Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste tablet uit de test en andere goede tablets

 

De beste tablet uit de test en meer goede tablets met de hoogste waardering.

Beste tablet

Een tablet biedt een groter scherm dan een telefoon, en is makkelijker te hanteren dan een laptop. Voor het websurfen en lezen op de bank en in bed is een tablet daarom een meer geschikt apparaat dan een smartphone of tablet. Hier kijken we naar de beste tablets van dit moment.

Hier onder vind je alle beste tablets. Het betreft een breed scala aan goede tablets. Geavanceerde high end tablets, maar ook goede eenvoudige (en goedkope) tablets om 's avonds een beetje mee te fun-surfen. En tablets in alle maten. 

Je kunt in de onderstaande overzicht de tablets zelf verder makkelijk doorselecteren om je persoonlijk beste tablet te vinden.

Dit zijn de beste tablets

De beste tablet uit de test vind je hier onder. Niet alleen de beste allround tablet, maar bijvoorbeeld ook de beste tablet voor kinderen, de beste iPad of tablet voor een gezin, de beste goedkope android tablet, de beste tablet voor studie, de beste tablet voor beeldverwerking en veel meer beste tablets uit de test.


Meer beste tablets zijn hier onder te vinden. Niet alleen de beste tablet in zijn klasse, maar ook andere tablets die een waardering van 5 sterren hebben gehad.


En tot slot hebben we nog een overzicht met alle aanbiedingen van tablets bij de beste winkels waar je een goede tablet goedkoop online kunt kopen.


Tablets van 7 inch tot 13 inch

Tablets heb je in heel verschillende schermgroottes. De kleinste tablets zijn met een 7 inch scherm niet veel groter dan een smartphone en de grootste tablets zijn met een 13 inch formaat groter dan de kleinste laptops. 

Samsung tablets

Verhoudingen tablets (Samsung)


De gemiddelde tablet grootte ligt tussen de 10 en 11 inch. Deze tablets zijn groot genoeg om op een plezierige manier websites  te lezen (zonder dat je hoeft uit te kiezen voor een mobiele versie) en ze zijn groot genoeg om op een aangename grootte films en video's te kijken. Maar deze tablets van gemiddelde grootte zijn ook goed te hanteren als je op de bank of in bed zit.

In het bovenstaande overzicht met beste tablets vind je tablets van alle groottes.

Internet verbindingen

Hoewel je een tablet ook offline kunt gebruiken, bijvoorbeeld voor het lezen van ebooks of het spelen van spelletjes, is een tablet toch vooral in gebruik als online device. Over het web surfen, sociale media, online spelletjes, het kijken van filmpjes, dat zijn de meest populaire toepassingen van een tablet.

Ieder beetje tablet beschikt daarom over WiFi zodat je via je netwerk of een hotspot het internet op kan. Iedere goede tablet beschikt ook over Bluetooth. Via Bluetooth kun je verbinding maken met een speaker en muziek via je tablet op de speaker afspelen. Ook kun je Bluetooth gebruiken om een connectie te maken tussen je smartphone en je tablet.

Meer zeldzaam zijn de mogelijkheden om een mobiel data netwerk te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld 4G of 5G. Dit zijn de beste tablets voor wie veel met zijn tablet op reis is en onderweg internet wil gebruiken. Je hebt dan wel een simkaart nodig en moet daarvoor een mobiel abonnement voor je tablet afsluiten, maar je hebt dan wel overal internet tot je beschikking, zoals bij een smartphone.

Opslagcapaciteit

We schreven het al, tablets worden vooral als internet apparaat gebruikt. Wie zijn tablet nagenoeg altijd online gebruikt zal niet veel lokale opslag op zijn tablet nodig hebben. Surfen, sociale media, online spelletjes, Netflix, YouTube, Spotify..., het draait allemaal online zodat je alleen ruimte nodig hebt voor de app zelf. Een minimale opslagruimte van 16GB is dan voldoende.

Het verandert echter als je zelf bestanden wilt gaan opslaan op je tablet. Een collectie foto's of muziek vraagt al snel om meer ruimte. Ook als je veel apps wilt gaan gebruiken kun je beter niet op de opslagruimte besparen. Wil je films opslaan om om offline te kijken (o.a. Netflix biedt die mogelijkheid) bespaar dan helemaal niet op de ruimte, want video vraagt helemaal veel ruimte.

Bij de bovenstaande beste tablets kun  je aangeven of je een tablet met weinig, gemiddeld, veel of heel veel opslagruimte wil.

Goede tablet

Werkgeheugen

Verwar het werkgeheugen niet met jet opslaggeheugen. De tablet gebruikt het werkgeheugen om re rekenen en andere werkzaamheden en om geopende apps in het geheugen te zetten. De goedkoopste tablets hebben minder dan 2GB opslagruimte.

Omdat de hoeveelheid werkgeheugen voor een groot deel verantwoordelijk is voor de snelheid kun je hier beter niet op besparen. We adviseren dan ook meer dan 2GB werkgeheugen.

Besturingssysteem

Tablets gebruiken het iOS besturingssysteem (de Apple iPad tablets) of het Android besturingssysteem (de rest). Daarnaast is er een heel beperkt aantal tablets dat een ander besturingssysteem gebruikt zoals Windows 10 of Linux. 

Voor iOS en Android zijn de meest gangbare apps vrijwel altijd wel beschikbaar. Met andere besturingssystemen is het uitkijken.

Meer selectiemogelijkheden

En zo kun je bij de beste tablets hier boven nog meer selecties aangeven om je beste tablet te vinden. Bijvoorbeeld de accu-duur, het soort scherm, de processor en de kwaliteit van de camera. Ook kun je aangeven waarvoor je de tablet wilt gaan gebruiken (zodat je zelf geen technische details hoeft op te geven), je kunt je voorkeur voor merken aangeven en je maximale prijs aangeven.

Kortom het is heel eenvoudig om uit het overzicht met alle beste tablets jouw beste tablet te vinden.Onderwerp:
Hier vind je de beste tablets uit de test, andere beste tablets met de hoogste waardering en tablet aanbiedingen bij de beste winkels waar je goedkoop een goede tablet koopt. Bij de tablet test vind je de beste tablet en beste iPad in diverse klassen, zoals de beste tablet voor een gezin, de beste tablet voor kinderen, de beste goedkope tablet, de beste multimedia tablet en meer beste tablets uit de test. Verder hebben we tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste tablet en het goedkoop kopen van deze beste tablet.
Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.