Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste schaatsen

Redactie     11:23     No comments

Beste schaatsen test
]

De beste schaatsen, van de beste klapschaatsen tot de beste glij-ijzers, van de beste noren tot de beste ijshockeyschaatsen en de beste kunstschaatsen. Hier vind je alle schaatsen met de hoogste waardering.

Alle schaatsen met de hoogste score

In het overzicht beste schaatsen vind je alle schaatsen met een waardering van 5 sterren. Je vindt de beste schaatsen in alle soorten. De beste noren, de beste ijshockeyschaatsen, de beste kunstrijschaatsen en de beste klapschaatsen, maar ook Friese doorlopers en de beste glij-ijzertjes voor kleine kinderen. 


Vind je beste schaatsen

Je kunt de overzichten met de beste schaatsen en de aanbiedingen van alle schaatsen verder verfijnen door aan te geven wat voor soort schaatsen je zoekt, voor kinderen of volwassenen en in welke maat. Ook kun je bijvoorbeeld je favoriete merken en maximale prijs opgeven. Zo is het makkelijk je beste schaats tegen de laagste prijs te vinden en te kopen.

Verschillende soorten schaatsen

Er zijn verschillende soorten schaatsen te koop. Hieronder een kort overzicht van de verschillende modellen schaatsen en hun kenmerken.

Glij-ijzers

De schaatsen waarop de meeste kleine kinderen hun eerste stapjes op het ijs zetten. Op glij-ijzers staan kinderen heel stabiel omdat ze op meerdere plekken op het ijs rusten. Zo hou je makkelijk evenwicht en kunnen kinderen de schaatsslag oefenen zonder te vallen.


Glij-ijzers kinderen Nijdam kinderschaatsen

Glij-ijzers kinderen Nijdam


Goede glij-ijzers zijn verstelbaar zodat je ze voor meerdere schoenmaten kunt gebruiken. De glij-ijzertjes beginnen bij schoenmaat 23. Er zijn niet alleen glij-ijzers voor kinderen, maar ook glij-ijzers voor volwassenen met volwassen schoenmaten tot wel maat 43.

De beste glij-ijzer worden gemaakt door bekende schaatsfabrikanten als Nijdam en Zandstra.

Noren

Bij grotere kinderen, tieners en volwassen zijn noren populaire schaatsen. Noren zijn schaatsen die voor wedstrijden worden gebruikt. Je hebt noren in verschillende soorten. Je hebt klassieke noren, die open zijn bij de hiel en daardoor veel bewegingsvrijheid geven. Je kunt met een klassieke noor snel en goed bochten maken en de schaatsslag optimaal uitvoeren.

Hoge noren met leren schoen Viking

Hoge noren met leren schoen Viking


Een andere noorse schaats is de combi-noor. Deze schaatsen hebben een dichte stevige schoen die ook bij de hiel gesloten is. Daardoor zijn combi noren stabieler en makkelijker in het gebruik, en kiezen de meeste mensen voor combi-noren als ze noren kopen.

Daarnaast zijn er nog hoge noren en lage noren. Als de noor hoger is raak je bij het maken van bochten met zeer hoge snelheid minder snel het ijs. Dit zijn dus echte wedstrijdschaatsen. Voor plezierig schaatsen is de veel stabielere lage combi-noor de beste koop.

Lage combi noren Viking
Combi noren Viking


De beste noren worden gemaakt door Viking, Zandstra en Nijdam. Kijk bij de bovenstaande overzichten voor deze beste schaatsen.

IJshockeyschaatsen

Nog populairder voor recreatief gebruik dan de noren zijn tegenwoordig de ijshockeyschaatsen. Omdat deze schaatsen voor het spelen van ijshockey zijn ontwikkeld beschikken ze over een korter ijzer dat sterk afgerond is. Zo ben je veel beter wendbaar en kan je goed uit de voeten als er weinig ruimte is, bijvoorbeeld op een drukke ijsbaan.

ijshockeyschaatsen kinderen Galgary

ijshockeyschaatsen kinderen Galgary

Kunstschaatsen

Kunstschaatsen, of kunstrijschaatsen, geven veel stabiliteit en steun door hun hoge schoen. Een echte kunstrijschaats heeft tanden in zaagvorm bij de punt, deze zijn nodig om pirouettes en sprongen te maken. Dat zullen de meeste gebruikers van kunstschaatsen niet doen, die kiezen voor de goede steun en stabiliteit van goede kunstrijschaatsen.


Kunstschaatsen / kunstrijschaatsen Roces


Kunstschaatsen / kunstrijschaatsen Roces


Goede kunstrijschaatsen worden gemaakt door Nijdam, Tempish, Graf, Roces en Zandstra. Selecteer bij de bovenstaande overzichten kunstrijschaatsen en je ziet ze allemaal.

Friese doorlopers

Friese doorlopers kom je nauwelijks nog tegen. Deze lage houten schaats is meer iets uit het verleden. een Friese doorloper heeft geen eigen schoen, je draagt ze over je normale schoenen waarmee je ze met gespen of riemen vast zet. De stabiliteit is minder dan bij andere schaatsen omdat ze geen echt geheel met je schoenen (en voeten) vormen.

Shorttrackschaatsen

Shorttrackschaatsen vallen onder de noren. Ze hebben een extra hoge schoen en een extra kromming in het ijzer van de schaats. Zo kun je heel goed de korte korte bochtjes van een shorttrackbaan nemen. Voor recreatief gebruik kun je echte beter kiezen voor ijshockeyschaatsen.

Klapschaats

Ook de klapschaats is voor wedstrijden bedoeld. Toen deze variant op de noren op de ijsbanen verscheen verpulverde de wedstrijdschaatsers hun eigen records. Doordat het ijzer van een klapschaats langer contact maakt met het ijs kan er namelijk beter kracht gezet worden en ga je sneller. Het gebruik van een klapschaats vraagt wel om een specifieke techniek waarvoor je wel een volleerd schaatser moet zijn.


Klapschaats Zandstra

Klapschaats Zandstra


Kijk voor alle beste schaatsen en meer goede schaatsen bij de bovenstaande overzichten.Foto bovenaan: Michel van der Vegt

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.