Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Goede webcam nodig? De beste webcams (met aanbiedingen)

Zoek je de beste webcam? We hebben hier alle goede webcams. De beste webcams in alle soorten en prijsklassen. Van een goedkope webcam tot een professionele webcam voor thuiswerken.

Beste webcam


Wat is de beste webcam? Door thuiswerken, videovergaderen, online les en videobellen is de vraag naar webcams de laatste tijd enorm toegenomen. Lang niet iedere laptop of monitor is voorzien van een webcam die goed genoeg is voor al deze camera toepassingen. Daarom hier de beste webcams.

Een goede webcam die je los aanschaf levert een betere kwaliteit beelden dan de ingebouwde webcamera in een laptop of monitor. De resolutie is meestal beter en daarnaast biedt een losse goede webcam extra mogelijkheden zoals autofocus, facetracking, automatische lichtcorrectie en bewegingsdetectie. Bovendien is er bij een goede webcam ook een goede microfoon met bijvoorbeeld ruisonderdrukking in de webcam ingebouwd.

Kijk hier onder voor de beste webcams in alle prijsklassen.

Met een goede webcam kun je de kwaliteit van je beeldtelefonie aanmerkelijk verbeteren. Daarmee is een goede webcam een kleine investering want voor enkele tientjes heb je al een goede webcam.


Webcam Cresta

Webcam Cresta


Tips kiezen van een goede webcam

Wat voor jou persoonlijk de beste webcam is hangt van je wensen, de toepassingen en je budget af. Niet iedereen heeft de duurste webcam met de meeste mogelijkheden nodig. Hieronder wat tips voor bij het kiezen van je beste webcam.

Webcam beeldscherpte

De beeldscherpte zijn de bekende resoluties zoals je deze ook van een videocamera of televisie kent. Je hebt in volgorde van scherpte HD Ready, Full HD, QHD en 4K Ultra HD webcams. Bij beeldbellen is een haarscherp beeld leuk, maar niet noodzakelijk. Met Full HD heb je al een prima beeld. 

Gebruik je je webcam voor een vlog, presentatie of andere professionele toepassing? Dan dragen beelden van de hoogste kwaliteit natuurlijk wel bij om professioneel over te komen.

Webcam Logitech
Webcam Logitech


Scherpte foto's webcam

Gebruik je de webcam om foto's te maken, bijvoorbeeld selfies vanachter de computer, dan is het aantal megapixels van belang. De meeste gebruikers gebruiken hun webcam alleen voor bewegend beeld zodat deze megapixel resolutie niet veel uitmaakt. De meeste webcams bieden daarom ook maar enkele megapixels als fotoresolutie.

Wil je de webcam wel regelmatig voor foto's gebruiken? Kies dan voor een hoger aantal megapixels.

Aansluiten webcam

Webcams werken via een kabel waarmee je de cam via een USB-poort met je PC, Chromebook, Mac of laptop verbindt. Een goede webcam is plug and play, je sluit hem aan en kunt meteen via Whatsapp, Skype, Facetime, Google Meet, Microsoft Teams, Zoom of ander webcam programma aan de slag. 

De camera zelf wordt met een clip aan je monitor of laptopscherm vastgeklikt.


Logitech webcam

Webcam Logitech


Een goed geluid

Voor videovergaderen en videotelefonie is niet alleen een goed en duidelijk beeld belangrijk, maar ook een goed en duidelijk geluid. Een microfoon is dan ook een belangrijk onderdeel van de webcam. Veel van de beste webcams beschikken zelfs over twee microfoons om je stemgeluid optimaal op te vangen. Ruisonderdrukking zorgt er voor dat je stem goed verstaanbaar overkomt. Een goede webcam filtert het achtergrond geluid zoveel mogelijk weg.

Bij de bovenaan genoemde beste webcams (5 sterren) vind je goede webcams waarmee je de kwaliteit van je videogesprekken flink kunt opschroeven.Onderwerp:
Hier vind je alle beste webcams. De beste webcam in iedere prijsklasse en de website in iedere soort. Van een eenvoudige goedkope webcam om af en toe te beeldbellen tot een professionele webcam voor thuiswerken, videovergaderen en andere zakelijke toepassingen. Met een haarscherp beeld en geluid van hoge kwaliteit.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Op mijn werk stimuleren we videobellen. Dat heeft veel voordelen ten opzichte van telefoneren. Je kan bijvoorbeeld nog eens wat laten zien, en we merken ook dat er efficiënter (en korter) getelefoneerd wordt. Bovendien sparen we met group calls heel veel tijd en reiskosten uit. We hebben daarom in één keer alle computers die nog geen camera hadden voorzien van een webcam met microfoon. Hier wordt heel goed gebruik van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.