Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Fietsverlichting test: Beste fietslampen (koplamp, achterlamp)

 

De beste fietsverlichting uit de ANWB test. Met de beste voorlamp / koplamp en de beste achterlamp voor je fiets uit de test. Plus aanbiedingen van meer goede fietslampen.

Beste fietsverlichting test voorlamp achterlamp fiets

Als je door het donker fietst wil je goed kunnen zien waar je fietst, maar nog belangrijker is het om zelf gezien te worden door het overige verkeer. Daarom kijken we hier naar de beste fietslampjes voor op de fiets volgens de fietsverlichting test van de ANWB. Het betreft de beste fietslamp voorop en de beste fietslamp achterop om te zien en gezien te worden.

Er is een groot verschil tussen fietslampjes die alleen maar gemaakt worden zodat je op de fiets gezien wordt en fietsverlichting waarbij je zelf ook voldoende ziet bij fietsen in het donker.  De door de ANWB best geteste fietslampen vallen in die twee categorie. Met deze beste fietslampen ben je tevens beter zichtbaar over grote afstanden (meer dan 30 meter) dan met fietslampjes van 10 euro of minder. Ook neemt de hoeveelheid licht bij deze beste fietslampjes niet af naarmate de accu leger wordt.

Beste fietslampje voor: Simson Future

De Simson Future koplamp is de beste fietslamp voor voorop de fiets. Het is sterke fietsverlichting die een 30 LUX lichtbundel produceert. Daarmee kun je prima kijken waar je fietst in het donker.

Het is ook een praktische fietslamp die je via USB kunt opladen (er wordt een oplaadkabel meegeleverd) en die bijtijds aangeeft wanneer het weer tijd is om de koplamp op te laden.

Beste koplamp fiets ANWB test
Via een drukknop kun je kiezen tussen de stand: vol licht, gedimd licht, knipperlicht en natuurlijk uit. Deze beste fietsverlichting monteer je heel eenvoudig via een bevestigingsring met schroefsluiting. Gereedschap en technische kennis zijn niet nodig.

De bevestigingsring kun je op de fiets laten en de fietslamp kun je er op en af klikken. Deze beste fietslamp voor voorop de fiets is een prima oplaadbare fietslamp die veel licht geeft en bijzonder plezierig is in het gebruik.

Beide beste fietslampen zijn een LUX fietslamp. Een zorgt voor een gerichte bundel licht op de weg. Dit geeft je beter zicht en verblind tegenliggers niet. Een Lumen fietslamp geeft normaal (gespreid) licht en kan daardoor tegenliggers verblinden.

 

Beste fietslampje achter: Simson Eyes

Ook het Simson Eyes achterlicht is via USB op te laden en geeft zelf aan wanneer dat weer nodig is. Dat hoeft maar af en toe, want de accu geeft genoeg stroom om 7,5 uur door het donker te fietsen.

Dit beste achterlicht voor de fiets heeft een lichtopbrengst van 3 LUX. Daarmee wordt je heel goed gezien in het verkeer. Je kunt het licht ook dimmen al zal je dat in de praktijk bij een achterlampje niet snel doen.

Beste achterlamp fiets ANWB test


Deze beste fietslamp voor achterop maak je vast met een universele rubberen bevestigingsband. Ook bij deze beste fietsverlichting is er dus geen gereedschap nodig.

Meer fietsverlichting

Bovenstaande twee beste fietslampen zijn door de ANWB als beste fietslamp getest. Klik op de bovenstaande links voor meer informatie en de actuele prijs van deze beste fietsverlichting uit de test bij de ANWB webshop.

Of kijk in het overzicht alle fietsverlichting voor nog heel veel meer fietslampjes voor voor en achter op de fiets. Van Simson, maar ook van andere fabrikanten zoals Sigma, AXA, Spanninga. Lezyne, Cateye, Rohtar, Gazelle, BBB Cycling en veel andere merken fietsverlichting.

Zie ook: 


Onderwerpen:
Beste fietsverlichting uit de ANWB test. De beste fietslampen voorop en achterop fiets. Met de beste fietslampjes, beste voorlamp (koplamp) en achterlamp van de fiets uit de test. Met aanbiedingen fietslampen.

Foto's: Simson fietsverlichting


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *