Beste inbouw combimagnetron

Zoek je een goede combi magnetron om in te bouwen? Hier vind je een overzicht van de beste inbouw combimagnetrons van dit moment.

Inventum combimagnetron inbouw


In vrijwel iedere keuken is een magnetron te vinden. Wat wie kan er nu zonder dit handige apparaat om snel een gerecht of drank op te warmen of te ontdooien! 

Extra handig is de combimagnetron. Een inbouw combimagnetron kan namelijk naast opwarmen ook simpele oven taken uitvoeren zoals het afbakken van broodjes of het klaarmaken van een diepvries pizza. Hier kijken we naar de beste combimagnetrons geschikt voor inbouw in je keuken.

De beste combimagnetrons inbouw uit de test

Kijk in de onderstaande overzichten voor je beste inbouw combimagnetron. Hier vind je combi inbouwmagnetrons in alle formaten.
Andere best geteste magnetrons en ovens

Zoek je een vrijstaande combimagnetron of een magnetron zonder oven-functie (een solo magnetron)?  Kijk dan bij de andere testen van magnetrons

Zoek je een combimagnetron met extra veel oven functies? Kijk dan bij de beste combi oven uit de test.


Etna combimagnetron inbouw
Etna combimagnetron inbouw
Aanbiedingen alle inbouw combi magnetrons

Terug naar de combi inbouwmagnetron. Hieronder vind je twee overzichten. In het eerste overzicht vind je meer dan 100 magnetrons om in te bouwen. Je vindt er tevens alle informatie, specificaties en prijzen, maar ook reviews, voor al deze inbouw combimagnetrons.

In het tweede overzicht vind je de aanbiedingen van al deze magnetrons bij de beste en goedkoopste winkels. 

Wat kan je met een inbouw combimagnetron?

In tegenstelling tot een solo magnetron heeft een combimagnetron altijd oven functies. Je kunt met een inbouw combimagnetron dus niet alleen mee ontdooien en opwarmen, maar ook eenvoudige oven functies invoeren. Hier boven noemde we het afbakken van broodjes al. Wat er verder goed met een combi magnetron kan verschilt per inbouw combimagnetron.

Zo is het voor het afbakken van een diepvriespizza belangrijk dat de inbouw combimagnetron over een crisp functie beschikt. De pizza krijgt dan een krokant korstje. Bij een pizza zonder crips functie blijft de pizza vaak slap.

Ook voor het smakelijk bereiden van ovenfriet, kip en quiche is een crisp functie een groot voordeel. Al kan voor kip ook een grill stand worden gebruikt mits deze op de inbouw combimagnetron aanwezig is. De grill zorgt ook voor een krokant korstje op een ovenschotel.

De grillfunctie is op iedere goede inbouw combimagnetron aanwezig. Een magnetron die onderwarmte geeft is minder standaard. Onderwarmte kan goed gebruikt worden voor iets dat langzaam opgewarmd moet worden. Onderwarmte is echter vooral belangrijk bij het bakken van gerechten die moeten rijzen zoals een taart, dit in samenwerking met bovenwarmte. Wil je een taart kunnen bakken met een combimagnetron, kies dan dus voor een combimagnetron die gelijktijdig bovenwarmte als onderwarmte kan geven.

Voor dit soort meer complexe ovenfuncties is echter een combi oven beter geschikt. Deze staan ook in de bovenstaande overzichten met inbouw combimagnetrons. Kies daarvoor in het overzicht bij type combimagnetron voor "oven met magnetronfunctie".


Bosch combi oven (inbouw)

Bosch combi oven (inbouw)De grens tussen een combimagnetron en combi oven is niet scherp. Beide combineren de magnetronfuncties met ovenfuncties, maar de combimagnetron is vooral een magnetron terwijl de combi oven veel verder gaat in zijn mogelijkheden als oven.Afmetingen van een inbouw magnetron

Als je een inbouw combimagnetron koopt moet deze natuurlijk passen in de keuken. In de bovenstaande overzichten kun je heel makkelijk de inbouw combimagnetrons met de juiste maat selecteren. Meet daarvoor eerst de maten op van de nis waarin de magnetron geplaatst moet worden. In het overzicht kun je vervolgens de gewenste nishoogte, nisbreedte en nisdiepte aanvinken. Je houdt dan alleen de inbouw combimagnetrons over die passen. Wel zo handig!Meer tips beste inbouw combimagnetron kiezen

 • Voor het gelijkmatig verwarmen en verhitten van gerechten is een draaiplateau handig. Doordat het gerecht continue draait wordt deze aan alle kanten gelijk verwarmd.
   
 • Maar een inbouw magnetron zonder draaiplateau heeft ook voordelen.  Je kan ze makkelijker schoonmaken en een rechthoekige grote schaal kun je makkelijker en stabieler in de combimagnetron plaatsen.
   
 • Bij een inbouwmagnetron is het ook belangrijk om even op de draairichting van de deur te letten. Deze mag immers niet in conflict komen met aangrenzende kastjes. De meeste magnetrons openen naar beneden, maar soms ook naar links of rechts.
   
 • Het vermogen van een inbouw combimagnetron geeft aan hoe snel deze verwarmd. Meestal heeft een magnetron 900 a 1000 Watt vermogen. Bij een lager vermogen heb je te maken met een zwakke magnetron.
   
 • Voor de oven functie is de maximale temperatuur van belang. De gewenste maximum temperatuur kun je dan ook aanvinken in de bovenstaande overzichten. De maximum temperatuur die een magnetron kan halen verschillen behoorlijk per magnetron, en variëren van 200 graden tot meer dan 300 graden.
   
  - Voor het afbakken van een broodje heb je aan 200 graden genoeg.
  - Voor een ovenschotel met krokante bovenkant is minimaal 220  graden nodig.
  - Voor een pizza wordt minimaal 280 graden geadviseerd.
  - Zelf brood bakken? Minimaal 300 graden is nodig voor een lekker krokante korst.
   
 • Een inbouw combimagnetron is meestal een hetelucht oven, je kunt dan volstaan met 10% minder temperatuur omdat de luchtstroom het gerecht sneller gaart.
   
 • De inhoud van een inbouwmagnetron wordt in liters aangegeven. Voor een inbouw magnetron ben je echter niet vrij om de grootte te kiezen omdat deze door de inbouwnis bepaald wordt.
   
 • Er is ook een beperkt aantal inbouw combimagnetrons die je als stoomoven kunt gebruiken. Vink om deze te zien in de bovenstaande overzichten de stoomfunctie aan. Er zijn stoomovens die vocht aan het bakproces kunnen toevoegen voor een knapperig resultaat zonder uitdrogen, en je hebt magnetrons met stoomschaal die als volwaardige stoomovens kunnen worden ingezet. Beide zijn zeldzaam.
   
 • Op Beste Magnetron Kopen vind je de beste winkels om een inbouw combimagnetron goedkoop te kopen.Beste inbouw combimagnetron merken

Het aanbod aan inbouw combimagnetrons is veel minder groot dan dat aan vrijstaande magnetrons, maar de kwaliteit is over het algemeen beter. Het zijn namelijk vooral A-merken die inbouwmagnetrons maken. Hieronder vind je een overzicht van de beste inbouwmagnetron merken voor een inbouw combimagnetron.

Siemens

Siemens biedt ruim 10 combi inbouwmagnetrons aan in de IQ300, iQ500 en iQ700 series. In de Siemens iQ700 serie vind je de beste Siemens magentrons om in te bouwen. Deze Siemens magnetrons kennen veel automatische programma's en instellingen die het gebruik makkelijk maken.

Whirlpool

Ook Whirlpool behoort tot de beste inbouw combimagnetron fabrikanten, met een keuze uit veel modellen. Populaire functies zoals crisp, auto clean. 6th sense en stomen kom je bij veel inbouw Whirlpool combimagnetrons tegen.

AEG

AEG behoort tot de beste magnetron merken voor een inbouwmagnetron met ovenfunctie. AEG biedt een groot aantal inbouw combimagnetrons en inbouw combiovens aan.

Bosch

Bosch biedt inbouw combimagnetrons aan in de Bosch Series 4, 6 en 8. Deze zijn verkrijgbaar in de maten 60x45 en 59x38.

Etna

Etna inbouw combimagnetrons komen ook goed uit de testen. Zo zijn diverse Etna combimagnetrons (inbouw) al beloond met de Kieskeurig Best Reviewed award. 

Miele

En ook Miele behoort tot de beste inbouw combi magnetron merken. Maar de prijzen van een Miele magnetron, liggen zoals zo vaak bij Miele apparatuur, wel hoog.

Beko

Dan zijn de Beko inbouw combi magnetrons een stuk goedkoper.

Andere inbouw combimagnetron merken

En ook inbouw combimagnetrons van bijvoorbeeld Sharp, Inventum, Exquisit, Zanussi en Indesit zijn goed te betalen. En fabrikanten als  Pelgrim, Atag, Samsung, Neff en Smeg behoren tot de beste magnetron merken voor een goede inbouw combimagnetron.

Al deze goede inbouw combimagnetrons vind je bij de inbouw combimagnetron aanbiedingen bovenaan.


Meer magnetron testen

Zoek je toch een ander soort magnetron? Hieronder vind je meer testen en best geteste magnetrons.


Foto bovenaan: Inventum combimagnetron inbouw


Samenvatting:
Een combimagnetron of combi oven kun je zowel als magnetron als oven gebruiken. De combimagnetron kun je zowel inbouw als losstaand kopen. Bovenaan vind je de beste combimagnetrons inbouw en meer goede inbouw combimagnetrons. Verder leggen we uit waarvoor je een inbouw combimagnetron kunt gebruiken en geven we tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste combimagnetron. Op Beste Magnetron Kopen kun je al deze goede inbouw combimagnetrons goedkoop online kopen.Een reactie posten

1 Reacties

 1. Beknibbel niet op de inbouwmagnetron als je er één kiest. Een uitgebreide combimagnetron of combi oven kan zowel als magnetron als oven dienst doen. Kies een combi van magnetron en oven die er voor zorgt dat je geen andere oven of magnetron meer hoeft aan te schaffen. Ik heb destijds gekozen voor een dure oven zonder magnetron functie en nu is mijn inbouw combimagnetron kapot. Ik kan niet zonder magnetron dus nu moet ik weer een magnetron kopen. Had is destijds maar gekozen voor een oven met magnetronfunctie!

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.