Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste blu ray spelers (top 10)

 

Beste blu ray speler test panasonic


Een blu ray speler koop je in eerste instantie natuurlijk om films vanaf een blu-ray disc af te spelen. Maar met een goede blu-ray speler kun je meer. Veel blu ray spelers kun je ook gebruiken om media vanaf je netwerk naar de televisie te streamen. Hier kijken we naar de meest populaire en beste blu-ray spelers van dit moment.


De actuele blu ray speler top 10

Wat zijn momenteel de meest verkochte en hoogst gewaardeerde blu ray spelers? Dat kun je zien in de blu-ray speler top 10. Daarin vind je goede blu ray spelers in diverse prijsklassen. Van een eenvoudige maar goede blu ray speler tot meer geavanceerde modellen voor een perfecte thuisbioscoop.

Hieronder wat tips voor bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste blu ray speler.


De resolutie van de blu ray speler

Bij het bekijken van televisieprogramma's heb je genoeg aan full HD, in een hogere resolutie zenden de televisiezenders momenteel toch nog niet uit. Het is echter anders bij het kijken van een film of serie vanaf een blu ray disc of vanaf een streaming dienst. Recente films die je op een blu-ray schijf koopt zijn normaal gesproken wel in ultra hd 4k kwaliteit te bekijken. Het is dan ook verstandig te kiezen voor een blu ray speler die 4K UHD ondersteunt. 

Om de beelden in deze hoge resolutie in volle scherpte te zien heb je naast een ultra hd 4k blu ray speler ook een 4k televisie of 4 k beamer nodig.


Blue ray speler met WiFi

Om films en muziek vanaf je netwerk-apparaten naar de blu-ray speler (en de daarop aangesloten TV) te streamen moet deze wel verbonden kunnen worden met internet. Let er bij het kiezen van een blu-ray speler voor of deze streaming ondersteunt. De verbinding kan gemaakt worden via WiFi (draadloos) of Ethernet (via een LAN kabel).

Ook een USB-poort is erg handig. Je kunt dan films of muziek vanaf een USB-stick streamen.


Luxe blu ray spelers

Je hebt blu-ray spelers van een paar tientjes en blu-ray spelers van honderden euro's. Beide kom je in de bovenstaande blu ray top 10 tegen. Het verschil zit hem vooral in de ondersteunde technologie├źn. Hi-Res audio, Dolby Atmos en Dolby Vision zijn voorbeelden van technieken die door de luxere blu ray spelers ondersteund worden, maar die je op een goedkope blu ray speler niet tegenkomt.

Dit soort technieken komen tot hun recht in een homecinema opstelling, met een goede grote televisie en surround geluid via een homecinema set. 

In de top 10 vind je alle informatie over de beste blu ray spelers. Je kunt na de top 10 nog verder doorklikken voor meer goede blu ray spelers.

Zie ook: Blu ray speler testen


Onderwerp:
Met een blu ray speler speel je films in hoogste kwaliteit op je TV af. Maar met een goede blu ray speler kun je meer zoals streaming mogelijkheden en slimme functies aan je televisie toevoegen. Hierboven de top 10 met meest populaire en beste blu ray spelers. 


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *