Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Dit zijn de mooiste en beste wijnglazen

Kijk hier voor de beste wijnglazen, Al deze mooie wijnglazen hebben de hoogste score gekregen. De mooiste wijnglazen met en zonder voet.

Beste wijnglazen

Wijn uit een goed en mooi wijnglas smaakt nog veel lekkerder dan uit een standaard wijnglas. Dat kan komen doordat de vorm van een wijnglas de smaak beïnvloed (daarover straks meer), maar ook omdat een mooi glas een goed gevoel geeft waardoor de wijn lekkerder smaakt. Hier kijken we naar de mooiste en beste wijnglazen.

Ook geven we tips voor bij het kiezen van het beste wijnglas.

Maar eerst de beste wijnglazen: In het overzicht met alle wijnglazen met 5 sterren vind je de beste wijnglazen. Het betreft de beste wijnglazen voor witte wijn en de beste wijnglazen voor rode wijn. 

Het betreft de beste wijnglazen van kristal en de beste wijnglazen van glas. Zowel grote wijnglazen als kleine wijnglazen, meestal met voet in een enkel geval glazen zonder voet. Hierboven vind je al deze beste wijnglazen.

Hieronder kijken we naar de verschillende mogelijkheden.

Wat is het beste wijnglas?

Je hebt verschillende beste wijnglazen voor verschillende soorten wijn. Hieronder een kort overzicht.

Beste wijnglas witte wijn

Wat is het beste wijnglas voor witte wijn? Voor Savignon Blanc, Chardonnay, Riesling of een andere witte wijn wordt een wijnglas met een smalle kelk aangeraden. 

Bij witte wijn wordt de smaak en de geur namelijk het best behouden als er zo min mogelijk zuurstof bij komt. Daarom zijn witte wijn glazen over het algemeen smaller aan de bovenkant dan wijnglazen voor rode wijn. 

Een goed witte wijnglas is aan de bovenkant vaak smaller dan in het midden van het wijnglas.

beste witte wijn glas

Beste wijnglas witte wijn


Beste glas Champagne en andere mousserende wijn
Champagne, Prosecco, Cava of andere mousserende wijn is ook witte wijn, maar door de bubbels vragen deze mousserende wijnen om een ander wijnglas. 

Dit wijnglas is nog (veel) smaller dan een goed witte wijn glas. Door de smalle vorm blijven de bubbels het langst in de wijn en profiteer je optimaal van de frisse tinteling van de bubbels.

Gebruik voor Champagne of andere bubbelwijn dus altijd een smal wijnglas.

beste champagne glas

Beste wijnglas ChampagneBeste wijnglas rode wijn
Wat is het beste wijnglas voor rode wijn? Tussen witte wijn en rode wijn zit een enorm verschil, en dat vraagt ook om een ander wijnglas. 

Waar de smaak van witte wijn vraagt om een smal glas dat zo min mogelijk ademt, heeft rode wijn juist zuurstof nodig om om smaak te komen. Daarom zijn rode wijn glazen breder aan de bovenkant. Zo kan de rode wijn in het wijnglas goed ademen en op smaak komen.


Beste wijnglas rode wijn

Beste wijnglas rode wijn


Wijnglas van kristal of gewoon glas?
Je hebt kristallen wijnglazen en wijnglazen van glas. Het verschil zit hem vooral in het mooie en stijlvolle van het kristallen glas. Een wijnglas van kristal is meestal dun, wat veel mensen fijn vinden drinken. Ook ziet kristal en mooi en helder en kristal geeft een mooi geluid als je klinkt. Het voordeel is dus vooral gevoelsmatig. Drinken uit een kristallen wijnglas geeft geeft een luxe gevoel.

Een wijnglas van kristal heeft ook nadelen. Het is meer kwetsbaar en daardoor niet of minder geschikt voor de vaatwasser. Ook is een luxe kristallen wijnglas duurder dan een wijnglas van gewoon glas.

Goed wijnglas

Wijnglas van kristal

Kijk bij de bovenaan genoemde wijnglazen met 5 sterren voor alle mooiste en beste wijnglazen.

Beste wijnglas merken

Er zijn veel fabrikanten van wijnglazen. Hieronder vind je de beste van deze wijnglas producenten. Dit zijn geen goedkope wijnglazen maar wel wijnglazen van topkwaliteit. 

Schott Zwiezel wijnglazen

Schott Zwiesel is een Duitse fabrikant van mooie wijnglazen van hoge kwaliteit en hoogwaardig glaswerk. Schott Zwiezel staat vooral bekend om zijn goede wijnglazen en kristalglas. Schott Zwiesel biedt een breed scala aan glaswerk zoals wijnglazen, champagneglazen, cocktailglazen en waterglazen. 

Je komt Schott Zwiezel wijnglazen veel tegen in luxe restaurants en hotels, en bij professionele wijnproevers en sommeliers

Uniek bij een Schott Zwiezel wijnglas is de Tritan kristaltechnologie die het kristallen wijnglas veel beter bestand maakt tegen breuk, krassen en vervaging. Zo'n Tritan wijnglas van kristal is loodvrij en behoudt zijn helderheid en glans zelfs na vele wasbeurten in een vaatwasser.

Royal Leerdam wijnglazen

Royal Leerdam is een wereldberoemde Nederlandse fabrikant van wijnglazen en andere glazen en glaswerk. Deze Nederlandse glasfabriek is al in 1878 opgericht als de Leerdamse Glasfabriek. Royal Leerdam maakt alle soorten wijglazen voor zowel de horeca als voor consumenten.


Villeroy & Boch wijnglazen

Villeroy & Boch is een grote fabrikant uit Duitsland die veel meer maakt dan alleen glazen. Ze maken bijvoorbeeld ook serviesgoed, bestek en zelfs badkamerprodukten. Maar toch behoren Villeroy & Boch wijnglazen tot de beste wijnglazen. En er zijn Villeroy & Boch wijnglazen in vele soorten, voor witte wijn, rode wijn, Champagne, rosé en universele wijnglazen (een wijnglas geschikt voor zowel rood als wit). 

Een Villeroy & Boch wijnglas is een (meestal) mooi wijnglas dat de aroma's en smaak van wijn optimaal doet uitkomen.

Chef & Sommelier wijnglazen

Aan de naam van het wijnglas merk Chef & Sommelier kun je al zien dat ze op het hoogste segment mikken. Chef & Sommelier is een merknaam van de glaswerk fabrikant Arc International uit Frankrijk. Chef & Sommelier maakt wijnglazen en andere glazen die zijn ontworpen om ontworpen om culinaire en wijn smaken en aroma's optimaalweer te geven. Het is professioneel glaswerk dat echter ook veel door particuliere fijnproevers wordt gebruikt.

Iittala wijnglazen

Één van de beste wijnglas merken komt uit Finland. Iittala is een echt design merk. Iittala wijnglazen zijn dan ook echte design wijnglazen. Met een Iittala wijnglas heb je dan ook een heel mooi wijnglas in je hand, dat echter ook functioneel is en de smaak van de wijn eer aan doet. Een Iittala wijnglas is vaak minimalistisch maar beeldschoon van vorm.

Spiegelau wijnglazen

Evenals Schott Zwiezel is Spiegelau een wijnglas fabrikant uit Duitsland waarvan de glazen tot de beste wijnglazen behoren. Spiegelau is een stokoud merk dat al in 1521 in Beieren is opgericht in een stadje met dezelfde naam. Spiegelau maakt vooral wijnglazen van kristal.

Riedel wijnglazen

Riedel is een Oostenrijks merk dat eveneens tot de beste wijnglas producenten behoort. Riedel staat bekend om zijn gespecialiseerde wijnglazen. Zo kun je bij Riedel een specifiek wijnglas kopen voor bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon, Pinot Noir of Merlot. Zo'n gespecialiseerd wijnglas heeft dan een specifieke vorm en grootte die het aroma van de specifieke druivensoort optimaal doet uitkomen. 

Ook maakt Riedel specifieke desertwijn glazen voor specieke desert wijnen als Sauternes of Port. Bij het ontwikkelen van al deze beste wijnglazen werkt Riedel samen met sommeliers en andere wijnexperts.

Luigi Bormioli wijnglazen

Een andere wijnglas fabrikant die tot de beste wijnglas merken behoort is het Italiaanse Luigi Bormioli. De Luigi Bormioli wijnglazen en andere glazen van dit merk zijn van hoge kwaliteit en zien er vaak schitterend uit.

Meer goede wijnglazen

En zo zijn er nog meer producenten die zich tot de beste wijnglas merken mogen rekenen. Denkt bijvoorbeeld aan Swarovski, Pasabahce, Luminarc, Blomus, Arcoroc en Rona.

Alle beste wijnglazen van deze merken zijn in het bovenaan genoemde beste wijnglas overzicht te vinden.


Zie ook:


Onderwerp:
Uit een goed wijnglas is wijn lekkerder. Dat is deels gevoelsmatig (sfeer), maar het materiaal en de kwaliteit van het wijnglas spelen ook mee. Wat is het beste wijnglas? Hierboven vind je de beste wijnglazen (5 sterren). Kijk daar voor het beste wijnglas voor rode wijn, het beste wijnglas voor witte wijn en het beste wijnglas voor mousserende wijn (beste champagneglas). Mooie wijnglazen, zowel mooie grote wijnglazen als kleine wijnglazen in alle soorten.


Een reactie posten

0 Reacties