Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Goede compactcamera (camera met vaste lens)

 

Op zoek naar de beste compactcamera? Een fotocamera met vaste lens, maat wel met veel mogelijkheden en een hoge kwaliteit? Hier alle goede compactcamera's.

Beste compact camera s vaste lens

Een compactcamera is een camera die is voorzien van een vaste lens. Omdat je geen lens kan verwisselen is het belangrijk dat de compactcamera over een goede allround lens beschikt die over de bij je wensen aansluit. Hier kijken we naar de beste compactcamera's. Al deze goede compactcamera's hebben een 5 sterren waardering gekregen.

Hieronder vind je een overzicht van alle compactcamera's met de hoogste score en een overzicht met al deze fotocamera's (ruim 150) met alle prijzen, specificaties en reviews van deze camera's.Wat is een compactcamera?

Zoals de naam compactcamera al aangeeft een een compactcamera een handzame camera. Maar dat is niet het enige kenmerk van dit soort fotocamera's. Een goede compactcamera is ook eenvoudig in het gebruik. 

Een goede compactcamera is voorzien van veel automatische functies en instellingen waardoor je goede foto's kunt maken zonder dat je technische specificaties hoeft in te stellen.


Kleine eenvoudige Canon compactcamera

Kleine eenvoudige Canon compactcameraOptische zoom
Een ander kenmerk van compactcamera's is het ontbreken van de mogelijkheid om een andere lens op de camera te plaatsen. Je moet het doen met de mogelijkheden die de vaste lens van de camera biedt. 

Je kunt bijvoorbeeld geen zoomlens plaatsen, voor het inzoomen is de zoomfactor van de camera dus belangrijk. Kies voor een compactcamera met een hoge optische zoomfactor als je ver wilt kunnen inzoomen, bijvoorbeeld een fotocamera met 30x optische zoom of meer.


Sony compactcamera met 50x zoom

Sony compactcamera met 50x zoomBridge camera
Een compactcamera met een lens waarmee je ver kunt inzoomen wordt vaak een bridge camera genoemd. Deze bridge camera's bevatten een grotere lens en zijn daarom niet meer zo compact. Ook heeft een bridge camera meer functies en mogelijkheden dan de gemiddelde compactcamera. Maar de lens is niet verwisselbaar. 

De bridge camera bevindt zich qua mogelijkheden (en vormt dus een brug) tussen de gewone compactcamera en de spiegelreflexcamera.


Panasonic bridge camera

Panasonic bridge camera met 60x zoomFilmen met je compactcamera
Veel compactcamera's worden niet alleen gebruikt voor het maken van foto's, maar ook voor het maken van filmpjes. Wil je ook goede video's kunnen maken met je compactcamera? Let dan niet alleen op de fotofuncties, maar ook op de videofuncties.

Bijvoorbeeld op de videoresolutie. Full HD zorgt voor scherpe videobeelden, en bij 4K (Ultra HD) zijn deze filmbeelden nog scherper. Het aantal megapixels heeft betrekking op de scherpte van de foto's en zegt niets over de scherpte van de video's die je met de camera maakt.

Sony compact camera geschikt voor vloggen

Sony 4K Ultra HD compactcamera


Goede compactcamera's met een heel hoge video-resolutie worden vaak als vlog camera gebruikt.

Waterbestendigheid
Natuurlijk moet een goede compactcamera ook tegen vocht bestand zijn. Een outdoor camera waarmee je ook onder water kunt fotograferen en filmen is natuurlijk op dit punt de beste compactcamera. 

De meeste camera's zijn echter spatwaterdicht. Dat betekent dat ze niet meteen kapot zullen gaan als je in de regen een foto maakt, maar dat je ze wel tegen de regen moet beschermen. Deze compactcamera's zijn niet niet geheel waterdicht dus mogen niet gedurende langere tijd aan een bui regen blootgesteld worden.


Olympus Tough camera waterdicht

Olympus Tough camera geschikt voor onder water


Meer informatie compactcamera's

Is een compactcamera voor jou de beste camera? En zo ja, wat is dan de beste compactcamera? En waar koop je deze beste compactcamera tegen de laagste prijs. Op Beste Fotocamera Kopen vind je de antwoorden op deze vragen. Je vind er tips en informatie, een camera keuzehulp en de beste winkels om online een goede compactcamera goedkoop te kopen.
 

Zie ook: Beste compactcamera's test


Onderwerp:
Een compactcamera is een fotocamera met een vaste lens. Bij een compactcamera kun je dus niet van lens wisselen. Verder is een compactcamera (natuurlijk) een compacte camera, een relatief goedkope camera en een goede compactcamera is makkelijk in het gebruik. En natuurlijk maak je met een goede compactcamera mooie foto's en filmpjes. Hierboven vind je een overzicht met alle goede compactcamera's en kun je een goede compactcamera goedkoop kopen.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.