Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Goede hifiset

Redactie     19:25     No comments

Philips hifi set


Je hifi installatie kun je zelf samenstellen uit losse hifi componenten zoals een tuner, versterker, cd-speler en speakers, maar de meeste mensen kiezen voor een kant en klare hifiset. Een stereotoren met alles er op en er aan, inclusief speakers. De meeste van deze hifisets zijn compacte hifi torens waardoor ze vaak miniset of microset genoemd worden. Hier kijken we naar de beste hifisets van  dat type. Goede hifisets met een hoge waardering.

Het betreft goede hifisets in alle prijsklassen. De audio liefhebber zal bereid zijn een euro of 500 voor een goede hifiset te betalen, maar voor een tienerkamer zal een goede hifiset van minder dan 100 euro waarschijnlijk meer op zijn plaats zijn. In het overzicht met alle beste hifisets (5 sterren) vind je beide soorten stereotorens (en goede hifisets daar tussen in). 

Binnen dit overzicht kun je verder selecteren en zo je persoonlijk beste hifiset vinden. Hieronder vind je wat tips voor bij het selecteren van je beste hifiset uit het overzicht met goede hifisets.

Goede hifiset Philips
Philips hifi set


Uit welke componenten bestaat een goede hifiset?

Een hifiset bestaat minimaal uit een versterker, een tuner (radio) en twee speakers. De CD-speler is ook min of meer standaard, al zijn er tegenwoordig ook goede hifisets die helemaal op het streamen van muziek gericht zijn. Daarnaast zijn er componenten die minder vaak voorkomen. Daarover hier onder meer informatie.

Platenspeler
Vroeger had iedere hifiset een platenspeler. Een paar jaar terug leeg dit onderdeel van de stereotoren helemaal verdwenen, maar nu vinyl aan een comeback bezig is zie je ook weer hifisets met platenspeler. Wil je liever een losse platenspeler op je stereoset kunnen aansluiten? Kies dan voor een goede hifiset met phono-uitgang.

Hifiset met platenspeler Auna
Hifiset met platenspeler AunaCassettedeck
Heb je nog een muziekverzameling op cassetetapes? Goede hifisets met cassette deck zijn in het boven. In het overzicht met beste hifisets te vinden. Het is zelfs nog mogelijk een stereoset met een dubbele cassettedeck te kopen zodat je (in hoge snelheid) muziek van het ene cassettebandje naar het andere kunt kopiƫren.

DVD-speler
Soms wordt er in plaats van een CD-speler een DVD-speler ingebouwd. Je kunt dan zowel muziek van CD als DVD afspelen.

Denon hifi set
Denon hifi set


Streaming mogelijkheden hifiset

Vroeger moest alle apparatuur fysiek aan de stereoset gekoppeld worden, maar tegenwoordig wordt er heel veel muziek gestreamd. Koop je een hifiset? Let dan goed op de streaming mogelijkeheden.

Bluetooth
Veel mensen hebben hun muziek op hun telefoon staan. Of ze spelen bijvoorbeeld Spotify via hun smartphone af. Voor een goede hifiset is bluetooth ondersteuning dan ook bijna een must. Je kunt de hifiset dan als bluetooth speaker gebruiken en alle muziek van je smartphone, tablet of laptop draadloos via de hifi set afspelen.

Netwerk
De beste hifi sets hebben zelfs ander apparaat nodig, maar ze kunnen zelf verbinding met internet maken als ze met je netwerk verbind. Dat kan dan bedraad via ethernet of draadloos via hifi. De hifiset kan dan direct vanaf internet streamen en bijvoorbeeld internetradio-stations weergeven.

Yamaha hifiset

Yamaha hifiset


USB
Beschikt je hifiset over een USB-poort? Dan kun je de muziek ook vanaf een USB-stick of externe harde schijf afspelen. USB-sticks hebben tegenwoordig zo'n hoge capaciteit dat je op een goede USB-stick een enorme muziekbibliotheek kwijt kan.

Kijk voor alle goede hifisets (waardering 5 sterren) in het bovenaan genoemde overzicht met beste hifisets.Foto bovenaan: Philips hifiset


Onderwerp:
Hier boven vind je een overzicht van goede hifisets. Al deze goede hifi sets hebben een waardering van 5 sterren gehad. Het betreft zowel high end hifi sets als goede maar goedkope hifisets.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.