Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste regentonnen. Kies je beste regenton

Redactie     11:41    

Nature kunst houten regenton

Met warm en droog weer moeten we zuinig zijn met water. Daarom is het plaatsen van een regenton een goed idee. Met een regenton vang je regenwater op tijdens een natte periode en bij een onweersbui tussen het hete weer door, en dat water gebruik je op je tuin om droge momenten van water te voorzien. Hier kijken we naar de beste regentonnen.


Hieronder vind je de regenton top 10 en geven we tips bij het kiezen van de voor jou beste regenton uit deze top 10 en uit het overzicht met alle regentonnen waarin je nog eens meer dan 150 regentonnen kunt vinden.


Wat voor jou persoonlijk de beste regenton is hangt onder andere af van de inhoud, de vorm (het moet wel passen) en een uiterlijk dat bij je tuin past. Hieronder kijken we naar enkele van de beste regentonnen uit de bovenstaande top 10.

Beste goedkope regenton

Een regenton hoeft niet duur te zijn, ook niet als het een grote regenton betreft. Deze Harcostar Rainsaver regenton kan 100 liter water bevatten en deze Harcostar regenton kost nog geen 50 euro. 

Deze regenton is smal van vorm en beschikt over 4 vlakke zijdes zodat deze smalle regenton overal heel makkelijk kunt plaatsen, ook in een hoekje als je weinig ruimte hebt.

Beste goedkope regenton Harcostar

Beste goedkope regenton Harcostar


De regenton wordt geleverd met een slang en met een boor die je kunt gebruiken om de regenton aan te sluiten op een gaatje in de regenpijp. Door zijn compacte vorm is dit de beste regenton voor mensen met een kleine tuin die hem in een nis of hoekje willen plaatsen. 

De op de bovenstaande foto getoonde voet wordt meegeleverd. Deze voet zorgt er voor dat je onder het kraantje van regenton een emmer kunt plaatsen, maar dat het kraantje wel onderin de ton zit.

Kijk voor de prijs, maten en specificaties van deze beste goedkope regenton in de bovenstaande top 10 met beste regentonnen.

Beste grote regenton

Bovenstaande Harcostar Rainsaver kan 100 liter water bevatten. De Elho Green Basics ton kan wel 200 liter regenwater aan. Deze Elho regenton wordt doormiddel van een vulpijp op de regenpijp aangesloten. Is de waterton vol? dan loopt het overtollige water terug en via de regenpijp de waterafvoer in.

Elho grote regenton

Elho grote regenton


De bovenkant van deze regenton is voorzien van een plantenbak zodat deze ton meer lijkt op een grote luxe plantenbak dan op een regenton. Bij de hoogte van de kraan is rekening gehouden met emmers die eronder geplaatst kunnen worden. Ook kun je een tuinslang aan het kraantje bevestigen.


Regenton Elho

Ook deze beste regenton van 200 liter is te vinden in de bovenstaande regenton top 10. Wil je een nog grotere regenton? Kijk dan bij de Alices Garden muurton verderop deze pagina.

Beste nep houten regenton

Een houten regenton oogt het mooist in je tuin, maar dat materiaal is duur en slijt snel. Bij de bovenaan genoemde overzichten met regentonnen vind je daarom veel kunststof regentonnen die van hout gemaakt lijken te zijn. De beste van deze semi houten regentonnen is deze waterton van het merk Nature.

Kunst houten regenton Nature

Kunst houten regenton Nature


Deze regenton lijk op een whiskyvat (of een wijnvat zo je wil). Nature maakt deze ton in een kleine (50 liter) en grote versie (120 liter). Je kunt er eventueel een voet bij kopen zodat de regenton hoger komt te staan. Op de foto direct hierboven zie je de kleine versie van deze regenton zonder voet, op de foto helemaal bovenaan zie je de 50 liter Nature regenton met voet.

Kijk voor alle informatie, prijzen en maten in de bovenstaande top beste regenton top 10.

Beste muurtank regenton

Een andere goede nep houten regenton is deze "muurtank" van Alice's Garden. Dit is een heel hoge regenton (1,85 meter) die wel 300 liter water kan bevatten. De watertank is van kunststof, maar door de houten uitstraling misstaat deze grote regenton niet.

Muurtank regenton Alice Garden

Muurtank regenton Alice's Garden


Er wordt zowel een kraan als een aansluiting voor op de dakgoot meegeleverd. Een prima waterton voor als je veel regenwater kan verwerken. Kijk voor de prijs en meer informatie in de beste regenton top 10.

Beste design regenton

Zoek je een moderne design regenton? Kijk dan eens in de top 10 naar de Garantia Vaso regenton. Een mooie grote regenton (220 liter).

Evenals bij de Harcostar Rainsaver regenton kun je bij de Garantia regenton een plant bovenin de regenton plaatsen. Onderin deze plantenbak bevindt zich een filter dat er voor zorgt dat overbodig water in de regenton loopt.

Design regenton Garantia

Design regenton Garantia

Het is een dikwandige kunststof regenton van hoge kwaliteit. Deze beste design regenton heeft een mooi strak en modern uiterlijk en is gemaakt van mooi materiaal.

Kijk in de top 10 voor meer informatie over deze beste regentonnen. In het overzicht vind je nog meer goede regentonnen met alle informatie en hun laagste prijs. 

Zie ook: Alle testen tuin

Foto bovenaan: Nature regenton


Samenvatting:
Wat voor jou de beste regenton is hangt af van je smaak, maar ook van de ruimte die je voor de regenton beschikbaar hebt en de hoeveelheid water die je beste regenton moet kunnen bevatten. Hierboven vind je voorbeelden van goede regentonnen in diverse prijsklassen, groottes en stijlen. We hebben bijvoorbeeld de beste goedkope regenton, de beste grote regenton, de beste (en mooiste) design regenton en de beste muurtank (een heel grote regenton). Deze regentonnen zijn meestal van kunststof, maar soms lijken ze een regenton van hout. We hebben regentonnen in een klassieke stijl en moderne design regentonnen.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.