: Gratis en milieuvriendelijk

Je tuin met regenwater bewateren is niet alleen goedkoop (regenwater komt gratis uit de lucht vallen) het is ook goed voor het milieu. Water uit de kraan is drinkwater dat met met chemische middelen (chloor) en chemicaliƫn wordt gereinigd. Bij deze reiniging komen ook nog eens broeikasgassen vrij. De planten in de tuin hebben dat gereinigde water helemaal niet nodig. Regenwater gebruiken is dus veel beter voor het milieu.

Daarbij hebben we in Nederland geen gebrek aan regenwater. In Nederland valt er jaarlijks 800 millimeter aan regen uit de lucht. Door al dit water in een regenton op te slaan kun je in droge tijden dit regenwater goed gebruiken.

Daarbij is het natuurlijk zaak zoveel mogelijk van dit regenwater in de waterton te krijgen. Door de regenpijp op de regenton aan te sluiten kun je al het water van het dak naar de regenton laten stromen. Al dit water kan dan nuttig gebruikt worden.

Soorten regentonnen

Zoals je bij de beste regentonnen hier boven kunt zien zijn er regentonnen in vele modellen, groottes en stijlen te koop. 

Grote regenton of kleine regenton

Neem de grootte van de regenton. De bovengenoemde Allice's Garden muurtank (beste grote regenton) kan wel 320 liter regenwater bevatten. En de beste design regenton van Garantia biedt genoeg ruimte voor 220 liter water. Maar je hebt ook regentonnen met een inhoud van slechts 30 liter.

De meeste kleine regentonnen kunnen 50 liter water bevatten. En een regenton met een inhoud van zo'n 100 liter is het meest standaard.

Houten regenton of kunststof regenton

Alle beste regentonnen die we hierboven noemen zijn van kunststof gemaakt. Een kunststof regenton heeft dan ook veel voordelen. Een kunststof regenton is licht, duurzaam en goedkoop. Bovendien is kunststof voor de fabrikant makkelijk te vormen zodat je er regentonnen in ieder design mee kunt maken. 

En zoals je aan de beste regenton in houtlook hier boven kunt zien hoeft een houtlook regenton qua uitstraling niet voor een echt houten regenton onder te doen.

Kijk in de top 10 voor meer informatie over deze beste regentonnen. In het overzicht vind je nog meer goede regentonnen met alle informatie en hun laagste prijs. 


Subsidie op een regenton

Wat maar heel weinig mensen weten is dat je in veel gemeenten subsidie kunt krijgen op de aanschaf van een regenton. Daarvoor dient de regenton er dan wel voor te zorgen dat de regenpijp van het riool kan worden afgekoppeld.

Het water van je dak gaat dan niet het riool in maar in je regenpijp. Dat is gratis water voor jou, maar de gemeente is er ook blij mee omdat het het riool ontlast. De subsidie kan daardoor wel oplopen tot 25% van de aanschafkosten van de regenton.

Bij de Groene Subsidiewijzer van Milieu Centraal kun je zien of jouw gemeente deze regenton subsidie geeft.


Zie ook: Alle testen tuin

Foto bovenaan: Nature regenton


Samenvatting:
Wat voor jou de beste regenton is hangt af van je smaak, maar ook van de ruimte die je voor de regenton beschikbaar hebt en de hoeveelheid water die je beste regenton moet kunnen bevatten. Hierboven vind je voorbeelden van goede regentonnen in diverse prijsklassen, groottes en stijlen. We hebben bijvoorbeeld de beste goedkope regenton, de beste grote regenton, de beste (en mooiste) design regenton en de beste muurtank (een heel grote regenton). Deze regentonnen zijn meestal van kunststof, maar soms lijken ze een regenton van hout. We hebben regentonnen in een klassieke stijl en moderne design regentonnen.

Een reactie posten

0 Reacties