Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste ventilatorkachel. Elektrische kachel die warme lucht blaast

Een ventilatorkachel is een elektrische kachel en ventilator in één. Hier de beste ventilatorkachels en een keuzehulp voor het vinden van je persoonlijk beste ventilatorkachel.

Stadler elektrische ventilatorkachel


De ventilator kachel is een multifunctionele elektrische kachel. In de winter gebruik je de ventilatorkachel als kachel, in de zomer zijn ze vaak als ventilator. te gebruiken En zo heeft de ventilatorkachel nog meer voordelen. 

Ventilatorkachels zijn heel compact en mobiel (meestal draagbaar). Dus ze nemen weinig ruimte in, zowel in gebruik als in de opslag. Ook kun je een ventilatorkachel heel goed op een bepaald deel van een ruimte richten. Hier kijken we naar de beste ventilatorkachels.

Voor het verwarmen van een grote ruimte is een ventilatorkachel echter minder geschikt. Kijk voor kachels voor een grote kamer bij de andere beste elektrische kachels uit de test.


De beste ventilatorkachels

Maar voor ruimte tot circa 30 vierkante meter zijn er goede ventilatorkachels te vinden. Kijk hieronder voor een overzicht met honderden ventilatorkachels. Hieruit kun je makkelijk je beste ventilatorkachel kiezen door aan te geven waaraan jouw elektrische kachel moet voldoen. Bij deze eisen kun je onder andere opgeven dat je alleen de elektrische ventilatorkachels wil zien die de hoge score van 5 sterren hebben gekregen.


Tristar ventilator kachel elektrisch

Tristar ventilatorkacheltje


Wat is een ventilatorkachel?

Waarin onderscheidt een ventilatorkachel zich eigenlijk van een ander soort elektrische kachel? Dat is natuurlijk vooral het feit dat de ventilator kachel blaast. Via een gloeidraad wordt er lucht opgewarmd, en deze warme lucht wordt door de ventilator de ruimte in geblazen. 

Een elektrische ventilatorkachel hoeft door deze techniek niet groot te zijn om toch een relatief grote ruimte te verwarmen. Daarom zijn veel ventilatorkachels compacte draagbare elektrische kacheltjes die makkelijk mee te nemen zijn van de één naar de andere ruime.

Nadelen heeft de ventilatorkachel ook. Het blazen van de ventilator vindt niet iedereen plezierig, en dit blazen maakt ook meer geluid dan bij andere elektrische kachels.Tips kiezen beste ventilatorkachel

Binnen deze ventilator kachels zijn ook nog verschillen. Je kunt het overzicht met beste ventilatorkachels daarom verfijnen. Dat kan onder andere op de volgende manieren:

Grootte van de ruimte

Wat voor ruimte wil je verwarmen? Je werkkamer? De slaapkamer? De keuken? Het toilet? Of misschien wel een niet al te grote woonkamer. Let goed op de grootte van de ruimte als je een elektrische kachel kiest. In het bovenstaande overzicht met beste ventilatorkachels kun je de gewenste kamergrootte aangeven.

De meeste goede elektrische ventilatorkachels hebben een capaciteit van 20 tot 30 vierkante meter. Zowel hoger als lager komt echter ook voor. Vooral met dat eerste is het natuurlijk opletten. Hou er ook rekening mee dat een boven gemiddeld hoog plafond meer capaciteit vraagt.

Ventilatorkachel als badkamerkachel

Ze zijn zeldzaam, maar er zijn ook elektrische ventilatorkachels die je in de badkamer kunt gebruiken. Zo'n ventilator kachel voor de badkamer is spatwaterdicht. Overdrijf het niet, en zet hem niet onder de douche. Maar uit de buurt van het directe water zijn ze veilig te gebruiken.

Rowenta elektrische badkamerkachel / ventilatorkachel

Rowenta elektrische badkamerkachel / ventilatorkachel


Ventilatorkachel als campingkachel

Ventilatorkachels worden vaak als campingkachel gebruikt. Bijvoorbeeld in een caravan of op een boot. De compacte vorm maakt de ventilatorkachel tot een zeer geschikte elektrische camping kachel daar geschikt voor.

 In het bovenstaande overzicht kun je aanvinken dat je een voor de camping geschikte elektrische ventilatorkachel wilt hebben. Deze elektrische kachels zijn niet alleen compact, ze staan ook stabiel in een rijdende caravan en het stroomverbruik is geschikt voor het lage wattage op de camping. Zo vind je makkelijk de voor jou beste camping kachel.


Mill ventilatorkachel

Mill ventilatorkacheltje

Mobiele ventilatorkachel of wandmontage

Ventilatorkachels lenen zich door hun formaat goed voor mobiel gebruik. Daarom zijn verreweg de meeste ventilator kachels vrijstaande makkelijk te verplaatsen elektrische kachels. Er zijn echter ook ventilatorkachels geschikt voor wandmontage. Deze gebruik je als een radiator in één ruimte.

De meeste ventilatorkachels hebben echter de vorm van een box (doosvormig) of een toren.Beste ventilatorkachel merken

Er zijn veel kachelventilatoren te koop van veel verschillende merken. Kijk vooral eens naar de ventilatorkachels van onderstaande beste merken.

Eurom ventilatorkachels

Eurom is een Nederlandse specialist in elektrische kachels. Zowel heaters voor buiten als alle soorten elektrische verwarming van binnen. Een Eurom ventilatorkachel behoort tot de beste ventilatorkachels. Eurom biedt een hele reeks elektrische kachels met ventilator. Zowel in de vorm van een werkplaatskachel, badkamerkachel of als design kachel voor in de woonkamer.

Rowenta ventilatorkachels

Rowenta behoort ook tot de beste ventilatorkachel makers. Deze Rowenta kachels zijn elektrische ventilatorkachels voor ruimtes tot 26 vierkante meter. Rowenta ventilatorkachels scoren altijd goed in de test.

DeLonghi ventilatorkachels

Naast koffiemachines maakt DeLonghi ook elektrische kachels. In hun collectie zijn diverse goede compacte ventilatorkachels te vinden.

Trotec ventilatorkachels

Trotec is een specialist in verwarming en andere elektrische apparatuur voor klimaatbeheersing en luchtkwaliteit uit Duitsland en één van de beste ventilatorkachel fabrikanten. Je kunt kiezen voor een Trotec ventilatorkachel in vele modellen. Met warmtekanonnen en behoorlijk lelijke (maar efficiënte) werkplaatskachels, maar ook met design verwarming die je met plezier in je huis zet.

Tristar ventilatorkachels

Tristar is een Nederlandse fabrikant van budget consumentenelektronica. Het betreft vooral huishoudelijke apparatuur, maar ook als je een goedkope ventilatorkachel zoekt is Tristar één van de beste ventilatorkachel merken.

Domo ventilatorkachels

Ook Domo uit België maakt goede ventilator kachels. Bij Domo betreft dat compacte elektrische kachels die makkelijk binnen in huis kunt verplaatsen zodat je altijd de warmte hebt waar je deze nodig hebt.

Dyson ventilatorkachels

Ook Dyson behoort tot de beste ventilatorkachel merken, maar bij de Dyson kachels heb je het wel over heel andere prijzen dan de elektrische kachels van de andere merken uit deze lijst. Een Dyson elektrische kachel is geavanceerd en heel goed, maar ook een dure kachel.

Bestron ventilatorkachels

De prijs van een Bestron ventilatorkachel is dan weer een heel ander verhaal. Dit zijn interessante kachels als je een goedkope elektrische ventilatorkachel zoekt.

Emerio ventilatorkachels

Ook Emerio maakt goede ventilatorkachels. Met een Emerio kachel breng je een ruime snel op temperatuur en het zijn gebruiksvriendelijke elektrische kachels.

In het bovenstaande overzicht van alle goede ventilatorkachels kom je al deze elektrische kachelventilatoren tegen. Je vindt daar ook de elektrische kachels met ventilator van andere goede merken zoals Clean Air Optica, Cecotec, Nedis en Mill.De beste elektrische kachels uit de test in andere soorten


Of kijk hier onder voor de test en aanbiedingen van andere soorten elektrische kachels:


Foto bovenaan: Stadler elektrische ventilatorkachel

Samenvatting:
Een ventilatorkachel is een elektrische kachel die warme lucht blaast. Een goede ventilatorkachel kan ook als ventilator worden ingezet. Wat is de beste ventilatorkachel? Hier vind je alle beste ventilator kachels (5 sterren) en we geven tips voor bij het kiezen van je beste ventilatorkachel.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Monique, Eindhoven18 juni 2024 om 18:22

    Ik stel altijd prijs op een mooi design, en dat geldt ook voor een elektrische kachels. Helaas zijn de meeste ventilator kachels ronduit lelijk om te zien. Bij de bovenstaande aanbiedingen kun je helaas niet selecteren op design kachels maar als je door de lijst scrolt zie je er wel een paar voorbij komen. Design ventilatorkachels worden onder andere gemaakt door Princess, Oneiro, Gaiatop, Stadler Form en O.Erre, maar het is zoeken!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.