Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste ventilatorkachel

Redactie     17:08     No comments

Stadler elektrische ventilatorkachel


De ventilatorkachel is een multifunctionele elektrische kachel. In de winter gebruik je de ventilatorkachel als kachel, in de zomer zijn ze vaak als ventilator. te gebruiken En zo heeft de ventilatorkachel nog meer voordelen. Ventilatorkachels zijn heel compact en mobiel (meestal draagbaar). Dus ze nemen weinig ruimte in, zowel in gebruik als in de opslag. Ook kun je een ventilatorkachel heel goed op een bepaald deel van een ruimte richten. Hier kijken we naar de beste ventilatorkachels.

Voor het verwarmen van een grote ruimte is een ventilatorkachel echter minder geschikt. Kijk voor kachels voor een grote kamer bij de andere beste elektrische kachels uit de test.

De beste ventilatorkachels

Maar voor ruimte tot circa 30 vierkante meter zijn er goede ventilatorkachels te vinden. Kijk bij de beste ventilatorkachels (met 5 sterren) voor je beste ventilatorkachel. Alle elektrische ventilatorkachels uit deze lijst hebben allemaal deze hoge score gekregen.

Tristar ventilator kachel elektrisch

Tristar ventilatorkachel


Binnen deze ventilatorkachels zijn ook nog verschillen. Je kunt het overzicht met beste ventilatorkachels daarom verfijnen. Dat kan onder andere op de volgende manieren:

Grootte van de ruimte

Wat voor ruimte wil je verwarmen? Je werkkamer? De slaapkamer? De keuken? Het toilet? Of misschien wel een niet al te grote woonkamer. Let goed op de grootte van de ruimte als je een elektrische kachel kiest. In het bovenstaande overzicht met beste ventilatorkachels kun je de gewenste kamergrootte aangeven.

De meeste goede ventilatorkachels hebben een capaciteit van 20 tot 30 vierkante meter. Zowel hoger als lager komt echter ook voor. Vooral met dat eerste is het natuurlijk opletten. Hou er ook rekening mee dat een boven gemiddeld hoog plafond meer capaciteit vraagt.

Ventilatorkachel als badkamerkachel

Ze zijn zeldzaam, maar er zijn ook elektrische ventilatorkachels die je in de badkamer kunt gebruiken. Zo'n ventilatorkachel voor de badkamer is spatwaterdicht. Overdrijf het niet, en zet hem niet onder de douche. Maar uit de buurt van het directe water zijn ze veilig te gebruiken.

Rowenta elektrische badkamerkachel / ventilatorkachel

Rowenta elektrische badkamerkachel / ventilatorkachel


Ventilatorkachel als campingkachel

Ventilatorkachels worden vaak als campingkachel gebruikt. Bijvoorbeeld in een caravan of op een boot. Hun compacte vorm maakt ze daar geschikt voor. In het bovenstaande overzicht kun je aanvinken dat je een voor de camping geschikte ventilatorkachel wilt hebben. Deze elektrische kachels zijn niet alleen compact, ze staan ook stabiel in een rijdende caravan en het stroomverbruik is geschikt voor het lage wattage op de camping.

Wat is een ventilatorkachel?

Waarin onderscheidt een ventilatorkachel zich eigenlijk van een ander soort elektrische kachel? Dat is natuurlijk vooral het feit dat de ventilatorkachel blaast. Via een gloeidraad wordt er lucht opgewarmd, en deze warme lucht wordt door de ventilator de ruimte in geblazen. 

Een ventilatorkachel hoeft door deze techniek niet groot te zijn om toch een relatief grote ruimte te verwarmen. Daarom zijn veel ventilatorkachels compacte draagbare elektrische kacheltjes die makkelijk mee te nemen zijn van de één naar de andere ruime.

Nadelen heeft de ventilatorkachel ook. Het blazen van de ventilator vindt niet iedereen plezierig, en dit blazen maakt ook meer geluid dan bij andere elektrische kachels.

Mill ventilatorkachel

Mill ventilatorkachel

Mobiele ventilatorkachel of wandmontage

Ventilatorkachels lenen zich door hun formaat goed voor mobiel gebruik. Daarom zijn verreweg de meeste ventilatorkachels vrijstaande makkelijk te verplaatsen elektrische kachels. Er zijn echter ook ventilatorkachels geschikt voor wandmontage. Deze gebruik je als een radiator in één ruimte.

De meeste ventilatorkachels hebben echter de vorm van een box (doosvormig) of een toren.


Foto bovenaan: Stadler elektrische ventilatorkachel


Samenvatting:
Een ventilatorkachel is een elektrische kachel die warme lucht blaast. Een goede ventilatorkachel kan ook als ventilator worden ingezet. Wat is de beste ventilatorkachel? Hier vind je alle beste ventilatorkachels (5 sterren) en we geven tips voor bij het kiezen van je beste ventilatorkachel.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.