Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Dit zijn de mooiste en beste wijnglazen

 

Kijk hier voor de beste wijnglazen, Al deze mooie wijnglazen hebben de hoogste score gekregen. De mooiste wijnglazen met en zonder voet.

Beste wijnglazen

Wijn uit een goed en mooi wijnglas smaakt nog veel lekkerder dan uit een standaard wijnglas. Dat kan komen doordat de vorm van een wijnglas de smaak beïnvloed (daarover straks meer), maar ook omdat een mooi glas een goed gevoel geeft waardoor de wijn lekkerder smaakt. Hier kijken we naar de mooiste en beste wijnglazen.

Ook geven we tips voor bij het kiezen van het beste wijnglas.

Maar eerst de beste wijnglazen: In het overzicht met alle wijnglazen met 5 sterren vind je de beste wijnglazen. Het betreft de beste wijnglazen voor witte wijn en de beste wijnglazen voor rode wijn. De beste wijnglazen van kristal en de beste wijnglazen van glas. Grote en kleine wijnglazen, meestal met voet in een enkel geval zonder voet. Hierboven vind je al deze beste glazen.

Hieronder kijken we naar de verschillende mogelijkheden.

Wat is het beste wijnglas?

Je hebt verschillende beste wijnglazen voor verschillende soorten wijn. Hieronder een kort overzicht.

Beste wijnglas witte wijn

Voor Savignon Blanc, Chardonnay, Riesling of een andere witte wijn wordt een wijnglas met een smalle kelk aangeraden. Bij witte wijn wordt de smaak en de geur namelijk het best behouden als er zo min mogelijk zuurstof bij komt. Daarom zijn witte wijn glazen over het algemeen smaller aan de bovenkant dan wijnglazen voor rode wijn. 

Een goed witte wijnglas is aan de bovenkant vaak smaller dan in het midden van het wijnglas.

beste witte wijn glas


Beste glas Champagne en andere mousserende wijn
Champagne, Prosecco, Cava of andere mousserende wijn is ook witte wijn, maar door de bubbels vragen deze mousserende wijnen om een ander wijnglas. Dit glas is nog (veel) smaller dan een goed witte wijn glas. Zo blijven de bubbels het langst in de wijn en profiteer je optimaal van de frisse tinteling van de bubbels.

beste champagne glasBeste wijnglas rode wijn
Tussen witte wijn en rode wijn zit een enorm verschil. Waar de smaak van witte wijn vraagt om een smal glas dat zo min mogelijk ademt, heeft rode wijn juist zuurstof nodig om om smaak te komen. Daarom zijn rode wijn glazen breder aan de bovenkant.


Beste wijnglas rode wijn


Kristal of gewoon glas?
Je hebt kristallen wijnglazen en wijnglazen van glas. Het verschil zit hem vooral in het mooie en stijlvolle van het kristallen glas. Een wijnglas van kristal is meestal dun, wat veel mensen fijn vinden drinken. Ook ziet kristal en mooi en helder en kristal geeft een mooi geluid als je klinkt. Het voordeel is dus vooral gevoelsmatig. Drinken uit een kristallen wijnglas geeft geeft een luxe gevoel.

Een wijnglas van kristal heeft ook nadelen. Het is meer kwetsbaar en daardoor niet of minder geschikt voor de vaatwasser. Ook is een luxe kristallen wijnglas duurder dan een wijnglas van gewoon glas.

Goed wijnglas

Kijk bij de bovenaan genoemde wijnglazen met 5 sterren voor alle mooiste en beste wijnglazen.


Zie ook:


Onderwerp:
Uit een goed wijnglas is wijn lekkerder. Dat is deels gevoelsmatig (sfeer), maar het materiaal en de kwaliteit van het wijnglas spelen ook mee. Wat is het beste wijnglas? Hierboven vind je de beste wijnglazen (5 sterren). Kijk daar voor het beste wijnglas voor rode wijn, het beste wijnglas voor witte wijn en het beste wijnglas voor mousserende wijn (beste champagneglas). Mooie wijnglazen, zowel mooie grote wijnglazen als kleine wijnglazen in alle soorten.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *