Beste chromebook

Een handig overzicht met de beste chromebooks uit de chromebook test en aanbiedingen van meer goede chromebooks.


Steeds vaker kiezen mensen voor een chromebook als ze een laptop zoeken. Dat is niet verwonderlijk, want hoewel een chromebook niet voor iedereen geschikt is heeft de chromebook voor veel mensen grote voordelen ten opzichte van een Windows laptop.
Hier kijken we naar de beste chromebooks uit de test en naar de voor jou persoonlijk beste chromebook.


Beste chromebooks uit de test

Wat je persoonlijk beste chromebook is, is natuurlijk wat lastiger bepalen, dus we beginnen met de best geteste chromebook. In het overzicht met beste chromebooks uit de test vind je de chromebooks die door experts als beste chromebooks van dit moment zijn aangewezen.


In het bovenstaande beste chromebook overzicht vind je niet één beste chromebook uit de test, maar meerdere best geteste chromebooks.

Naast de allerbeste chromebook (topklasse) zijn er namelijk ook beste chroombooks voor mensen met een lager budget (de beste goedkope chromebook), de beste chromebook voor studenten, de beste chromebook voor wie er vooral films op wil kijken en de beste chromebook om onderweg te gebruiken.

Bij de bovenstaande beste chromebooks uit de test vind je al deze best geteste chromebooks.

Deze chromebook test is uitgevoerd door Coolblue. De laptop experts van deze zeer grote aanbieder van chrombooks en andere laptops in Nederland en België hebben de chromebooks uit het bovenstaande overzicht als beste chromebook aangewezen.Aanbiedingen alle chromebooks

Maar we hebben ook een overzicht met alle goede chromebooks waaruit je zelf je beste chromebook kunt kiezen.


In het chromebook aanbieding overzicht vind je aanbiedingen van alle goede chromebooks. Aanbiedingen van  circa 100 chromebooks van o.a. Acer, Asus, HP en Lenovo.Zelf je beste chromebook selecteren

Zelf je beste chromebook uitkiezen? Dat kan via de chromebook keuzehulp. Geef daar al je wensen en voorkeuren op en je ziet alleen een selectie van de voor jou beste chromebooks.


Chromebook Lenovo

Chromebook Lenovo
Is een chromebook geschikt voor jou?

Vaak twijfelen mensen of een chromebook voor hen wel geschikt is. Heel kort door de bocht is een chromebook voor jou geschikt als je aan de volgende kenmerken voldoet:

 • Je wil niet perse Windows programma's gebruiken.
 • Je speelt geen grafische games vanaf CD of harde schijf (online spelletjes kunnen wel).
 • Je wil je laptop gebruiken op geen plaatsen waar internet (WiFi) beschikbaar is.

Een chromebook gebruikt namelijk geen software die op de computer geïnstalleerd wordt, maar een chromebook gebruikt online programma's die via de browser (Chrome) gebruikt. Bijvoorbeeld Gmail of Google Docs, maar ook van software als Word of Photoshop zijn tegenwoordig online versies beschikbaar. De Google Play Store puilt uit met apps voor alle soorten software die je op je chromebook kunt gebruiken.

Eigenlijk is het enige nadeel van een chromebook dat je zeer afhankelijk bent van internet. Als je geen internet ter beschikking hebt of er een internet storing is kan je weinig. Een chromebook heeft maar weinig internet opslagruimte dus je bent voor de opslag van documenten aangewezen op internet (de cloud), al kan een USB-stick ook. Sommige software zoals Gmail kun je ook offline gebruiken, maar de meeste in de browser te draaien programma's werken alleen als je een internet verbinding hebt.

Is een chromebook toch niet voor jou geschikt? Kijk dan bij de beste laptops uit de test.


Chromebook Acer

Chromebook Acer
Voordelen van een chromebook

Maar is een chromebook wel geschikt voor jou, dan is een chromebook zeker de moeite van het overwegen waard. Een goede chromebook heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van een gewone laptop:

 • De voordelen van een chromebook beginnen al bij de aanschaf. Een chromebook is veel goedkoper dan een Windows laptop of Apple laptop.
   
 • Je hebt met een chromebook geen last van virussen.
   
 • Een chromebook is energiezuinig zodat je er lang zonder stopcontact mee kunt werken.
   
 • Ook is een chromebook stil. Een ventilator heeft een chromebook niet nodig.
   
 • Er zijn heel veel gratis apps en websites beschikbaar voor het Chrome besturingssysteem.

 • Geen last van updates, en toch is de software altijd actueel omdat deze online wordt onderhouden.
   
 • Een chromebook start snel op. Er hoeft geen uitgebreid besturingssysteem geladen te worden.
   
 • Een chromebook is licht van gewicht en dunner dan de meeste laptops, omdat ze weinig hardware bevatten.


Nadelen van een chromebook

 • Het belangrijkste nadeel van de chromebook hebben we net genoemd, je bent wel afhankelijk van internet. 
   
 • Het tweede nadeel is dat je geen Windows programma's kunt gebruiken. Nou is er voor ieder soort programma tegenwoordig wel een online browser-versie te vinden, maar als je echt gehecht bent aan een bepaald programma of als je een Windows programma van je werkgever moet gebruiken, dan kan dat een probleem zijn. En hetzelfde geldt voor wie de grote Windows games wil spelen.
   
 • De chromebooks die momenteel te koop zijn zijn vooral kleinere laptops (t/m 15 inch). Wil je op een groot scherm werken, dan zul je een extern scherm moeten aansluiten.


Chromebook met touchscreen

Een chromebook is een heel lichte laptop, en vooral de kleinere chromebooks zijn makkelijk te hanteren. Dit maakt ze erg geschikt om ze ook als tablet te gebruiken. Veel chromebooks met touchscreen (aanraakscherm) kun je vaak dusdanig inklappen dat de chromebook ook echt een tablet lijkt te worden.

Bij de bovenstaande beste chromebooks uit de test vind je ook de beste chromebook met touchscreen.Wat is voor jou persoonlijk de beste chromebook?

Wil je films kijken op je chromebook of foto's bewerken? Wil je een groot beeldscherm of liever een makkelijk mee te nemen kleine chromebook? Wil je een SSD met veel lokale opslagruimte of bewaar je je bestanden wel op internet of een USB-stick? Wil je een glanzend of mat scherm? Er zijn veel keuzes te maken die bepalen of een beste chromebook uit de test ook voor jou de beste chromebook is.

Op Beste Laptop Kopen vind je een laptop keuzehulp (ook voor chromebooks) waarmee je snel en makkelijk de voor jou persoonlijk beste chromebook kunt vinden aan de hand van je wensen en het gebruik van je chromebook.


Touchscreen chromebook HP

Touchscreen chromebook HP
Grote chromebooks en kleine chromebooks

Qua grootte is er niet veel verschil tussen een Windows laptop en een chromebook. Bij beide is de meest gebruikte maat 14 inch (de diagonaal van het scherm). Wel stopt het formaat van de chromebook bij 17 inch. 

De meest grote chromebook is 17 inch groot. De meest kleine chromebook zijn 10 inch. Kleine chromebooks onder 12 inch zijn zeldzaam. Een 13 inch chromebook of 15 inch chromebook is (naast de standaard 14 inch chromebook) wel goed verkrijgbaar.Specificaties chromebook

Voor wat betreft de overige specificaties van een chromebook: De Intel Celeron is de meest gebruikte processor bij chromebooks. Voor wat betreft het werkgeheugen kun je kiezen tussen 4 GB en 8 GB. 4 GB komt het meest voor en is goedkoper, maar 8 GB is aan te raden als je de chromebook veel gebruikt en gewend bent om veel programma's / vensters gelijktijdig te openen in je je browser.

Voor de interne opslag wordt bij een chromebook gebruik gemaakt van SSD geheugen. 64 GB komt het meest voor en dat is veel voor een chromebook omdat je gebruik maakt van software (en vaak ook van bestanden) die op internet staan. 128 GB chromebooks bieden een zee aan ruimte, maar deze is vaak niet nodig.

Bij de bovengenoemde chromebook aanbiedingen kun je alle gewenste specificaties aanvinken. Je krijgt dan alleen de voor jou beste chromebooks te zien,

Evenals bij laptops kom je steeds vaker een chromebook met verlicht toetsenbord tegen. Dat werkt fijner bij slecht licht. Voor wat betreft de scherm resolutie is bij een chromebook de full hd resolutie nog standaard. 4K (zoals bij Windows laptops) is nog zeldzaam.

Dee behuizing van de gemiddelde chromebook is van kunststof, maar de beste chromebooks hebben een behuizing van betere kwaliteit (metaal). Een metalen behuizing is vooral beter als je de chromebook vaak meeneemt, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer.

Heel belangrijk bij een mobiele computer als een chromebook is de accuduur. Deze verschilt behoorlijk per chromebook. Je hebt chromebooks die 7 uur op een accu werken, maar ook chromebooks die meer dan het dubbele halen. 

Evenals bij andere laptops kun je voor het scherm kiezen tussen een chromebook met een glanzend scherm (mooie kleuren, mooier bij films en foto's) en een chromebook met een anti reflecterend mat scherm (minder last van reflectie en daardoor beter buiten te gebruiken). De meeste chromebook schermen hebben een IPS paneel. dat zorgt voor een betere kijkhoek, een snelle reactietijd en mooie kleuren.

Beste chromebook merken

Het aantal chromebook fabrikanten is beperkt. Goede chromebooks worden gemaakt door HP, Acer, Lenevo en Asus. Hier een kort overzicht.

HP chromebooks

HP maakt vooral chromebooks waarvan je het touchscherm kunt omklappen zodat je de chromebook ook makkelijk lopend of zittend als een tablet kunt gebruiken. Maar ze maken ook chromebooks in de traditionele laptop vorm. De prijzen van een eenvoudige goedkope HP chromebook beginnen rond de 300 euro (winkelprijs) maar kunnen oplopen tot boven de 500 euro.

Lenovo chromebooks

Ook Lenovo biedt een hele serie aantrekkelijk geprijsde chromebook laptops aan. Een goedkope laptop is de Lenovo Ideapad Chromebook waarvan de winkelprijzen ruim onder de 300 euro beginnen. 

Liever een kantelbare touchscreen chromebook die je ook als tablet kunt gebruiken? Dan kun je kiezen voor de Lenovo Ideapad Flex Chromebook die je kunt omklappen of voor de Lenovo Ideapad Duet Chromebooks waarbij je het toetsenbord helemaal kunt loshalen. Zo hou je een dunnere en beter te hanteren "tablet" over dan bij de om te klappen chromebooks.

Acer chromebooks

Ook Acer is één van de beste chromebook merken met een hele reeks goede chromebook computers. Van een goede kleine chromebook (13 inch) tot een goede grote chromebook (17 inch), en alles daar tussenin. Chromebooks met touchscreen en zonder aanraakscherm. Chromebooks die als tablet te gebruiken zijn (de Acer Spin) en standaard Acer chromebook laptops.

Asus chromebooks

Ook Asus maakt goede chromebook laptops in diverse prijsklassen.  Van een goedkope 14 inch chromebook tot een krachtige 17 inch chromebook waarmee je heel goed kunt multitasken.

Kijk bij de chromebook aanbiedingen voor alle prijzen en specificaties van al deze goede chromebooks.
Beste laptops uit de test

Toch liever een Windows laptop dan een chromebook? Kijk dan eens bij onderstaande testen.

Onder "meer laptop testen" vind je onder andere de beste laptops per beeldschermformaat (13 inch, 14 inch, 15 inch, enz) en ook de beste Macbooks en de beste laptops voor specifiek gebruik.


Onderwerp:
Hierboven vind je een link naar de beste chromebooks uit de chromebook test uitgevoerd door de experts van Coolblue. Het betreft de beste chromebook voor verschillende soorten gebruik en de beste chromebook in diverse prijsklassen.Ook hebben we een overzicht met chromebook aanbiedingen van alle goede chromebooks. Op Beste Laptop Kopen vind je een keuzehulp waarmee je zelf je beste chromebook kunt selecteren.

Een reactie posten

0 Reacties