Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste gas bbq (beste gasbarbecue) test

Zoek je de beste gas bbq? Hier vind je de beste gasbarbecue uit de test in alle soorten. De beste eenvoudige gas bbq, maar ook de beste buitenkeuken en de beste gas skottelbraai.

Beste gas bbq Weber gasbarbecue test

Steeds vaker kiezen kopers voor een gas bbq als ze een barbecue kiezen. Met een gasbarbecue heb je minder voorbereidingstijd nodig, het barbecueën gaat op gas een stuk eenvoudiger, je kan met een gas bbq ook goed koken en het is schoner dan barbecueën met houtskool. Daarom kijken we hier naar de beste gasbarbecues.


Dit zijn de beste gasbarbecues

Hieronder vind je de beste gas bbq in iedere categorie uit de test en een overzicht van alle beste gas bbq's, gewaardeerd met 5 sterren.


Het betreft zowel eenvoudige gasbarbecues als heel uitgebreide buitenkeukens op gas. Elke beste gas bbq uit de test is geselecteerd door barbecue experts. 


Gas bbq MaxxGarden

MaxxGarden gasbarbecueHieronder kijken we naar de mogelijkheden van gasbarbecues en geven tips voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste gas bbq.

Kom je er niet uit? Of wil je meer tips of informatie? Gebruik dan de onderstaande bbq keuzehulp.


BBQ barbecueGas bbq of buitenkeuken?

De grens tussen een gas bbq en buitenkeuken is vaag. Met een buitenkeuken wordt meestal een gasbarbecue met meerdere branders (gaspitten) bedoeld. 

Met meerdere branders kun je meerdere gerechten apart bereiden omdat je de temperatuur per brander kunt regelen. Zo kun je (bij minimaal 3 branders) vlees, aardappelen en groente apart koken of grillen. Je kunt dus echt koken, net als in de binnenkeuken.


Buitenkeuken Napoleon

Buitenkeuken Napoleon

Het aantal branders van een gas bbq / buitenkeuken loopt uiteen van één tot wel zeven branders. Daarbij kun je onderscheid maken tussen hoofdbranders (kookzones) en een zijbrander. Een zijbrander is in het werkblad verwerkt en wordt vaak gebruikt voor het verhitten van sauzen.

Wil je op je gas bbq echt kunnen koken? Dan is een buitenkeuken voor jou de beste gas bbq. Kies dan uit de bovenstaande overzichten je beste buitenkeuken.Barbecueën met de gas bbq

Een meer eenvoudige gas bbq beschikt meestal over maar één brander. Zo'n meer bescheiden gas bbq is een makkelijk te gebruiken alternatief voor de houtskool barbecue. Ze lijken meestal ook op zo'n "gewone" barbecue, met het verschil dat je geen houtskool maar een gasfles nodig hebt.

Gas bbq Campingaz

Gasbarbecue Campingaz


Het gebruik van een gas bbq geeft minder rommel, de temperatuur is makkelijk te regelen (net zoals bij een gasfornuis) en heel constant en je kunt meteen beginnen met kokkerellen als je de gasbarbecue aan zet. Dit maakt het barbecueën minder uitdagend dan met houtskool, maar wel een stuk eenvoudiger. Skottelbraai gas bbq

Een specifiek soort gas bqq is de skottelbraai, waarvan de Cadac Carri Chef de meest bekende (en beste) skottelbraai is. Deze uit Zuid Afrika stammende schotel-barbecue is een soort wok op gas. 

Officieel heeft de skottelbraai geen rooster, maar om de skottelbraai als bbq te kunnen gebruiken wordt er bijna altijd een passend rooster meegeleverd.
 
Cadac skottelbraai als gas barbecue

Cadac skottelbraai als gas barbecue


Een skottelbraai is een heel veelzijdig kooktoestel om buiten te kunnen koken. Je kunt de skottelbraai gebruiken als wok, grill, barbecue, paella-pan en kook-toestel. Met extra opties, zoals een pizza-steen kun je zelfs nog meer mogelijkheden aan deze veelzijdige gas-bbq toevoegen.Beste gasbarbecue merken

Hoewel er minder fabrikanten van gas barbecues zijn dan van houtskool barbecues is er veel keuze uit verschillende gas bbq's en buitenkeukens. 

Topmerken voor een goede gas bbq zijn onder andere Weber, Cadac, Boretti, Barbecook, Outdoorchef, Campingaz, Napoleon, Grandhall en Patton. Maar bij de bovenstaande overzichten kom je meer goede buitenkeukens tegen.

Napoleon gas bbq

Napoleon gas bbq


Kijk bij de bovenaan genoemde beste gasbarbecues uit de test en de gas barbecues met 5 sterren voor alle beste gas bbq's. Of kijk hieronder voor meer tips voor bij het goedkoop kopen van de voor jou beste barbecue. 

He vindt hier onder ook de BBQ aanbiedingen van de beste online BBQ winkels die gas barbecues verkopen.
Foto bovenaan: Compacte Weber gas bbq op balkon


Samenvatting:
Met een gas bbq kun je heel gebruiksvriendelijk barbecueën en zelfs serieus buiten koken. De meest uitgebreide gas barbecues worden buitenkeuken genoemd. Een buitenkeuken is een gas bbq die over meerdere branders / gaspitten / kookzones beschikt. Hierboven vind je de beste gasbarbecues uit de test en een overzicht met alle beste gas barbecues met 5 sterren. Ook geven we hier tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste gas bbq.

Een reactie posten

0 Reacties