Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste chromebook test

 

Een handig overzicht met de beste chromebook en andere hoog gewaardeerde chromebooks uit de meest recente chromebook test.

beste chromebooks test


Steeds vaker kiezen mensen voor een chromebook als ze een laptop zoeken. Dat is niet verwonderlijk, want hoewel een chromebook niet voor iedereen geschikt is heeft de chromebook voor veel mensen grote voordelen ten opzichte van een Windows laptop. Hier kijken we naar de beste chromebooks uit de test en naar de voor jou persoonlijk beste chromebook.


Dit zijn de beste chromebooks uit de test

Wat je persoonlijk beste chromebook is, is natuurlijk wat lastiger bepalen, dus we beginnen met de best geteste chromebook. In het overzicht met beste chromebooks uit de test vind je de chromebooks die door experts als beste chromebooks van dit moment zijn aangewezen.Het gaat bij de bovenstaande beste chromeboks uit de test niet om één beste chromebook, maar om meerdere beste chromebooks uit de test. 

Naast de allerbeste chromebook (topklasse) zijn er namelijk ook beste chroombooks voor mensen met een lager budget (de beste goedkope chromebook), de beste chromebook voor studenten, de beste chromebook voor wie er vooral films op wil kijken en de beste chromebook om onderweg te gebruiken. 

Bij de beste chromebooks uit de test vind je al deze best geteste chromebooks.

Deze chromebook test is uitgevoerd door Coolblue. De laptop experts van deze zeer grote aanbieder van chrombooks en andere laptops in Nederland en België hebben de chromebooks uit het bovenstaande overzicht als beste chromebook aangewezen.

Zelf je beste chromebook uitkiezen? Dat kan via het bovenstaande overzicht met alle chromebooks. Geef daar al je wensen en eisen op tot alleen de voor jou beste chromebook tegen de laagste prijs overblijft.


Chromebook Lenovo

Chromebook Lenovo


Is een chromebook geschikt voor jou?

Vaak twijfelen mensen of een chromebook voor hen wel geschikt is. Heel kort door de bocht is een chromebook voor jou geschikt als je aan de volgende kenmerken voldoet:

  • Je wil niet perse Windows programma's gebruiken.
  • Je speelt geen grafische games vanaf CD of harde schijf (online spelletjes kunnen wel).
  • Je wil je laptop gebruiken op geen plaatsen waar internet (WiFi) beschikbaar is.

Een chromebook gebruikt namelijk geen software die op de computer geïnstalleerd wordt, maar een chromebook gebruikt online programma's die via de browser (Chrome) gebruikt. Bijvoorbeeld Gmail of Google Docs, maar ook van software als Word of Photoshop zijn tegenwoordig online versies beschikbaar. De Google Play Store puilt uit met apps voor alle soorten software die je op je chromebook kunt gebruiken.


Eigenlijk is het enige nadeel van een chromebook dat je zeer afhankelijk bent van internet. Als je geen internet ter beschikking hebt of er een internet storing is kan je weinig. Een chromebook heeft maar weinig internet opslagruimte dus je bent voor de opslag van documenten aangewezen op internet (de cloud), al kan een USB-stick ook. Sommige software zoals Gmail kun je ook offline gebruiken, maar de meeste in de  browser te draaien programma's werken alleen als je een internet verbinding hebt.


Is een chromebook toch niet voor jou geschikt? Kijk dan bij de beste laptops uit de test.Chromebook Acer

Chromebook Acer


De voordelen van een chromebook

Maar is een chromebook wel geschikt voor jou, dan is een chromebook zeker de moeite van het overwegen waard. Een goede chromebook heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van een gewone laptop:

  • Een chromebook is veel goedkoper in aanschaf dan een Windows laptop of Apple laptop.
  • Je hebt met een chromebook geen last van virussen.
  • Een chromebook is energiezuinig zodat je er lang zonder stopcontact mee kunt werken.
  • Er zijn heel veel gratis apps en websites beschikbaar voor het Chrome besturingssysteem.
  • Geen last van updates, en toch is de software altijd actueel omdat deze online wordt onderhouden.

Chromebook met touchscreen

Een chromebook is een heel lichte laptop, en vooral de kleinere chromebooks zijn makkelijk te hanteren. Dit maakt ze erg geschikt om ze ook als tablet te gebruiken. Chromebooks met touchscreen (aanraakscherm) kun je vaak dusdanig inklappen dat de chromebook ook echt een tablet lijkt te worden. 


Bij de bovenstaande beste chromebooks uit de test vind je ook de beste chromebook met touchscreen.


Wat is voor jou persoonlijk de beste chromebook?

Wil je films kijken op je chromebook of foto's bewerken? Wil je een groot beeldscherm of liever een makkelijk mee te nemen kleine chromebook? Wil je een SSD met veel lokale opslagruimte of bewaar je je bestanden wel op internet of een USB-stick? Wil je een glanzend of mat scherm? Er zijn veel keuzes te maken die bepalen of een beste chromebook uit de test ook voor jou de beste chromebook is.


Op Beste Laptop Kopen vind je een laptop keuzehulp (ook voor chromebooks) waarmee je snel en makkelijk de voor jou persoonlijk beste chromebook kunt vinden aan de hand van je wensen en het gebruik van je chromebook.Touchscreen chromebook HP

Touchscreen chromebook HP


Goede chromebooks worden gemaakt door HP, Acer, Lenevo en Asus. Wat hun beste chromebooks zijn kun je lezen bij de beste chromebooks uit de test en de andere links hier boven.


Onderwerp:
Hierboven vind je een link naar de beste chromebooks uit de chromebook test uitgevoerd door de experts van Coolblue. Het betreft de beste chromebook voor verschillende soorten gebruik en de beste chromebook in diverse prijsklassen. Op Beste Laptop Kopen vind je een keuzehulp waarmee je zelf je beste chromebook kunt selecteren.


, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *