Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste koptelefoon versterker (hoofdtelefoonversterker)

Met een hoofdtelefoon versterker krijgt de muziek van je telefoon, laptop of andere apparaat een krachtiger en beter geluid. Hier de beste hoofdtelefoonversterker uit de test en andere goede koptelefoon versterkers.

AudioQuest Dragonfly beste koptelefoon versterker test

Een smartphone, tablet, computer of laptop is geen high end auto-apparaat. Echt super is de geluidskwaliteit dan ook nooit. Met een koptelefoonversterker kun je er voor zorgen dat je een veel betere kwaliteit en meer uitgangsvermogen kijkt. Maar wat is de beste koptelefoon versterker?

De beste koptelefoon versterker volgens de EISA test

De EISA, een samenwerking van 53 gespecialiseerde tijdschriften uit 25 landen, koos voor de Audioquest Dragonfly Cobalt als beste koptelefoonversterker van 2020 / 2021. 

Hier meer informatie over deze beste koptelefoon versterker en koptelefoonversterkers in het algemeen.


Een goede koptelefoonversterker wordt vooral door audiofielen op prijs gesteld. Het aanbod is niet super groot, maar in het overzicht van koptelefoon versterkers kun je toch enkele goede koptelefoonversterkers vinden. 

Maar wat is de beste koptelefoonversterker / beste hoofdtelefoonversterker? 

De EISA experts kozen voor de Dragonfly Cobalt van Audioquest als beste koptelefoon versterker. De beste hoofdtelefoonversterker kun je via USB op je laptop, computer of ander apparaat aansluiten. 

Deze beste koptelefoonversterker kun je ook op je smartphone gebruiken, maar dan is er een optioneel transmitter-kabel nodig die USB omzet naar een audio-uitgang. 

Kijk bij de aanbieding van de Audioquest Dragonfly Cobalt voor deze beste koptelefoon versterker en de beschikbare transmitters.


Beste koptelefoonversterker AudioQuest Dragonfly hoofdtelefoon versterker


Wat is een koptelefoonversterker?

Apparaten als computers, laptops en telefoons kunnen heel goed muziek afspelen, maar zo goed als een echte muziek-installatie kan het niet worden. Hoe goed de koptelefoon of speakers ook zijn die je met je laptop, PC of smartphone verbindt. Met een koptelefoonversterker kun je het niveau van de audio opkrikken. Deze hoofdtelefoonversterker plaats je tussen de PC / laptop / smartphone en je koptelefoon (of speaker).

Een koptelefoon voorversterker/dac streamt digitale audio met hoge kwaliteit naar een koptelefoon. Zo kun je pas echt profiteren van de kwaliteit van je hoofdtelefoon of oortjes. Het geluid komt namelijk in optimale kwaliteit binnen. 

Goede koptelefoon versterkers worden gemaakt door audiomerken als Sennheiser, Teac, Sony, Pioneer, Marantz, Onkyo RHA en de winnaar van deze test, de AudioQuest hoofdtelefoon versterker. 

Je hebt zowel mobiele koptelefoonversterkers (ongeveer het formaat van een USB-stick) als hoofdtelefoon versterkers voor in huis. Deze laatste koptelefoon versterkers kun je in je audio-systeem opnemen maar ze worden ook veel gebruikt door gamers die het beste geluid op hun koptelefoon willen hebben tijdens het gamen.

beste koptelefoon versterker test AudioQuest Dragonfly hoofdtelefoonversterker

Beste koptelefoonversterker: AudioQuest Dragonfly Cobalt

De AudioQuest Dragonfly Cobalt, de beste koptelefoonversterker 2020 / 2021 volgens de EISA, heeft een USB-aansluiting als input. Deze hoofdtelefoon versterker is dus vooral bedoeld voor een laptop, PC of andere apparatuur met een USB-uitgang. Je kunt de AudioQuest Dragonfly Cobalt echter ook gebruiken om de muziek van je smartphone te versterken. Dan moet je er wel een converter bijkopen, die je op de foto helemaal bovenaan ziet.

Kijk bij het bovenstaande overzicht voor deze beste koptelefoonversterker uit de test en voor andere goede koptelefoonversterkers tegen de laagste prijs.Samenvatting:
Op zoek naar de beste koptelefoonversterker?  De beste hoofdtelefoon versterker voor PC, laptop of smartphone? De EISA heeft de AudioQuest Dragonfly Cobalt als beste portable DAC / koptelefoon amplifier 2020-2021 getest. Hierboven vind je deze beste koptelefoon versterker voor je koptelefoon en andere goede koptelefoonversterkers.

Een reactie posten

0 Reacties