Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste Amerikaanse koelkast

 

Een overzicht met de beste Amerikaanse koelkasten, andere goede side-by-side koelkasten en een keuzehulp om je beste Amerikaanse koelkast te vinden.

Amerikaanse koelkast Inventum


De Amerikaanse koelkast kom je steeds vaker in Nederlandse keukens tegen. Erg verbazingwekkend is dat niet. Een goede Amerikaanse koelkast biedt een zee aan ruimte voor al je te koelen en in te vriezen voedsel en een Amerikaanse koelkast ziet er prachtig uit in een mooie keuken. Bovendien heeft een goede Amerikaanse koelkast luxe functies zoals een ijsblokjes dispenser. en een dispenser voor ijskoud water Hier kijken we naar de mogelijkheden van Amerikaanse koelkasten en naar de beste Amerikaanse koelkasten van dit moment.

Hieronder vind je een overzicht van beste Amerikaanse koelkasten. Al deze koelkasten hebben een waardering van 5 sterren gekregen. Daaronder staat een overzicht met alle Amerikaanse koelkasten en hun gegevens. met goede selectiemogelijkheden om je persoonlijk beste Amerikaanse koelkast te vinden.Samsung Amerikaanse koelkast

Samsung Amerikaanse koelkastWat is een Amerikaanse koelkast?

Wanneer is een koelkast een Amerikaanse koelkast? Een Amerikaanse koelkast is meer dan alleen een grote koelkast die veel koelruimte biedt. Kenmerkend voor de Amerikaanse koelkast is de dubbele deur die erg praktisch is bij een heel grote koelkast. Deze dubbele deur maakt een praktische indeling mogelijk en zorgt er voor dat je goed bij al je gekoelde producten kan. Door deze dubbele deur wordt een Amerikaanse koelkast ook wel side-by-side koelkast genoemd, al is de term Amerikaanse koelkast meer ingeburgerd.

Een ander kenmerk van een echte Amerikaanse koelkast is de dispenser die ijskoud water en ijsblokjes kan leveren.

Hoe breed is een Amerikaanse koelkast?

Voor een goede Amerikaanse koelkast heb je wel ruimte in de keuken nodig. Een echte Amerikaanse koelkast is wel minimaal 90 centimeter breed. Heb je minder ruimte? Dan zijn er ook redelijk smalle Amerikaanse koelkasten . Er zijn ook dubbeldeur koelkasten met ijsdispenser te koop die maar iets breder zijn dan 80 centimeter. 

Smalle Amerikaanse koelkast LG (83 cm)

Smalle Amerikaanse koelkast LG (83 cm)Logischerwijze bieden deze minder ruimte, maar ze kosten ook minder ruimte. Dit zijn goede Amerikaanse koelkasten voor al je wat minder ruimte in de keuken hebt maar toch een luxe koelkast wil. Een smalle Amerikaanse koelkast is vaak handig voor in de Nederlandse keukens waar niet zo veel ruimte is gereserveerd voor de koelkast.

91 centimeter is de meest voorkomende breedte bij Amerikaanse koelkasten. Bij het bovenaan genoemde overzicht met alle Amerikaanse koelkasten kun je de gewenste maten van de side by side koelkast opgeven en zo een Amerikaanse koelkast vinden met de voor jou ideale maten, of dat nu een brede Amerikaanse koelkast of een smalle Amerikaanse koelkast is.

Moet je een Amerikaanse koelkast op de waterleiding aansluiten?

De beste Amerikaanse koelkasten hebben een ijsdispenser / waterdispenser. Zo kun je ijskoud water en vaak ook ijsblokjes tappen. Lekker voor in je drankje, vooral in de zomer.

Daarvoor is wel aardig wat water nodig. De meeste Amerikaanse moet je daarom op de waterleiding aansluiten om de waterdispenser te gebruiken. Dit is echter niet altijd nodig. Er is ook een beperkt aantal Amerikaanse koelkasten die met een uitneembaar waterreservoir werken.


Bosch Amerikaanse koelkast met dispender en waterreservoir


Bosch Amerikaanse koelkast met dispender en waterreservoirDit waterreservoir is een voordeel als je geen waterleiding naar de koelkast wil (laten) aanleggen. Danzij het waterreservoir heb je dan toch ijskoud water en ijsblokjes via de dispenser. Maar een waterreservoir kost natuurlijk wel ruimte en moet af en toe gevuld worden. Ververs het water ook regelmatig als je het niet vaak gebruikt.

Gebruikt een Amerikaanse koelkast veel stroom?

Een koelkast staat 24 uur per dan te koelen en te vriezen. Iedere koelkast vraagt dus continue om stroom. Daarbij is een grote koelkast, zoals een Amerikaanse koelkast, gemiddeld genomen minder energiezuinig dan een kleinere koelkast.

Inventum A+++ Amerikaanse koelkast

Inventum zuinige Amerikaanse koelkast


Maar dat betekent niet dat iedere Amerikaanse koelkast een energievreter is. Ruim de helft van de Amerikaanse koelkasten heeft een A++ energielabel (oude energielabel indeling) en de heel zuinige Amerikaanse koelkasten hebben zelfs een A+++ label. Deze meest zuinige Amerikaanse koelkasten verbruiken zo'n 5 euro per maand aan stroom. Dat is absoluut niet schokkend.

Worden Amerikaanse koelkasten echt in Amerika gemaakt?

Amerikanen houden van groot. Dat geldt ook voor hun koelkasten. De side by side koelkast vind zijn oorsprong dan ook in Amerika. De Amerikaanse koelkasten die we in Nederland kopen komen echter zelden tot nooit uit Amerika, maar meestal uit Zuid Korea (Samsung. LG) of Europa (Siemens, Bosch, Haier). Ook de Nederlandse witgoed fabrikant Inventum maakt goede Amerikaanse koelkasten.

Kijk bovenaan voor de beste Amerikaanse koelkasten en een overzicht met nog veel meer goede Amerikaanse koelkasten.

Bij de beste koelkasten uit de test vind je de beste koelkasten in andere modellen.


Foto bovenaan: Inventum Amerikaanse koelkast


Samenvatting:
Bovenaan deze pagina vind je een overzicht met alle beste Amerikaanse koelkasten. Al deze beste Amerikaanse koelkasten hebben een waardering van 5 sterren. Ook vind je er een overzicht met alle Amerikaanse koelkasten met prijzen, specificaties, gebruikerservaringen en reviews. Een goede Amerikaanse koelkast (side by side koelkast) is een grote koelkast met 2 deuren, een ijsdispenser en een kraantje voor ijskoud water. Vaak wordt een Amerikaanse koelkast op de waterleiding aangesloten. Kijk hierboven voor de beste Amerikaanse koelkasten uit de test.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *