Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Goede plafond speakers / beste plafondspeakers

De beste plafondspeakers uit de test en andere goede plafond speakers. Zowel inbouw speakers, badkamer speakers, draadloze bluetooth speakers als andere beste plafond speakers.

Plafond speaker Bose

Als je geen speakers wilt zien kun je kiezen voor kleine speakers, maar een andere (nog meer onzichtbare) oplossing zijn plafond speakers. Deze plafondspeakers kunnen in het plafond, of eventueel in een wand, worden ingebouwd zodat ze niet of nauwelijks zichtbaar zijn, maar wel de muziek op een goede en onbelemmerde manier kunnen weer geven. 

Hier kijken we naar de beste plafondspeakers en geven we tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste plafond speakers.

Plafondspeakers zijn zeer geschikt voor gebruik in de badkamer, in de keuken, in de hal of bijvoorbeeld voor buiten in het dak van een overkapping, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in het plafond van de woonkamer aanbrengen. Plafondspeakers worden bijvoorbeeld ook vaak gebruikt als achterspeakers en/of zijspeakers in een home cinema systeem. 

Dit zijn de beste plafond speakers

Plafond speakers E-Audio

Plafond speaker E-Audio


Waterdichte plafondspeakers

Omdat inbouwen in de badkamer de meest gebruikte toepassing voor plafond speakers is, zijn de meeste plafond speakers goed waterdicht gemaakt. Want dit is natuurlijk een noodzaak als je deze plafond luidsprekers in de badkamer plaatst.

Waterdichte WiFi plafondspeaker Aquasound

Waterdichte WiFi plafondspeaker AquasoundDraadloze plafondspeakers

Het installeren van plafondspeakers in een plafond of muur is natuurlijk veel eenvoudiger als het draadloze speakers betreft. Dan hoef je immers geen audio-snoer te trekken (denk wel aan het stroomsnoer). Kies je voor een draadloze speaker, hou er dan wel rekening mee dat er twee soorten draadloze plafondspeakers zijn, bluetooth speakers en wifi speakers. Bij een bluetooth plafondspeaker maak je een directe verbinding tussen je smartphone (of ander apparaat) en de plafond speaker, bij een wifi plafondspeaker loopt de verbinding via het lokale netwerk.  

Magnat plafond speaker

Magnat plafond speakers


De beste bastonen bij een dichte achterkant

Een plafondspeaker geeft de bastonen het best weer als het geluid vanuit de achterkant niet naar de voorkant kan ontsnappen. Daardoor wordt het aangeraden plafondspeakers en muurspeakers luchtdicht te monteren. Bij veel goede plafond speakers is de achterkant daardoor dichtgemaakt met een blackbox, een luchtdichte behuizing. Is deze black box niet standaard aanwezig? Dan kun je een losse rubberen blackbox aanschaffen en plaatsen, of op een andere manier de achterkant dicht maken.

Plafondspeakers Power Dynamics

Plafondspeakers Power DynamicsNadelen plafondspeaker

Omdat een plafondspeaker in het plafond geïntegreerd is staat deze nooit in de weg.Vooral in de badkamer en in de keuken is dat een groot voordeel van een plafond speaker. Ook voor gebruik onder een veranda of in een serre is dat een groot voordeel.

Het nadeel van de plafondspeaker is natuurlijk de installatie als je de speaker in een bestaand plafond wil plaatsen, dat is meer werk dan dat je het meteen in je je nieuwe badkamer of in je nieuwe plafond wordt. Ook is een plafond luidspreker niet even te verplaatsen. 

Qua geluid hoeft een plafondspeaker niet onder te doen voor een ander soort speaker. Je kunt kiezen tussen plafondspeakers in vele wattages (hoe meer watts hoe krachtiger het geluid) en je hebt naast 1-weg plafond speakers ook 2-weg en 3-weg luidsprekers voor in je plafond.

Toch liever een ander soort speaker? Kijk dan bij de andere beste speakers uit de test


Foto bovenaan: Bose plafond speaker


Onderwerp:
Op deze pagina kijken we naar de beste plafondspeakers / beste plafond speakers. Je vindt hier boven goede plafond speakers voor in iedere ruimte. Inbouw luidsprekers voor in de badkamer, maar ook plafond luidsprekers voor in de keuken, hal, woonkamer of waterdichte inbouwspeakers voor buiten. Kijk hier voor alle goede plafond speakers.

Een reactie posten

0 Reacties