Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste kindertablet en beste tablet gezin met kinderen

Kijk hier voor de beste tablet voor een gezin met kinderen en de beste kindertablet (tablet voor een kind) uit de test.

goede tablets gezin

Als het hele gezin (met kinderen) een tablet wil gebruiken heb je een goede allround tablet nodig. Een tablet voor TV en filmpjes kijken, spelletjes spelen, social media gebruiken, Whatsappen, internetten,... het moet allemaal goed mogelijk zijn op een goede tablet voor een gezin met kinderen.
Voor gezinnen met kleine kinderen is het daarnaast belangrijk dat er ouderlijke toezicht op de tablet ingesteld kan worden. Dan kun je de kinderen met een gerust hart met de tablet laten spelen zonder telkens een blik op het scherm te werpen.

De beste gezin tablets

Hier onder vind je de beste tablet voor een gezin met kinderen en de beste kindertablet uit de test. Het betreft de beste Android tablet voor een gezin, en de beste iPad voor een gezin met kinderen, maar ook de beste kindertablet, een tablet die specifiek op het kind gericht is.

Ook hebben we hier onder een overzicht van alle tablets die door de experts zijn aangewezen als zeer geschikt voor een gezin en de beste tablets die een kind kan gebruiken om spelletjes te spelen of om filmpjes en televisie te kijken.


Daarnaast zijn er, afhankelijk van waar je de tablet het meest voor gebruikt, nog wat extra zaken om rekening mee te houden. Hieronder wat tips.


AngelTech tablet kinderen volwassenen

AngelTech tablet kinderen / volwassenen (zie aanbiedingen kindertablets)


Kijk je veel films en series?

Wil je je tablet gebruiken om veelvuldig televisieprogramma's en Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video of andere videodiensten te kijken? Kies dan voor een tablet met een hoge of zeer hoge beeldkwaliteit. 

Dit kun je in het bovenstaande overzicht met goede tablets voor het gezin aanvinken. Een wat groter scherm, bijvoorbeeld 10 inch of meer, is ook wel zo plezierig als je veelvuldig televisie kijkt op je tablet.

Wil je gamen op je tablet?

Van Candy Crush of Wordfeud raakt een tablet niet van streek. Dit soort grafisch eenvoudige spelletjes kun je op iedere tablet spelen. Speel je grafische games, met veel beweging en veel detail, dan is het een ander verhaal.

Om zwaardere games te spelen heb je een tablet nodig met een meer dan gemiddelde snelheid, en een meer dan gemiddelde hoeveelheid geheugen. Dit kun je in het overzicht met goede tablets voor het gezin beide aanvinken. 

Bij heel zware grafische toepassingen zoals fotobewerking en helemaal voor videobewerking is dit nog belangrijker. Wil je dit op een tablet doen? Kies dan voor een topmodel!  Ook de voor beeldbewerking geschikte gezinstablets kun je in bovenstaande overzicht met goede tablets voor een gezin selecteren.


Tip: Op Beste Tablet Kopen vind je heel veel informatie en tips voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste tablet, waaronder bijvoorbeeld ook de beste online winkels waar je een goede tablet goedkoop kunt krijgen.

Spoused kindertablet

Spoused tablet (zie kindertablet aanbiedingen)

Ga je met je tablet op stap?

Hoewel veel tablets de woning nooit verlaten (vooral de gezins tablet niet) is een tablet natuurlijk een heel handige handheld computer om mee te nemen. Een tablet is nog kleiner en handzamer dan een laptop, maar wel goed mobiel te gebruiken. 

Nemen de gezinsleden de tablet vaak mee naar "buiten"? Kies dan voor een handzaam model tablet. Een tablet die niet al te groot is, is dan weer een voordeel.

Wil je onderweg kunnen internetten, ook op plekken waar geen WiFi beschikbaar is? Kies dan voor een tablet met een 4G of 5G zodat de tablet via het mobiele netwerk verbinding kan maken. 

Natuurlijk heb je dan voor je tablet ook wel een sim-kaart met een mobiel data abonnement nodig. Ook deze optie kun je in het overzicht aanvinken evenals de kwaliteit van de accu. Want die is natuurlijk extra belangrijk als je met je tablet op pad gaat.

Kies de beste tablet voor je gezin

En zo kun je nog meer voorwaarden en opties aanvinken in het overzicht met goede tablets voor een gezin, waaronder ook de maximale prijs die je voor je tablet wilt uitgeven. 

Zo kun heel eenvoudig uit het grote aanbod je meest geschikte en beste tablet voor jouw gezin selecteren.

Tablet voor een kind

Een kind groei tegenwoordig met de tablet op. Ook als er thuis geen tablet aanwezig is, zal het kind op school veel met een tablet werken. Bij de meeste scholen maakt de tablet namelijk deel uit van het lesmateriaal.

Gebruik van de tablet op school

Het gebruik van een tablet op school biedt namelijk veel mogelijkheden om lessen uit te te breiden en interactief te maken. Met tablets kan de lesstof worden uitgebreid met filmpjes, geluidsfragmenten, interactieve opdrachten en andere digitale media. Voor een kind is dat leuk en uitdagend, en de leraar kan de lesstof op die manier veel duidelijker maken. Elk kind kan op het eigen tempo werken en ze kunnen via de tablet direct feedback en antwoord krijgen. 

Ook kan één tablet meer informatie bevatten dan honderden lesboeken, en dan hebben we het nog niet eens over de aanvullende media als video en geluid.

Bij het gebruik van een tablet door een kind ligt natuurlijk altijd afleiding op de loer, maar als een school goed met tablets omgaat zijn social media, spelletjes en niet relevante apps goed afgesloten voor gebruik tijdens de lessen. 

Kurio kindertablet

Kurio kindertablet (Nickolodeon versie)


Gebruik van de tablet door een kind thuis

Ook thuis kan de toegang tot apps en websites bij een goede tablet voor kinderen gefilterd worden. Dat kan het beste bij een specifieke kindertablet, een tablet die specifiek voor het gebruik door kinderen op de markt wordt gebracht.

Iedere goede kindertablet beschikt over een goede door de ouders in te stellen filter (parental control) die alle internet content blokkeert die niet voor kinderogen is geschikt. 

Op een goede kindertablet zijn al veel goede apps aanwezig, en zo niet dan zijn er bijvoorbeeld via de Google App Store of de Apple App Store nog talloze leuke en goede apps voor kinderen te downloaden. Apps en games voor bijvoorbeeld het leren van cijfers, letters en kleuren, het leren lezen, schrijven en rekenen. Voor schoolvakken als biologie, aardrijkskunde en geschiedenis. En ook heel veel software apps voor het leren van vreemde talen, maar ook voor ontspanning, want een kind wil natuurlijk niet alleen maar leren. Er zijn dan ook talloze leuke tablet spellen voor kinderen te downloaden. Ook creatieve tablet games, zoals voor tekenen en puzzelen.

Veel van deze game apps voor kinderen zijn gratis te downloaden, maar let er wel op dat sommige spelletjes erg gericht zijn op het kopen van uitbreidingen op het spel. Dit zijn niet de beste tablet spellen voor kinderen. Gelukkig kun je bij een goede kindertablet de mogelijkheid tot online aankopen uitzetten.

Kurio kindertablet

Het meest belangrijke merk voor kindertablets is Kurio. Het Chinese Kurio is helemaal gespecialiseerd in tablets voor kinderen. Volgens velen is een Kurio tablet dan ook de beste kindertablet.

Een Kurio tablet is dan ook speciaal ontworpen voor het gebruik door een kind. Deze kindertablets zijn kindvriendelijk, kindveilig en kunnen tegen een stootje. Een Kurio tablet heeft goede software voor ouderlijk toezicht en goede beperkingen op het gebruik van internet en het downloaden van apps. Ook worden er bij een Kurio kindertablet veel goede apps meegeleverd voor educatie en ontspanning voor kinderen. 

Bovendien is het aanbod aan kindertablets van Kurio groot. Er zijn specifieke Kurio tablets voor heel jonge kinderen, maar ook Kurio tablets voor oudere kinderen en zelfs tieners. Technisch gezien zijn Kurio tablets ook goede tablets met goede hardware om zelf filmpjes te maken, om WiFi te gebruiken en op muziek af te spelen. En toch is een Kurio tablet een relatief goedkope kindertablet.

Meer goede kindertablet merken

Kurio mag dan de marktleider in kindertablets zijn er zijn meer goede fabrikanten voor tablets voor een kind en voor gezinnen met kinderen. 

Andere goede fabrikanten voor een kindertablet zijn Samsung (met de Samsung Kids tablet), AngelTech, Lenovo (met de Lenovo Tab Kids tablet). Pebble Gear, Phonergy, Spoused, Webbie en Luviq. Veel goede tablets voor kinderen worden dus door specifieke kindertablet fabrikanten gemaakt.

Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je ze allemaal. Je vindt er zowel de beste tablets voor een gezin met kinderen (geschikt voor zowel ouders als kinderen) als de beste tablets die specifiek voor een kind ontwikkeld zijn.


Consumentenbond kindertablet tips

In onderstaande video vind je informatie over kindertablets van Consumentenbond. Hierin geeft de Consumentenbond o.a. tips voor het vinden van je beste kindertablet. Er wordt gekeken naar de voordelen en nadelen van een kindertablet, de instellingen en het ouderlijk toezicht. Ook kijkt de Consumentenbond naar het nut van de kindertablet (soms is een gewone tablet beter).


Video Consumentenbond: Kindertablets
Onderwerp:
Hierboven vind je geschikte tablets voor gebruik in een gezin. Dit zijn goede allround tablets geschikt voor alle gezinsleden. Ook vind je hier boven die beste kindertablets, dat is een tablet die voor een kind ontwikkeld is en dus vooral voor kinderen goed te gebruiken zijn. In de video van de Consumentenbond vind je meer informatie en een demonstratie van kindertablets. 

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Herman de schermenman15 februari 2024 om 11:49

    Technisch blijft een kindertablet ver achter bij een iPad of een Samsung tablet. Maar een kindertablet is wel veel goedkoper, beter bestand tegen ruw gebruik door een kind en natuurlijk voorzien van een goede bescherming. Koop je een tablet alleen voor eend? Dan zou ik een kindertablet kopen. Maar wil je de tablet ook zelf gebruiken? Hou er dan rekening mee dat de kwaliteit van beeld, geluid en de technische specificaties voor snelheid en opslag allemaal ee stuk minder zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.