Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste houtskool bbq

De beste houtskool BBQ uit de test en andere goede houtskool barbecues. Plus houtskool barbecue aanbiedingen.

Beste houtskool bbq test

De meest pure vorm van barbecueën is een barbecue op een houtskool bbq. Het eten op houtskool bereiden geeft het meeste sfeer en voldoening en bovendien krijgt vlees, vis en groente op een houtskool bbq een heerlijke grillsmaak. Daarom kijken we hier naar de beste houtskool barbecues.


Houtskool bbq Boretti

Houtskool bbq BorettiDit zijn de beste houtskool bbq's

Hieronder vind je twee overzichten met beste houtskool barbecues. In het eerste overzicht vind je alle beste houtskool bbq in hun soort of categorie uit de test van de experts In het tweede overzicht vind je alle houtskool bbq's die een vijf sterren waardering hebben gekregen.


Je komt in deze overzichten de houtskool bbq in verschillende soorten tegen zoals de kogelbarbecue, de kamado bbq, de grill barbecue, de smoker bbq en de tafelbarbecue, en dan heb je bijvoorbeeld nog een geschikte houtskool bbq voor balkon of een houtskool bbq voor de camping. 

Hieronder kijken we naar goede houtskool barbecues in al deze soorten.Kies je beste houtskool barbecue

In het bovenstaande overzicht met beste houtskool barbecues (5 sterren) kom je al deze verschillende bbq's tegen. Je kunt daar aanvinken wat voor soort houtskoolbarbecue je zoekt. En je kunt nog meer wensen en eisen aanvinken, zodat alleen de voor jou beste houtskool bbq's overblijven.

Ook kun je de onderstaande BBQ keuzehulp gebruiken (met alle soorten barbecues). Ook hier kun je makkelijk de voor jou meest geschikte houtskoolbarbecues selecteren en je kunt er testen, reviews en gebruikerservaringen lezen.


BBQ barbecue


Meer informatie over de verschillende soorten houtskoolbarbecues vind je hier onder.

Grill bbq

Bijvoorbeeld, de beste grill barbecue. De grill bbq is de meest gebruikte houtskool bbq. Grillen doe je op iedere houtskool bbq maar onder de grill barbecue wordt een bbq met deksel verstaan. Dit is de meest gangbare barbecue, maar grill barbecues zijn er in vele soorten en formaten.

Het meest praktisch is een staande grill bbq op een onderstel waarbij je op werkhoogte kunt grillen.

Je hoeft bij zo'n hoge barbecue niet door de knieën tijdens het barbecueën wat wel zo plezierig werkt. Als deze staande grill bbq over wieltjes beschikt kun je de barbecue bovendien makkelijk verplaatsen.


Grill barbecue Tepro

Staande grill bbq Tepro


Wil je de grill houtskool bbq meenemen om elders te barbecueën? Kies dan voor een barbecue die je ook los van de standaard kunt gebruiken.

Kijk voor je beste grill barbecue bij de bovenstaande overzichten met beste houtskool barbecues.

Kogel bbq

Ook de kogelbarbecue is een houtskool bbq met deksel. Het verschil zit hem in de vorm van de barbecue die, zoals de naam al aangeeft, bij een kogel bbq kogelvormig is. 

Door deze vorm kun je met een kogel bbq de gerechten meer gelijkmatig garen. Dit is met name een groot voordeel als je echt wilt koken met je houtskool barbecue. 


Kogelbarbecue Weber

Kogelbarbecue WeberEen goede kogel bbq beschikt over een luchtinlaat en een thermometer in het deksel. Kijk voor je beste kogel bbq bij de bovenaan genoemde overzichten met beste houtskool barbecues.

Kamado bbq

Nog beter geschikt voor koken op de barbecue is de kamado bbq. Deze houtskool bbq is een geheel afsluitbare keramische bbq. 

Het grote voordeel van een kamado bbq is dat je met deze houtskool bbq op heel lage temperatuur kunt barbecueën. Je gebruikt de houtskoolbarbecue op die manier als oven en voor slow cooking. 


Kamado BBQ Big Green Egg

Kamado BBQ Big Green Egg


Je kunt op een kamado barbecue roken, braden, bakken, stomen en grote stukken vlees rustig grillen. Vaak zijn kamado barbecues gemaakt van gietijzer en heel solide. 

De meest bekende kamado houtskool barbecue is de Big Green Egg, maar andere bekende barbecue fabrikanten zoals Weber en Patton maken goede kamado's. 

Ook je beste kamado bbq kun je in het beste houtskool bbq overzicht bovenaan vinden.

Smoker bbq

Een heel specifieke houtskool bbq is de smoker barbecue. Een echte smoker bbq is een klassiek ogende houtskooloven op wielen. Het is een rookoven waarmee vlees, vis en andere gerechten urenlang oplage temperaturen kunt roken. 

Smoker bbq Kynast

Smoker rookbarbecue KynastSmeulende houtsnippers geven een authentieke rooksmaak aan je gerechten, Maar een smoker bbq kun je ook grillen, en de smoker barbecue dus als gewone houtskool bbq gebruiken. 

Kijk voor de beste smoker bbq bij de bovengenoemde beste houtskool barbecues uit de test.

Tafelbarbecue

Een tafelbarbecue is een barbecue op korte pootjes die je gewoon op tafel kunt zetten. Zo kun je gezellig met een groepje rond de tafel barbecueën. 

Vaak zijn tafelbarbecues elektrische barbecues, maar er zijn ook houtskool varianten. 

Een elektrische tafelbarbecue is wel een stuk veiliger en ook veel praktischer als ieder aan tafel individueel wil barbecueën dan een tafelmodel houtskool bbq.


Norlander tafelbarbecue houtskool

Norlander tafelbarbecue houtskoolToch liever een houtskool bbq als tafelbarbecue? Ook deze beste houtskool bbq kies je via de bovenstaande overzichten met beste barbecues houtskool.

Goede barbecue voor balkon

Voor het balkon heb je een kleine barbecue nodig. Daarom kiezen mensen met een balkon vaak voor een tafelbarbecue als balkon BBQ. Maar er zijn ook compacte houtskool barbecues die heel goed op een wat kleiner balkon te gebruiken zijn. 

In het overzicht met beste houtskool bbq overzicht kun je "geschikt voor balkon" als optie aanvinken. Je ziet dan alleen de houtskoolbarbecues die voor een balkon geschikt zijn.

Houtskool bbq balkon Weber

Houtskool bbq balkon Weber

Goede barbecue voor de camping

Je kunt in het houtskool bbq overzicht ook "geschikt voor onderweg" of "geschikt voor park" selecteren. Dit zijn meteen de beste houtskool barbecues voor gebruik voor op de camping. Deze houtskool bbq's zijn makkelijk mee te nemen en nemen weinig ruimte in.

Meer beste barbecues

Zoek je een ander soort barbecue dan een houtskool bbq? Bijvoorbeeld een gasbarbecue of een elektrische barbecue  Of zoek je een meer specifieke beste barbecue? Kijk dan hieronder bij de beste barbecue test voor meer best geteste barbecues.Beste houtskool barbecue merken

Er zijn heel veel fabrikanten van houtskool barbecues. Maar er zijn een aantal merken die je gerust als beste houtskool bbq merken kun beschouwen.

Weber natuurlijk, de marklteider in barbecues en volgens velen de beste houtskool bbq fabrikant, maar ook Boretti, Barbecook, Arpe, Patton en Cobb maken heel goede houtskool bbq's. 

Verder behoren bij de kamado houtskool barbecues de Big Green Egg, BluMill, Kamado Joe en The Bastard tot de beste houtskool bbq merken, en bij de vaste stenen houtskool bbq is Buschbeck een topmerk.

Hieronder vind je al deze kolen barbecues bij de beste winkels waar je een goede houtskool bbq goedkoop kunt kopen.


Boretti houtskool bbq

Boretti houtskool bbqTips beste houtskool bbq kiezen


Tot slot hebben we nog wat tips voor bij het kiezen van je beste houtskool bbq.
 • Een hoge houtskool bbq met onderstel is vaak ook als tafelbarbecue te gebruiken. Dat kan als je de bbq in zijn geheel los van of uit het onderstel te nemen en als de barbecue over een vlakke onderzijde beschikt.
   
 • Let wel op welke ondergrond je de houtskool bbq plaatst. geen hete bbq op een kunststof tafel.
   
 • De diameter van het rooster is bepalend voor de hoeveelheid eten dat je kunt grillen, niet het formaat van de bbq zelf.
   
 • Het is bij een houtskool bbq erg plezierig als je een deel van het rooster kunt verwijderen oof openen. Je kunt dan, naast het roosteren, een pan direct op de houtskool plaatsen of de houtskool / briketten via de opening tussentijds bijvullen.
   
 • Als je een zware grote houtskool bbq koopt is het plezierig als deze over 2 wieltjes beschikt zodat je hem licht kunt optillen op te verrijden.
   
 • De nut van een thermometer in het deksel hoeven we niet uit te leggen. Bovendien hoef je het deksel minder snel onnodig te openen als je weet hoe heet het binnen in de houtskool barbecue is.De beste houtskool bbq accessoires

Bij een houtskool barbecue horen ook barbecue accessoires Ook deze accessoires zijn getest.

Bijvoorbeeld de starters om de houtskool of briketten snel, buiten de bbq om, op temperatuur te brengen.

De beste handschoenen of wanten om veilig, zonder je handen te branden, te barbecueën.

De beste (en stoerste) schorten om achter de houtskool bbq je talenten te tonen.


De beste barbecue borstel om de houtskool bbq na afloop schoon te maken.


Barbecook houtskool bbq

Barbecook houtskool bbqWat is houtskool?

Naast de beste houtskool bbq en geschikte barbecue accessoires heb je om te barbecueën ook brandstof voor de houtskool bbq nodig.

Een houtskool bbq wordt ook wel kolen bbq of kolen barbecue genoemd, maar dat is een onjuiste benaming. Een barbecue stook je namelijk niet met kolen (steenkool), maar met houtskool. 

Houtskool is verkoold hout. Het is hout dat al verbrand is, en op je houtskool bbq voor de tweede maal in brand gestoken wordt. Houtskool mag alleen houtskool genoemd worden als het voor minimaal 85% uit koolstof bestaat. 

Hoe meer koolstof hoe minder rook en stank en hoe mooier het vuur brand. Wat zijn briketten?

Op een houtskool bbq kun je ook briketten stoken. Briketten zijn meestal samengeperst houtskool (vaak van houtskoolpoeder die als restproduct overblijft bij het produceren van houtskool) dat wordt gemengd met een bindmiddel.

Deze briketten worden houtskool briketten of houtbriketten genoemd. Daarnaast zijn er ook kokosbriketten die bestaan uit samengeperste kokosnoot schillen. Ook deze kokos briketten kunnen op de houtskool bbq. Deze kokosbriketten branden beter dan houtskoolbriketten en hebben bovendien een meer gezonde uitstoot. Deze briketten zijn wel duurder.

Houtskool briketten blijven langer heet dan houtskool brokjes, maar het duurt langer voordat briketten op temperatuur zijn. 

Samenvatting:
De echte barbecue liefhebber kiest voor een houtskool bbq. Maar wat is er voor jou de beste houtskool bbq? Er zijn houtskool barbecues in vele soorten. Zoals een kogelbarbecue of een kamado bbq waarmee je serieus kunt koken, een smoker bbq waarmee je niet alleen kunt grillen maar ook kunt roken. Of ga je voor een eenvoudige grill barbecue, tafelbarbecue of een kleine barbecue voor balkon, park of camping? 

Hierboven vind je alle beste houtskool barbecues uit de test en een overzicht met alle beste barbecues houtskool (5 sterren) waaruit je makkelijk de voor jou beste houtskool bbq kunt selecteren.


Een reactie posten

1 Reacties

 1. De meeste mensen zweren bij Weber maar ik ben heel blij met mijn Patton kamadobarbecue, Deze ei-vormige keramische bbq houdt perfect de hotte vast en doordat je de luchttoevoer en luchtafvoer zo goed kan regelen kun je de ideale temperatuur handhaven bij het barbecueën. Ik vind dit echt een heel goede bbq voor zijn prijs, vooral als je er ook nog rekening mee houdt dat het een echte Patton barbecue is.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.