Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste decoupeerzagen

Redactie     17:47     No comments

Beste decoupeerzaag Bosch

Een decoupeerzaag (wipzaag) is een zaagmachine die voor veel klussen te gebruiken is. Vooral voor het zagen van ronde vormen (zoals het afronden van hoeken) en precisiewerk is de decoupeerzaag zeer geschikt. Niet voor niets is de decoupeerzaag de meest gebruikte zaagmachine. Maar wat is de beste decoupeerzaag? Kijk hier voor de beste decoupeerzagen.

Dit zijn de beste decoupeerzagen

In het overzicht met beste decoupeerzagen vind je alle decoupeerzagen die met 5 sterren zijn beoordeeld. 

Zagen met een bochtje

Een decoupeerzaag is een heel wendbare zaagmachine. Zowel het model als het fijne zaagje maken het mogelijk om nauwkeurig in bochten te zagen. Zo kun je heel goed randen mooi en veilig afronden, maar je kunt er ook mee figuurzagen. Kleine houten voorwerpen zijn prima te maken met een goede decoupeerzaag.

Wil je ergens een rond gat in zagen? Dan is de decoupeerzaag ook de beste zaagmachine. 


Vonroc decoupeerzaag

Vonroc decoupeerzaag

Maar ook recht zagen

Maar dat betekent niet dat je voor rechte vormen een andere zaagmachine moet kopen. Ook voor het rechte zaagwerk is een decoupeerzaag een goede zaagmachine.  Om met een decoupeerzaag kaarsrecht te zagen kun je het beste wel een geleider (bijvoorbeeld een stuk hout) naast je werk bevestigen en de voet van de decoupeerzaag daar strak tegenaan houden. Zo zaag je een kaarsrechte snede in je hout of kunststof.


Parallelgeleider bij Ferm decoupeerzaag

Parallelgeleider bij Ferm decoupeerzaag


Veel goede decoupeerzagen worden met een parallelgeleider geleverd zodat je geen losse geleider nodig hebt.

Perfect voor nauwkeurige zaagklussen

De decoupeerzaag is vooral een zaagmachine voor fijn werk. Zoals we al schreven, je kunt er zelfs mee figuurzagen. Gedetailleerde klussen zijn dus geen probleem. Je kunt er alles van hout mee maken, van houten speelgoed tot een nestkastje. 

De beste decoupeerzagen hebben een kantelbare voetplaat zodat je er goed in verstek of in een hoek mee kunt zagen. 

Welke materialen kun je zagen met een decoupeerzaag?

Met een decoupeerzaag kun je veel materialen zagen, dus niet alleen hout. Let er wel op wat voor zaagbladen er bij de decoupeerzaagmachine meegeleverd worden. Voor het zagen van hout gebruik je een HCS zaagblad, voor kunststof en karton een HAS zaagblad en voor metaal een HSS zaagblad.

Lang niet iedere decoupeerzaag kan metaal zagen. Maar in het bovenstaande overzicht met beste decoupeerzagen kun je aanvinken dat je metaal of aluminium wilt kunnen zagen. Je krijgt dan alleen de beste decoupeerzagen te zien die deze materialen aankunnen.

Voor het zagen van harde materialen als hardhout en metaal adviseren we een decoupeerzaag van minimaal 600 Watt. Ook dit kun je aanvinken in het overzicht met beste decoupeerzagen.


Makita decoupeerzaag


Makita accu-decoupeerzaag


Wil je snoerloos zagen?

Snoerloos zagen is natuurlijk altijd een voordeel. Geen snoer dat in de weg zit als je aan het zagen ben. Bij de lijst met beste decoupeerzagen kun je daarom aanvinken of je een accu-decoupeerzaag wil. Hou er wel rekening mee dat accu-gereedschap altijd duurder is dan elektrisch gereedschap met snoer.

Let op, veel decoupeerzagen met accu lijken goedkoper dan ze zijn omdat ze standaard zonder accu verkocht worden (alleen de body). Je moet de accu dan nog bijbestellen. Heb je al een geschikte accu in huis? Dan is dit nadeel juist een voordeel. Steeds vaker maken fabrikanten universele accu's voor hun accu-gereedschap.

Pendelen met de decoupeerzaag

Sommige van de beste decoupeerzagen hebben een pendelmechanisme. Bij een pendelstand kan de zaag niet alleen op en neer bewegen, maar ook van boven naar beneden. 

Hierdoor pakt de zaag beter vast. Dit komt de snelheid ten goede en je kunt dieper zagen. Een pendelmechanisme is vooral handig als je dik materiaal wil kunnen zagen. Zaag je dun materiaal dan kun je de pendelstand beter uitzetten. Deze geeft namelijk minder controle bij nauwkeurig werk en er kunnen splinters ontstaan.

In het overzicht met beste decoupeerzagen kun je aanvinken of je een decoupeerzaag met pendelmechanisme wilt hebben.


Bosch decoupeerzaag met pendel

Bosch decoupeerzaag met pendelmechanisme


Andere selectiemogelijkheden

En zo kun je je persoonlijk beste decoupeerzaag machine op nog meer eigenschappen selecteren. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je stofafzuiging wil. Je kan dan een stofzuigerslang aansluiten op de zaagmachine.

Of geef de functie om lucht te blazen als eis op. Deze luchtblaasfunctie blaast het zaagsel weg op de plek waar je aan het werk bent. erg handig, want zo hou je goed zicht op je werk. Ook een ingebouwde lamp die op je zaagwerk schijnt is handig, vooral bij slecht licht.

Goede decoupeerzagen

De beste decoupeerzagen vind je in het overzicht bovenaan. Goede decoupeerzagen / goede wipzagen worden gemaakt door onder andere Bosch, Makita, Ferm en Metabo. Een paar van deze beste decoupeerzagen zie je hier afgebeeld, in het genoemde overzicht vind je ze allemaal met al hun prijzen, reviews, specificaties en mogelijkheden.Foto bovenaan: Bosch decoupeerzaag

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.