Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fietsverlichting (fietslamp voor en achter)

Een overzicht (en aanbiedingen) van de beste fietsverlichting. Met de beste fietslamp achter en voorop de fiets. Al deze beste fietslampen hebben de hoogste waardering gekregen.

Beste fietsverlichting test fietslampen


Het belang van goede fietsverlichting hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. Met goede fietsverlichting kun je in het donker veilig fietsen. Maar wat is de beste fietsverlichting? Hier vind je de beste voorlampen, de beste achterlampen en de beste fietslampen sets (voor en achter verlichting) van dit moment. Kijk hier voor de beste fietsverlichting.

De beste fietsverlichting die je los koopt is tegenwoordig vrijwel altijd LED fietsverlichting op batterij. Omdat LED zeer zuinig is hoef je batterijen zelden te vervangen, ook niet als je veel in het donker fietst. Ook de LED lampjes zelf gaan heel lang mee.

Steeds meer van deze beste fietslampen zijn ook oplaadbaar. Je kunt de LED fietsverlichting via een USB-kabel opladen. Daarover later meer.

Beste fietslampen (voor en achter)

In het onderstaande  overzicht met beste fietsverlichting vind je alle fietsverlichting met een 5 sterren waardering. 


Bij deze aanbiedingen van de beste fietsverlichting. Vind je alle soorten fietsverlichting. Met de beste voorlampen, achterlampen en lampensets (voorlamp en achterlamp), maar ook de beste wielverlichting. 


Je kunt er aangeven wat voor soort fietsverlichting je zoekt. Daarbij kun je niet alleen aanvinken of het om voorverlichting of achterverlichting gaat (of een set van beide), maar ook of je een led fietslamp of dynamo fietslamp zoekt, hoeveel lumen de fietsverlichting minimaal moet geven (de hoeveelheid licht), wat de maximale prijs mag zijn, enzovoort.

Zo selecteer je makkelijk de door jou gewenste fietslamp uit het overzicht met beste fietsverlichting.


Tikkens led fietsverlichting set
Tikkens led fietsverlichting set


.
Hieronder kijken we naar wat van deze selectiemogelijkheden die je kunt aanvinken om de voor jou beste fietsverlichting te vinden.

Vaste fietslamp of los te halen fietsverlichting

De meeste fietsverlichting die je in het bovenstaande overzicht best beste fietslampen vindt betreft verlichting voor de fiets die je los kunt halen. Deze fietslampen klik je op het stuur (voorlamp fiets) of op de bagagedrager of achterkant zadel (achterlamp fiets). 

Je klikt de verlichting handmatig aan en uit en haalt ze van de fiets als je ze niet gebruikt, want anders loop je de kans dat iemand anders dat doet.

Losse fietslampjes worden vaak op een stadsfiets of elektrische fiets gebruikt, maar los te halen fietslampjes zijn ook heel geschikt als fietsverlichting voor een racefiets, mountainbike of andere sportfiets. Deze fietslampjes, zowel voorlicht als achterlicht zijn licht en eenvoudig op iedere fiets te bevestigen.

Vaste fietslamp (met dynamo of batterij)

Daarnaast zijn er voor vaste koplampen en vaste achterlampen. Deze fietslichten monteer je vast op je fiets en hoef je er dus ook niet uit te halen. Deze vaste fietslampen werken tegenwoordig ook meestal met een batterij, maar soms kun je ze ook op de dynamo aansluiten. Bij een fietslamp met dynamo kom je nooit zonder stroom te zitten, want deze wek je zelf op tijdens het trappen.


Spanninga koplamp fiets led vast

Spanninga koplamp fiets led vast

Oplaadbare fietslamp

Hoewel een LED fietslamp vaak lang op een batterij kan werken is het plezierig als je de batterij niet hoeft te verwisselen maar de fietslamp met een USB-oplader kan opladen. Dat kan daarom bij vrij veel van de beste fietsverlichting. 

Het gaat daarbij vaak om de beste fietslampen die goed licht geven. Omdat ze zo makkelijk op te laden zijn hoeft er minder zuinig met energie omgesprongen te worden en geven deze fietslichten (in het geval van een koplamp) een goede lichtbundel.

LED verlichting is tegenwoordig standaard bij fietsverlichting. Een goede LED fietslamp geeft voldoende licht voor op een fiets, en een LED lampje gebruikt maar heel weinig stroom, wat bij een fietslicht een groot voordeel is.Eyzo led fietsverlichting met bel oplaadbaar

Eyzo led fietsverlichting met bel oplaadbaar


Zoveel licht geef een fietslamp

De hoeveelheid licht die een fietslamp geeft wordt uitgedrukt in lumen (lm). Een goede koplamp voor op de fiets geeft meer dan 400 lm licht. Voor wat betreft het achterlicht komen de meeste fietslampen niet boven de 100 lm uit. Bij achterverlichting op de fiets is dat niet zo'n probleem want deze fietsverlichting is alleen om gezien te worden, niet om de weg te verlichten.

De beste fietsverlichting merken

Fietsverlichting wordt door veel fabrikanten gemaakt. Maar de ene fietslamp is een stuk beter dan de andere fietslamp. De beste fietsverlichting is in het overzicht bovenaan te vinden.

Goede fietsverlichting wordt onder andere gemaakt door AXA, Lezyne, Spanninga, BBB Cyling, Simson en Knog, maar ook door minder bekende fabrikanten van fietslichten.

Kijk voor alle beste fietsverlichting, zowel de beste fietslampen voor, fietslampen achter als fietslamp sets, bij het bovenaan genoemde overzicht met beste fietsverlichting.

Zie ook:

Samenvatting:
Goede fietsverlichting is belangrijk, maar wat is de beste fietsverlichting? Hier de beste fietslampen voor, beste fietslampen achter, beste fietslamp sets en andere beste fietsverlichting. Met informatie over de beste LED fietsverlichting en andere fietslampjes. Bij de aanbiedingen van fietsverlichting kun je alle fietslampen goedkoop online kopen.

Een reactie posten

0 Reacties