Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste elektrische BBQ

De beste elektrische BBQ uit de test en andere goede elektrische barbecues (met aanbiedingen).

Beste BBQ elektrisch test cecotec

Wil je wel barbecueën, maar heb je geen zin om met houtskool en aanmaakblokjes aan de slag te gaan dan kun je kiezen voor een elektrische BBQ. Een elektrische barbecue geeft misschien niet helemaal het echte BBQ-gevoel, maar een elektrische BBQ geeft wel veel gemak. Hier de beste elektrische BBQ's uit de test.

Een elektrische BBQ hoef je alleen aan te zetten, en je kunt vrijwel meteen aan de gang met grillen. Hier onder vind je de beste elektrische barbecues van dit moment.Hulp nodig? Gebruik dan de onderstaande BBQ keuzehulp.

BBQ barbecueDe beste elektrische barbecues


Elektrische barbecues heb je grofweg in twee modellen. Je hebt de elektrische tafelbarbecue en de elektrische BBQ op een standaard. 

Vaak lijken deze elektrische barbecues op een houtskool BBQ, je hebt elektrische BBQ's bijvoorbeeld ook met deksel, met wieltjes, van groot tot klein.

Ook kom je veel bekende BBQ namen tegen bij de goede elektrische barbecues. Zo verkoopt Weber een hele range elektrische barbecues van hoge kwaliteit. 

Andere bekende BBQ fabrikanten voor een goede elektrische barbecue zijn Cardac en Barbecook, maar ook fabrikanten van elektrische kookapparatuur zoals Tefal, Princess, Tristar, Severin, Fritel, Steba en Cecotec maken goede elektrische barbecues. 

De beste elektrische BBQ's van al deze merken vind je bij de met 5 sterren gewaardeerde barbecues hier boven.

Hieronder kijken we naar verschillende modellen van deze elektrische BBQ's.


Weber bbq elektrisch

Elektrische bbq (tafel barbecue Weber)Tafelmodel of staande elektrische barbecue?

De eerste keuze die je maakt als je je beste elektrische barbecue kiest is tussen een staande elektrische barbecue (op hoge poten of standaard) en een tafelmodel elektrische barbecue. Vaak is het apparaat hetzelfde, alleen het onderstel verschilt. 

Het is dan meestal ook mogelijk de tafelbarbecue als staande barbecue te gebruiken, en omgekeerd. Mits er natuurlijk een onderstel bij de elektrische BBQ wordt meegeleverd.

Een sterk punt van een elektrische BBQ ten opzichte van een houtskool BBQ is dat je er aan tafel mee kunt grillen. Met een elektrische tafelbarbecue kun je gezellig rond de tafel met z'n allen barbecueën. Met een elektrische BBQ gaat dat natuurlijk vele malen makkelijker (en veiliger) dan met een barbecue op houtskool. 


Elektrische barbecue en tafelbarbecue Tristar

Tafelbarbecue en staande BBQ elektrisch Tristar


Maar staat de barbecue-kok apart van de rest te grillen. Dan is een hoge elektrische barbecue op een onderstel praktischer. 

De hoge stand van de BBQ geeft de kok een betere en gezondere werkhouding. Bij zo'n staande elektrische BBQ is het praktisch als deze beschikt over een tafelblad aan weerskanten om de ingrediënten en bestek op neer te leggen. 

Ook een plateau onder de grill is handig, tafelruimte heb je nooit te veel.

Verder kan het bij een grote elektrische BBQ handig zijn als deze op wieltjes staat, zodat je de barbecue kunt verrijden.Elektrische balkon BBQ


Een tafel barbecue is ook zeer geschikt als balkon barbecue. Het is een immers een kleine BBQ die je gewoon op tafel kunt plaatsen. Voor gebruik op een balkon is het, in verband met de rook, natuurlijk extra handig als het een elektrische balkon BBQ betreft. Een elektrische barbecue geeft geen rook.

Bij de bovenstaande beste elektrische BBQ's (5 sterren) kom je ook de beste elektrische tafelbarbecues en beste elektrische balkon barbecues tegen.Elektrische tafelbarbecue balkon bbq Weber

Elektrische tafelbarbecue / balkon bbq WeberElektrische barbecue met deksel

Ook de elektrische barbecue beschikt soms over een deksel. Dat gaart wat sneller en gelijkmatiger en maakt op lagere temperatuur grillen beter mogelijk. 

Het is erg handig als er een thermometer in het deksel opgenomen is zodat je precies weet hoe de temperatuur binnen in de elektrische BBQ is zonder dat je het deksel hoeft te openen.


Tefal elektrische grill met deksel

Tefal BBQ elektrisch met deksel


Wordt de temperatuur te hoog, of is de temperatuur te laag, dan pas je de temperatuur met een knop aan. Dat is nog een voordeel van een elektrische BBQ.Hybride barbecue

Bij sommige elektrische barbecues kun je het elektrische gedeelte dusdanig verwijderen dat er een kale BBQ overblijft die je als houtskool barbecue kunt gebruiken. Deze barbecues worden hybride barbecues genoemd. 

Hybride BBQ Princess

Hybride BBQ Princess


Bij een hybride barbecue kun je dus kiezen of je op houtskool wilt barbecueën of dat je voor het gemak van een elektrische BBQ gaat, Handig!Beste elektrische BBQ merken

Niet alle fabrikanten van barbecues hebben elektrische barbecues in hun assortiment, maar desondanks valt er veel te kiezen uit goede elektrische barbecues. 

Goede elektrische BBQ fabrikanten zijn de bekende BBQ merken Weber, Boretti, Napoleon, Barbecook, Outdoor Chef en Cadac. 

Maar ook fabrikanten van elektrische keukenapparatuur zoals Tefal, Princess, Fritel, Severin, Kitchen Brothers, Cecotec, Philips, Inventum, Tomado en Tristar maken goede elektrische BBQ's die vaak goedkoop in aanschaf zijn.

Kijk bovenaan voor alle goede elektrische barbecues, zoals de beste barbecues uit de test van de experts van Coolblue en alle elektrische barbecues die de beste waardering (5 sterren) hebben gekregen.


Zie ook

Kijk hieronder voor aanbiedingen om een elektrische barbecue of andere barbecue goedkoop online te kopen, voor meer beste BBQ's uit de test en voor tips die je helpen om je beste barbecue te vinden en goedkoop te kopen.


Samenvatting:
Een elektrische BBQ geeft veel gemak, maar ook het barbecueën met een elektrische BBQ is leuk en lekker. Hierboven vind je de beste elektrische barbecues uit de test en tips en informatie voor bij het kiezen van je beste elektrische barbecue en om deze beste elektrische BBQ goedkoop te kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. BBQ puristen zullen het wel niet met me eens zijn, maar ik vind een elektrische BBQ een heel goede barbecue. Het is gezellig barbecueën en het kan gewoon buiten aan tafel zonder dat je ze zorgen hoeft te maken over de hoeveelheid houtskool, de temperatuur en het afkoelen van de BBQ.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.