Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Epson Ecotank printers beste inkttank printer

Hier vind je de beste inkttank printer uit de test (de beste Epson Ecotank printer) en andere goede inkttank printers (printer met inkttank).

Epson Ecotank beste inkttank printer


Epson is de "uitvinder" van de inkttank printer. en nog steeds de maker van de beste tank printers. Hier hun beste ecotank printers en goede inktank printers van andere merken.

Goedkoop printen met een inkttank printer

Niet de printer is de grote kostenpost bij printen, maar de printerinkt. Was er maar een printer waarbij je nooit die dure inktcartridges hoeft te kopen. Nou, die printers zijn er! Ze heten inkttank printer en worden geleverd met printerinkt waarmee je jarenlang voorruit kan. 

En losse inkt, te koop in een fles, is heel goedkoop! Epson is de uitvinder van de inkttank printer, en hun Epson Ecotank printers zijn nog steeds de beste inkttank printer. Een inkttank printer wordt daarom vaak ecotank printer genoemd.

Hier kijken we naar de Epson Ecotank printers en andere inkttank printers. Wat is een inkttank printer, en wat zijn de voordelen en nadelen van een Epson Ecotank printer?

Er is een hele serie Epson Ecotank printers. De standaard Epson Ecotank printer is een A4 all-in-one inkttank printer met WiFi, maar er zijn ook versies zonder WiFi, in het A3 formaat en zonder de mogelijkheid te scannen en te kopiƫren. Ook is er een specifieke fotoprinter versie van de Epson Ecotank.Beste inkttank printers uit de test

Hieronder vind je de beste geteste inkttank printers in iedere klasse.


Wat voor jou de beste inkttank printer / beste ecotank printer is hangt mede af van de manier waarop je deze printer wilt gebruiken. Daarom zijn er meerdere inktank printers als beste tank printer getest.
Kies zelf je beste inkttank printer

En wat als die printer ook niet aan je eisen voldoen? Hieronder vind je een overzicht met alle Epson Ecotank printers en andere inkktank printers waaruit je zelf je beste inkttank printer kunt kiezen.

 
Epson Ecotank all in one inkttank printer
Wat kost een ecotank printer?

De goedkoopste Epson Ecotank inkttank printers kosten circa 180 euro. Dat lijkt duurder dan een vergelijkbare inkjetprinter, maar je krijgt hier een ruime hoeveelheid printerinkt bij. Epson spreekt over inkt voor twee jaar, maar dat is gebaseerd op 14 printjes per dag. De gemiddelde thuisgebruiker doet er meer dan 20 jaar over om de inkt op te krijgen. Dat is nog eens goedkoop printen!

In die 20 jaar spaar je namelijk al je kosten voor inktcartridges uit. De besparing op printerinkt is dus enorm. Weet je toch de inkt op te krijgen? Dan koop je een nieuw fles zwarte inkt voor 15 euro of flesjes gekleurde inkt voor 10 euro per stuk. Dat is een stuk goedkoper dan een inktcartrige, en ook met deze inkt kun je weer jarenlang vooruit.

Deze printkosten zijn zo laag dat het kostenbesparend is om je huidige inkjetprinter af te danken als de inkt op is en een Epson Ecotank printer te kopen (kijk in het bovenstaande overzicht voor de actuele prijzen van de beste ecotank printers en andere inkttank printers).

Beste inkttank printer test Epson EcotankWat is een inkttank printer?

Maar wat is een inkttank printer precies? Op het oog lijkt de Epson Ecotank op een inkjetprinter. De mogelijkheden zijn ook gelijk. Ook de Epson Ecotank heb je in diverse versies, als all-in-one, als fotoprinter, met WiFi, met AirPrint, als A3 printer, als zakelijke printer en als eenvoudige printer die alleen kan printen. Ook de snelheid van het printen is vergelijkbaar met een soortgelijke inktjet printer.

Het verschil zit hem in de inkt. De inkttank printer gebruikt geen printercartridges maar inkt uit een fles. Met deze fles vul je de 4 inkttanks aan de zijkant of voorkant van de printer (zwarte inkt en inkt in de 3 primaire kleuren). Bijvullen hoeft maar af en toe, wat fijn is want na het vullen kun je de printer de eerste 20 minuten niet gebruiken.

printer keuzehulp

Is de EcoTank voor jou de beste printer?
Met de Keuzehulp kun je dat nagaan.
De kwaliteit van het printen van de Epson Ecotank inkttank printer

Met een inkttank printer bespaar je enorm veel geld op je printkosten. Maar je levert wel iets aan printkwaliteit in. Qua zwarte letters kan de Epson Ecotank zich goed meten met een inkjet, maar een laserprinter print scherper. 

Dat is ten opzichte van een inkjet dus nog geen nadeel, maar de kwaliteit van foto's en kleurenprints is bij een inkttank printer minder. Deze is goed genoeg voor dagelijks printwerk, maar voor foto's aan de muur of een fotoboek is de kwaliteit duidelijk minder.

Hierbij moeten we wel opmerken dat, we voor dat soort printwerk ook een printservice adviseren omdat dat gezien de kosten van inkt van een inkjetprinter duurder is om het thuis te printen.Andere goede inkttank printers

De laatste tijd krijgt  Epson concurrentie van andere printer fabrikanten die ook goede inktank printers maken die vergelijkbaar zijn met de Epson Ecotank printer.

Canon MegaTank inkttank printers

Canon is met de MegaTank inkttank printers in Nederland de grootste concurrent van de Epson Ecotank printers. Canon pakt uit met een hele reeks kleuren inkjetprinters in zowel de Canon Pixma als Canon Maxify serie. 

HP Smart Tank

Ook HP heeft zich tussen de beste inkttank printer merken genesteld met de HP Smart Tank printer met navulbare inkt. Ook met deze inkjet printer zonder cartridge kun je met lage printkosten printen.

Wil je heel veel geld besparen op je printerinkt, en neem je een iets mindere printkwaliteit op de koop toe? Kijk dan bovenaan bij de beste inkttank printer test of bij de aanbiedingen voor je beste Epson Ecotank printer of andere beste inkttank printer.


Zie ook: 


Samenvatting:
Met een inkttank printer kun je enorm veel geld besparen op je printkosten. De Epson Ecotank inkttank printers zijn de beste inkttank printer. Een Epson Ecotank inkttank printer mag dan duurder zijn dan een inkjetprinter, een Epson Ecotank wordt geleverd met inkt voor jaren en extra inkt is goedkoop. De print kwaliteit is wel iets minder. Als koper kun je kiezen uit een hele reeks Epson Ecotank printers. De enige serieuze concurrent van de Epson Ecotank printers zijn de Canon MegaTank printers en de HP Smart Tank printers. Al deze inkttank printers vind je in het bovenstaande overzicht met alle inkktank printers. Bovenin vind je ook de beste inkttank printers uit de test.


Een reactie posten

0 Reacties