Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste buitenkeuken test

Redactie     14:42     No comments

Beste buitenkeuken test Boretti

Een buitenkeuken is een ander woord voor een heel uitgebreide gasbarbecue. Een buitenkeuken is een gasbarbecue waarop je echt buiten kunt koken. Niet alleen vlees, vis en groente grillen, maar ook aardappels koken en andere bereidingen. Hier kijken we naar de beste buitenkeuken uit de test en andere goede buitenkeukens.

Dit zijn de beste buitenkeukens

Hieronder vind je de beste buitenkeukens uit de test. Het betreft de beste buitenkeuken uit de test in goedkope klasse, de middenklasse en de topklasse. Ook hebben we een overzicht met alle andere beste buitenkeukens, al deze buitenkeukens hebben een waardering van 5 sterren gekregen.


Meer goede barbecues

In beide overzichten kun je verder zoeken naar de voor jou beste buitenkeuken. Of kijk hieronder naar de beste winkels en testen van andere soorten barbecues.


Wat is een goede buitenkeuken?

De term buitenkeuken wordt nogal eens verschillend gebruikt. Sommige winkels spreken al van een buitenkeuken bij een gemiddelde gasbarbecue, maar een echte buitenkeuken is meer dan dat.


Compacte Weber buitenkeuken

Compacte Weber buitenkeuken met 3 branders

Meerdere gaspitten

Om van een echte buitenkeuken te kunnen spreken moet je complete maaltijden op de keuken kunnen bereiden. Dat betekent dat de buitenkeuken meerdere branders / gaspitten moet hebben waarvan de temperatuur apart te regelen is.  

Een barbecue met één brander noemen we geen buitenkeuken. Twee branders is minimaal en bij vier of vijf branders kan er serieus gekookt worden, net als in de binnenkeuken

Naast deze gaspitten (hoofdbranders) beschikken veel van de beste buitenkeukens over zijbranders. Deze bevinden zich niet op het eigenlijke kookgedeelte, maar in het werkblad. Deze zijbranders gebruik je voor het snel bereiden van bijgerechten zoals sauzen.

Werkblad / zijtafels

Een goede buitenkeuken beschikt ook over een werkblad zodat je geen losse tafel neer hoeft te zetten om te snijden, te schillen, om je schaaltjes neer te zetten, je kookbestek neer te leggen e.d.. Bij de grootste en buitenkeukens kan dat een serieus aanrechtblad zijn. Hiervan is sprake als het barbecue gedeelte van de buitenkeuken in een frame is ingebouwd. Dit zijn echte keukens om te zien. De beste buitenkeuken voor wie een echte keuken buiten wil hebben.

Maar meestal blijft het werkblad van een buitenkeuken beperkt tot twee zijtafels die als plateau aan de zijkant van de gasbarbecue bevestigd zijn. Dit is geen echt aanrechtblad, maar het geeft je wel wat ruimte voor je kookwerkzaamheden.

Soms zijn deze zijtafels in te klappen als je ze niet gebruikt of als de buitenkeuken niet in gebruik is. Maar dit is net altijd het geval, dus iets om op te letten.


VidaXL buitenkeuken met spoelbak en werkblad

VidaXL buitenkeuken met spoelbak en veel werkruimte


Opbergruimte buitenkeuken

Een echte buitenkeuken biedt ook ruimte om je kookgerei in op te bergen. Bijvoorbeeld voor pannen, zodat je deze niet keer op keer naar buiten hoeft te slepen. En hetzelfde geldt voor kookgerei, en misschien wel kruiden. De beste buitenkeuken beschikt over voldoende kastruimte om dit alles op te bergen.

Hou er rekening mee dat ook de gasfles normaal gesproken in een onderkast geplaatst wordt.

Wasbak en koelkast

Alles hierboven heeft betrekking op een standaard buitenkeuken. Maar er zijn nog veel luxere buitenkeukens. Wat dacht je bijvoorbeeld van een buitenkeuken met wasbak en een kraan waarop je de tuinslang aansluit of een waterreservoir. Zelfs een buitenkeuken met koelkast is te koop, maar dan heb je het wel over de heel luxe en complete buitenkeukens.


Boretti buitenkeuken met koelkast

Boretti buitenkeuken met koelkast


Nog wat buitenkeuken tips

  • Als een binnenkeuken een dubbelwandig deksel heeft blijven de gerechten beter warm met een gesloten deksel. Bovendien wordt het deksel van de BBQ niet heet wat wel zo veilig is.
      
  • Let ook op de hoogte van de buitenkeuken, vooral als je een lang of juist kort postuur hebt. Als je de buitenkeuken vaak gebruikt heeft je beste buitenkeuken een voor jou goede werkhoogte.
      
  • Een hoes is aan te raden om je kostbare buitenkeuken tegen weer en wind te beschermen en mooi te houden. Bij de beste buitenkeukens wordt er vaak een passende beschermhoes mee geleverd.

Goede buitenkeukens worden gemaakt door de grote fabrikanten van gasbarbecues en fornuizen zoals Boretti, Campingaz, Weber, Napoleon, Barbecook en andere topmerken. Bij de bovenstaande beste buitenkeukens vind je hun beste keukens voor buiten.


Foto bovenaan: Boretti buitenkeuken

Samenvatting:
Een goede buitenkeuken is meer dan alleen een goede gasbarbecue. De beste buitenkeuken biedt meerdere branders met aparte temperatuurregeling, veel (werk)ruimte en andere voorzieningen om echt buiten te koken. Bovenaan vind je de beste buitenkeuken in de middenklasse en topklasse uit de test en de beste goedkope buitenkeuken uit de test. Bovendien vind je meer beste buitenkeukens met 5 sterren.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.