Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste WiFi adapters USB met een WiFi antenne

 

De beste WiFi adapter USB om je computer of laptop (betere) WiFi toegang te geven. Een antenne geeft deze USB WiFi adapter een goed en sterk signaal.
beste wifi antenne usb laptop pc
Met een WiFi adapter kun je een computer toegang geven, maar een WiFi adapter met antenne kun je ook gebruiken om de WiFi verbinding van je laptop of PC enorm te verbeteren. Hier de beste WiFi adapters / WiFi antennes voor een betere WiFi verbinding op laptop of PC.

Iedere laptop en de meeste PC's die je tegenwoordig koopt kunnen via WiFi internet gebruiken. Maar vaak is de verbinding op zijn zachts gezegd niet geweldig. Met je laptop moet je dan vlak bij de WiFi router / modem zitten om een goede verbinding te hebben. 

Gelukkig zijn er diverse manieren om je internet verbinding te verbeteren. Bijvoorbeeld een betere netwerk router aanschaffen of een WiFi versterker of WiFi access point plaatsen ( zie betere netwerk apparatuur). Een betere WiFi adaper (vaak met WiFi antenne) is een andere oplossing.

Het nadeel van een WiFi-adapter/ antenne ten opzichte van die andere oplossingen is dat ze alleen voor jouw PC of laptop gelden. Het voordeel is dat je met je laptop overal profijt hebt van je betere WiFi ontvangst, niet alleen thuis maar ook op het werk en op andere WiFi hotspots. En dat is natuurlijk een groot voordeel.

De beste WiFi adapters met antenne

Met een goede WiFi adapter kun je het bereik van je laptop of PC flink opschroeven. Natuurlijk zijn er meer factoren die je internet-snelheid bepalen, maar aan je laptop of PC zal het dan niet liggen. 

Bij de beste USB WiFi antenne adapters vind je een overzicht van deze beste USB Wifi antennes. Deze USB WiFi adapters met antenne hebben allemaal een waardering van 4 of 5 sterren gehad.

Het gaat hierbij niet om adapters die je in je computer moet inbouwen, maar om WiFi adapters / WiFi antennes die je op de USB poort van je laptop of PC aansluit. Deze werken namelijk zowel op een laptop als op een bureau PC.

Hieronder kijken we naar wat verschillende mogelijkheden voor een USB WiFi adapter / USB WiFi-antenne die je als vervanging van de ingebouwde adapter kunt gebruiken om je WiFi verbinding te verbeteren.

Asus USB WiFi adapter met dubbele antenne

Heel populair en heel goed presterend is de WiFi adapter met dubbele antenne van Asus. Met deze WiFi adapter kun je vaak de WiFi verbinding van je laptop of desktop computer aanzienlijk versnellen.

Beste WiFi adapter USB met antenne Asus


Deze Asus USB WiFi adapter ondersteunt draadloze snelheden tot 1900 Mbps (600 Mbps op het 2,4 GHz netwerk en 1300 Mbps op het 5 GHz netwerk). Daarnaast heeft deze adapter twee externe MIMO antennes voor verbeterde WiFi-dekking.

Je kunt deze beste WiFi adapter met antennes direct in de computer steken of gebruik maken van een standaard zodat je een Wifi zender / ontvanger op je bureau heeft staan.

Deze Asus USB WiFi adapter is geen goedkope WiFi adapter, maar wel een heel goede USB adapter die hoge snelheden en een stabiele verbinding geeft.

Kijk bij de aanbiedingen van Asus USB WiFi adapters voor alle informatie en prijzen van deze beste WiFi adapter met antenne en andere goede ASUS WiFi adapters.

TP-Link Archer vrijstaande WiFi adapter / Wifi antenne

TP Link heeft in zijn TP-Link Archer serie onderstaande vrijstaande USB WiFi adapter. Deze TP-Link USB WiFi adapter beschikt over wel vier ingebouwde high gain antennes voor een heel stabiele connectie met je WiFi router.


TP Link USB WiFi adapter WiFi antenneDoordat je de USB Wifi Adapter op een basisstation kan plaatsen, die op zijn beurt ook weer via USB aan een laptop op PC is verbonden, is deze adapter zelf een externe WiFi antenne.

Zo'n losse WiFi antenne zorgt voor een goed en onbelemmerd bereik, maar het is wel een nadeel als je de laptop op schoot wilt gebruiken. Je kunt de adapter daarop ook direct in de USB-poort van je laptop of computer steken. ]

De stabiliteit en de snelheden die je met deze WiFi-adapter / USB WiFi-antenne haalt zijn indrukwekkend en vergelijkbaar met een bekabelde netwerkverbinding. 

Kijk bij de aanbiedingen van TP-Link WiFi adapters voor de beste WiFi adapter / WiFi antenne. Je vindt daar alle specificaties en de lage actuele prijs van deze razendsnelle 1900 Mbps WiFi adapter.

TP-Link Archer USB WiFi adapter

Bij deze aanbiedingen vind je ook een andere TP-Link Archer USB WiFi adapter. Dit is een meer standaard WiFi-antenne adapter, in de vorm van een langwerpige antenne die je direct in een USB-poort prikt.

TP-Link Wifi adapter antenne

Op de foto zie je deze USB-antenne links van het scherm. De antenne kan naar voor en naar achter worden gekanteld voor een betere WiFi ontvangst.

De maximaal te halen netwerksnelheid is bij deze WiFi adapter 1350 Mbps. Qua bereik en snelheid haalt hij het niet bij de bovenstaande vrijstaande WiFi adapter, maar de prijs is ook een stuk lager. Kijk maar bij de aanbiedingen hier boven.


TP-Link WiFi adapter USB met afneembare antenne

Een andere goedkope oplossing die TP-Link biedt is hun 150 Mbps USB WiFi adapter met afneembare antenne. 

TP Link wifi adapter met afneembare antenne

Dit is hun budget oplossing, die minder snel is. Zo wordt de 5Ghz band niet ondersteund. Voor het streamen van films is deze USB adapter wel snel genoeg, en vooral in combinatie met de antenne. Voor slechts circa 15 euro biedt deze TP-Link adapter een stabiele netwerk en internet verbinding. 

Alle specificaties en de actuele prijs vind je bij de bovengenoemde aanbiedingen van TP-Link WiFi adapters.Nekan WiFi dongle

Duurder, maar ook veel sneller is de directionele Nekan WiFi adapter die wel de 5,8 Ghz band kan gebruiken om een 866 Mhz verbinding tot stand te brengen. De Nekan WiFi dongle beschikt over twee antennes.

USB WiFi adapter met dubbele antenne Nekan


Je neemt deze kleine USB WiFi adapter makkelijk mee, maar de antennes zijn wel vrij kort. Kijk voor meer informatie zoals de prijs bij de bovenaan genoemde beste USB WiFi adapters. 

Foto bovenaan: Asus


, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.