Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste houtskool bbq test

Redactie     19:42     No comments

Beste houtskool bbq test

De meest pure vorm van barbecueën is een barbecue op een houtskool bbq. Het eten op houtskool bereiden geeft het meeste sfeer en voldoening en bovendien krijgt vlees, vis en groente een heerlijke grillsmaak. Daarom kijken we hier naar de beste houtskool barbecues.

Dit zijn de beste houtskool bbq's

Hieronder vind je twee overzichten met beste houtskool barbecues. In het eerste overzicht vind je alle beste houtskool barbecues in hun soort of categorie uit de test van de experts van Coolblue, in het tweede overzicht vind je alle houtskool bbq's die een vijf sterren waardering hebben gekregen.


Je komt in deze overzichten veel verschillende soorten houtskoolbarbecues tegen zoals de kogelbarbecue, de kamado bbq, de grill barbecue, de smoker bbq en de tafelbarbecue, en dan heb je bijvoorbeeld nog een geschikte bbq voor balkon of een bbq voor de camping. Hieronder kijken we naar goede houtskool barbecues in al deze soorten.

Kies je beste houtskool barbecue

In het bovenstaande overzicht met beste houtskool barbecues (5 sterren) kom je al deze verschillende bbq's tegen. Je kunt daar aanvinken wat voor soort bbq je zoekt, en je kunt nog meer wensen en eisen aanvinken, zodat alleen de voor jou beste houtskool bbq's met 5 sterren overblijven.

Houtskool bbq Boretti

Houtskool bbq Boretti

Grill barbecue

Bijvoorbeeld, de beste grill barbecue. Grillen doe je op iedere barbecue, maar onder de grill barbecue wordt meestal een bbq met deksel verstaan. Dit is de meest gangbare bbq, maar ze zijn er in vele soorten en formaten.

Het meest praktisch is een staande grill barbecue op een onderstel waarbij je op werkhoogte kunt grillen. Je hoeft dan niet door de knieën tijdens het barbecueën wat wel zo plezierig werkt. Als deze staande grill barbecue over wieltjes beschikt kun je deze makkelijk verplaatsen.

Grill barbecue Tepro

Grill barbecue Tepro


Wil je de grill bbq meenemen om elders te barbecueën? Kies dan voor een barbecue die je ook zonder de standaard kunt gebruiken.

Kijk voor je beste grill barbecue bij de bovenstaande overzichten met beste houtskool barbecues.

Kogelbarbecue

Ook de kogelbarbecue is een houtskool bbq met deksel. Het verschil zit hem in de vorm van de barbecue die, zoals de naam al aangeeft, kogelvormig is. Door deze vorm kun je met een kogel barbecue de gerechten meer gelijkmatig garen. Dit is met name een groot voordeel als je echt wilt koken met je barbecue. 


Kogelbarbecue Weber

Kogelbarbecue WeberEen goede kogelbarbecue beschikt over een luchtinlaat en een thermometer in het deksel. Kijk voor je beste kogelbarbecue bij de bovenaan genoemde overzichten met beste barbecues.

Kamado bbq

Nog beter geschikt voor koken op de barbecue is de kamado bbq. Dit is een geheel afsluitbare keramische bbq. Het grote voordeel van een kamado bbq is dat je met deze houtskool barbecue op heel lage temperatuur kunt barbecueën. Je gebruikt de houtskool bbq als oven en voor slow cooking. 


Kamado BBQ Big Green Egg

Kamado BBQ Big Green Egg


Je kunt op een kamado barbecue roken, braden, bakken, stomen en grote stukken vlees rustig grillen. Vaak zijn kamado barbecues gemaakt van gietijzer en heel solide. De meest bekende kamado bbq is de Big Green Egg, maar andere bekende barbecue fabrikanten zoals Weber en Patton maken goede kamado's. Ook je beste kamado bbq kun je bij de beste houtskool barbecues bovenaan vinden.

Smoker bbq

Een heel specifieke houtskool bbq is de smoker barbecue. Een echte smoker bbq is een klassiek ogende houtskooloven op wielen. Het is een rookoven waarmee vlees, vis en andere gerechten urenlang oplage temperaturen kunt roken. 

Smoker bbq Kynast

Smoker rookbarbecue KynastSmeulende houtsnippers geven een authentieke rooksmaak aan je gerechten, Maar een smoker bbq kun je ook grillen, en de smoker bbq dus als gewone houtskool bbq gebruiken. Kijk voor de beste smoker bbq bij de bovengenoemde beste houtskool barbecues uit de test.

Tafelbarbecue

Een tafelbarbecue is een barbecue op korte pootjes die je gewoon op tafel kunt zetten. Zo kun je gezellig met een groepje rond de tafel barbecueën. Vaak zijn tafelbarbecues elektrische barbecues, maar er zijn ook houtskool varianten. Een elektrische tafelbarbecue is wel een stuk veiliger en ook veel praktischer als ieder aan tafel individueel wil barbecueën.

Norlander tafelbarbecue houtskool

Norlander tafelbarbecue houtskoolToch liever een houtskool bbq als tafelbarbecue? Ook deze beste houtskool bbq kies je via de bovenstaande overzichten met beste barbecues houtskool.

Goede barbecue voor balkon

Voor het balkon heb je een kleine barbecue nodig. Daarom kiezen mensen met een balkon vaak voor een tafelbarbecue. Maar er zijn ook compacte houtskool barbecues die heel goed op een wat kleiner balkon te gebruiken zijn. In het overzicht met beste houtskool bbq's (5 sterren) kun je "geschikt voor balkon" als optie aanvinken. Je ziet dan alleen de houtskoolbarbecues die voor een balkon geschikt zijn.

Houtskool bbq balkon Weber

Houtskool bbq balkon Weber

Goede barbecue voor de camping

Je kunt daar ook "geschikt voor onderweg" of "geschikt voor park" selecteren. Dit zijn meteen de beste houtskool barbecues voor gebruik voor op de camping. Deze houtskool bbq's zijn makkelijk mee te nemen en nemen weinig ruimte in.

Meer beste barbecues

Zoek je een ander soort barbecue, zoals een gasbarbecue of een elektrische barbecue, of zoek je een meer specifieke beste barbecue? Kijk dan hieronder bij de beste barbecue test voor meer best geteste barbecues.


Samenvatting:
De echte barbecue liefhebber kiest voor een houtskool bbq. Maar wat is er voor jou de beste houtskool bbq? Er zijn houtskool barbecues in vele soorten. Zoals een kogelbarbecue of een kamado bbq waarmee je serieus kunt koken, een smoker bbq waarmee je niet alleen kunt grillen maar ook kunt roken. Of ga je voor een eenvoudige grill barbecue, tafelbarbecue of een kleine barbecue voor balkon, park of camping? 

Hierboven vind je alle beste houtskool barbecues uit de test en een overzicht met alle beste barbecues houtskool (5 sterren) waaruit je makkelijk de voor jou beste houtskool bbq kunt selecteren.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.