Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fonduepan

Zoek je de beste fonduepan / beste fondueset? Hier vind je alle beste elektrische fonduepannen en andere fondues. Al deze beste fonduesets hebben een 5 sterren waardering gehad.


Goede fonduepan elektrisch Tefal

Fonduen is een vorm van funcooking die nooit verveeld. Je kunt je fonduepan gebruiken voor een vleesfondue in olie of bouillon, voor een kaasfondue of voor een chocoladefondue. Hier vind je de beste fondue stellen / beste fonduepannen. Zowel elektrische fonduepannen als de goede fonduepannen met een spiritus brander of waxinelichtje.Het meest gebruikt is de elektrische fonduepan omdat deze zichzelf op temperatuur kan brengen. Dat is wel zo makkelijk. 

Een fonduepan met brander of waxinelichtje moet je eerst op het fornuis op de juiste temperatuur. De spiritusbrander of de waxinelichtjes houden de fonduepan daarna heet.

Hieronder kijken we naar de beste fonduepannen in diverse soorten.

De beste fonduepan

Alle beste fonduestellen vind je in de het overzicht beste fonduepannen (5 sterren). Al deze fonduepannen hebben de hoogste waardering gekregen.

Wij kijken hier onder naar een aantal van deze beste fonduepannen uit de lijst en geven tips voor bij het kiezen van de voor jou beste fonduepan.

De grootte van de fonduepan

Bij een fonduepan worden fonduevorken meegeleverd. Het zijn vooral deze fonduevorkjes die bepalen voor hoeveel personen de fonduepan in theorie geschikt is. Het gaat daarbij meestal om 6 of 8 fonduevorken met een kleurcode aan de bovenkant zodat je kunt zien van die de vork is.


Elektrische fonduepan Tristar 8 personen

Elektrische fonduepan Tristar 8 personen


De inhoud van de fonduepan bedraagt bij de meeste goede fonduepannen circa anderhalve liter. Dat is normaal gesproken voldoende voor een vleesfondue, kaasfondue of chocoladefondue. De pan hoeft natuurlijk niet vol. Maar er zijn ook fonduepannen met een inhoud van 2 liter.

Tip: gebruik voor een vleesfondue geen olie maar bouillon. Niet alleen is fonduen in bouillon veel gezonder, ook heb je volgende dag een heerlijke soep.

Fonduepan met spiritus brander

Een fonduepan is tegenwoordig meestal elektrisch, maar fonduen kan ook snoerloos. Als de pan op temperatuur gebracht is volstaat een vuurtje om de pan goed op temperatuur te houden.


Boska fondueset met spiritus brander

Boska fonduepan met spiritus brander


Veel fondue liefhebbers zweren bij een fonduepan met spiritus brander. Net zoals houtskool bijdraagt aan het echte barbecue gevoel, zo is fonduen met een vuurtje onder de pan een echte fondue volgens de liefhebber. Daarom vind je in het overzicht met beste fonduepannen ook diverse fonduestellen met een brander.

Chocoladefondue met waxinelichtje

Naast de fonduepannen met brander zijn er ook fonduepannen die via één of meer waxinelichtjes op temperatuur blijven. Gezellig, maar omdat een waxinelichtje minder hitte afgeeft zijn dit vooral kleine fonduepannetjes voor een chocoladefondue. Ook deze fonduestellen met waxinelichtje kom je tegen bij de bovenstaande beste fonduepannen.

MDO chocoladefondue Excellent Houseware

MDO chocoladefondue Excellent Houseware


Elektrische fonduepan / gourmet combinatie

De één wil gourmetten, de ander wil fonduen. Geen probleem, met deze WMF fondueset kan het beide! 1 apparaat voor de gourmet en de fondue.


WMF gourmet fondue combinatie

WMF gecombineerde elektrische fonduepan / gourmetstel


Hiermee kan gelijktijdig gegourmet en gefonduet worden. Of één van de twee natuurlijk. Dat scheelt dus ook de aanschaf van een extra funcooking apparaat. Dit bijzondere WMF elektrische fonduestel is geschikt voor 8 personen.

Goede fonduepannen

Voor de kaasfondue worden de Boska fonduepannen vaak als beste fonduepan genoemd. Biska is een Nederlandse fabrikant die alle soorten kaasaccessoires maakt, van een kaasmesje en kaasplank tot kaasschaaf en kaasrasp. En dus ook kaasfondues. Ook het Zwitserse Kuhn Ricon is een topmerk voor echte fonduepannen voor de kaasfondue. 

Voor een elektrische fondueset zijn Tefal, WMF, Fritel en Princess goede merken. En voor een goedkope elektrische fonduepan kun je terecht bij budget elektronicamerken als Tristar, Nedis, Cosy&Trendy en Severin. 

In het bovenaan genoemde overzicht met beste fonduepannen vind je alle goede fonduepannen met een 5 sterren waardering.

Verschil pan voor kaasfondue en vleesfondue

Vaak is een fonduepan zowel voor een kaasfondue als vleesfondue geschikt. Een verschil kan zijn dan een kaasfonduepan minder heet hoeft te zijn. Het is niet de bedoeling dat de kaas gaat koken, Dat maakt een fonduepan met brander of waxinelichtjes beter geschikt voor een kaasfondue dan een vleesfondue. Een elektrische fondueset is beter geschikt voor een vleesfondue.

Een ander verschil is dat de beste fonduepan voor een kaasfondue over een dikke bodem beschikt. Deze dikke bodem zorgt voor een gelijkmatige verhitting zonder dat de kaas aanbrandt. Een elektrische fondueset is alleen voor de kaasfondue geschikt als deze op een lage temperatuur ingesteld kan worden.

Het derde verschil is een detail. Om een fonduepan goed voor een kaasfondue te gebruiken worden er lange metalen fonduevorken met 3 tanden meegeleverd. Deze gebruik je om brood, aardappel of groente in de gesmolten kaas te dopen. Een vleesfondue vork heeft 2 tanden. 
Foto bovenaan: Tefal fonduepan elektrisch


Samenvatting:
Fonduen is een gezellige manier van funcooking. Gezellig met z'n allen rond te tafel (letterlijk) een vorkje prikken. Hierboven kijken we naar de beste fonduepannen (ook wel fondue set genoemd). Kijk hier voor je beste elektrische fonduepan of beste fonduepan met spiritus brander.

Een reactie posten

0 Reacties