Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste muurparasol / wandparasol

Een muurparasol of wandparasol is een zweefparasol zonder voet die aan een muur wordt bevestigd. Hier de beste van deze wandparasols / muurparasols.

Maxxgarden muurparasol

Parasols heb je in diverse soorten. Hier kijken we naar de beste muurparasol. Een muurparasol (wandparasol) is een zweefparasol die aan een muur bevestigd is. Dat houdt in dat je bij een muurparasol nergens last hebt van een steel of parasolvoet. Kijk hier voor de beste muurparasols / beste wandparasols.

Dit zijn goede muurparasols


Hieronder vind je de top 10 van muurparasols. Zit jou beste muurparasol daar niet tussen? Kijk dan bij onderstaande aanbiedingen van alle soorten parasols bij de beste winkels. Of kijk bij de andere parasol testen voor bijvoorbeeld de beste zweefparasol of de beste strandparasol.


Muurparasol MaxxGarden
Muurparasol MaxxGarden (zweefparasol)


Wanneer kies je een muurparasol?

Wanneer is een muurparasol voor jou de beste parasol? Vooral mensen met een balkon of klein terras kiezen voor een parasol met muurbevestiging. Doordat de muurparasol geen voet heeft hou je de volledige ruimte vrij voor je terrasmeubels. 

Hoewel de je van een voet van een zweefparasol ook nauwelijks last hebt, bevindt  de voet van een zwevende parasol zich toch naast de tuintafelset of lougeset, en heeft dus vloerruimte nodig. Als de ruimte kostbaar is is een muurparasol de beste parasol.

Het nadeel van een parasol aan de muur is natuurlijk dat je een muurparasol niet even kunt verplaatsen. Daarvoor moet je de wandparasol namelijk eerst van de muur schroeven. Denk dus bij een muurparasol goed na voor je hem installeert en kies ook voor een muurparasol die goed te richten is, zodat je de schaduw altijd op de juiste plek hebt.


Acasa Easysol muurparasol

Acasa Easysol muurparasol

Beste parasol voor balkon

Omdat de muurparasol / wandparasol het minste ruimte vraagt en geen poot en standaard heeft die in de weg kunnen zitten is de muurparasol de beste balkonparasol. Op een balkon zijn er ook altijd goede mogelijkheden van het bevestigen van de wandparasol aan de muur.

Bevestig de muurparasol altijd aan een stenen muur. Als een parasol wind vangt kan er een behoorlijke kracht worden uitgeoefend aan de wand waaraan de muurparasol bevestigd is.

Vorm van de muurparasol

Wil je een rechthoekige muurparasol, of een ronde of halfronde parasol met muurbevestiging? Een rechthoekige of vierkante muurparasol kun je goed op de muur laten aansluiten. Dat geldt ook voor een halfronde parasol. 

Je kunt ook kiezen voor een ronde parasol met muurbevestiging, maar een ronde muurparasol zal wat verder van de muur komen. Deze gebruik ja als zweefparasol met muurbevestiging boven een terrastafel of lounge set.

Ook qua formaat valt er veel te kiezen als je een muur parasol kiest. Er zijn muur parasols in vele maten, maar over het algemeen zijn het wel kleine parasols. Een muurparasol wordt immers vaak gebruikt als balkon parasol of als kleine parasol voor een klein terras. De keuze voor het formaat van een wandparasol hangt vaak af van de ruimte die je voor de parasol hebt.


Wandparasol VidaXL
Wandparasol VidaXL


Muurparasol in de winter

Een goede muurparasol kun je ook weer makkelijk losschroeven. Je kunt een goede wandparasol dus in de winter makkelijk binnenhalen (inclusief muurbevestiging). Heb je geen bergruimte of wil je de wandparasol ook in de winter kunnen gebruiken? Dan is het verstandig een beschermhoes aan te schaffen zodat het parasoldoek schoon en mooi blijft.


Kijk in bovenstaande top 10 voor de beste muurparasols of kijk bij de eveneens boven genoemde beste winkels om een goede muurparasol goedkoop te kopen.

 Foto bovenaan: Maxxgarden muurparasol


Samenvatting:
Hierboven kijken we naar de beste muurparasol / beste wandparasol. Omdat een wandparasol aan de muur hangt is er geen poot nodig. Dat maakt de muurparasol tot de beste parasol voor balkon of klein terras. De beste balkonparasol is een goede muurparasol. Hierboven alle informatie over goede muurparasols / goede wandparasols.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik ben wel tevreden met mijn Easysol muurparasol. Natuurlijk heeft een muurparasol als nadeel dat je hem niet kunt verschuiven. Een muurparasol zal daarom ook niet overal gebruikt kunnen worden. Maar op mijn balkon komt de zon alleen uit een dusdanige hoek dat ik deze altijd met een muurparasol kan weren. De muurparasol is namelijk goed te draaien en te kantelen waardoor deze een goede dekking tegen zon biedt.

    Hoewel ik een redelijk ruim balkon heb is het zonde om ruimte op te offeren aan een parasolvoet. Daarom is bij mij een wandparasol optimaal. Je hebt niets op de vloer staan en als je de parasol niet gebruikt kun je hem goed wegklappen.

    Hoewel ik absoluut geen handige klusser ben vond ik het een eenvoudig klus om de muurparasol op te hangen. Gebruik je de parasol niet, dan kan je hem makkelijk van de houder halen. Een parasolhoes zit er niet bij, die ga ik nog ergens kopen zodat ik hem buiten kan laten zonder dat hij vies wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op een terras kan een muurparasol een geweldige oplossing zijn omdat je van een parasol aan de muur helemaal geen last hebt. Maar let er wel op dat je de muurparasol dusdanig kunt draaien en kantelen dat je op de momenten dat je schaduw nodig hebt deze schaduw ook van de parasol kunt krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.