Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Autoradio top 10 (enkel din met bluetooth en DAB+)

Kijk hier voor je beste autoradio (enkel din) met DAB+ digitale radio en de mogelijkheid via bluetooth muziek te streamen en handsfree te telefoneren.

Dit zijn namelijk mogelijkheden die een autoradio tegenwoordig wel moet bieden om zich de beste autoradio te mogen noemen.

autoradio

Hier kijken wij naar de actuele top 10 van beste autoradio's. Het betreft goede autoradio's in de meest gangbare formaat (enkel din) zodat deze in iedere auto ingebouwd kunnen worden. Ook hebben we als eis gesteld dat de beste autoradio dab+ digitale radio moet kunnen ontvangen en bluetooth moeten kunnen streamen.
De autoradio's in de top 10 voldoen aan de deze drie eisen:

  • Het betreft uitsluitend enkel-din autoradio's. Deze passen in iedere auto.
  • Bluetooth connectie voor het draadloos verbinden van je telefoon is een vereiste.
  • De autoradio moet ook digitale radio (DAB+) kunnen ontvangen.


Kijk in de top 10 autoradio's voor 10 goede autoradio's die daaraan voldoen. 


Zoek je een ander soort autoradio? Of staat jou autoradio er niet bij? Kijk dan bij de andere testen van autoradio's of kijk bij de aanbevolen winkels op Beste Autoradio Kopen.Caliber autoradio

Caliber autoradio

Hieronder kijken we nog even naar de eisen die we aan de beste autoradio hebben gesteld.

Autoradio met bluetooth 

Een goede autoradio beschikt over bluetooth zodat je je smartphone met de autoradio kunt verbinden. Zodoende kan je draadloos via de speakers van de autoradio telefoneren en kan je de muziek van je telefoon draadloos via de autoradio afspelen. 

Zo kun je de muziekbestanden die op je telefoon staan beluisteren via de speakers van de autoradio, maar kan je ook muziek van bijvoorbeeld Spotify of andere streaming diensten naar je autoradio te streamen.

Alle autoradio's in de top 10 ondersteunen bluetooth want dit is echt een must bij een goede autoradio van deze tijd.

Autoradio met DAB+

Een goede autoradio moet tegenwoordig ook DAB+ ondersteunen. Wat ons betreft is dat ook een must voor de beste autoradio. De digitale radio ontvangst van DAB+ levert niet alleen een veel mooier en helderder geluid op, in de auto heeft DAB+ meer voordelen.


Kenwood dab+ autoradio
Kenwood dab+ autoradioRadiostations hebben bij DAB+ een vast adres. Je hoeft dus geen frequenties aan te passen als je van de ene kant van het land naar de andere kant rijdt. 

Verder kan  een DAB autoradio veel meer aanvullende informatie op zijn display weergeven zoals de verkeersinformatie, files, snelheidscontroles. sportuitslagen en verwachte verkeersdrukte. De informatie gaat verder dan de informatie die aangeboden wordt via de FM band,

Alle autoradio's in de bovenstaande topt 10 ontvangen digitale DAB+ radio.

Enkel din autoradio

In de top 10 vind je alleen enkel din (ook wel 1-din genoemd) autoradio's.  Dit is de smalle variant van de autoradio dat slechts 1 slot gebruikt. Dit is de meest standaard maat autoradio en past in iedere auto.

Deze keuze hebben niet bij het selecteren van de beste autoradio gemaakt omdat een dubbel din autoradio minder goed zou zijn (zeker niet!). Maar omdat de meeste mensen de voorkeur geven aan een enkel din autoradio, als was het maar omdat ze in de auto maar één slot beschikbaar hebben (een heel goede reden).

Enkel din betekent niet dat er geen ruimte is voor navigatie op je autoradio. Er zijn autoradio's met een scherm die maar 1 din slot nodig hebben zoals de hier onderstaande enkel din autoradio met scherm van Pioneer.

Pioneer autoradio enkel din met scherm

Pioneer enkel din autoradio met scherm


Toch liever een dubbel din autoradio? Kijk dan hier onder bij de andere beste autoradio's uit de test.


Zie ook:


Onderwerp:
Hier boven kijken we naar de rop 10 van meest populaire en hoogst gewaardeerde autoradio's in het enkel din formaat. Als aanvullende eis hebben we gesteld dat deze beste autoradio's bluetooth en dab+ radio moeten ondersteunen. Om van de beste autoradio te kunnen spreken moeten deze mogelijkheden namelijk op de autoradio aanwezig zijn.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Vroeger was een 1 din autoradio een kleine autoradio voor alleen muziek, maar als ik de top 10 bekijk zie ik nu vooral autoradio's met een groot display zoals een 2-din autoradio. Het grote verschil is dat deze autoradio's in een enkel din slot passen en dat het grotere scherm niet ingebouwd is maar zich voor de autoradio bevind. Dit is een slimme oplossing die er voor zorgt dat je ook in een auto met een enkel din slot toch een groot scherm met navigatie, achteruitrij camera e.d. kunt gebruiken. Slim bedacht!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.