Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hifiset: Stereo set met platenspeler of zonder

 

We hebben hier de beste hifi sets (stereo sets) waaronder de beste hifi set / stereo set met platenspeler. Maar de stereotoren is over het algemeen veel kleiner geworden omdat platenspeler en CD speler vaak ontbreken. Hieronder vind je alle beste hifi sets.

Philips hifi set


Je hifi set kun je zelf samenstellen uit losse hifi componenten zoals een tuner, versterker, cd-speler en speakers, maar de meeste mensen kiezen voor een kant en klare hifi set. Dat is een stereotoren met alles er op en er aan, inclusief speakers. En soms beschikt de stereo set over een platenspeler. 

De meeste van deze stereo sets zijn compacte hifi torens waardoor ze vaak miniset of microset genoemd worden. Hier kijken we naar de beste hifi sets van dat type. Goede stereo sets met een hoge waardering.

Het betreft goede hifi sets in alle prijsklassen. Een hifi set / stereo set met platenspeler, of een hifi set zonder platenspeler. En goede hifi sets in alle prijsklassen.

De audio liefhebber zal bereid zijn een euro of 500 voor een goede hifi installatie te betalen, maar voor een tienerkamer zal een goed stereo setje van minder dan 100 euro waarschijnlijk meer op zijn plaats zijn. 

In het overzicht met alle beste hifisets vind je alle soorten hifi sets. Uitgebreide hifi installaties maar ook kleine mini sets en micro sets. Al deze beste hifi sets hebben een waardering van 5 sterren gekregen.

Binnen dit overzicht met beste hifi sets kun je verder selecteren en zo je persoonlijk beste hifi set vinden. Hieronder vind je wat tips voor bij het selecteren van je beste stereo installatie uit het overzicht met alle goede hifisets.

Goede hifiset Philips
Philips hifi set


Uit welke componenten bestaat een goede hifi set?

Een hifi set bestaat minimaal uit een versterker, een tuner (radio) en twee speakers. De CD-speler is ook min of meer standaard, al zijn er tegenwoordig ook goede hifi sets die helemaal op het streamen van muziek gericht zijn. Daarnaast zijn er componenten die minder vaak voorkomen. Daarover hier onder meer informatie.

Hifi set met platenspeler
Vroeger had iedere stereo set een platenspeler. Een paar jaar terug leeg dit onderdeel van de stereotoren helemaal verdwenen, maar nu vinyl aan een comeback bezig is zie je de hifi sets met platenspeler massaal terugkeren. Wil je liever een losse platenspeler op je stereoset kunnen aansluiten? Kies dan voor een goede stereo set met phono-uitgang.


Hifiset met platenspeler Auna
Stereo set met platenspeler Auna


Een stereo set met platenspeler / stereotoren met platenspeler / hifi set met platenspeler is vrij zeldzaam als geheel te koop. Meestal koop je de platenspeler namelijk los en voeg je deze aan een bestaande hifi set toe.

Hieronder vind je de aanbiedingen van het beperkte aanbod aan stereo sets met platenspelers en vind je de beste platenspelers uit de test. Dit zijn losse platenspelers die je aan je stereo installatie kan toevoegen.


Hifi set met cassettedeck
Heb je nog een muziekverzameling op cassette tapes? Goede hifi sets met cassette deck zijn in het bovenstaande overzicht met beste hifi sets te vinden. 

Het is zelfs nog mogelijk een stereoset met een dubbele cassettedeck te kopen zodat je (in hoge snelheid) muziek van het ene cassettebandje naar het andere kunt kopiëren.

Beide soorten stereo sets met cassettedeck vind je bovenaan bij alle beste hifi sets uit de test. 

HiFi set met DVD-speler
Meestal wordt er in de stereo set een drive voor disks ingebouwd, hoewel dat niet altijd het geval is. Steeds muziek wordt immers gestreamd. Maar omdat de meeste muziekliefhebbers nog een flinke stapel CD's hebben liggen, is een CD-speler bij de meeste goede hifi sets nog steeds aanwezig.

Soms wordt er in plaats van een CD-speler een DVD-speler ingebouwd. Je kunt dan zowel muziek van CD als DVD afspelen. Dat is een toegevoegde waarde. Muziek afspelen van DVD kan erg handig zijn als je zelf muziek op DVD brandt. Op één DVD past veel meer muziek dan op één CD.


Denon hifi set
Denon hifi set met CD speler


Streaming mogelijkheden hifiset

Vroeger moest alle apparatuur fysiek aan de stereoset gekoppeld worden, maar tegenwoordig wordt er heel veel muziek richting de stereo set gestreamd. Koop je een hifi set? Let dan goed op de streaming mogelijkheden van de stereo set.

Bluetooth
Veel mensen hebben hun muziek op hun telefoon staan. Of ze spelen bijvoorbeeld Spotify via hun smartphone af. Voor een goede hifi set is bluetooth ondersteuning dan ook bijna een must. Je kunt de stereo set dan als bluetooth speaker gebruiken en alle muziek van je smartphone, tablet of laptop draadloos via de hifi set afspelen. 

Wij zullen daarom altijd kiezen voor een hifi set met bluetooth ondersteuning, dan heb je meteen een goede bluetooth speaker in huis.

Netwerk
De beste hifi sets met netwerk ondersteuning hebben geen ander apparaat nodig, maar kunnen zelf verbinding met internet maken als ze met je netwerk verbindt. 

Die verbinding tussen je hifiset en je thuisnetwerk kan bedraad (bijvoorbeeld via ethernet) of draadloos (bijvoorbeeld via wifi). De hifiset kan dan direct muziek vanaf internet streamen en bijvoorbeeld ook zonder tussenkomst van een PC of smartphone internetradio-stations afspelen.

Yamaha hifiset

Yamaha hifi  set


USB
Beschikt je hifiset over een USB-poort? Dan kun je de muziek ook vanaf een USB-stick of externe harde schijf afspelen. USB-sticks hebben tegenwoordig zo'n hoge capaciteit dat je op een goede USB-stick een enorme muziekbibliotheek kwijt kan.

Kijk voor alle goede hifisets (waardering 5 sterren) in het bovenaan genoemde overzicht met beste hifisets. Meer testen van stereo sets vind je hier onder.Foto bovenaan: Philips hifiset


Onderwerp:
Op zoek naar de beste hifi set / beste stereo set? Hier boven vind je een overzicht van goede hifi sets. Al deze goede hifi sets hebben een waardering van 5 sterren gehad. Het betreft zowel high end hifi sets als goede maar goedkope hifi sets. Je vindt er de beste hifi set (stereo set) met platenspeler maar ook de beste stereo installatie zonder platenspeler. Ook geven we tips voor bij het kiezen van je beste stereo set.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.