Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste access point test

Redactie     11:01     No comments


Een access point is een (extra) toegangspunt tot je draadloze WiFi netwerk. Meestal wordt een access point op een plaats neergezet waar de WiFi verbinding met de router slecht is. Via het access point heb je dan ook op die plek een optimaal snelle WiFi verbinding.


Verschil wifi access point en wifi versterker

Een access point is een heel ander apparaat dan een WiFi versterker. Een WiFi versterker pakt het draadloze signaal op en geeft dat weer door draadloos door. Je hoeft hiervoor geen kabels te trekken, en vanaf de WiFi versterker is het signaal weer een stukje even snel als dat de WiFi versterker deze ontvangt. 

Dat laatste is echter ook het nadeel van de WiFi versterker. Het signaal kan nooit sterker zijn dan dat de WiFi versterker hem ontvangt. Daarom mag de versterker ook niet te ver weg staan van de WiFi router, en er treedt altijd snelheidsverlies op omdat de WiFi versterker ook niet de volle snelheid ontvangt.

Een accesspoint wordt met een netwerkkabel aan de router gekoppeld. Voor dat deel moet je dus wel een netwerk kabel trekken. Het voordeel is echter dat het accesspoint de volledige snelheid doorgeeft. Je kunt het WiFi accesspoint ook overal neerzetten, de afstand en obstakels ten opzichte van de router beïnvloeden de snelheid niet. 

De beste manier om je WiFi snelheid in huis te verbeteren is dus een accesspoint op de juiste plek. Maar wat is het beste access point? Daarom hier de beste acces point test.

De beste access points uit de test

Wat is het beste access point? Zowel hardware.info als Coolblue testen regelmatig access points. Kijk hieronder voor de beste access points uit de test welke access points er momenteel als beste access points door deze experts worden aanbevolen. Je vindt daar alle lage winkelprijzen, specificaties en mogelijkheden. Ook hebben we een overzicht met alle gangbare accesspoints waaruit je zelf je beste access point kunt kiezen.
TP-Link access point plafond


Wat kost een access point?

Aan de prijzen van deze beste access points kun je zien dat een goed accesspoint helemaal niet duur hoeft te zijn. Een access point is een eenvoudiger apparaat dan een router en is daarom gemiddeld ook een stuk goedkoper. 

Voor drie tientjes heb je al een goed access point waarmee je een netwerk kunt versterken of een extra netwerk kunt opzetten. Overigens zijn er ook veel duurdere access points, met prijzen van soms vele honderden euro's. 


Access point TP-Link tafelmodel


WiFi snelheid

De verschillen tussen een goedkoop access point een een duur access point zit hem vooral in de WiFi snelheid. Maken meerdere mensen gelijktijdig gebruik van het WiFi access point en gebruiken deze zware toepassingen zoals video of games, dan heb je veel meer WiFi bandbreedte nodig dan bij een gemiddeld thuisnetwerk. Voor een gemiddeld netwerk thuis met meerdere gebruikers wordt minimaal 600 Mbs aanbevolen. 

Goede access points bieden ook een dual band verbinding. Twee gebruikers kunnen dan een andere frequentie gebruiken zodat ze elkaar niet in de weg zitten. Bij een tri-band verbinding zijn er zelfs drie verschillende frequenties. De beste access point bieden een simultane dual-band of tri-band zodat één gebruiker gelijktijdig van de verschillende frequenties gebruik kan maken. Zo krijg je een optimale mix van een snelle verbinding (de 5 Ghz frequentie) en een verre verbinding (de 2,4 Ghz frequentie).Access  point plafond Ubiquiti

Ethernet snelheid

Vergeet ook de snelheid van de bekabelde verbinding niet. Deze is van belang voor de snelweg tussen de router en het access point. Fast Ethernet biedt een snelheid tot 100 Mbps, maar dat is een stuk minder fast dan de 1000 Mbps die Gigabit kan halen. Zowel het access point als de router moeten deze hoge snelheid halen om er van te profiteren.

Ethernet poorten

Een access point wordt vooral gebruikt om WiFi toegang te bieden, maar je kunt er meestal ook via een netwerkkabel apparatuur mee verbinden. Daarvoor moet het access point over meer dan 1 ethernet poort beschikken (die ene poort is nodig voor de koppeling aan de router). De ethernet poorten kun je gebruiken om bijvoorbeeld een NAS-systeem (data opslag) of een printer een optimale bedrade verbinding te geven. Of je trekt van het access point een netwerkkabel naar een volgend access point elders in het gebouw.Outdoor access point TP-Link 

Power over Ethernet

Steeds meer access points kunnen niet alleen de data maar ook de stroom via de netwerkkabel ontvangen. Dat geeft meer vrijheid bij het plaatsen, want er is dan geen stopcontact nodig. Overigens moet er dan wel een apparaat gekoppeld zijn dat Power over Ethernet (PoE) biedt, bijvoorbeeld de router.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste access points test. Je vindt daar de beste access points in het algemeen en de beste access point uit de test in verschillende prijsklassen.Foto bovenaan: TP-Link

Samenvatting:
Vergeet wifi versterkers, als je echt snellere wifi wil is een access point veel beter. Een goed access point geeft je volledige snelheid en is goedkoper dan een tweede router. Hierboven vind je de beste access points uit de test. Het betreft de access point test van Coolblue en de access point test van Hardware.info. Bovendien vind je bovenaan een overzicht met alle goede access point met al hun prijzen, specificaties, reviews en ervaringen. Daaruit kun je makkelijk het voor jou beste access point selecteren.

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.