Beste navigatiesysteem: Beste navigatie auto

Hier vind je de beste navigatie auto uit de test en andere goed geteste auto navigatie systemen. 


Wat is het beste navigatiesysteem voor in de auto? Hier kijken we naar de beste navigatie systemen voor in de auto. Zowel inbouw navigatie als losse navigatiesystemen. Verder geven we tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste navigatie voor in de auto.

Navigatiesysteem auto nog steeds veel gebruikt

Navigatie op de mobiele telefoon te spijt zijn de gespecialiseerde auto navigatiesystemen nog steeds erg populair. Met name de compacte mobiele navigatiesystemen van TomTom, Mio en Garmin hebben veel tevreden gebruikers. Goede kaarten met gratis updates, actuele verkeersinformatie en flitspaalinformatie zijn daarbij voor de beste navigatiesystemen een must.

Kijk hier voor het beste navigatiesysteem auto

Maar wat is het beste navigatie systeem voor in de auto? Hieronder vind je de beste navigatie voor in de auto uit de test en nog meer beste navigatiesystemen. Al deze beste navigatie systemen voor gebruik in de auto hebben een waardering van 5 sterren gekregen.


Los navigatiesysteem auto TomTom

Los navigatiesysteem auto TomTom


Tips navigatie auto kopen

Hieronder hebben we nog enkele tips voor bij het kiezen van het voor jou beste navigatiesysteem voor in de auto:
 • Kies altijd voor een navigatiesysteem die de actuele verkeersinformatie (file informatie) kan ontvangen. Deze kan de snelste route aan de omstandigheden aanpassen. Dit is natuurlijk veel nuttiger dan een navigatiesysteem die je een file instuurt op de normaal gesproken snelste route.
   
 • Actuele verkeersinformatie kan worden binnengehaald via een eigen ontvanger in het navigatiesysteem, maar ook via de radio (RTS-DMSC of DAB+) of via een koppeling met je smartphone. In dat laatste geval gebruik je wel de dataverbinding van je telefoon. Dat kan bij sommige abonnementen nadelig zijn in het buitenland.
   
 • Wil je het navigatiesysteem ook op vakantie in het buitenland gebruiken? Kijk dan voor welke landen er kaarten worden meegeleverd. Dat kunnen de wegenkaarten van heel Europa of zelfs heel de wereld zijn, maar ook alleen de kaarten van West Europa, Noord Europa of zelfs alleen maar van de Benelux.
   
 • Je wil natuurlijk je navigatiesysteem jarenlang kunnen gebruiken. Let er dus op hoe het is gesteld met de kaartupdates. Zijn deze gratis? Zo nee, hoeveel kosten deze updates van de wegenkaarten? Bij je beste navigatiesysteem is dit natuurlijk gratis.
   
 • Heb je geen handsfree set voor de mobiele telefoon in de auto? Sommige navigatiesystemen kun je als dusdanig gebruiken via een bluetooth verbinding. Je kunt dan via het display zien wie er belt en oproepen beantwoorden. Bij alle beste navigatiesystemen voor in de auto is deze mogelijkheid tegenwoordig aanwezig.
   
 • Veel van de beste navigatiesystemen kun je helemaal zonder handen bedienen met spraakbesturing. Dat is natuurlijk veel veiliger onder het rijden.

 • Voor campers en vrachtwagens zijn aparte navigatiesystemen te koop. Het verschil zit hem daarbij in de kaarten. Deze navigatie voor camper en vrachtauto sluit routes waar deze voertuigen niet mogen komen uit.
   
 • Een mobiel navigatiesysteem met accu en een voetgangersfunctie kan je ook buiten de auto op het laatste stukje van het traject de weg wijzen. Een aantal van de beste mobiele navigatie systemen bieden deze mogelijkheid.

 • Vind je het lastig om de kaart te "lezen" onder het rijden. Kies dan voor een routenavigatiesysteem met streetview, deze toont de situatie zoals je hem ook voor je ziet.

 • Ook rijbaanbegeleiding is op dit punt erg handig, maar rijbaanbegeleiding is een functie die alle goede autonavigatie inmiddels wel biedt. 
   
 • Flitspaal-informatie op een navigatiesysteem kan je veel boetes schelen. Je beste navigatie voor in de auto hoort dus eigenlijk wel over flitspaal informatie te beschikken.

Losse navigatie auto Garmin

Losse navigatie auto Garmin
Op de keuzehulp op Beste Navigatiesysteem Kopen en bij het overzicht met alle beste autonavigatie systemen bovenaan kun je je gewenste routenavigatiesysteem heel makkelijk vinden door de gewenste functies aan te vinken.

Op Beste Navigatiesysteem Kopen vind je ook de aanbiedingen van de beste online winkels waar je goede autonavigatie goedkoop kunt kopen, je vindt er de Navigatiesysteem Top 10 en veel meer tips en informatie over navigatiesystemen.

Zie ook: Alle testen navigatiesystemen


Samenvatting:
Wat is het beste navigatiesysteem auto? Hier kijken we naar de beste autonavigatie uit de test. Het betreft vooral de beste losse navigatie systemen uit de test, die je ook buiten de auto kunt gebruiken, maar ook de beste inbouw navigatie systemen. Bovenin vind je de best geteste navigatie auto en andere beste autonavigatie (5 sterren).

Een reactie posten

0 Reacties