Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste combi oven

Kijk hier voor de beste combi oven. De beste oven die ook als magnetron te gebruiken is.

Beste combi oven Etna

Je hebt combi magnetrons en combi ovens. In tegenstelling tot de combi magnetron is een combi oven als magnetron te gebruiken, maar ook als volwaardige oven. Hier kijken we naar de beste combi ovens.

De beste combi ovens

Hieronder vind je deze beste combi oven in elke klasse, aangewezen door experts. Ook hebben we een overzicht met alle beste combi ovens. Al deze beste combi-ovens hebben een waardering van 5 sterren gekregen. 


Dit zijn de beste ovens met een magnetron functie. Heb je al een goede oven?  Liever een aparte oven en / of aparte magnetron. Hieronder vind je de beste magnetrons en ovens uit de test.


Zie ook:


combi oven Bosch

Combi oven Bosch


Combi oven of combi magnetron?

De grens tussen een combi oven en een combi magnetron is niet altijd even scherp. Beide apparaten kunnen dienst doen als magnetron, maar hebben ook oven functies. 

Zijn dat alleen eenvoudige oven-taken zoals het afbakken van broodjes of het klaarmaken van een supermarkt pizza?  Dan spreekt men over een combi magnetron. 

Heeft de combi oven naast de magnetronfunctie ook alle mogelijkheden van een goede oven, dan spreekt men over een combi oven. 

Bij een goede combi oven heb je geen andere oven meer nodig, ook niet als je een fanatiek kok bent. De mogelijkheden van de combi magnetron schieten dan te kort.Combi oven AEG

Combi oven AEG

Inbouw combi oven en vrijstaande combi oven

Zoals bij iedere oven kun je ook bij een combi oven kiezen tussen een inbouw combi oven een een losse combi oven. Daarbij moeten we wel zeggen dat het aanbod aan inbouw combi ovens een stuk groter is dan de vrijstaande combi ovens.

Een luxe oven als deze wordt meestal in de keuken ingebouwd, daarom is er veel minder te kiezen als je een vrijstaande combi oven zoekt.

Heteluchtoven

Een combi oven is vrijwel altijd een heteluchtoven. Door een ventilator in de achterwand wordt de hete lucht door de oven geblazen. 

Hierdoor is de bereidingstijd in een heteluchtoven korter dan in een conventionele oven en hierdoor wordt het gerecht gelijkmatiger verhit. Vooral dat laatste is een groot voordeel van een heteluchtoven.

Bovenwarmte en onderwarmte

Een goede combi oven geeft het gerecht zowel bovenwarmte als onderwarmte. Het gerecht wordt dan van beide kanten verhit.

Vaak, maar niet altijd, kun je ook alleen bovenwarmte en onderwarme geven. In de bovenstaande overzichten kun je de combi ovens hier op selecteren.

Combi-oven Siemens

Combi oven Siemens

Bovenwarmte wordt bijvoorbeeld gebruikt om een gerecht te gratineren (om het een krokant korstje aan de bovenkant te geven).  Bijvoorbeeld een ovenschotel met een laagje kaas aan de bovenkant.

Onderwarmte zorgt bij een combi oven voor een krokante bodem. Bijvoorbeeld bij het bakken van een quiche of taart.

Beste combi oven merken

Het aanbod aan combi ovens is aanmerkelijk kleiner dan het aanbod aan solo ovens (ovens zonder magnetron functie) en het aanbod aan combi magnetrons. Toch zijn er veel goede oven merken die combi ovens in hun aanbod hebben.

Bij de combi oven test bovenaan vind je de beste combi ovens van dit moment. Fabrikanten die bekend zijn om hun goede combi ovens zijn AEG, Siemens, ATAG en Bosch. Ook Zanussi, Samsung, Etna, Exquisit, Whirlpool, Miele en Smeg maken goede combi ovens.


Conclusie

Zoek je een oven /  magnetron combinatie voor alleen opwarmen, broodjes afbakken en een supermarkt pizza klaarmaken? Kijk dan hier boven bij de beste combi magnetrons uit de test. Verwacht je veel meer van je oven, en wil je een volwaardige oven die ook over de magnetron mogelijkheden beschikt (snel opwarmen en ontdooien) kies dan voor één van de beste combi ovens. Bij een goede combi oven heb je geen andere oven of magnetron nodig.

Goede combi ovens worden gemaakt door Etna, AEG, Siemens, Bosch, Samsung, Whirlpool, Inventum en andere goede oven fabrikanten. Kijk bij de overzichten hierboven voor alle prijzen, mogelijkheden en reviews van deze combi ovens.

Foto bovenaan: Etna combi oven


Samenvatting:
Een combi oven is een oven met magnetron functie. De mogelijkheden van een goed combi oven gaan veel verder dan die van een combi magnetron (die maar een beperkte oven functie heeft). Kijk hier boven voor de beste combi ovens en kies uit dat overzicht je persoonlijk beste combi oven.

Een reactie posten

0 Reacties