Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste senioren smartphone

Kies uit diverse goede senioren smartphones de beste senioren smartphone, een gebruiksvriendelijke mobiele telefoon, geschikt voor ouderen,

goede smartphone senioren

Hier kijken we naar de beste senioren smartphone. Ouderen stellen vaak heel andere eisen aan hun mobiele telefoon dan jongeren. Natuurlijk zijn er ook senioren die dolblij worden van een geavanceerde smartphone met de nieuwste snufjes, maar veel ouderen hebben liever een makkelijk te bedienen smartphone met een duidelijk scherm waarop de basis functies makkelijk te vinden zijn.

Ook zijn de aanwezigheid van een alarmknop en een goed gebruik met een gehoorapparaat eigenschappen die door veel ouderen op prijs gesteld worden. 

Een goede senioren smartphone beschikt over grote knoppen, eenvoudige menu's, een duidelijk display met grote duidelijke letters en voorkeur-nummers die snel en duidelijk bereikbaar zijn.


Aanbiedingen goede senioren smartphones

Hieronder vind je deze speciale senioren smartphones bij de beste online winkels die goede smartphones voor senioren goedkoop verkopen met veel keuze uit goede mobiele telefoons voor ouderen. 

Hier vind je aanbiedingen van de beste senioren smartphones.

Fysic mobiele telefoon senioren

Fysic smartphone seniorenSenioren klaptelefoons

Bij senioren telefoons kom je nog veel klaptelefoons tegen. Dit in tegenstelling tot bij standaard smartphones. Dit is echter niet voor niets. 

Bij een klaptelefoon worden de toetsen geblokkeerd als je de mobiele telefoon dichtklapt. Er is dus geen kans op een broekzakgesprek of het per ongeluk indrukken van functies. Oudere mensen stellen dit vaak op prijs. 

Ook heeft een klaptelefoon het voordeel dat je een gesprek kunt opnemen door de telefoon open te klappen en een gesprek af te sluiten door de smartphone dicht te klappen. Dit vinden ouderen vaak plezieriger dan het moeten indrukken van een fysiek knopje of een button op de touchscreen.


Nokia klaptelefoon senioren

Nokia klaptelefoon seniorenFuncties. Hoe minder hoe beter

Normaal gesproken worden smartphones ontwikkeld voor jongeren en voor liefhebbers van gadgets (die dan lovende reviews kunnen schrijven). Ouderen zitten helemaal niet te wachten op al die snufjes die de bediening alleen maar ingewikkelder maken. 

Veel senioren willen gewoon kunnen telefoneren. Hierop zijn goede senioren smartphones dan ook gericht. Telefonie functies zijn snel en makkelijk te bereiken en erg duidelijk in de bediening.

Smartphone functies als apps, internet en een camera zijn vaak wel aanwezig op een mobiele senioren telefoon, maar deze zijn eenvoudig gehouden. Noodknop senioren GSM

Een senioren smartphone is alleen een echte seniorentelefoon als deze beschikt over een noodknop. De noodknop is een makkelijk te bereiken knop op de smartphone die achteréénvolgens een paar voorgeprogrammeerde telefoonnummer belt (tot er wordt opgenomen). 

Vaak krijgt de gebelde dan een eerst een boodschap te horen voor het geval de telefoon eigenaar, die in nood is, niet kan praten.Oplaadstation senioren smartphone

Een goede smartphone voor senioren beschikt over een basisstation om op te laden in plaats van een oplaad kabeltje. Dat scheelt heel veel gepruts met die kabel. De seniorentelefoon hoeft alleen maar op het oplaadstation gelegd te worden.


Beste senioren smartphone test

Doro senioren smartphone op het oplaadstation


Kijk bij de aanbiedingen van senioren smartphones van de bovengenoemde aanbevolen winkels voor alle mogelijkheden en eigenschappen van de senioren smartphones.Kenmerken goede senioren smartphone

Samengevat kunnen we zeggen dat dit de eigenschappen zijn waaraan de beste senioren smartphone moet voldoen:

 • Grote knoppen, die makkelijk in de drukken zijn.
 • Niet meer knoppen dan nodig.
 • Groot scherm met een boven gemiddelde helderheid zodat tekst goed te lezen is.
 • Een noodknop waarmee de senior met één druk op de knop een alarmnummer kan bellen.
 • Een goede luidspreker, zodat gesprekken duidelijk en op hoog volume kunnen worden weergegeven.
 • Geschiktheid voor gebruik bij een gehoorapparaat zonder dat er storing optreedt.
 • Goede accu die niet al te vaak opgeladen hoeft te worden.
 • Eenvoudige manier van opladen. Bijvoorbeeld draadloos opladen.
 • Goede mogelijkheden om telefoonnummers onder 1 knop te plaatsen.
 • Indien er een camera op de senioren smartphone aanwezig is moet deze makkelijk te bedienen zijn.De ontwikkeling van mobiele seniorentelefoons

Er is geen "uitvinder van de senioren smartphone" aan te wijzen. De ontwikkeling van de mobiele seniorentelefoon is geleidelijk verlopen. In de loop der tijd voorzagen fabrikanten hun meest eenvoudige telefoons van grote knoppen en een extra gebruiksvriendelijke bediening om de oudere gebruikers van dienst te zijn.

De eerste echte mobiele seniorentelefoon die een succes werd was de Greatcall van Jitterburg. Dit was een specifieke mobiele telefoon voor senioren met grote toetsen en een noodknop. 

Later volgende Apple met de iPhone met Emergency SOS knop. De iPhone is absoluut geen seniorenmobiel maar deze SOS knop was wel een belangrijke doorbraak voor de noodknop op smartphones.Beste smartphone voor senioren merken

Het zijn vooral de specialisten in telefoons voor ouderen die de beste senioren smartphones maken. Dit zijn de beste merken:

Doro smartphones voor senioren

Doro is een fabrikant van smartphones die veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de senioren smartphone. Doro is een Zweeds merk dat helemaal gespecialiseerd is in mobiele telefoons, smartphones en andere communicatie elektronica voor ouderen en andere mensen met speciale behoeften.

Doro maakt telefoons die makkelijk te gebruiken en te begrijpen zijn. Mobiele telefoons en smartphones met grote knoppen, SOS knop, een ergonomische vorm, een krachtige luidpreker en een helder groot scherm.

Bij de bovenstaande aanbiedingen van alle senior smartphones vind je al deze Doro mobiele seniorentelefoons.

Fysic smartphones senioren

Maar het meest bekende merk in Nederland voor smartphones voor ouderen is Fysic. Fysic is een specialist in elektrische hulpmiddelen voor ouderen. Fysic maakt bijvoorbeeld wekkers, deurbellen, luchrbevochtigers, verlichting, meetinstumenten, hoofdtelefoons en veel meer, die helemaal gericht zijn op senioren.

Maar de senioren telefoons zijn het belangrijkste en meest bekende product van Fysic. Dat zijn zowel huistelefoons en GSM's als smartphones voor senioren.

Emporia smartphone ouderen

Emporia is een andere grote naam bij de telefoons voor senioren. Ook Emporia uit Oostenrijk behoort tot de beste smarphone senioren merken. De mobiele Emporia telefoons zijn eenvoudig, intuïtief en gebruiksvriendelijk. Met grote fysieke knoppen die ook voor mensen met een zeer slecht gezichtsvermogen en met motorische problemen goed te bedienen zijn. 

SwissVoice senioren smartphone

SwissVoice uit Zwitserland maakt goede smartphones voor senioren. Dit zijn mobiele seniorentelefoons van hoge kwaliteit. Met bijvoorbeeld draadloos opladen en de mogelijkheid om op ee hele makkelijke manier apps als Whatsapp te gebruiken.

Meer goede smartphone senioren merken

Andere fabrikanten van smartphones voor ouderen zijn Blaupunkt, Gigaset, Maxcom, SimPhone en Beafon. 

Bij de aanbiedingen bovenaan vind je al deze senioren smartphones.Consumentenbond senioren smartphone tips

Een senioren smartphone is een stuk duurder dan een eenvoudige GSM of de meest goedkope budget smartphones. Waarin zit dat prijsverschil en wat is de meerwaarde van een senioren smartphone? 

Hieronder zie je een video van de Consumentenbond waarin aan de hand van een test van 3 senioren smartphones wordt uitgelegd wat een mobiele seniorentelefoon kan wat een andere mobiele telefoon niet kan. Ook heeft de Consumentenbond tips voor bij het kiezen van je beste smartphone voor senioren.Zie ook: 


Onderwerp:
Een senior stelt heel andere eisen aan zijn of haar smartphone dan jongere mensen. Hierboven vind je aanbiedingen van speciale senioren smartphones / senioren gsm / mobiele telefoon voor ouderen bij de beste online winkels die deze mobiele telefoons voor ouderen goedkoop verkopen. 

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Ik heb voor mijn ouders een Doro smartphone gekocht. Een mobiele seniorentelefoon waarmee ze ook kunnen whatsappen en de facebook pagina's van kinderen, kleinkinderen en vrienden kunnen bekijken. Dat ontbrak er bij hun vorige senioren GSM aan. Daarmee konden ze alleen telefoneren.

  Met een senioren smartphone kunnen ze veel meer, na een tijdje konden ze zelfs foto's mee maken en appen (voor mijn ouders is dat heel wat!). Omdat ze maar weinig van huis zijn hebben ze geen mobiel abonnement maar deze Doro seniorentelefoon beschikt over wifi en ze hebben thuis wifi voor hun televisie abonnement.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.