Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste elektrische barbecue

Redactie     20:20    

Beste elektrische barbecue cecotec

Wil je wel barbecueën, maar heb je geen zin om met houtskool en aanmaakblokjes aan de slag te gaan dan kun je kiezen voor een elektrische barbecue. Een elektrische barbecue geeft misschien niet helemaal het echte BBQ-gevoel, maar het geeft wel veel gemak. Hier de beste elektrische barbecues uit de test.

Een elektrische barbecue hoef je alleen aan te zetten, en je kunt vrijwel meteen aan de gang met grillen. Hier onder vind je de beste elektrische barbecues van dit moment:


Elektrische barbecue tafelbarbecue Weber

Elektrische barbecue tafelbarbecue Weber


Elektrische barbecues heb je grofweg in twee modellen, de elektrische tafelbarbecue en de elektrische barbecue op een standaard. Vaak lijken deze elektrische barbecues op een houtskool BBQ, je hebt ze bijvoorbeeld ook met deksel, met wieltjes, van groot tot klein.

Ook kom je veel bekende BBQ namen tegen bij de goede elektrische barbecues. Zo verkoop Weber een hele range elektrische barbecues. Andere bekende BBQ fabrikanten voor een goede elektrische barbecue zijn Cardac en Barbecook, maar ook fabrikanten van elektrische kookapparatuur zoals Tefal, Princess, Tristar, Severin, Fritel, Steba en Cecotec maken goede elektrische barbecues.

Hieronder kijken we naar verschillende van deze elektrische BBQ's.

Tefal elektrische grill met deksel

Tefal elektrische grill met deksel


Tafelmodel of staande elektrische barbecue

De eerste keuze die je maakt als je je beste elektrische barbecue kiest is tussen een staande elektrische barbecue (op hoge poten of standaard) en een tafelmodel elektrische barbecue. Vaak is het apparaat hetzelfde, alleen het onderstel verschilt. Het is dan meestal ook mogelijk de tafelbarbecue als staande barbecue te gebruiken, en omgekeerd.

Beide modellen hebben hun voordelen en nadelen. Met een elektrische tafelbarbecue kun je gezellig rond de tafel met z'n allen barbecueën. Met een elektrische BBQ gaat dat natuurlijk vele malen makkelijker (en veiliger) dan met een houtskool barbecue. 


Elektrische barbecue en tafelbarbecue Tristar

Elektrische staande barbecue en tafelbarbecue Tristar


Staat de barbecue-kok apart van de rest te grillen. Dan is een hoge elektrische barbecue op een onderstel praktischer. Deze geeft de kok een betere en gezondere werkhouding. Bij zo'n staande elektrische barbecue is het praktisch als deze beschikt over een tafelblad aan weerskanten om de ingrediënten en bestek op neer te leggen. Ook een plateau onder de grill is handig, tafelruimte heb je nooit te veel.

Verder kan het bij een grote elektrische barbecue handig zijn als deze op wieltjes staat, zodat je de BBQ kunt verrijden.

Een tafel barbecue (elektrisch of niet) is ook zeer geschikt als balkon barbecue.

Elektrische barbecue met deksel

Ook de elektrische barbecue beschikt soms over een deksel. Dat gaart wat sneller en gelijkmatiger en maakt op lagere temperatuur grillen beter mogelijk. 

Het is erg handig als er een thermometer in het deksel opgenomen is zodat je precies weet hoe de temperatuur binnen in de BBQ is zonder dat je het deksel hoeft te openen.

Hybride barbecue

Bij sommige elektrische barbecues kun je het elektrische gedeelte dusdanig verwijderen dat er een kale BBQ overblijft die je als houtskool barbecue kunt gebruiken. Deze barbecues worden hybride barbecues genoemd.

Hybride BBQ Princess

Hybride BBQ Princess


Kijk bovenaan voor alle goede elektrische barbecues, zoals de beste barbecues uit de test van de experts van Coolblue en alle elektrische barbecues die de beste waardering (5 sterren) hebben gekregen.

Zie ook
Samenvatting:
Een elektrische barbecue geeft veel gemak, maar ook het barbecueën met een elektrische barbecue is leuk en lekker. Hierboven vind je de beste elektrische barbecues uit de test en tips en informatie voor bij het kiezen van je beste elektrische barbecue en om deze beste elektrische BBQ goedkoop te kopen.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.