Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste decoupeerzaag test

 

De beste decoupeerzaag uit de test, andere beste decoupeerzagen en aanbiedingen alle goede decoupeer zagen.

Beste decoupeerzaag Bosch

Een decoupeerzaag (wipzaag) is een zaagmachine die voor veel klussen te gebruiken is. Vooral voor het zagen van ronde vormen (zoals het afronden van hoeken) en precisiewerk is de decoupeerzaag zeer geschikt. Niet voor niets is de decoupeerzaag de meest gebruikte zaagmachine. Maar wat is de beste decoupeerzaag? Kijk hier voor de beste decoupeerzagen.

Dit zijn de beste decoupeerzagen

Hieronder vind je drie overzichten met goede decoupeerzaag machines. In het overzicht met best geteste decoupeerzagen vind je de beste decoupeerzaag in iedere klasse, zoals beste decoupeerzaag voor de klusser, de beste professionele decoupeerzaag, de beste goedkope decoupeerzaag en de beste accu decoupeerzaag voor thuis.

In het overzicht met alle beste decoupeerzagen vind je alle decoupeerzagen die een 5 sterren waardering hebben gekregen.


Zoek je liever zelf je beste decoupeerzaag uit? We hebben ook een overzicht met alle decoupeerzagen (met alle prijzen, specificaties, reviews, ervaringen en andere informatie). In dit laatste overzicht vind je ruim 250 decoupeerzagen!

Zagen met een bochtje

Wat is een decoupeerzaag en wanneer gebruik je een decoupeerzaag?

Een decoupeerzaag is een heel wendbare zaagmachine. Zowel de vorm van de zaagmachine als het fijne zaagje waarover een decoupeerzaag beschikt maken het mogelijk om nauwkeurig in bochten te zagen. 

Zo kun je met een decoupeerzaag heel goed randen mooi en veilig afronden, maar je kunt met deze zaagmachine ook heel goed figuurzagen. Kleine houten voorwerpen zijn prima te maken met een goede decoupeerzaag.

Wil je ergens een rond gat in zagen? Dan is de decoupeerzaag ook de beste zaagmachine. 


Vonroc decoupeerzaag

Vonroc decoupeerzaag

Maar ook recht zagen

Maar dat betekent niet dat je voor het zagen van rechte vormen een andere zaagmachine moet kopen. Ook voor het rechte zaagwerk is een decoupeerzaag een goede zaagmachine.  

Om met een decoupeerzaag kaarsrecht te zagen kun je het beste wel een geleider (bijvoorbeeld een stuk hout) naast je werk bevestigen en de voet van de decoupeerzaag daar strak tegenaan houden. Zo zaag je met een decoupeerzaag een kaarsrechte snede in je hout of kunststof.


Parallelgeleider bij Ferm decoupeerzaag

Parallelgeleider bij Ferm decoupeerzaag


Veel goede decoupeerzagen worden met een parallelgeleider geleverd zodat je geen losse geleider nodig hebt.

Een decoupeerzaag is perfect voor nauwkeurige zaagklussen

De decoupeerzaag is vooral een zaagmachine voor fijn werk. Zoals we al schreven, je kunt er zelfs mee figuurzagen. Gedetailleerde klussen zijn dus geen probleem met een decoupeerzaag. Je kunt er alles van hout mee maken, van houten speelgoed tot een nestkastje. 

De beste decoupeerzagen hebben een kantelbare voetplaat zodat je er goed in verstek of in een hoek mee kunt zagen. 

Welke materialen kun je zagen met een decoupeerzaag?

Met een decoupeerzaag kun je veel materialen zagen, dus niet alleen hout. Let er wel op wat voor zaagbladen er bij de decoupeerzaagmachine meegeleverd worden. Voor het zagen van hout gebruik je een HCS zaagblad, voor kunststof en karton een HAS zaagblad en voor metaal een HSS zaagblad.

Lang niet iedere decoupeerzaag kan metaal zagen. Maar in het bovenstaande overzicht met beste decoupeerzagen en de andere decoupeerzaag overzichten kun je aanvinken dat je metaal of aluminium wilt kunnen zagen. Je krijgt dan alleen de beste decoupeerzagen te zien die deze materialen aankunnen.

Voor het zagen van harde materialen als hardhout en metaal adviseren we een decoupeerzaag van minimaal 600 Watt. Ook dit kun je aanvinken in het overzicht met beste decoupeerzagen.


Makita decoupeerzaag


Makita accu decoupeerzaag


Wil je snoerloos zagen?

Snoerloos zagen is natuurlijk altijd een voordeel. Geen snoer dat in de weg zit als je aan het zagen ben. Bij de lijst met beste decoupeerzagen kun je daarom aanvinken of je een accu-decoupeerzaag wil. Hou er wel rekening mee dat accu-gereedschap altijd duurder is dan elektrisch gereedschap met snoer.

Let op, veel decoupeerzagen met accu lijken goedkoper dan ze zijn omdat ze standaard zonder accu verkocht worden (alleen de body). Je moet de accu dan nog bijbestellen. 

Heb je al een geschikte accu in huis? Dan is dit nadeel juist een voordeel. Steeds vaker maken fabrikanten universele accu's voor hun accu-gereedschap.

Pendelen met de decoupeerzaag

Sommige van de beste decoupeerzagen hebben een pendelmechanisme. Bij een pendelstand kan de zaag niet alleen op en neer bewegen, maar ook van boven naar beneden. 

Hierdoor pakt de zaag beter vast. Dit komt de snelheid ten goede en je kunt dieper zagen. Een pendelmechanisme is vooral handig als je dik materiaal wil kunnen zagen. Zaag je dun materiaal dan kun je de pendelstand beter uitzetten. Deze geeft namelijk minder controle bij nauwkeurig werk en er kunnen splinters ontstaan.

In het overzicht met beste decoupeerzagen kun je aanvinken of je een decoupeerzaag met pendelmechanisme wilt hebben.


Bosch decoupeerzaag met pendel

Bosch decoupeerzaag met pendelmechanisme


Andere selectiemogelijkheden

En zo kun je je persoonlijk beste decoupeerzaag machine op nog meer eigenschappen selecteren. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je stofafzuiging wil. Je kan dan een stofzuigerslang aansluiten op de zaagmachine.

Of geef de functie om lucht te blazen als eis op. Deze luchtblaasfunctie blaast het zaagsel weg op de plek waar je aan het werk bent. erg handig, want zo hou je goed zicht op je werk. Ook een ingebouwde lamp die op je zaagwerk schijnt is handig, vooral bij slecht licht.

Goede decoupeerzagen

De beste decoupeerzagen vind je in het overzicht bovenaan. Goede decoupeerzagen / goede wipzagen worden gemaakt door onder andere Bosch, Makita, Ferm en Metabo. Een paar van deze beste decoupeerzagen zie je hier afgebeeld, in het genoemde overzicht vind je ze allemaal met al hun prijzen, reviews, specificaties en mogelijkheden.Foto bovenaan: Bosch decoupeerzaag


Onderwerp:
Zoek je de beste decoupeerzaag? Hier vind je de beste decoupeerzagen uit de test (zoals de beste professionele decoupeerzaag, de beste goedkope decoupeerzaag, de beste koop en de beste accu decoupeerzaag), alle goede decoupeerzagen (5 sterren waardering) en een overzicht met alle decoupeerzagen waaruit je makkelijk de voor jou beste decoupeerzaag kunt selecteren. Verder geven we hier veel informatie over het kiezen en goedkoop kopen van je beste decoupeerzaag.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *