Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fonduepan

 

Zoek je de beste fonduepan / beste fondueset? Hier vind je alle beste elektrische fonduepannen. Al deze beste fonduesets hebben een 5 sterren waardering gehad.


Goede fonduepan elektrisch Tefal

Fonduen is een vorm van funcooking die nooit verveeld. Je kunt je fonduepan gebruiken voor een vleesfondue in olie of bouillon, voor een kaasfondue of voor een chocoladefondue. Hier vind je de beste fondue stellen / beste fonduepannen. Zowel elektrische fonduepannen als de goede fonduepannen met een spiritus brander of waxinelichtje.Het meest gebruikt is de elektrische fonduepan omdat deze zichzelf op temperatuur kan brengen. Dat is wel zo makkelijk. Een fonduepan met brander of waxinelichtje moet je eerst op het fornuis op de juiste temperatuur. De spiritusbrander of de waxinelichtjes houden de fonduepan daarna heet.

Hieronder kijken we naar de beste fonduepannen in diverse soorten.

De beste fonduepan

Alle beste fonduestellen vind je in de het overzicht beste fonduepannen (5 sterren). Al deze fonduepannen hebben de hoogste waardering gekregen.

Wij kijken hier onder naar een aantal van deze beste fonduepannen uit de lijst en geven tips voor bij het kiezen van de voor jou beste fonduepan.

De grootte van de fonduepan

Bij een fonduepan worden fonduevorken meegeleverd. Het zijn vooral deze fonduevorkjes die bepalen voor hoeveel personen de fonduepan in theorie geschikt is. Het gaat daarbij meestal om 6 of 8 fonduevorken met een kleurcode aan de bovenkant zodat je kunt zien van die de vork is.


Elektrische fonduepan Tristar 8 personen

Elektrische fonduepan Tristar 8 personen


De inhoud van de fonduepan bedraagt bij de meeste goede fonduepannen anderhalve liter. Dat is normaal gesproken voldoende voor een vleesfondue, kaasfondue of chocoladefondue. De pan hoeft natuurlijk niet vol.

Fonduepan met spiritus brander

Een fonduepan is tegenwoordig meestal elektrisch, maar fonduen kan ook snoerloos. Als de pan op temperatuur gebracht is volstaat een vuurtje om de pan goed op temperatuur te houden.


Boska fondueset met spiritus brander

Boska fonduepan met spiritus brander


Veel fondue liefhebbers zweren bij een fonduepan met spiritus brander. Net zoals houtskool bijdraagt aan het echte barbecue gevoel, zo is fonduen met een vuurtje onder de pan een echte fondue volgens de liefhebber. Daarom vind je in het overzicht met beste fonduepannen ook diverse fonduestellen met een brander.

Chocoladefondue met waxinelichtje

Naast de fonduepannen met brander zijn er ook fonduepannen die via één of meer waxinelichtjes op temperatuur blijven. Gezellig, maar omdat een waxinelichtje minder hitte afgeeft zijn dit vooral kleine fonduepannetjes voor een chocoladefondue. Ook deze fonduestellen met waxinelichtje kom je tegen bij de bovenstaande beste fonduepannen.

MDO chocoladefondue Excellent Houseware

MDO chocoladefondue Excellent Houseware


Elektrische fonduepan / gourmet combinatie

De één wil gourmetten, de ander wil fonduen. Geen probleem, met deze WMF fondueset kan het beide! 1 apparaat voor de gourmet en de fondue.


WMF gourmet fondue combinatie

WMF gecombineerde elektrische fonduepan / gourmetstel


Hiermee kan gelijktijdig gegourmet en gefonduet worde. Of één van de twee natuurlijk. Dat scheelt dus ook de aanschaf van een extra funcooking apparaat. Dit bijzondere WMF elektrische fonduestel is geschikt voor 8 personen.

In het bovenaan genoemde overzicht met beste fonduepannen vind je alle goede fonduepannen met een 5 sterren waardering.Foto bovenaan: Tefal fonduepan elektrisch


Samenvatting:
Fonduen is een gezellige manier van funcooking. Gezellig met z'n allen rond te tafel (letterlijk) een vorkje prikken. Hierboven kijken we naar de beste fonduepannen (ook wel fondue set genoemd). Kijk hier voor je beste elektrische fonduepan of beste fonduepan met spiritus brander.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *