Beste fietskar

Een overzicht met alle beste fietskarren. Kijk hier voor de beste fietskar voor het vervoeren van kinderen, bagage, boodschappen of de hond.

Beste fietskar test Burley


Een fietskar is een eenvoudige manier om van je fiets een transportbus te maken. Bagage, boodschappen, kinderen, huisdieren, met zo'n aanhanger achter de fiets neem je alles mee. Maar wat is de beste fietskar?Hier de beste fietskarren van dit moment.

We kijken hier naar de beste fietskarren in diverse soorten. Er zijn namelijk veel verschillende aanhangwagens voor de fiets. Je hebt speciale kinderfietskarren, hondenfietskarren en bagagefietskarren. Hieronder kijken we naar de eigenschappen van de verschillende fietskarren en kijken we naar de beste aanhangwagens voor de fiets in iedere soort.

Dit zijn de beste fietskarren

Waar vind je de beste fietskar? In het overzicht beste fietskarren vind je de beste fiets aanhangers in alle soorten. Al deze beste karren voor achter de fiets hebben een vijf sterren waardering gekregen.

De beste fietskar bagage

Een fietskar voor het vervoer van bagage of boodschappen is de meest eenvoudige fietskar. Deze bagagewagens voor achter de fiets zijn dan ook een goedkope fietskar. 

Belangrijk bij een bagagewagen is dat het fietskarretje zich makkelijk laat voorttrekken, dat de fietskar licht rijdt en dat de kar goed meekomt in de bochten. 

Natuurlijk moet de fietskar tegen een stootje kunnen en lang meegaan, en de beste fietskar voor bagage moet veel praktische ruimte bieden. Maar verder worden er veel minder eisen gesteld dan aan een fietskar waarin je meerdere kinderen wilt vervoeren.

Duramaxx bagagekar fiets

Duramaxx fietskar bagage


Goede bagagekarren voor achter de fiets worden gemaakt door onder andere Roland, Duramaxx, M-Wave en Burley. De prijzen voor deze fiets aanhangers beginnen rond de 100 euro voor een goede bagage fietskar. 

Let wel op het maximale gewicht dat de fietskar kan dragen (hier kun je in bovenstaand overzicht op selecteren). Sommige van deze fietskarren kunnen namelijk niet meer dan 50 kilo aan, en anderen meer dan 100 kilo. 

Voor het meenemen van de boodschappen achter de fiets zal je aan de eerste fietskarren voldoende hebben, maar voor serieus transport, zoals van een behoorlijke krantenwijk of de complete bagage van een fietsvakantie kun je beter een fietskar nemen die een flink gewicht kan dragen.

In het overzicht van beste fietskarren hier boven vind je ook de beste bagagekarren voor achter de fiets.

Beste fietskar kinderen

Om kinderen met de fietskar te vervoeren wordt er heel wat meer van de fietskar gevraagd. Vooral op het gebied van veiligheid, maar ook op het comfort voor de kinderen.

Let bij deze kinderfietskarren extra goed op het te dragen gewicht. Je hebt namelijk kinderfietskarren die maximaal het gewicht van één kind kunnen dragen, maar de onderstaande Burley kinder fietskar kan bijvoorbeeld wel 450 kilo aan. Dat is tien keer meer dan sommige concurrenten! Burley fietskar voor 2 kinderenOok in de inrichting van de fietskarren om kinderen te vervoeren zit veel verschil. De bovengenoemde Burley fietskar beschikt bijvoorbeeld over twee goede comfortabele stoeltjes, hoofdsteunen, een kap met UW werende ramen en verstelbare vering. Dat is heel wat meer en heel wat beter dan het comfort dat een goedkope fietskar biedt.

De beste fietskarren voor kinderen bieden ook de mogelijkheid om de fietskar niet alleen achter de fiets maar ook als wandelwagen of jogger-buggy te gebruiken. Daarvoor is de fietskar dan voorzien van een duwstang.

Homcom fietskar en buggy in éénLet ook op de ruimte de de fietskar biedt, voor hoeveel kinderen er ruimte is en of de fietskar ook geschikt is voor ruw terrein.

Ook de beste fietskarren om je kinderen mee te vervoeren zijn te vinden in het bovengenoemde overzicht met beste fietskarren.

Beste fietskar hond

Een goede fietskar om een hond te vervoeren hoeft dan weer aan minder voorwaarden te voldoen. Natuurlijk moet ook deze fietskar veilig zijn en makkelijk rijden, maar een hondenfietskar hoeft minder gewicht te dragen en voorzieningen als stoeltjes / bankjes en veiligheidsriemen zijn niet nodig. 

Wel moet de fietskar voor de hond beschikken over een kap die goed afgesloten kan worden, zodat de hond niet in het drukke verkeer kan ontsnappen.


Trixie fietskar hond

Trixie fietskar hond


Fietskarren voor honden worden gemaakt door de grote fietskar fabrikanten, maar ook door specifieke merken als Trixie, DoggyRide en Petstar.

De honden fietskar moet goed kunnen worden afgesloten, maar ook goede ventilatie bieden. De beste hondenfietskarren vind je in het bovenstaande overzicht met beste karren voor achter de fiets. Natuurlijk is een goede fietskar voor de hond ook prima geschikt om boodschappen en bagage in te vervoeren. Let wel op het maximum te dragen gewicht.

Alle beste fietskarren vind je in het overzicht met beste fietskarren bovenaan. Op Beste Fietskar Kopen vind je meer tips en informatie, waaronder bijvoorbeeld ook de beste winkels om een goede fietskar goedkoop te kopen.

Zie ook: 


Foto bovenaan: Burley fietskar

Onderwerp:
Hier kijken we naar de de beste fietskarren in ieder soort fietskar. Je hebt fietskarren voor het vervoeren van bagage, kinderen, boodschappen en honden. 

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb mijn Thule fietskar ooit gekocht om er mijn kinderen mee te vervoeren maar die zijn er al lang uitgegroeid. Maar ik gebruik de fietskar nog steeds vaak en met veel plezier. Op tal van manieren. Als bagagekar (ook op fietsvakantie) en als boodschappenkar, en mijn oudste gebruikt hem als postkar, hij brengt er de folders mee rond. De fietskar begint al aardig te slijten maar ik hoop dat hij nog vele jaren meegaat.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.