Beste tafelmodel koelkast (zonder en met vriesvak)

De beste tafelmodel koelkast uit de test en andere goede kleine (tafelmodel) koelkasten.

 test beste tafelmodel koelkast


Met een tafelmodel koelkast wordt een lage koelkast bedoeld. Deze kleine koelkasten zijn heel geschikt voor alleenstaanden en tweepersoons huishoudens. Ze nemen door hun kleine formaat weinig ruimte in en een goede tafelmodel koelkast is erg zuinig met energie. 

Hier kijken we naar de beste koelkasten in dit kleine formaat. Je kunt kiezen tussen een tafelmodel koelkast met vriesvak (een kleine koelvriescombinatie) en de beste tafelmodel koelkast zonder vriesvak.

Een tafelmodel koelkast is normaal gesproken een kleine vrijstaande koelkast. De meest voorkomende hoogte van een tafelmodel koelkast is 85 centimeter, maar ook andere maten komen voor, zoals 90 centimeter. 

Een goede tafelmodel koelkast is laag genoeg om onder de hoogte van het aanrechtblad te plaatsen. 

Vaak verlengen mensen hun aanrecht met een plank en plaatsen daar de tafelmodel koelkast onder. Maar zoals de naam aangeeft kun je zo'n lage koelkast ook tafel of plateau gebruiken om wat op te zetten.
Dit zijn de beste tafelmodel koelkasten 

Hieronder vind je de beste tafelmodel koelkasten uit de test van de koelkast experts van Coolblue en je vindt er een overzicht met alle goede tafelmodel koelkasten (5 sterren). Bij de test vind je zowel de beste tafelmodel koelkast met vriesvak als de beste tafelmodel koelkast zonder vriezer.


In dat laatste overzicht kom je goede tafelmodel koelkasten van diverse merken tegen. Veel goede koelkast fabrikanten maken ook tafelmodel koelkasten. 

Vooral Inventum koelkasten in tafelmodel scoren hoog bij testen. Andere goede merken voor een tafelmodelkoelkast zijn AEG, Liebherr, Etna, Zanussi, Bosch, Beko, Exquisit en Miele. 

Kijk hier boven voor alle goede tafelmodel koelkasten van alle goede fabrikanten. Of gebruik onderstaande keuzehulp om de voor jou meest geschikte koelkast te vinden.

Koelkast keuzehulp
Tafelmodel koelkast met vriesvak

Een belangrijke keuze die je maakt is die voor een koelkastje met vriesvak of een kleine koelkast zonder vriesvak. Hoewel een tafelmodel koelkastje niet groot is, is er in circa de helft van de gevallen wel ruimte gemaakt voor een vriesvak. 

Dat is ook best wel logisch da zoveel van deze kleine koelkasten over een vriesvak beschikken, want een tafelmodel koelkast wordt vaak gebruikt in een klein huishouden, en een klein huishouden koopt meestal geen aparte vriezer.

Natuurlijk biedt een tafelmodel koelkast met vriezer minder vriesruimte dan de gemiddelde grote koelkast. Waar een grote koelkast vaak meerdere vrieslades heeft beschikt de tafelmodel koelkast met vriezer over een enkel vriesvak.


Inventum tafelmodel koelkast met vriesvak

Inventum tafelmodel koelkast met vriesvak


Heb je al een aparte vriezer? Dan is een tafelmodel koelkast met vriesvak minder interessant. Een tafelmodel koelkast zonder vriezer heeft meer koelruimte, kies dus alleen voor een tafelmodel koelkast met vriesvak als je dat vriesgedeelte ook echt gebruikt.

Bij de bovenstaande test kun je de beste tafelmodel koelkast met vriezer en zonder vriesvak uit de test vinden.Een zuinige koelkast

Zo'n kleine koelkast is gemiddeld genomen zuiniger met stroom dan een grote koelkast, maar desondanks zijn er veel verschillen in stroomgebruik tussen de tafelmodelkoelkasten. Je kunt daarbij het energielabel / energieklasse als uitgangspunt nemen.

Sinds maart 2021 zijn er nieuwe energieklassen, en een spectaculair ogende energieklasse A+++ label kom  je in de nieuwe indeling niet meer tegen. Met een energielabel D heb je tegenwoordig al een energiezuinige koelkast te pakken. Ook een energieklasse E koelkast is nog energiezuinig te noemen.

Het energieverbruik van een koelkast is wel iets om rekening mee te houden. Een koelkast staat immers 24 uur per dag aan, en gebruikt dus continue stroom. In bovenstaande overzichten kun je je beste tafelmodel koelkast op energieverbruik / energieklasse selecteren.


Huski tafelmodel koelkast

Huski tafelmodel koelkastEen stille koelkast

Een tafelmodel koelkast wil nogal eens in een studentenkamer, tent, caravan of keukenblok in een kleine woonkamer geplaatst worden. Ook het geluid dat de koelkast maakt is dus van belang. 

Ook op geluidniveau kun je in de bovenstaande overzichten daarom je beste kleine koelkast selecteren. De meest stille tafelmodel koelkasten produceren 37 dB of minder decibel aan geluid. Boven de 40 dB is een werkende koelkast goed hoorbaar. Ik adviseer dus een koelkast met minder dan 37 dB geluid.Het formaat van de tafelmodel koelkast

Hoe groot is een tafelmodel koelkst? Een tafelmodel koelkast is normaal gesproken 80 a 90 centimeter hoog (met 85 cm als meest gangbare maat). De diepte kan nogal eens verschillen (meestal van 55 tot 65 cm), evenals de breedte (meestal van 50 tot 65 cm). 

Dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor de inhoud van de tafelmodel koelkast. Je hebt tafelmodel koelkastjes met een inhoud van minder dan 90 liter maar ook bredere koelkastjes met meer dan 150 liter of zelfs meer dan 160 liter inhoud. 


Ruime tafelmodel koelkast Liebherr

Ruime (brede) tafelmodel koelkast zonder vriesvak Liebherr


Veel koelruimte is plezierig, maar natuurlijk moet de koelkast ook passen op de plek waar je deze wil plaatsen. Bij de bovenstaande overzichten kun je alle maten selecteren om je persoonlijk beste tafelmodel koelkast te vinden.Beste koelkast kiezen

Bij het kiezen van je beste tafelmodel koelkast kun je bij de eerder op deze pagina genoemde koelkast keuzehulp ook selecteren op merk, maximale prijs. geschiktheid voor schuur en garage, indeling en draairichting selecteren. Zo kun je door wat vinkjes te zetten snel en makkelijk de voor jou beste koelkast tafelmodel vinden.

Meer informatie en tips, ook over grotere koelkasten, vind je op Beste Koelkast Kopen. Daar vind je aanbiedingen van de goedkoopste winkels, de koelkast top 10 (alle formaten) en veel meer nuttige tips.

Of kijk bij de beste koelkasten uit de test voor de beste koelkasten in andere modellen.


Samenvatting:
Een tafelmodel koelkast is een kleine lage koelkast, die bijvoorbeeld onder een aanrecht past. Desondanks biedt een tafelmodelkoelkast soms veel koelruimte en vaak een vriesvak voor het vriezen. Hierboven vind je de beste tafelmodel koelkasten uit de test en andere beste tafelmodel koelkasten met een 5 sterren waardering. Ook geven we veel tips voor bij het vinden en goedkoop kopen van de voor jou persoonlijk beste tafelmodel koelkast of andere beste koelkast.

Een reactie posten

0 Reacties