Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste printer voor thuis / thuisgebruik

Hieronder vind je de actuele top 10 van printer die thuis worden gebruikt. Het betreft vooral all in one inkjet printers.


beste printers voor thuis


Thuis stel je heel andere eisen aan je printer dan op kantoor. Voor thuisgebruik heb je het liefst een goedkope printer, maar wel een printer die naast teksten ook foto's mooi kan afdrukken. Je wilt thuis graag draadloos printen vanaf laptop en smartphones en je wil graag een all in one die je ook als kleuren kopieerapparaat kunt gebruiken. Hier de beste printers voor thuis.

Dat is een hele waslijst aan eisen waaraan een goede printer voor thuis moet voldoen. Toch koop je een goede en veelzijdige printer voor thuisgebruik al voor minder dan 60 euro. 

Top 10 printers thuis en andere best geteste printers

De ontwikkeling van printers gaat snel, en continue komen er nieuwe modellen uit. In de onderstaande top 10 printers voor thuisgebruik vind je altijd een overzicht van de meest populaire, beste gewaardeerde en beste printer voor thuis.

Of kijk bij de beste printers uit de test voor de beste printers in alle categorieën.


Hoewel de top 10 van beste printers thuisgebruik continue veranderd door het uitbrengen van nieuwe modellen zijn het altijd hetzelfde soort printers dat voor thuis gebruik het meest geschikt is.

Het zijn vooral de all in one inkjet printers met WiFi die als thuisprinter het meest populair zijn.


printer keuzehulp

Inkjet printers

Je hebt laserprinters en inkjet printers. Voor thuisgebruik zijn de inkjet printers verreweg het meest geschikt. 

Een inkjet printer is goedkoop in aanschaf en print foto's en afbeeldingen in een veel mooiere kwaliteit dan een laserprinter doet. 

De laserprinter is voordelig bij het zwart / wit bulkwerk, maar dat is bij thuisgebruik zelden aan de orde. 

Wil je toch een laserprinter? Dan vind je bij de beste laserprinters uit de test voor de beste printers voor dat soort gebruik.

Inkttank printer

Als beste printer voor thuis is de laserprinter dus geen serieuze concurrent. Dat is anders bij de inkttank printer. Volgens een groeiend aantal gebruikers is niet de inkjet maar de inkttank printer de beste printer voor thuisgebruik.

Een inkttank printer is duurder in aanschaf maar heel veel goedkoper qua printkosten. Je hebt namelijk geen inktcartridges nodig maar printerinkt die je in flessen koopt. Dit is veel goedkoper, en met de bij de printer meegeleverde flessen inkt kan de gemiddelde thuisgebruiker jarenlang vooruit. 

Wel blijft de printkwaliteit van een inkttank printer nog wat achter bij die van een goede inkjet printer, vooral bij het printen van foto's.

De lage printkosten maken tot de inkttank printer tot een heel goede printer voor thuis. Kijk bij de beste inkttank printer test voor meer informatie.


All in one printers

Alle beste printers voor thuis zijn normaal gesproken naast een inkjet printer, ook een all-in-one printer. Bij een alles in één printer koop je voor bedragen onder de 60 euro naast een kleurenprinter ook een kleuren-kopieerapparaat en een kleuren-scanner. En dat alles in één apparaat. 

Het thuis maken van een kopietje is natuurlijk superhandig. Inkjet printers zonder kopieerfunctie worden dan ook nauwelijks nog gemaakt. Deze zijn alleen interessant als je de meest goedkope printer voor thuis zoekt en daar echt alleen maar mee wilt printer. Een all in one printer, die naast printer ook als scanner en kopieerapparaat voor thuis dienst kan doen is echter nauwelijks duurder.

Netwerk printers

Ook zijn de beste printers voor thuis gebruik zo goed als altijd een netwerkprinter. Via een PC, laptop, tablet of smartphone stuur je via WiFi je printopdrachten draadloos naar de printer. Ook als deze netwerkprinter in een andere ruimte staat. Vaak kun je dan ook via internet printen, dus ook vanaf een heel andere locatie.

Speciale functies

Aan bovenstaande eigenschappen voldoen normaal gesproken alle beste printer voor thuis die in de top 10 staan. Maar er zijn meer specifieke eigenschappen die niet bij al deze printers voorkomen. 

Bijvoorbeeld de automatische documenteninvoer die er voor zorgt dat je bij het kopiëren niet vel voor vel hoeft in voeren maar een heel stapeltje kan doorvoeren. Of misschien wil je wel grote A3 vellen kunnen printen of wil je een printer die gebruik maakt van een inktreservoir in plaats van een inkt cartridge.


Wat maakt een printer tot een goede printer voor thuis?

 • Lage aanschafkosten
 • Lage printerkosten
 • Goede kwaliteit van foto's printen
 • All in one functies (scannen en kopiëren)

De kwaliteit van zakelijk printwerk, de snelheid van printen en kostenverhogende opties zoals automatische documentinvoer en automatisch dubbelzijdig printen zijn voor een printer voor thuisgebruik minder belangrijk.

Zoek je een een printer met dit soort specifieke functies, of vind je in de top 10 niet de voor jou beste printer voor thuis, maak dan gebruik van de Printer Keuzehulp die je kunt vinden op Beste Printer Kopen. Je vindt daar ook de beste winkels om je beste printer goedkoop online te kopen.


Onderwerp:
Hierboven vind je de top 10 van printer voor thuisgebruik. Deze thuisprinters zijn de beste printers voor thuis. Goede maar ook goedkope printers met heel veel mogelijkheden. De beste printer voor thuis is meestal een all in one inkjet printer met WiFi. Dan heb je thuis heel goedkoop een netwerkprinter, scanner en kopieerapparaat voor thuis in één.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Printer expert4 juni 2024 om 13:54

  Voor 99% van de thuisgebruikers is een inkjet een betere printer voor thuis dan een laserprinter. Een inkjet is niet alleen goedkoper om te kopen dan een laserprinter, een inkjetprinter is ook beter ik het mooi printen van foto's en andere afbeeldingen. En dat doe je vaak met een printer thuis. Overigens is een laserprinter weer beter in het mooi printen van zwarte letters en daarom weer beter geschikt voor zakelijke correspondentie.

  Het nadeel van een inkjet printer zijn de zeer dure cartridges met inkt. Op de printkosten kun je veel geld besparen door te kiezen voor een inkttank printer (een inkjetprinter die gebruik maakt van vloeibare inkt in plaats van inktcartridges). De inkttank printer is wel wel weer duurder om te kopen en bovendien heb ik gemerkt dat inktmondjes verstopt kunnen raken als je een tijdje niet met een inkttank printer print.

  Voor wat de betreft de printer thuis. De kopieer en scan functie van een all in one printer zijn erg handig. Ik gebruik zelf de printer vaker als kopieermachine dan als printer. De all in one functies zijn thuis zo gewild dat het bijna niet mogelijk is nog een inkjet printer te vinden die geen alles in één printer is.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.