Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste boorhamer test

 

Hier vind je de beste boorhamer uit de test en een overzicht met ruim 350 boorhamers waaruit je je persoonlijk beste boorhamer machine kunt selecteren.

Beste boorhamer test bosch

Een boorhamer is de meest krachtige boormachine. De boorhamer is de enige boormachine waarmee je ook goed in hard beton kunt boren. Daarnaast kun je ook prima boren in alle andere materialen zoals hout, steen en metaal. Zoek je een boormachine waarmee je goed in alle materialen kunt boren? Dan is een boorhamer de beste boormachine. Hier de beste boorhamers uit de test en een overzicht van alle goede boorhamers waaruit je zelf je persoonlijk beste boorhamer kunt selecteren.


De beste boorhamers uit de test en andere goede boorhamers

Kijk hieronder voor al deze beste boorhamers, en kies je beste boorhamer.
 


Bij de bovenstaande beste boorhamers uit de test vind je de beste boorhamer op netstroom, de beste boorhamer met accu en de beste boorhamers voor af en toe klusser, de fanatieke klusser en de professional. Deze beste boormachines zijn getest door de experts van Coolblue en door hen tot beste boorhamer in hun categorie uitgeroepen.
 

Bij het overzicht met ruim 350 boorhamers zijn alle in Nederland in gangbare boorhamers te vinden. Bij iedere boorhamer vind je een beschrijving, de specificaties, de lage actuele winkelprijs en vaak ook ervaringen van de gebruikers van de betreffende boormachine.
 

Bij de testen van boormachines vind je de beste boormachines in alle soorten. Dus niet alleen testen van boorhamers, maar ook van accuboormachines, klopboormachines en schroefboormachines.


Wat is een boorhamer?

Een boorhamer (ook wel SDS boormachine genoemd) is een boormachine die is voorzien van een elektro-pneumatisch hamerwerk. Via een zuiger en een slagpin wordt binnen in de klopboormachine de lucht verplaatst wat zorg voor schokgolven in de boor. Door deze schokken zijn deze krachtige boormachines in staat in zeer harde materialen als hard steen of hard beton te boren.
 

Wat is een combihamer?

Een combihamer is een boorhamer die is voorzien van een beitelfunctie. Een combihamer kan via een knop wisselen tussen een boorfunctie en een beitelfunctie. Zo kun je boren en beitelen met één apparaat. Deze beitelfunctie komt op de meeste boorhamers voor. De meeste goede boorhamers zijn dan ook tevens een combihamer. De beste combihamer kun je dus ook hier boven vinden.
 

De combihamer kan gebruikt worden voor licht breekwerk zoals het afbikken van wandtegels. Hiervoor plaats je een puntbeitel of platte beitelkop met een SDS aansluiting op de boor. Voor dit soort sloopwerk is een combihamer de beste boorhamer.
 

Beste combihamer test Bosch

De kracht van de boorhamer

De ene boorhamer is krachtiger dan de andere. De slagkracht van een boorhamer wordt uitgedrukt in joules. Hoe meer joule hoe krachtiger de slagkracht van de boormachine. Zoek je een heel krachtige boorhamer? Kies dan voor een boorhamer met een slagkracht van 3 joule of meer. Dat is de beste boorhamer voor zwaar werk.

Accu boorhamer

Ook bij de boorhamers zijn de boormachines met accu in opmars. Een krachtige boorhamer vraagt nogal wat van een accu, dus er wordt bij de beste accu boorhamers gebruik gemaakt van accu's van hoge kwaliteit en een dito prijskaartje. De prijs wordt nog hoger omdat er bij een goede accu boorhamer vaak een tweede (reserve) accu wordt meegeleverd.

Wil je snoerloos kunnen boren? Dan is een accu boorhamer de beste boorhamer. en zelfs de beste boormachine Een krachtige boormachine waarmee je draadloos kunt werken.

 

Het gewicht van een boorhamer

Het nadeel van een boorhamer ten opzichte van andere boormachines is de prijs. Deze beste boormachines zijn logischerwijs ook duurder dan eenvoudige boormachines. Als tweede nadeel kun je het gewicht noemen. Het zal je niet verbazen dat deze krachtpatsers niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk zwaarder zijn. Let bij aanschaf dus ook even op het gewicht, want een lichtere boormachine ligt wat fijner in de hand.

Boorhamer Bosch professional

Boorhamer met koolborstelloze motor

De beste boorhamers beschikken over een koolborstelloze motor. Zo'n motor zorgt voor minder wrijving en daarmee ook voor minder warmte. Dat heeft veel voordelen. Er gaat minder energie verloren, de motor heeft minder te lijden en gaat langer mee, je kan langer op een accu-lading werken en het toerental van een goede boorhamer met koolborstelloze motor is constanter in toerental. De beste boorhamer beschikt over een koolborstelloze motor, maar is daarvoor vaak wel wat duurder.
 

Meer relevante keuzemogelijkheden

En zo zijn er meer factoren die bepalen of een boorhamermachine voor jou de beste boorhamer is. Let bijvoorbeeld op de diameter (de maximale grootte van het gat dat je kunt boren) in hout, steen en beton. Kies voor een boorhamer met geïntegreerde stofafzuiging als je zonder stof wilt boren en let op de meegeleverde accessoires.

Op Beste Boormachine Kopen vind je een keuzehulp die je begeleid bij het kiezen van de voor jou beste boorhamer of ander soort persoonlijk beste boormachine. Je vindt daar ook de beste winkels waar je online een boormachine goedkoop kunt kopen.


Foto's: Bosch boorhamers

Onderwerp:
Op deze pagina vind je de beste boorhamers uit de test en een overzicht met alle goede boorhamers die in Nederland te koop zijn. We geven tips voor bij het kiezen van de voor jou beste boormachine en bij Beste Boormachine Kopen vind je de beste winkels om een boorhamer goedkoop online te kopen.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.