Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietskar

Redactie     15:33    

Beste fietskar test Burley


Een fietskar is een eenvoudige manier om van je fiets een transportbus te maken. Bagage, boodschappen, kinderen, huisdieren, met zo'n karretje achter de fiets neem je alles mee. Maar wat is de beste fietskar?Hier de beste fietskarren van dit moment.

Het betreft verschillende soorten beste fietskarren. Er zijn namelijk speciale kinderfietskarren, hondenfietskarren en bagagefietskarren. Hieronder gaan we op de verschillen in. 

Dit zijn de beste fietskarren

Maar eerst kijken we naar de beste fietskarren. Deze vind je in het overzicht beste fietskarren. Al deze beste karren voor achter de fiets hebben een vijf sterren waardering gekregen.

De beste fietskar baggage

Een fietskar voor het vervoer van bagage of boodschappen is de meest eenvoudige fietskar. Dit zijn dan ook de goedkoopste fietskarren. Belangrijk is dat het karretje zich makkelijk laat voorttrekken, licht rijdt en goed meekomt in de bochten. Natuurlijk moet de kar tegen een stootje kunnen en lang meegaan, en de beste fietskar voor bagage moet veel praktische ruimte bieden. Maar verder worden er veel minder eisen gesteld dan aan een bagagekar waarin je meerdere kinderen wilt vervoeren.

Duramaxx bagagekar fiets

Duramaxx bagagekar fiets


Goede bagagekarren worden gemaakt door onder andere Roland, Duramaxx, M-Wave en Burley. De prijzen voor deze fiets aanhangers beginnen rond de 100 euro voor een goede bagagefietskar. 

Let wel op het maximale gewicht dat de bagagekar kan dragen (hier kun je in bovenstaand overzicht op selecteren). Sommige van deze fietskarren kunnen namelijk niet meer dan 50 kilo aan, en anderen meer dan 100 kilo. Voor het meenemen van de boodschappen achter de fiets zal je aan de eerste fietskarren voldoende hebben, maar voor serieus transport, zoals van een behoorlijke krantenwijk of de complete bagage van een fietsvakantie kun je beter een fietskar nemen die een flink gewicht kan dragen.

In het overzicht van beste fietskarren hier boven vind je ook de beste bagagekarren voor achter de fiets.

Beste fietskar kinderen vervoeren

Om kinderen met de fietskar te vervoeren wordt er heel wat meer van de fietskar gevraagd. Let bij deze kinderfietskarren extra goed op het te dragen gewicht. Je hebt namelijk kinderfietskarren die maximaal het gewicht van één kind kunnen dragen, maar een Burley D'Lite fietskar kan bijvoorbeeld wel 450 kilo aan. Dat is tien keer meer dan sommige concurrenten! Burley D'Lite fietskar voor 2 kinderenOok in de inrichting van de fietskarren om kinderen te vervoeren zit veel verschil. De bovengenoemde Burley fietskar beschikt bijvoorbeeld over twee goede comfortabele stoeltjes, hoofdsteunen, een kap met UW werende ramen en verstelbare vering. Dat is heel wat meer en heel wat beter dan het comfort dat een goedkope fietskar biedt.

De beste fietskarren voor kinderen bieden ook de mogelijkheid om de fietskar niet alleen achter de fiets maar ook als wandelwagen of jogger-buggy te gebruiken. Daarvoor is de fietskar dan voorzien van een duwstang.

Homcom fietskar en buggy in éénLet ook op de ruimte de de fietskar biedt, voor hoeveel kinderen er ruimte is en of de fietskar ook geschikt is voor ruw terrein.

Ook de beste fietskarren om je kinderen mee te vervoeren zijn te vinden in het bovengenoemde overzicht met beste fietskarren.

Beste fietskar hond

Een goede fietskar om een hond te vervoeren hoeft dan weer aan minder voorwaarden te voldoen. Natuurlijk moet ook deze fietskar veilig zijn en makkelijk rijden, maar een hondenfietskar hoeft minder gewicht te dragen en voorzieningen als stoeltjes / bankjes en veiligheidsriemen zijn niet nodig. Wel moet de fietskar voor de hond beschikken over een kap die goed afgesloten kan worden, zodat de hond niet in het drukke verkeer kan ontsnappen.


Trixie fietskar hond

Trixie fietskar hond


Fietskarren voor honden worden gemaakt door de grote fietskar fabrikanten, maar ook door specifieke merken als Trixie, DoggyRide en Petstar.

De fietskar moet goed kunnen worden afgesloten, maar ook goede ventilatie bieden. De beste hondenfietskarren vind je in het bovenstaande overzicht met beste karren voor achter de fiets. Natuurlijk is een goede fietskar voor de hond ook prima geschikt om boodschappen en bagage in te vervoeren. Let wel op het maximum te dragen gewicht.

Alle beste fietskarren vind je in het overzicht met beste fietskarren bovenaan. Op Beste Fietskar Kopen vind je meer tips en informatie, waaronder bijvoorbeeld ook de beste winkels om een goede fietskar goedkoop te kopen.

Zie ook: 


Foto bovenaan: Burley fietskar

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.