Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hifiset, zonder of met platenspeler

Redactie     19:25    

Philips hifi set


Je hifiset kun je zelf samenstellen uit losse hifi componenten zoals een tuner, versterker, cd-speler en speakers, maar de meeste mensen kiezen voor een kant en klare hifiset. Dat is een stereotoren met alles er op en er aan, inclusief speakers, en soms met een platenspeler. De meeste van deze stereo sets zijn compacte hifi torens waardoor ze vaak miniset of microset genoemd worden. Hier kijken we naar de beste hifisets van dat type. Goede hifisets met een hoge waardering.

Het betreft goede hifisets in alle prijsklassen. Een hifiset met platenspeler, of een hifiset zonder platenspeler. En goede hifisets in alle prijsklassen.

De audio liefhebber zal bereid zijn een euro of 500 voor een goede hifiset te betalen, maar voor een tienerkamer zal een goede hifiset van minder dan 100 euro waarschijnlijk meer op zijn plaats zijn. 

In het overzicht met alle beste hifisets vind je beide soorten stereotorens (en goede hifisets daar tussen in). Al deze beste hifi sets hebben een waardering van 5 sterren gekregen.

Binnen dit overzicht met beste hifisets kun je verder selecteren en zo je persoonlijk beste hifiset vinden. Hieronder vind je wat tips voor bij het selecteren van je beste hifiset uit het overzicht met alle goede hifisets.

Goede hifiset Philips
Philips hifi set


Uit welke componenten bestaat een goede hifiset?

Een hifiset bestaat minimaal uit een versterker, een tuner (radio) en twee speakers. De CD-speler is ook min of meer standaard, al zijn er tegenwoordig ook goede hifisets die helemaal op het streamen van muziek gericht zijn. Daarnaast zijn er componenten die minder vaak voorkomen. Daarover hier onder meer informatie.

Hifiset met platenspeler
Vroeger had iedere stereo set een platenspeler. Een paar jaar terug leeg dit onderdeel van de stereotoren helemaal verdwenen, maar nu vinyl aan een comeback bezig is zie je de hifisets met platenspeler massaal terugkeren. Wil je liever een losse platenspeler op je stereoset kunnen aansluiten? Kies dan voor een goede hifiset met phono-uitgang.


Hifiset met platenspeler Auna
Hifiset met platenspeler Auna


Een stereo set met platenspeler / stereotoren met platenspeler / hifi set met platenspeler is vrij moeilijk als geheel te koop. Meestal koop je de platenspeler namelijk los en voeg je deze aan een bestaande hifiset toe.

Hieronder vind je de aanbiedingen van het beperkte aanbod aan stereo sets met platenspelers en vind je de beste platenspelers uit de test. Dit zijn losse platenspelers die je aan je stereo installatie kan toevoegen.

Hifiset met cassettedeck
Heb je nog een muziekverzameling op cassetetapes? Goede hifisets met cassette deck zijn in het bovenstaande overzicht met beste hifisets te vinden. 

Het is zelfs nog mogelijk een stereoset met een dubbele cassettedeck te kopen zodat je (in hoge snelheid) muziek van het ene cassettebandje naar het andere kunt kopiëren.

Beide soorten stereo sets met cassettedeck vind je bovenaan bij alle beste hifi sets uit de test. 

HiFi set met DVD-speler
Meestal wordt er in de HiFi set een drive voor disks ingebouwd, hoewel dat niet altijd het geval is. Steeds muziek wordt immers gestreamd. Maar omdat de meeste muziekliefhebbers nog een flinke stapel CD's hebben liggen, is een CD-speler bij de meeste goede hifisets nog steeds aanwezig.

Soms wordt er in plaats van een CD-speler een DVD-speler ingebouwd. Je kunt dan zowel muziek van CD als DVD afspelen. Dat is een toegevoegde waarde. Muziek afspelen van DVD kan erg handig zijn als je zelf muziek op DVD brandt. Op één DVD past veel meer muziek dan op één CD.


Denon hifi set
Denon hifi set met CD speler


Streaming mogelijkheden hifiset

Vroeger moest alle apparatuur fysiek aan de stereoset gekoppeld worden, maar tegenwoordig wordt er heel veel muziek richting de stereo set gestreamd. Koop je een hifiset? Let dan goed op de streaming mogelijkheden van de stereo set.

Bluetooth
Veel mensen hebben hun muziek op hun telefoon staan. Of ze spelen bijvoorbeeld Spotify via hun smartphone af. Voor een goede hifiset is bluetooth ondersteuning dan ook bijna een must. Je kunt de hifiset dan als bluetooth speaker gebruiken en alle muziek van je smartphone, tablet of laptop draadloos via de hifi set afspelen. 

Wij zullen daarom altijd kiezen voor een hifiset met bluetooth ondersteuning, dan heb je meteen een goede bluetooth speaker in huis.

Netwerk
De beste hifi sets met netwerk ondersteuning hebben geen ander apparaat nodig, maar kunnen zelf verbinding met internet maken als ze met je netwerk verbindt. Die verbinding tussen je hifiset en je thuisnetwerk kan bedraad (bijvoorbeeld via ethernet) of draadloos (bijvoorbeeld via wifi). De hifiset kan dan direct muziek vanaf internet streamen en bijvoorbeeld ook zonder tussenkomst van een PC of smartphone internetradio-stations afspelen.

Yamaha hifiset

Yamaha hifiset


USB
Beschikt je hifiset over een USB-poort? Dan kun je de muziek ook vanaf een USB-stick of externe harde schijf afspelen. USB-sticks hebben tegenwoordig zo'n hoge capaciteit dat je op een goede USB-stick een enorme muziekbibliotheek kwijt kan.

Kijk voor alle goede hifisets (waardering 5 sterren) in het bovenaan genoemde overzicht met beste hifisets. Meer testen van stereo sets vind je hier onder.Foto bovenaan: Philips hifiset


Onderwerp:
Op zoek naar de beste hifiset? Hier boven vind je een overzicht van goede hifisets. Al deze goede hifi sets hebben een waardering van 5 sterren gehad. Het betreft zowel high end hifi sets als goede maar goedkope hifisets. Je vindt er de beste hifiset (stereo set) met platenspeler maar ook de beste stereo installatie zonder platenspeler. Ook geven we tips voor bij het kiezen van je beste stereo set 

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.