Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste gas bbq (beste gasbarbecue) test

Redactie     14:05    

Beste gas bbq Weber gasbarbecue test

Steeds vaker kiezen kopers voor een gas bbq als ze een barbecue kiezen. Met een gasbarbecue heb je minder voorbereidingstijd nodig, het barbecueën gaat een stuk eenvoudiger, je kan met een gas bbq ook goed koken en het is schoner dan barbecueën met houtskool. Daarom kijken we hier naar de beste gasbarbecues.

Dit zijn de beste gasbarbecues

Hieronder vind je de beste gas bbq in iedere categorie uit de test en een overzicht van alle beste gas bbq's, gewaardeerd met 5 sterren.


Het betreft zowel eenvoudige gasbarbecues als heel uitgebreide buitenkeukens op gas. Elke beste gas bbq uit de test is geselecteerd door de bbq-experts van Coolblue. 


Gas bbq MaxxGarden

MaxxGarden gasbarbecueHieronder kijken we naar de mogelijkheden van gasbarbecues en geven tips voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste gas bbq.

Gas bbq of buitenkeuken?

De grens tussen een gas bbq en buitenkeuken is vaag. Met een buitenkeuken wordt meestal een gas bbq met meerdere branders (gaspitten) bedoeld. 

Met meerdere branders kun je meerdere gerechten apart bereiden omdat je de temperatuur per brander kunt regelen. Zo kun je (bij minimaal 3 branders) vlees, aardappelen en groente apart koken of grillen. Je kunt dus echt koken, net als in de binnenkeuken.


Buitenkeuken Napoleon

Buitenkeuken NapoleonHet aantal branders van een gas bbq / buitenkeuken loopt uiteen van één tot wel zeven branders. Daarbij kun je onderscheid maken tussen hoofdbranders (kookzones) en een zijbrander. Een zijbrander is in het werkblad verwerkt en wordt vaak gebruikt voor het verhitten van sauzen.

Wil je op je gas bbq echt kunnen koken? Kies dan uit de bovenstaande overzichten je beste buitenkeuken.

Barbecueën met de gas bbq

Een meer eenvoudige gas bbq beschikt meestal over maar één brander. Zo'n meer bescheiden gas bbq is een makkelijk te gebruiken alternatief voor de houtskool barbecue. Ze lijken meestal ook op zo'n "gewone" bbq, met het verschil dat je geen houtskool maar een gasfles nodig hebt.

Gas bbq Campingaz

Gasbarbecue Campingaz


Het gebruik van een gas bbq geeft minder rommel, de temperatuur is makkelijk te regelen (net zoals bij een gasfornuis) en heel constant en je kunt meteen beginnen met kokkerellen als je de gas bbq aan zet. Dit maakt het barbecueën minder uitdagend dan met houtskool, maar wel een stuk eenvoudiger. 

Skottelbraai gas bbq

Een specifiek soort gas bqq is de skottelbraai, waarvan de Cadac Carri Chef de meest bekende (en beste) skottelbraai is. Deze uit Zuid Afrika stammende schotel-barbecue is een soort wok op gas. Officieel heeft de skottelbraai geen rooster, maar om de skottelbraai als bbq te kunnen gebruiken wordt er bijna altijd een passend rooster meegeleverd.
 
Cadac skottelbraai als gas barbecue

Cadac skottelbraai als gas barbecue


Een skottelbraai is een heel veelzijdig kooktoestel om buiten te kunnen koken. Je kunt de skottelbraai gebruiken als wok, grill, barbecue, paella-pan en kook-toestel. Met extra opties, zoals een pizza-steen kun je zelfs nog meer mogelijkheden aan deze veelzijdige gas-bbq toevoegen.

Beste gas bbq fabrikanten

Hoewel er minder fabrikanten van gas barbecues zijn dan van houtskool barbecues is er veel keuze uit verschillende gas bbq's en buitenkeukens. Topmerken voor een goede gas bbq zijn onder andere Weber, Cadac, Boretti, Outdoorchef, Campingaz, Napoleon en Patton. Maar bij de bovenstaande overzichten kom je meer goede buitenkeukens tegen.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste gasbarbecues uit de test en de gas barbecues met 5 sterren voor alle beste gas bbq's. Of kijk hieronder voor meer tips voor bij het goedkoop kopen van de voor jou beste barbecue.
Foto bovenaan: Compacte Weber gas bbq op balkon


Samenvatting:
Met een gas bbq kun je heel gebruiksvriendelijk barbecueen en zelfs serieus buiten koken. De meest uitgebreide gas barbecues worden buitenkeuken genoemd. Een buitenkeuken is een gas bbq die over meerdere branders / gaspitten / kookzones beschikt. Hierboven vind je de beste gasbarbecues uit de test en een overzicht met alle beste gas barbecues met 5 sterren. Ook geven we hier tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste gas bbq.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.