Fietsverlichting test: Beste fietslampen (koplamp, achterlicht)

De beste fietsverlichting uit de ANWB test. Met de beste voorlamp / koplamp en de beste achterlamp voor je fiets uit de test. Plus aanbiedingen van meer goede fietslampen.

Beste fietsverlichting test voorlamp achterlamp fiets

Als je door het donker fietst wil je goed kunnen zien waar je fietst, maar nog belangrijker is het om zelf gezien te worden door het overige verkeer. Daarom kijken we hier naar de beste fietslampjes voor op de fiets volgens de fietsverlichting test van de ANWB. Het betreft de beste fietslamp voorop (koplamp) en de beste fietslamp achterop (achterlicht) om op de fiets te zien en gezien te worden.

Er is een groot verschil tussen fietslampjes die alleen maar gemaakt worden zodat je op de fiets gezien wordt en fietsverlichting waarbij je zelf ook voldoende ziet bij fietsen in het donker.  De door de ANWB best geteste fietslampen vallen in die tweede categorie. 

Met deze beste fietslampen ben je tevens beter zichtbaar over grote afstanden (meer dan 30 meter) dan met fietslampjes van 10 euro of minder. Ook neemt de hoeveelheid licht bij deze beste fietslampjes niet af naarmate de accu leger wordt.

Beste fietslampje voor: Simson Future

De Simson Future koplamp is de beste fietslamp voor voorop de fiets. De beste koplamp voor op de fiets. Dit Simson voorlicht is sterke fietsverlichting die een 30 LUX lichtbundel produceert. Met een koplamp van deze sterkte op je fiets kun je prima kijken waar je fietst in het donker.

Deze beste koplamp voor de fiets uit de ANWB test is ook een praktische fietslamp die je via USB kunt opladen. Voor dat opladen wordt een oplaadkabel meegeleverd. De fietslamp geeft zelf bijtijds aan wanneer het weer tijd is om de koplamp op te laden. Je hoeft dus niet dus niet in het donker te stranden zonder stroom, en daarmee zonder licht.

Beste koplamp fiets ANWB test
Beste voorlamp fiets ANWB test: Simson Future


Via een drukknop kun je bij deze beste koplamp kiezen tussen de standen: vol licht, gedimd licht, knipperlicht en natuurlijk uit. Deze beste fietsverlichting monteer je heel eenvoudig via een bevestigingsring met schroefsluiting. Gereedschap en technische kennis zijn bij dit koplampje niet nodig.

De bevestigingsring kun je op de fiets laten en de fietslamp zelf kun je er op en af klikken. Deze beste fietslamp voor voorop de fiets is een prima oplaadbare fietslamp die veel licht geeft en bijzonder plezierig is in het gebruik.

Beide beste fietslampen zijn een LUX fietslamp. Een zorgt voor een gerichte bundel licht op de weg. Dit geeft je beter zicht en verblind tegenliggers niet. Een Lumen fietslamp geeft normaal (gespreid) licht en kan daardoor tegenliggers verblinden.

 

Beste fietslampje achter: Simson Eyes

Een dan het beste achterlicht voor op de fiets uit de ANWB test van fietslampen. Ook het Simson Eyes achterlicht is via USB op te laden en geeft zelf aan wanneer dat weer nodig is. Dat hoeft bij dit beste achterlichtje maar af en toe, want de accu geeft genoeg stroom om 7,5 uur door het donker te fietsen.

Dit beste achterlicht voor de fiets uit de ANWB fietsverlichting test heeft een lichtopbrengst van 3 LUX. Daarmee wordt je heel goed gezien in het verkeer. Je kunt het licht ook dimmen al zal je dat in de praktijk bij een achterlampje niet snel doen.

Beste achterlamp fiets ANWB test
Beste achterlicht fiets ANWB test: Simson Eyes


Deze beste fietslamp voor achterop maak je vast met een universele rubberen bevestigingsband. Ook bij deze beste fietsverlichting voor achterop de fiets is er dus geen gereedschap nodig.

Meer fietsverlichting

Bovenstaande twee beste fietslampen zijn door de ANWB als beste fietsverlichting getest. Klik op de bovenstaande links voor meer informatie en de actuele prijs van deze beste fietsverlichting uit de test bij de ANWB webshop.

Of kijk in het overzicht alle fietsverlichting voor nog heel veel meer fietslampjes voor voor en achter op de fiets. Van Simson, maar ook van andere fabrikanten zoals Sigma, AXA, Spanninga. Lezyne, Cateye, Rohtar, Gazelle, BBB Cycling en veel andere merken fietsverlichting.

Zie ook: 


Onderwerpen:
Beste fietsverlichting uit de ANWB test. De beste fietslampen voorop en achterop fiets. Met de beste fietslampjes, beste voorlamp (koplamp) en achterlamp van de fiets uit de test. Met aanbiedingen fietslampen.

Foto's: Simson fietsverlichting


Een reactie posten

0 Reacties