Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste robotstofzuiger test

 

We hebben hier de beste robotstofzuigers uit de test en een overzicht met alle robotzuigers waaruit je makkelijk je persoonlijk beste robotstofzuiger kunt selecteren.

Beste robotstofzuiger test

Een robotstofzuiger is een ideale hulp in de huishouding. Een robotstofzuiger zuigt je woning of kantoor als je van huis bent. En een robot stofzuiger vraagt niet om salaris, alleen om een beetje stroom. Maar wat is momenteel de beste robotstofzuiger? Hier kijken we naar de beste robotstofzuigers van dit moment.


De beste robotstofzuigers volgens de experts

Een actueel overzicht van de beste robotstofzuigers vind je bij de door de experts aanbevolen robotzuigers hier onder. 

Bovendien vind je hier onder een lijst met alle in Nederland gangbare robot stofzuigers (inclusief prijzen, specificaties en gebruikerservaringen) en tips en informatie voor bij het kopen van de voor jou persoonlijk beste robotstofzuiger.

 iRobot Roomba robotstofzuiger met app

iRobot Roomba robotstofzuiger met app

Kies je beste robotstofzuiger

Hierboven vind je de beste robotstofzuigers geselecteerd door de stofzuiger experts van Coolblue. In dat overzicht vind je de beste robot stofzuigers in diverse prijsklassen.

De beste robotstofzuiger binnen je budget
Robotszuigers kun je namelijk in diverse categorieën onderverdelen. Van eenvoudige robotzuigers tot meer geavanceerde robotstofzuigers met extra functies en mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een dweilfunctie, een besturing per app en de mogelijkheid om met je smartphone een zuiggebied af te bakenen.

Niet iedereen zal voor de beste robotstofzuiger tegen iedere prijs gaan. Ook in een wat goedkopere prijsklasse zijn er goede robotstofzuigers te koop.

De beste robotstofzuiger volgens jouw wensen
Het is ook mogelijk om zelf je beste robotstofzuiger te kiezen. De stofzuiger de het beste bij jouw persoonlijke wensen en eisen past. Dat kan via het bovenstaande overzicht met alle robot stofzuigers via Bol.com. 

Circa 400 robotzuigers zijn in dit overzicht opgenomen met al hun gegevens. Uit dit grote aanbod kan je heel makkelijk de voor jou beste robotstofzuigers selecteren door alle kenmerken en opties die je van je robotzuiger verwacht aan te vinken. 

Hieronder vind je wat mogelijkheden van robotstofzuigers waarop je kunt selecteren.

De eerste robotstofzuiger was de Roomba. Fabrikant iRobot bracht zijn eerste Roomba stofzuiger in 2002 op de markt.


Geschikt voor dierenharen
Heb je een kat of hond thuis? Dan is het verstandig te kiezen voor een robotstofzuiger met een hoge zuigkracht die beschikt over draaiende borstels die in staat zijn dierenharen uit het tapijt te verwijderen. In het overzicht kun je de robotstofzuigers geschikt voor dierenharen aanvinken.

Geschikt voor tapijt
Ook kunnen niet alle robotstofzuigers overweg met tapijt. Heb je alleen harde vloeren, dan heb je geen heel krachtige robot stofzuiger nodig, maar met tapijt wordt er meer van de stofzuiger verwacht. Ook de optie "geschikt voor tapijt" kun je aanvinken.

Tijdschema
Het tijdschema is een timer waarbij je starttijden en stoptijden in kunt stellen. Je kunt de stofzuiger dan bijvoorbeeld dusdanig programmeren dat deze iedere maandag en donderdag tussen 10 en 14 uur de woonkamer zuigt.

Automatisch opladen
De beste robotstofzuigers rijden zelf naar hun basisstation als de accu leeg raakt, laden zichzelf op, en hervatten hun schoonmaak taak.

Automatisch legen
Sommige robotstofzuigers zijn zelfs in staat om hun stofreservoir in het basisstation te legen. Omdat dat reservoir groter is hoef je zelf veel minder vaak het stofreservoir leeg te maken.

Robotstofzuiger met app
De beste robot stofzuigers kun je op je smartphone met een app programmeren. Dit is veel gebruiksvriendelijker. Op je telefoon kun je dan het tijdschema instellen en eventueel het te zuigen gebied op een plattegrond afbakenen.

Via de app kun je zo'n slimme robotstofzuiger ook vanaf een andere locatie bedienen en in de gaten houden. En bij slimme robotstofzuiger komt spraak bediening steeds vaker voor. Via Amazon Alexa, Google Assistant of een andere spraakassistent kun je de stofzuigerrobot dan gesproken commando's geven zoals "zuig de woonkamer".

Robotstofzuiger met dweilfunctie
Een handige andere optie is de dweilfunctie die je op veel goede zuigrobots tegenkomt. Deze stofzuigers beschikken over een waterreservoir en je kunt ze ook nat laten dweilen in plaats van zuigen. Handig in bijvoorbeeld de keuken.


Blaupunkt robotstofzuiger met dweil functie

Blaupunkt robotstofzuiger met dweil functie


Hoekjes schoonmaken
Sommige goede robotstofzuigers beschikken over zijborsteltjes. Dat is erg handig, want zo kan de robotzuiger ook in de hoekjes zuigen. Ook kan het zijn dat de robotstofzuiger een vierkante of driehoekige vorm heeft zodat deze goed in de hoeken kan komen.

Afgrond detectie
Je wil natuurlijk niet dat je robotstofzuiger de trap af stuitert. Wil je de bovenverdieping stofzuigen? Kies dan voor een robotstofzuiger met afgrond detectie. Via een sensor worden dan verlagingen gedetecteerd zodat de robot nergens naar beneden kan vallen.

Vuil detectie
De beste robotstofzuigers zijn in staat om vuil te herkennen. Heel nuttig, want dan zijn deze stofzuigers (eventueel met dweilfunctie) in staat om hardnekkig vuil weg te werken voor ze verder gaan met hun schoonmaak werkzaamheden.

Robotstofzuiger met anti-vastloop systeem
Heb je kabels op de grond liggen, bijvoorbeeld van een lamp, een computer of van speakers, dan kan een robotstofzuiger daar op vastlopen. Met een anti-vastloop systeem kan de stofzuiger zichzelf weer uit de kabel bevrijden.

Geen problemen met drempels
Een andere eigenschap die je kunt selecteren is dat de robotstofzuiger geen moeite heeft met drempels van circa 2 centimeter hoog. Een must als je meerdere ruimtes wilt laten stofzuigen die door een drempel gescheiden worden.

Smart stofzuigers
Heb je een smart systeem in huis? Dan kun je sommige robotstofzuigers daaraan koppelen. Je kunt dan bijvoorbeeld de robot stofzuiger met je stem bedienen of deze laten beginnen met stofzuigen als je de deur op slot draait of het licht uit doet. De mogelijkheden van een smart robotstofzuiger verschillen per smart besturingssysteem en de samenstelling van je smart home systeem.


Eufy Robovac robotstofzuiger

Eufy Robovac robotstofzuiger

Hoe navigeert de robotstofzuiger?

Het is in het overzicht met alle robotstofzuigers ook mogelijk om een te geven hoe de robot stofzuiger door het huis moet navigeren. Hiervoor worden namelijk diverse technieken gebruikt:

Willekeurig zuigen
De goedkoopste robotstofzuigers zuigen volstrekt willekeurig. Kort gezegd: ze doen maar wat. Sommige delen van de vloer worden veelvuldig gezogen terwijl andere delen misschien nauwelijks aan de beurt komen. Dit is natuurlijk verre van efficiënt. De robot stofzuiger heeft veel meer tijd nodig om een ruimte in zijn geheel goed te stofzuigen.

Systematisch zuigen
De betere robotstofzuigers gebruiken software om systematisch een ruimte te zuigen. Ze volgen dan een vaste route volgens een bepaald patroon zodat ze niets overslaan en niets dubbel hoeven te stofzuigen.

Navigeren met een laser
Nog beter is het als de robotstofzuiger beschikt over een laser-sensor. De stofzuiger is dan in feite in staat om te "kijken". De robot stofzuiger ziet dan obstakels als muren, maar ook een stoel of een tas en kan deze ontwijken en er om heen zuigen. Ook camera's en software voor het herkennen van objecten kom je bij sommige van de beste robotstofzuigers tegen.

Op maat stofzuigen via een app
De beste robotstofzuigers beschikken daarnaast over een app zodat je zelf invloed hebt op het zuigpatroon. Je kunt dan precies aangeven waar de robotstofzuiger moet zuigen en hoe vaak.

Robotstofzuiger met plafond camera
Het meest zeldzaam zijn de robot stofzuigers die navigeren door middel van een camera aan het plafond. Op zich is dit een prima werkend en efficiënt systeem, maar je hebt wel een camera nodig in de ruimte en dat is niet handig bij meerdere kamers of een ruimte in bijvoorbeeld een z-vorm.

Goede robotstofzuigers

Steeds meer fabrikanten maken goede robotstofzuiger. Vaak zijn dat gespecialiseerde fabrikanten zoals iRobot (Roomba), Eufy (Ecovacs) en Neato Robotics (Botvac), maar ook Xiaomi, Philips, AEG, Blauwpunkt, Medion en andere bekende elektronica fabrikanten maken goede robotstofzuigers.

Bij de bovenstaande beste robotstofzuigers uit de test vind je de beste robot stofzuigers uit de laatste testen of kies zelf je beste robotstofzuiger / beste robotzuiger via het eveneens bovenaan genoemde overzicht met alle robotstofzuigers.

Tips Consumentenbond beste robotstofzuiger kopen

In de video hieronder geeft de Consumentenbond tips voor het uitkiezen van je beste robotstofzuiger. De Consumentenbond kijkt daarbij naar eigenschappen die van groot belang zijn bij een goede robotstofzuiger zoals de accu, het gebruiksgemak, de manier van navigeren, de app en de prijs.


Video: Kooptips robotstofzuiger ConsumentenbondZie ook:

Samenvatting:
Bovenaan vind je de best geteste robotstofzuigers. Het betreft de beste robotstofzuigers uit de test van de experts van Coolblue. Naast de beste robotzuiger algemeen, vind je er onder andere ook de beste robotstofzuiger met dweil-functie, de beste slimme robotstofzuiger met app en de beste goedkope robotstofzuiger.

Op Beste Stofzuiger Kopen vind je meer goede winkels om een goede robotstofzuiger goedkoop te kopen, meer robotstofzuiger tests en meer tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste robotstofzuiger.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *